• Livet på landet

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 01, 2014
    Idag var det äntligen dags igen. Att gå upp långt före tuppen och mjölka korna. Ja, i alla fall följa med vår kökschef Tommy till bondgården på Ekerö för att hämta färsk, ekologisk mjölk. Finaste mjölk som han sedan använder vid tillverkningen av vår egen härproducerade blåmögelost; Högberga Blå.

    Jag har varit med honom förr. Och efter denna vackra morgon är jag benägen att gå upp före 05 varje måndag, som Tommy gör. Vilken härlig start på veckan.

    kossa i soluppgång
    Rofyllt möte som bjöd på både morgondis och soluppgång.


    Tommy Eriksson

    Vår kökschef Tommy Eriksson hämtar mjölk på Lovö Prästgård varje måndag morgon.

    Elin Rydström
    Elin Rydström som tillsammans med familjen äger och driver denna ekologiska gård på Ekerö tog emot oss.

    mjölk
    50 liter mjölk lastas in i bilen vilket sedan ger ca 6 färdiga ostar. Arbetet med osten startar direkt på morgonen när vi kommer tillbaka till Högberga Gård. Hur det går till kan du läsa om här »

    tupp
    Innan vi lämnade gården hade också tuppen vaknat till liv. Lite morgonmys...

    Högberga Gård
    Väl tillbaka på Högberga. Tommy går till köket. Jag går ut i trädgården. Andas in. Sedan till kontoret...

    båt
    Och ser morgontrafiken ljudlöst glida förbi. Aahhh, det blir en bra vecka det här.

    /Tanja
  • Millans bullar

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 29, 2014
    Ibland önskar man att det fanns en digital doftfunktion. Då hade jag just nu kunnat bjuda dig den ljuvliga doften av Millans nygräddade bullar som så lockande sprider sig i huset. Upp på kontoret, ut i matsalarna och ut över ägorna. Det vankas eftermiddagsfika för våra mötesgäster. Mums.

    Men någon digital doftfunktion finns inte. Ännu. Men receptet på Millans fantastiskt goda bullar bjuder hon så gärna på:

    Bullar

    Millans bullar ca 30 st
    16 dl vetemjöl
    200 g rumstempererat smör
    2, 2 dl socker
    5 dl mjölk
    2 tsk kardemumma
    1 ägg
    4 krm salt

    Blanda alla ingredienser i en degblandare. Låt degen arbetas 5-10 min. Låt degen jäsa ca 1 timme under handduk.

    Fyllning:
    175 g rumstempererat smör
    1dl socker
    2 msk kanel
    1 msk malen kardemumma
    1 tsk vaniljsocker
    75 g riven mandelmassa

    Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen fluffigt.

    Kavla ut degen och bred på fyllningen, rulla ihop degen eller vik dubbel och skär remsor som tvinnas ihop till knyten. Låt bullarna jäsa ca 1 timma på plåt under handduk.
    Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugn 200 grader ca 10 min.

    Låt er väl smaka!

    //Tanja
  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | aug 26, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Så har man då glädjen att få välkomna alla gäster tillbaka efter ett litet sommaruppehåll. Och, vilken sommar sen. Jag har bokstavligen talat badat i badbilder från vänner denna sommar och jag kände för första gången på många år nästan samma känsla som när man hade sommarlov som liten – total frihet på nåt sätt. Jag kan i alla fall säga att en hel sommar i shorts har gjort mig gott och jag hoppas ni också har fått kraftladda batterierna på bästa sätt.

    Hotellrum Högberga Gård

    Här på Högberga har vi som vanligt tagit tillfället i akt att måna lite extra om våra byggnader. Stora Flygeln har varit ett totalt byggprojekt med helt nya badrum på övervåningen vilket innebär att samtliga badrum på Högberga nu har snygg design OCH hög funktionalitet som dagens gäster med allt rätt kräver. Vi har även gjort om själva hotelldelen på mellanvåningen och då valt att konceptualisera ännu mer utifrån vårt stora intresse för vin. Ett intressant dilemma som man ställs inför med dagens korta livstid på inredningstrender är ju att väga investeringen mot livslängd men om jag ska lyssna på de gäster som bott i rummen nu efter öppning så har vi hittat ett riktigt trivsamt uttryckssätt och det känns förstås bra. Att varje rum nu har sin egen vinhistoria att berätta tycker jag själv är både kul och intressant och det ska bli roligt att höra mer av era åsikter framöver.

    vinmakare

    Närmast i tid för vår del ligger den årliga skörderesan till Toscana. I år är vi som vanligt fem personer i personalen som åker ner och deltar i skörden av de tio ton vindruvor som i sin tur blir ca 7500 flaskor vin i Högberga Vinfabrik om drygt ett år. Det är en fantastiskt känsla att resa ner med kollegor och lära känna dem lite närmre, samtidigt som vi utvecklar våra kunskaper om vinmakeri tillsammans. Inte alla förunnat att göra det i sitt arbete.

    Den 20 september är det sedan dags för skördefest så håll utkik på vinfabrikens egen hemsida om du vill delta i krossandet av årets skörd. En mycket trevlig dag så kom gärna och umgås med oss då.

    Det blir också en spännande höst med ett val där en del frågor påverkar vår bransch och verksamhet direkt; den heta momsfrågan är en, arbetsgivaravgiften för unga är en annan. 

    I övrigt så fortsätter vi utvecklingen av Högberga med både fler kollegor och större utbud. Mer om detta kommer inom kort.

    Till dess önskar jag er alla riktigt utvecklande möten! Och förstås mycket glädje!

    // Johan

  • Boende Lidingöloppet

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 25, 2014
    Lidingöloppet 2104

    32 dagar kvar till Lidingöloppet 2014. Över 35 000 löpare är anmälda, wow! Vi kommer naturligtvis finnas på plats och heja på - även om ingen av oss i personalen själva är med och springer i år. Men ärligt intresserade, det är vi. Här har det varit både maror och halvmaror bland oss detta år. Cykelvasa, triathlon (fast det var förra året), Urban trail och annat smått och gott. Run4Fun är ju t ex ett lopp som vi själva är med och arrangerar och tre år i rad har detta lopp gått på delar av Lidingöloppets bana.

    hotellrum högberga gård

    Så nu när så många inresande kommer till vår vackra ö, hälsans ö, Lidingö - bjuder vi på ett extra förmånligt boendepaket till alla löpare innehållande såväl hotellrum, frukost, pastauppladdning som nedvarvning med t ex jacuzzi och vedeldad bastu.

    pool

    Så - varmt välkomna alla löpare! 26-28 september.

    Titta närmare på detta erbjudande i vårt kalendarium »

    /Tanja
  • Kärlek på flaska

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 21, 2014
    I vår berusande vinkällare hittar man bland annat Allegrinis Amarone della Valpolicella Classico. Ett vin gjort med mycket kärlek, från kärlekens land, Italien. Druvorna i detta vin har vuxit inte alltför långt från Venedigs romantiska gator, de har torkats på halmbäddar innan de jäst till vin och sedan lagrats på fat i 18 månader. Resultatet blir ett mustigt vin med doft och smak av körsbär, ceder och choklad.

    Allegrinis Amarone della Valpolicella Classico
    Vinet passar utmärkt nu när hösten smyger sig på, förslagsvis med ett par tända ljus och en bit hårdost som enda tilltugg. Denna Amarone kan också serveras till vilt.

    Prova vinet hos oss nästa gång du besöker Högberga Gård eller köp det på Systembolaget; nr 99396, 425 kr.

    /Tanja
  • Recept - Biff med färska bönor och lök

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 20, 2014

    Just nu finns det fantastiska bönor i Sverige så det är ypperligt tillfälle att använda bönor i alla dess former. Här, i detta recept från vårt kök, serveras de tillsammans med svensk hängmörad biff och lök.

    800 g svensk hängmörad biff
    3 msk smör
    200 g brytbönor
    200 g vaxbönor
    200 g långbönor
    300 g haricots verts
    1 färsk rödlök
    100 g lagrad hårdost (typ Drommen)
    1 msk schalottenlöksvinäger
    Flingsalt
    Svartpeppar
    1 vitlöksklyfta
    2 timjankvistar
    3 kvistar kruspersilja

    Skär biffen i ca 3 cm skivor, låt tempereras ute i rumstemperatur. Salta och peppra på båda sidor. Stek i rikligt med smör tillsammans med krossad vitlök och timjan, ca 2 minuter på varje sida. Ta upp ur pannan och låt vila 5 minuter, tranchera och salta på snittytan.

    Snoppa alla bönor, koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten tills mjuka. Råstek långbönor och brytbönor i panna med smör, salta och peppra

    Skiva löken och riv osten på finaste på rivjärnet.

    Arrangera bönorna på ett stort fat, dressa dom med schalottenlöksvinägern och lite av stekspadet. Lägg på det trancherade köttet, toppa med den skivade löken. Avsluta med den fint rivna osten och hackad kruspersilja.

    Är och njut av Sveriges skafferi!

    Kockar
    Lycka till och låt det väl smaka hälsar; Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida.

    /Tanja

  • Nytt på hotellrummen

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 19, 2014
    Under sommaren har vi passat på att pyssla om vårt vackra Högberga Gård lite extra och  bland annat gett ny design och ny inredning till hotellrummen i Stora flygeln. I denna byggnad ligger också vår vinfabrik vilken vi hämtat inspiration från till utformningen av rummen.

    Hotellrum Högberga Gård
    Inredare är Jessica Hultén på Soberdesign och hon har tillsammans med fototapetsleverantören Scandiwall skapat lite mer moderna hotellrum med vintagekänsla utifrån temat "vin".

    badrum
    Dessutom har samtliga 45 badrum i Stora flygeln gjorts om. Detta innebär att badrummen i alla hotellrum hos oss nu är totalrenoverade...

    hotellrum
    ... och samtliga sju hotellrum i Lilla flygeln...

    hg

    hotellrum
    ... liksom alla 14 hotellrum i herrgården...

    hotellrum högberga gård

    rum
    Några av rummen i Stora flygeln renoverades redan i vintras...

    hotellrum
    ... och nu alltså 14 rum till i Stora flygeln.

    Och vi klarade deadline. Applåder till våra hantverkare!

    /Tanja

  • Vinmakare för en dag

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 18, 2014
    Succén i Vinfabriken fortsätter. Aktiviteterna blir fullbokade snabbt och våra vinmakare gör gästerna över förväntan nöjda. Gött! Och nu; I samarbete med SvD kan vi åter igen erbjuda två nya datum för aktiviteten "En dag i vinfabriken"; lördagen den 30 augusti och lördagen den 6 september. Denna omgång med Supertoscanare i fokus.

    annons
    Såg att SvD själva annonsera så vackert om detta arrangemang. Så, är du intresserad och vill läsa mer om detta så finner du all information här » 

    vinfabriken
    Välkommen till Högberga Vinfabrik! Välkommen att göra din egen Supertoscanare! Även som konferensgäst kan du förstås alltid boka denna aktivitet till hela gruppen. Läs mer om detta här »

    /Tanja
  • Hög på socker

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 14, 2014
    Oftast undviker jag socker i den mån det går. Vi jobbar ju med ett sådant härligt projekt här på Högberga Gård. Under arbetsnamnet "Hälften socker, dubbelt så söt" så ska vi halvera det dolda sockret i allt som serveras hos oss. Våra kockar, med köksmästare Tommy Eriksson i spetsen, har fått en utmanande uppgift. Och de har bestämt sig för att inte ersätta sockret med sötningsmedel. Inte kompromissa med smak och kvalitet. Det har experimenterats en hel del i köket vill jag lova. Och jag tror kanelbullarna och bakverken var en av de svårare utmaningarna. Vissa saker blir bara inte bra utan sockret. I dessa fall har vi beslutat att helt enkelt erbjuda ett ytterligare alternativ till våra gäster. Till exempel finns de nybakta kanelbullarna kvar på fikabuffén men kompletteras med en nyttig och god frukt- och nötbar, färsk frukt och smoothies för de som vill undvika sockret.

    Kanelbullar
    Kanelbullarna blir kvar

    Hos oss görs all matlagning från grunden. Så lägligt. Då har vi verkligen möjlighet att ha full kontroll på råvarorna och innehållet i det som serveras. Vår egengjorda müsli innehåller inget vitt, raffinerat socker (medan ”vanlig” müsli och flingor i snitt innehåller 20% socker), dock höjer vi smaken med lite lönnsirap. Med lönnsirap undviker man de tomma kalorierna och får dessutom nyttiga mineraler i sig. Till müslin dukas även upp med fem av världens nyttigaste frön (chia, hampa, lin, pumpa och solros). Yummi!

    Arbetet går verkligen framåt. På frukosten har vi nu minskat det dolda vita, raffinerade sockret med 75 %!!! Och samtidigt fått ännu högre betyg av våra gäster. Vilket underbart delresultat.

    Många recept har omarbetats. Nya produkter har köpts in. Köket fortsätter att experimentera och rapportera. Och vi som får smaka bara njuter. Och mår så bra.

    Oftast undviker jag socker. Men inte idag. Istället pinar jag i mig en sliskigt, söt kolhydratsblandning som förhoppningsvis ska hjälpa mig över mållinjen på lördag. Känner mig hög på socker och smått nervös. På lördag ska Cykelvasa nummer två genomföras. Det kändes lättare förra året när jag inte förstod vad det handlade om. Men nu... Varför? Backen i Oxberg! Puh!! hehe.

    MTB
    Denna skönhet ska få ta mig 9,5 mil på skogsvägarna mellan Sälen och Mora. Det blir skoj.

    /Tanja
  • Bokningen öppen hela sommaren

    Skrivet av Tanja Brandin | jul 01, 2014
    Bloggen tar semester under juli men vår Bokning håller öppet hela sommaren och du når oss på bokning@hogberga.se eller 08-546 46 300. Aktuella konferenserbjudande finner du här »

    Här på Högberga har vi påbörjat renoveringen av hotellrummen i Stora flygeln som ska få ny design och helt nya badrum under sommaren. Vi planerar också för fullt för att AVEQIA ska ta över vår matstudio som kommer få helt ny design och utrustning i ett väldigt spännande samarbete som vi ser fram emot. Dessutom pågår projektering för vår varma källa som ska anläggas i berget utanför Paviljongen.

    svanar pussas

    I övrigt, lugnt och skönt.
    Vi önskar dig en härligt, varm, skön, avkopplande sommar med massor av sol och bad - och det lila extra!

    /Tanja
  • Åk med oss till Toscana

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 28, 2014
    Har du - som vi - en passion för goda viner, upplevelser utöver det vanliga, romantisk natur och resor. Drömmer du om att bo på en riktigt anrik vingård med idylliskt läge på en kulle bland höga ­cypresser i det böljande toscanska landskapet. Vill du vara med och lära dig hela tillverkningsprocessen och framställa ditt eget vin? Då har du nu chansen att följa med oss till Toscana och plocka druvor till vårt eget 8.90-vin.

    vinmakare

    Även i år arrangerar proffsiga WI-resor en Vinresa som bjuder på fantastiska dagar i romantiska Toscana. Besök och vinprovningar på spännande vingårdar, goda middagar och som en extra upplevelse så deltar ni i plockningen av våra druvor till nästa års vin på Högberga Vinfabrik. Boendet på anrika vingården Tenuta del Fontino är idyllisk och härstammar från en gamma adelsfamilj och här förvaltas en flera hundra år gammal tradition av att producera vin, grappa och olivolja. Läs mer och boka din resa här »

    Hoppas vi ses den 14-18 september.

    /Tanja
  • Högberga Gård@AVEQIA

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 19, 2014
    I tisdags berättade vi ju om vårt nya samarbete med AVEQIA. Att de från och med i höst tar över driften av vår matstudio här på Högberga. Inreder den i sin stil. Bygger ett växthus för odling under temat "från jord till bord". Och erbjuder matlagningsaktiviteter för 30 personer under ledning av Aveqias stjärnkockar under namnet AVEQIA@Högberga Gård.

    Vi delar samma vision. Connecting through gastronomy. Så igår, när det var dags för oss att ha sommaravslutning med all personal på Högberga blev det självklara valet att laga mat tillsammans på just Aveqia i deras studio på Tulegatan i Stockholm. Och vilken kväll! Det här är bra teambuilding vill jag lova. Och vad vi kan!!

    Matlagning med kock

    inger

    lagamat

    1

    Matlagning på Aveqia

    ronnie porath

    esref

    tina

    2

    mats

    cec

    ulla

    Efter dryga timmen hade vi fått ihop en helt fantastisk fyrarätters middag. Mums.

    Förrätt (bild Aveqia)
    forratt
    Sotad tartar med rökig böcklingcrème, krasse och friterad kapris
    Öl; S:t Eriks IPA

    Mellanrätt (bild Aveqia)
    mellanratt
    Gravad pilgrimsmussla och havskräfta i rökig buljong med rotsaker och libbsticka
    Vin; Laroche Chablis Saint Martin

    Varmrätt (bild Aveqia):
    lamm
    Helstekt lammrostbiff med primörsallad, kroketter och grillad citronette
    Vin: Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir

    Dessert (bild Aveqia):
    Pannkaksrulltårta
    Pannkaksrulltårta med blåbär och viol, citroncurd, gräddglass samt salt mandelknäck

    Vin; Moscato d'Asti

    Helrätt!

    gänget på aveqia

    Stort tack till Aveqia för en fantastisk kväll. Så proffsigt genomfört arrangemang. Så härlig miljö att vistas i. Så vackert värdskap. Ser mycket fram emot vidare samarbete.

    /Tanja
  • Mickes Skafferi skapar eget vin med Högberga Vinfabrik

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 19, 2014
    Låt mig berätta vad vinmakare Zälle berättar;
    Mickes Skafferi skapar eget vin med oss till krogen. Krögare och Köksmästare Micke Santo, från Mickes Skafferi i Nyköping kom tillsammans med sommelier Tess Ohlsson ut till oss på Högberga Vinfabrik för att skapa en egen vinblend till sin krog. De valde en vinblend med:

    Vino Rosso
    • Merlot 50%, som legat på svenska ekfat,
    • Cabernet Sauvignon 25%
    • Sangiovese 25%

    Mickes Skafferi vin

    Dessutom har man tagit fram en underbar egen etikett. Vinet är en succé och en riktig ”snackis” i Nyköping.

     I White Guide 2014 skriver man dessa ord om Mickes Skafferi: "Det har skett ett harmoniskt möte på Skafferiet. Sörmländska råvaror av fin kvalitet tas omhand av köket på ett intressant och smakrikt sätt, med många kopplingar till Italien. Vänlig och intresserad personal lotsar gästerna bland möjliga val."

    Låter som det får bli ett besök på Mickes Skafferi i sommar.
    Och vill du också göra ditt eget vin så finns det möjlighet i aktiviteten "Vinmakare för en dag". Välkommen att anmäla dig här »

    /Tanja
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jun 17, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Äntligen är sommaren här med allt vad det innebär. Härliga dagar tillsammans med vänner med sol, bad och grillning är förstås inslag som jag ser fram emot. En annan sak som slår mig så här i sommartid är att man knappt kan titta in i en trädgård utan att se någon studsa i en studsmatta. Studsmattor är måhända inte vackra men jag tror att varje sekund som lockar barnen (eller oss vuxna för den delen) från onlinevärlden är bra. Jag har själv precis flyttat till hus och barnens första önskan var en studsmatta så även hos oss råder studs. Och apropå studs.

    För några veckor sen var vi tvåhundra branschkollegor som sprang och studsade runt när vi som vanligt arrangerade Run4Fun - branschens största löparfest, denna gång på Blue Hotel här på Lidingö. Det var sjätte året som vi står bakom detta arrangemang tillsammans med några andra härliga typer och det är häftigt att se vilken lust för rörelse vi skapat med denna aktivitet och vårt samarbete.

    Matlagning Aveqia
    Samarbete; I dagarna händer stora grejer här på Högberga Gård. Vår matstudio som jag är såå stolt över tar ett stort utvecklingssteg då den från i höst drivs av AVEQIA. David Berggren & Co som gjort succé med sina matlagningsaktiviteter inne i stan på Tulegatan tar över matstudion här på Högberga under tidig höst. Matlagning är en av de gruppaktiviteter som jag vet kan förena människor på ett sätt som få andra aktiviteter lyckas lika bra med. Oavsett om man är ett gäng privatpersoner som vill umgås på ett kreativt sätt eller om man är ett företag som lagar mat tillsammans som teambuilding så blir resultaten alltid tveklöst positiva. Tillsammans kan vi göra detta ännu bättre och ingen gör det bättre än AVEQIA så det känns spännande. Läs bara detta så förstår ni vår gemensamma ambition: Namnet AVEQIA har hämtat inspiration från romartiden, då romarna i hög grad var gourmeter och kunde konsten att njuta av mat och vin. AVE betyder på latin Var hälsad – Välkommen. Q står för Quorum som var mötesplats för senaten, I för Inspiratio – inspiration och A för Accubo, som enkelt betyder Till bords! Läs  mer om vårt samarbete i vår pressrelease här.

    I övrigt kan väl nämnas att vi lämnar ännu ett rekordhalvår bakom oss beläggningsmässigt och fortfarande med stigande gästnöjdhet. Vi har även rekordmycket inbokat inför hösten så det blir många härliga möten med nya och återkommande gäster. En del av er kommer att få bo i helt nyrenoverade rum i Stora Flygeln där hälften av rummen får nya badrum och de rum som fick nya badrum redan förra året får ett ordentligt lyft i design och inredning. 

    Högberga Vinfabrik blev ju nyligen Årets Företagare här på Lidingö och vi fortsätter vårt arbete mot nya mål. Just nu har vi nya aktiviteter med Svenska Dagbladet inbokade, du som är intresserad av att vara vinmakare för en dag och göra ditt alldeles egna vin kan anmäla dig här.

    Jag önskar er alla en underbar sommaren och välkomna till Högberga Gård.

    // Johan

  • Veckans vintips

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 16, 2014
    Vår restaurangchef Danielle tipsar denna vecka om två fantastiska, eleganta och kraftfulla viner från Walker Bay i Sydafrika vilka passar utmärkt till sommarens alla grillkvällar. Ett rött och ett vitt. Vinerna har fått sitt namn - och etikett - efter valarten Southern Right som leker i Walker Bay i Sydafrika och för varje köpt flaska går en del av pengarna till att rädda och ta hand om valarna. Gott vin som gör gott!

    Båda vinerna finns på vår vinlista på Högberga Gård och de finns även i Systembolagets beställningssortiment.

    Vin southern right

    Southern Right Sauvignon blanc från Walker Bay i Sydafrika är ett torrt friskt och fruktigt vitt vin som är mycket omtyckt av våra gäster. Smaken är torr, lätt och frisk med krispig fruktsyra och inslag av nässlor, krusbär och citrus, samt fin avslutande örtighet. Det passar utmärkt till grillade fiskrätter men även till kyckling. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 75336) och kostar 131 kr.

    Southern Right Pinotage kommer också från Walker Bay i Sydafrika och är gjord på 100 procent pinotage; Sydafrikas nationaldruva. Det är ett kraftfullt vin med elegant och lång eftersmak som passar perfekt till grillade kötträtter såsom lamm och nöt. Doften är nyanserad, fruktig och något rökig med fatkaraktär med inslag av mörka bär, kaffe, plommon, tobak och choklad. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 71348) och kostar 159 kr.

    /Tanja
  • Tyck om oss!

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 09, 2014
    Här, hos oss på Högberga Gård, är vi väldigt nyfikna på vad våra gäster tycker om oss. Därför frågar vi alla som besöker oss. I gästenkäterna ser vi just nu högsta betyg på service vilket förstås är extra roligt. Att personalen ger det lilla extra. Alltid. Är närvarande. Ställer en fråga till. Finns där. Ligger steget före. Maten och miljön kommer bara snäppet efter med härligt höga betyg.

    Terrass Högberga Gård

    Vi frågar förstås också de som bokat in konferensen från början, om de varit nöjda hela vägen. Vad kan vi göra bättre? För det vill vi. Vara världsbäst typ. Och utveckla Högberga som mötesplats. Utveckla oss själva. Och våra gästers möten. Och vi får mycket bra input vilket vi är väldigt tacksamma för. Det leder oss framåt. Uppåt.

    Och nu har vi bestämt oss för att löpande publicera vad som sägs om oss. Och vad som skrivs om oss i olika media. Vår referenssida kan du följa här.

    /Tanja
  • Premiär!

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 05, 2014
    Våra vinmakare i Högberga Vinfabrik är fantastiska. Nu har de lyckats trolla fram ett riktigt fint rosévin. Dock i väldigt begränsad upplaga...

    8.90 rosé

    Jag citerar vinmakare Zälle; "Från och med i morgon, på Nationaldagen, kan du avnjuta vår Rosé på Restaurang 19 Glas i Gamla Stan. 100% Sangiovese, 4 timmars skalkontakt, 12,5% alkohol. Klockren till Gravad lax och Cesarsallad.
    Doft: Smultron, Grapefrukt, Smak: söt lakritskaramell och en fet underbar eftersmak.

    Du kan privatimportera vinet 150 kr/st. vid köpa av minst sex flaskor. Tyvärr finns det bara 100 flaskor, nej 88 st."

    Självklart sparar vi några flaskor hos oss för vinsmakning för våra gäster som vill besöka vinfabriken och prova våra egentillverkade toscanaska viner.

    /Tanja
  • Recept - Grillad sparris med hollandaise

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 04, 2014
    Idag bjuder vårt kök på ett enkelt, smakfullt recept till sommarens ljuva grillkvällar. Grillad sparris med hollandaise. Ät detta som en egen rätt eller grilla en härlig bit fisk.

    Grillad sparris

    16 svenska gröna sparrisar
    1 msk kallpressad rapsolja
    Citronzest
    Flingsalt
    Nymalen svartpeppar

    Tänd kolgrillen, ta bort det nedersta på sparrisen. När grillen är het grillar du sparrisen så den får fin grillton men har lite stuns kvar (1 min på varje sida). Lägg upp sparrisen på fat, ringla över olja och riv över lite citronzest, salt samt peppar och servera med ljummen hollandaise.

    Hollandaise
    2 äggulor
    3 dl skirat smör
    Färskpressad citronsaft
    Champagnevinäger
    Salt
    Tabasco

    Värm äggulorna under vispning i vattenbad, när de tjocknar tillsätt det ljumna skirade smöret lite i taget och vispa hela tiden. Mata i allt smör, smaka upp med citron, salt och tabasco. Servera med den nygrillade sparrisen.

    Kockar

    Lycka till och låt det väl smaka hälsar; Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida.

    /Tanja
  • Vår egen vinnare

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 03, 2014
    Tina, vår egen hotelldirektör, är just en sådan där riktig vinnare som jag skrev om tidigare. Sin första mil sprang hon i loppet Run4Fun för 6 år sedan. Och i lördags var hon med i Stockholm Marathon. För tredje gången. Så - när jag för första gången inte skulle springa loppet själv, hade jag nöjet att heja fram Tina.


    Tina. På Norr Mälarstrand. Se så stark! Och fin tid blev det också. Stort grattis till väl genomfört lopp och till tiden 4.13.

    /Tanja
  • Alla vinnare i Run4Fun

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 03, 2014
    För sjätte året i rad var det så dags för branschens största löparfest; Run4Fun. Ett evenemang som vi var med och startade upp en gång i tiden och som vi fortfarande är med och arrangerar. De två senaste åren har vi hållit till hos oss på Högberga Gård. I år på Blue Hotel här på Lidingö där en av initiativtagaren, Johan Svensson, numera håller till.

    Fullsatt igen! 200 spring- och festsugna branschkollegor anmälde sig och kom till starten.


    I väntan på uppvärmningen...


    Fatima, Lotta, Åsa

    Fatima, Lotta och Åsa fulla med energi inför loppet... Lotta som kom tvåa i damklassen. Bra jobbat! För inte allt för länge sedan gick hon med gipsat ben. Imponerande prestation att komma tillbaka så stark.


    Starten...


    Johan och Ulrika



    Tina och Johan på en del av den legendariska Lidingöloppets bana där största delen av loppet gick... Tina, vår hotelldirektör, tog det lugnt eftersom hon skulle springa maran på lördagen. I lagom takt med Boss alltså, hehe.

    I Run4Fun är verkligen alla vinnare. Tänk så härligt. Många historier finns det bland branschkollegorna om hur de aldrig tidigare sprungit en meter. Men i och med Run4Fun har de fått smak på, och insett tjusningen i löpningen. Eller långpromenaderna i naturen. Många springer i dag även Marathon. Någon har gjort en Ironman. Någon har börjat springa i en ålder av 50. Detta är fantastiskt. Dessutom - friskare medarbetare förstås som en välkommen bieffekt. Alla vinnare som sagt. I Run4Fun.

    Andreas Lindqvist Aktivitetsteamet
    Och Andreas, som sprang fortast av alla i herrklassen - en riktigt lycklig vinnare. Han har legat i topp i flera år nu. Kämpat. Och så äntligen... Vackert! Stort grattis till Andreas Lindqvist från Aktivitetsteamet. Fantastiskt bra jobbat!

    Vinnare Run4Fun 2014

    Två vinnare. Pernilla Möllergård, från Friiberghs Herrgård, tog i damklassen hem segern för femte året i rad på fina tiden 44.10. Och så Andreas Lindqvist från Aktivitetsteamet i herrklassen då som sprang in på tiden 42.50.

    Prisutdelning run4Fun
    Arrangörerna tillsammans med vinnarna efter prisutdelningen. Pernilla tog tillbaka vandringspokalen och Andreas tog den vidare från Per Persson från Krusenbergs Herrgård som tog hem segern 2013. Arrangörer från vänster; Johan Svensson, Blue Hotel, Johan Hjort, Högberga Gård, Michael Hallbäck, Friiberghs Herrgård och Peter Tzintzis, Sejour.


    Middag, dans och fest hela natten. Musik av Suit & Tie; Nisse och Håkan på Event City. Vilket drag! Som vanligt. Nisse som sprang in som tvåa i herrklassen, sedan full energi på scenen och på lördagen sprang Stockholm Marathon. Coolt.

    Vi är så supernöjda med dagen kvällen och allt härligt engagemang från kollegorna i branschen. Vi är också så supertacksamma för våra fantastiska sponsorer som ställer upp år efter år - och som gör detta arrangemang möjligt. Tack till Suit & Tie på Event City för grym underhållning, tack till Martin & Servera för godsaker i målpåsarna och god mat, Tack Vingruppen för goda drycker och sist men inte minst Majola som ställde upp min sin duktiga personal i kök, bar och servering.

    Anläggningar som var med på branschens största löparfest var: Såstaholm Hotell & konferens, Södra Teatern, Friiberghs Herrgård, Djurönäset, IVA Konferenscenter, Summit, Riddersvik Gård, Elit hotel Marina Tower, Aktivitetsteamet, Skepparholmen, Krägga Herrgård, Tammsvik Konferens & Herrgård, Thoresta Herrgård, Villa Aske, Lejondals Slott, Bergendal Meetings, Blue Hotel, Högberga Gård, Sejour, Villa Brevik och Event City.

    /Tanja