• En av oss?

    Skrivet av Tanja Brandin | apr 22, 2015
    personal
    Vill du bli en av oss?

    Vi behöver bli fler i vårt gäng och söker just nu två starka personligheter till vårt kök; en hungrig kreativ kock med höga ambitioner samt en meriterad souschef med goda ledaregenskaper och hög energi. Är du den vi söker eller känner du någon som passar för tjänsten; Dela gärna eller välkommen med din ansökan till kökschef tommy.eriksson@hogberga.se redan idag.

    Klicka nedan för att läsa mer om tjänsten eller läs mer här »

    souschef

  • E-n-e-r-g-i

    Skrivet av Tanja Brandin | apr 19, 2015
    E-n-e-r-g-i. Så stavas lördagen den 18 april 2015. Dagen då vår PT Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training arrangerade en välbesökt tränings- och inspirationsdag hos oss på Högberga Gård, tillsammans med Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

    1
    Dagen kunde inte ha börjat finare... och lugnare...

    energi
    Och väldigt snart var energinivån och tempot ett helt annat. Löpträning med teknik...

    Plankan
    Styrka...

    Sedan yoga och föreläsning om träning, kost och personlig styling.

    4
    En heldag, full med energi, glädje, gemenskap. Ny kunskap. God och nyttig mat. Vackert väder.

    Tack alla som var med och gjorde denna dag till något alldeles extra. Vi ser fram emot att köra igen nästa år.

    Och - du har väl inte missat - att varje torsdag morgon bjuder vi på ett härligt träningspass med Caroline ute på terrassen. Mer om passet Wake me up finner du här.

    /Tanja
  • Konstrundan 24-26 april

    Skrivet av Tanja Brandin | apr 16, 2015
    Varje år, varje vår, arrangerar föreningen Lidingökonstnärer konstrundan på Lidingö. En hel helg med vacker konst att beskåda runt om på vår ö. Tidigare år har Marie von Kraemer varit konstnären som hållit till hos oss. Och varför ändra på ett vinnande koncept. Marie kommer tillbaka till oss och hennes vackra konst kommer att pryda Galleriet under helgen 24-26 april.

    Konst Marie von Kraemer

    Vi kommer samtidigt fylla helgen med brunch, lunch, afternoon tea, herrgårdsfika, ansiktsmålning för barnen och mycket mer. Uteserveringen är öppen! Liksom baren.

    För mer information och öppettider läs mer i kalendariumet »
    Varmt välkommen!

    /Tanja
  • Vinnare av presentkort!

    Skrivet av Tanja Brandin | apr 02, 2015
    Stort tack till alla er som besökte vår monter under mässan Årets Möteskock.

    monter1

    Härligt att se att intresset för möten med kulinarisk guldkant är så stort. Extra härligt var det förstås för oss då vår fantastiska kökschef Tommy tog hem guldmedaljen. Vi är så otroligt stolta och glada!

    Tommy Eriksson årets möteskock 2015

    Ni var också många som var med och tävlade om presentkort på Afternoon Tea och Söndagsbrunch. Vinnare i tävlingen blev; Nanette Bergqvist samt Lotta Walldoff. Stort GRATTIS till er! Ni kommer att bli kontaktade av oss inom kort och därefter skickas presentkorten till er.

    PÅSKBRUNCH

    Önskar er alla en fantastisk glad och skön påsk och välkomnar till oss i helgen då vi har en extrainsatt påskinspirerad brunch även på lördagen.

    /Tanja
  • Yes!! Guldmedalj i Årets Möteskock 2015 till vår Tommy Eriksson

    Skrivet av Tanja Brandin | apr 01, 2015
    Vi går omkring som i ett lyckorus här på Högberga idag, tralala. Vår fantastiska kökschef Tommy gick nämligen i går och vann hela tävlingen Årets Möteskock 2015. Guld! Seger! Vinnare! Från konferensanläggningar runt om i landet deltog 19 av Sveriges bästa möteskockar och stämningen var hög på Münchenbryggeriet i Stockholm där vi också deltog i mässan.

    monter1
    Vår lilla monter

    Tommy inervjuas av Carl Jan i Årets Möteskock
    Tommy gick ut som tävlande någon gång i mitten av startfältet. Lugn. Samlad. Målinriktad. Carl Jan Granqvist var moderator under hela tävlingen. Precis som förra året då Tommy tog hem silvermedaljen.

    jury i årets möteskock 2015 Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling.
    Juryn; Carina Brydling, Stefano Catenacci (ordförande) och Christina Möller.

    Varje kock har 45 minuter på sig att kreera en tvårätters konferensmiddag till tre personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror. Tommys meny bestod av; Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök. På bilden ovan presenterar han sin rätt för juryn.

    Tommy Eriksson årets möteskock 2015
    Vinnaren fick ta emot blommor, diplom en resa till Noma i Köpenhamn och publikens jubel. - Jag är så jäkla glad för priset och det är en skön revansch då jag fick nöja mig med silvermedaljen förra året.

    Massor av GRATTIS från oss alla till Tommy! Vi tycker du är grym och är såå stolta över vår kollega.

    tina-tommy
    Tina, vår hotelldirektör, var förstås på plats och hejjade fram Tommy i tävlingen och var snabbt framme för att gratulera till segern.

    ärets möteskock 2015
    Medaljörerna tillsammans med Carl Jan. Silver gick till Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och bronsmedaljen till Christian på Havsvidden, Åland.

    Läs vårt pressmeddelande här »

    /Tanja
  • Sveriges roligaste vinprovning

    Skrivet av Tanja Brandin | mar 23, 2015
    Save the date. Eller boka redan nu för att garantera dig en plats på Sveriges roligaste vinprovning med Peter Wahlbeck och Jonas Berger. Helgen den 23-25 oktober kommer dessa fenomenala herrar till oss på Högberga Gård och förgyller weekendvistelsen.

    Pewter Wahlbeck och Jonas Berger
    Foto; Eva Edelsjö

    Tema på helgen; Mat, vin, konst och humor.
    För vem? Det här är en vinprovning für alle. Den passar lika bra för den nyfikne novisen med smak för livets goda som för vinprettot med stenkoll på cabernet sauvignon, merlot och pinot noir.

    Läs hela programmet här »

    Varmt välkommen!

    /Tanja
  • Run4Fun 2015

    Skrivet av Tanja Brandin | mar 16, 2015
    Året var 2009. Mr Johan Svensson (då vd på Aronsborgs Konferenshotell) och vår vd Johan Hjort (då vd på Happy Tammsvik) bestämde sig för att samla all sin personal, springa ett litet löplopp tillsammans, grilla, umgås och ha en trevlig kväll. Gemensam personalfest. Perfekt tillfälle att lära känna sin "grannanläggning" lite bättre och framförallt ett roligt sätt att få alla medarbetare att börja träna lite extra.

    Sagt och gjort. Snart spred sig ryktet till andra anläggningar i området (Mälardalen) vilka förstås också välkomnades att vara med. Sedan blev det konferenshotellen på Värmdö, Lidingö, Nacka osv... 250 branschkollegor kom första året. Samarbetspartners ställde upp som sponsorer och var också med och sprang. Riktig tidtagning med chip. Tillställningen fick ett namn; Run4Fun. En logotyp togs fram. En 10 km lång bana stakades ut mellan Aronsborg och Happy Tammsvik. Drickastation sattes upp efter halva vägen vid Thoresta Herrgård som blev ytterligare en av arrangörerna. Wow! Året efter, 2010, var vi 400 deltagare. Då på Aronsborg. Och senaste åren har vi hållit till på Lidingö - 2 år hos oss på Högberga Gård, ett år på Blue Hotel. Och nu...

    Run4Fun

    2015 - blir det sjunde året för oss att arrangera detta fantastiska branschlopp; Årets Run4Fun går av stapeln den 13 maj. Gå, jogga, springa 10 km. Umgås, festa, dansa hela natten. Tillbaka till platsen där vi en gång började; Happy Tammsvik. Samma ställe. Samma tid. Samma arrangörer. Lika kul. Lite nya sponsorer men de flesta är de samma.

    Prisutdelning run4Fun
    Svensson, Hjort, Hallbeck och Greken - arrangörerna (på bilden tillsammans med förra årets vinnare i Run4Fun; Andreas & Pernilla) hälsar alla hjärtligt välkomna den 13 maj.

    Inbjudan finner du här och anmälningsformulär här.

    Och så ett litet scoop på underhållningssidan. Tomas Event & Design håller i år i all musikunderhållning och jag vet vem som blir kvällens DJ;

    Peter Siepen
    Foto stefanholm.com
    Ingen mindre än stilikameleonten Peter Siepen. Sicket drag det kommer bli! Självklart kör vi även liveuppträdande som vanligt innan.

    Så nu, ingen ursäkt, bara knyta på sig löpardojorna och ge sig ut i vårsolen och njuta.

    /Tanja
  • Premiär - Ny 890 svensk ek

    Skrivet av Tanja Brandin | mar 11, 2015

    Nu har Högberga Vinfabrik släppt de första flaskorna av 890, 2012 på Systembolaget. Först ut är 890 Cabernet Sauvignon, svensk ek. Ny vingård i Maremma, ett riktigt bra druvår och ny oenolog; Luca Rettondini, anses ha bidragit till en årgång som är Vinfabrikens bästa hittills.

    890 svensk ek - Högberga Vinfabrik

    Vinet finns i ordinarie sortiment på Systembolagen på Lidingö, Garnisonen och Fältöversten men går också att beställa från beställningssortimentet till vilket Systembolag som helst i Sverige; artikelnr; 30209, 198 kr. Men helst tycker jag förstås att det ska avnjutas hos oss på Högberga Gård. Kanske lite AW hos oss på fredag? Baren i Kinarummet är öppen från kl 17. Varmt välkommen!

    Mer om vinet 890 Cab, svensk ek (2012) kan du läsa i pressmeddelandet här »

    /Tanja
  • Historiens vingslag...

    Skrivet av Inger Nordberg | mar 02, 2015

    Under mina år här på Högberga har jag insupit all historik jag kommit över om Högberga Gård och om Klas Fåhraeus som lät bygga min vackra arbetsplats år 1909-1911. Har dock alltid varit nyfiken på att veta mer om vår byggherres samtid, om dåtidens kulturelit och om de bekantskaper Klas Fåhraeus stiftade genom åren. Ernest Thiel, som lät bygga Thielska palatset på Djurgården, var en av dessa herrar. Och i veckan gjorde jag så slag i saken och besökte platsen som jag hört ska ha så många likheter med vårt Högberga Gård.

    thielska-palatset
    Thielska Galleriet
    . Arkitekt Ferdinand Boberg

    Ernest Thiel som lät bygga Thielska Galleriet 1904-1907, var även han likt Fåhraeus en konstmecenat, en stor konstsamlare och finansman. 
    Dessa båda herrar levde under samma era och båda deras historier började i Saltsjöbaden.

    När jag äntrar Thiels palats så känner jag mig av någon anledning som hemma. Det är en stämning som påminner om Högberga.  De konstnärer som Fåhraeus umgicks med och som han hade verk av i sin konstsamling - dessa eminenta personer återkommer också här; Carl Larsson, Nils Kreuger, Isaac Grünewald, Edvard Munch, Eugène Jansson, Ernst Josephson, Hanna Pauli, Anders Zorn, Richard Bergh, August Strindberg, Gottfrid Kallstenius och många fler.

    ernest-thiel
    Ernest Thiel målad av Carl Larsson år
    1915  

    Man får vara tacksam att Thiels fantastiska samling än idag finns kvar; vilka otroliga verk att beskåda och vilken mångfald. Vackra landskap, porträtt, tänkvärda, oförstående, sorgliga, glada, färgglada. Man ser de genomarbetade detaljerna när man kommer nära och jag kan enkelt förställa mig hur t ex Carl Larsson stått där vid sitt staffli och gjort just det där penseldraget som jag just nu står mitt framför.

    Jag gick på guidad tur; Guiden berättade om hur Anders Zorn var så snål (eller ekonomisk) att han lyckades sälja ett verk två gånger till Herr Thiels förtret. Om hur Eugène Jansson snålade på färgen och blandade ut den med terpentin. Man kan se duken skina igenom färgen på vissa målningar. Att den nära vännen Hjalmar Söderberg ofta var på besök och att kvällarna ofta slutade med lite för mycket alkohol för Herr Söderberg, vilket resulterade i att han fick ett eget rum.

    Både Klas Fåhraeus och Ernest Thiel fick uppleva sina glansdagar fram till mitten av 1920-talet. Sedan kom finanskrisen. År 1924 tvingades Ernest Thiel svårt skuldsatt att sälja sitt ståtliga hem och sin konstsamling till svenska staten med Hjalmar Branting i spetsen för 1,5 miljoner kronor.
    Två år senare, 1926, fick Klas Fåhraeus lämna i från sig Högberga Gård och hans vackra konstsamling skingrades.


    tavla-frieri
    Efter att Fåhraeus konstsamling tragiskt auktionerades bort så var det lyckligtvis en målning som blev kvar; Gottfrid Kallstenius mästerverk ”Vår”, som idag fortfarande pryder väggen i vårt Galleri på Högberga Gård.

    rosenmaskeraden
    I en av böckerna jag köpte med mig fann jag en underbar festbild. Året är 1907 och Thiel bjuder in sina eminenta gäster till Rosenmaskeraden, för att fira att Thielska palatset står klart. Jag tittar på dessa unika personligheter och längst där till höger står en ståtlig man som jag känner igen och tittar på mig… Klas Fåhraeus!

    Inser att här finns mer att utforska i den spännande historien. Så det ska jag.

    // Högberga-Inger

  • Ett möte...

    Skrivet av Tanja Brandin | feb 23, 2015
    Läste i december om alla de nya namnkunniga experter som rekryterats till Diplomat Communications Advisory Board; Mona Sahlin, Mats Odell, Hans Dahlborg m fl. I början av februari släpptes nyheten om att även Eva Hamilton skulle ingå i expertgruppen. Kort därefter var det dags för ett möte. Och vi på Högberga Gård är förstås glada att detta möte blev hos oss.

    advisory
    Bild; Diplomat Communications. Expertgruppen framför brasan i vårt Kinarum.

    Mer om Diplomat Communications Advisory Board kan du läsa här »

    /Tanja
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | feb 16, 2015

    Hej igen Högbergavänner!

    Ljuset är tillbaka och förra veckan stod flera grupper ute och lapade sol i kaffepauserna utanför Conferencen och njöt av utsikt och värme.

    gäster
    Jag gillar när man kan se njutningen i våra gästers ögon när de står och blickar ut över innanhavet och verkligen trivs, det gör mig glad.

    Göran Adlén

    Göran Adlén valde återigen igen Högberga Gård för att presenterar sin årliga Trendrapport och det var fullbokat som vanligt och ett högt tempo alla 12 timmar som den pågick (ja, en del höll på en bit in på natten också) Jag är superstolt över att Göran väljer att vara hos oss och att vi får uppleva alla hungrande trendsuktares energi. Det är också intressant att sitta en hel dag och se vad som händer runt om i världen och hur mycket utveckling som sker, dagligen, hela tiden. Mycket bekräftelse får vi också efter en sådan dag, för vårt engagemang, för vår mat, för våra lokaler och för utsikten – jag suger i mig och tackar kollegorna som alltid gör ett kanonjobb.

    Vi fortsätter utvecklingen av Högberga även på hårdvarusidan och nu är vårt helt egna superwifi igång. 100 Mbit fart i mobilen med 99.98% säker uppkoppling är det inte många ställen som har och det känns otroligt häftigt  att få erbjuda det och de positiva gästkommentarerna lät inte vänta på sig. Att det sen går åt 1,6 km kabel för att vara trådlös är ju lite kul i sig.

    Högberga Vinfabrik släppte också sitt första 890 vin från årgång 2012 den 2 februari. En 100 % Cabernet Sauvignon med nyanserad smak och tydlig fatkaraktär. Passar utmärkt till lamm och nöt. Vi och de som provsmakar innan släpp känner en tydligt kvalitetsförbättring då vi inför 2012 bytte vingård för druvplockningen och samtidigt som vi förstås har utvecklats som vinmakare. En cool grej är också att vinet lagrats på Svensk Ek vilket ger en spännande smak och doft. Läs mer om vad Systembolaget tycker här. Självklart kan du dricka vinet här hos oss på Högberga Gård.

    Danielle Handelman
    Vi har också några riktigt fina lagrade godingar i vår vinkällare som börjar närma sig sin topp så kom ihåg att fråga vår restaurangchef Danielle nästa gång ni är på besök om vad hon rekommenderar! Det finns flera höjdare!

    Högberga Gård
    Jag brukar inte bli populär när jag säger att jag som optimist och vinterälskare längtar efter lite mer snö, men det gör jag – och den kommer! Men, ljuset är tillbaka och har du själv några ljusa idéer som du vill bolla med mig så finns jag på telefon, mail och på Högberga för en fikastund för bollande!

    Vi hörs igen!

    // Johan

  • Recept - Chili på högrev

    Skrivet av Tanja Brandin | feb 13, 2015
    Ett härligt långkok värmer gott i vinterkylan. Här bjuder vårt kök på receptet till en smakfull gryta; Chili på högrev. Serveras med crème fraiche och surdegsbröd. Grytan går också utmärkt att frysa in.

    Chili på högrev
    3 gula lökar
    ½ rotselleri
    2 morötter
    10 klyftor vitlök
    1 cm pepparrot
    2 cm ingefära
    2 ancho chili blötlagda och urkärnade
    3 chipotle chili blötlagda och urkärnade
    Mixa allt
    Bryn i rapsolja, slå på
    500 g krossade tomater
    1 flaska rödvin
    ½ dl farinsocker
    2 dl bbq sås
    1 dl rödvinsvinäger
    1 msk spiskummin
    1 tsk malt korianderfrö
    3 lagerblad
    Vatten
    Koka och smaka av med salt och vinäger
    5 kg tärnad högrev
    Bryn, lägg i grytan och koka tills det faller isär (det tar ett par timmar)
    Nu är chiligrunden klar, bara att ha upp i lämpliga kärl och frys in. Ta fram och värm på, ha i härliga bönor och servera med crème fraiche och surdegsbröd. Värmer gott på vintern.

    Kockar
    Lycka till och smaklig spis!

    /Tanja
  • Rapport från Trendrapport 2015

    Skrivet av Tanja Brandin | feb 11, 2015
    För fjärde året i rad hade vi igår äran att vara med att arrangera Trendrapport med Göran Adlén, något vi förstås är både stolta och väldigt glada. Tidigare år har varit fantastiska på alla sätt och vis så självklart är det lite pirrigt. Man vill ju förstås överträffa alla förväntningar och så verkar Göran också tänka. Och det gjorde han. Med bravur.

    Göran Adlén

    I tio timmar skulle dragningen hålla på. Kanske tur att det fanns en säng i lokalen, tänkte nog många. Den skulle dock användas till annat...

    Konferenslokal
    Mötesrummet designat av Tomas Event & Design. Tema; Energi och inspiration... Både och blev det mycket av under dagen. Vilken publik! Helt fullsatt. Och vilken föreläsare. Det blev känslan av ett enda stort mingelparty med massor av ny kunskap om större övergripande trender, små trender, trender inom marknadsföring, ledarskap, personlig utveckling. Personal branding, sociala medier, hälsa, organisation och mycket mer. Wow! 10 timmar och full energi hela vägen i mål.

    Tomas Wickgren
    Tomas Event & Design...

    Kostdoktorn
    I pauserna fick deltagarna chans att diskutera hur de olika trenderna kan tänkas påverka oss i framtiden. Kostdoktorn var en av deltagarna i publiken...

    Festlokal
    Tomas Event & Design hade även designat Galleriet till kvällens middag; Tema - Latinamerika...

    Tommy Eriksson
    Och bakom kulisserna styrde Tommy upp med kvällens meny med smaker som var helt nya för de flesta gissar jag.

    Tommy Eriksson
    Det bjöds på;
    Ceviche på pilgrimsmussla med lime, grön chili och örter
    Bläckfisk med bakad purjolök och potatis
    Biff från Uruguay med massa majs samt örtsmör
    Choklad med pistagekräm, citron och maränger

    Grymt gott och annorlunda.

    Middag
    Snart fylldes matsalen med glada gäster...

    Fest
    ... och när Dogge Doggelito intog scenen kunde ingen sitta still. Det blev härlig spontandans mitt i middagen...

    Johan Hjort
    Boss salsade loss...

    Personal med Dogge Doggelito
    ... personalen fick hattfnatt, hihi. Här tillsammans med Dogge Doggelito.

    Vilken dag. Vilken kväll. Nya härliga bekantskaper. Massa nya tankar och idéer. Mycket skratt och viktiga samtal. Trendrapport 2015 med Göran Adlén; Vi är mer än nöjda!

    /Tanja
  • En välkryddad minimässa

    Skrivet av Tanja Brandin | feb 09, 2015
    Förra året tog han silver i Årets Möteskock. I år var han i semifinal i Årets Kock. Och nu är det alltså dags för fler utmaningar; Vår kökschef Tommy Eriksson är nominerad i Årets Möteskock 2015. Tävlingen äger rum på Münchenbryggeriet den 31 mars mellan kl 1300-1700. I samband med det bjuds det också in till en välkryddad ”minimässa” med fokus på kreativa konferenser med kulinarisk guldkant.

    Och du som bokar konferenser är bjuden!
    Carl Jan Granqvist kommer och är också den som refererar hela tävlingen. I juryn sitter Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling. Vi finns på plats i monter nr 2 (bland 29 andra utställare) där man har bra utsikt över tävlingen. Hoppas vi ses!

    Anmälan görs direkt till Action Fairs som är arrangör för eventet. Läs mer och anmäl dig här »

    Inlägg från Årets Möteskock 2014 kan du läsa här »

    /Tanja


  • Copper Skillet 2015

    Skrivet av Tanja Brandin | feb 02, 2015
    Nytt år. Nya tävlingar. Och i år en "ny" kock från vårt kök som i kväll gick ut i den internationella kocktävlingen Copper Skillet. Hans första tävling någonsin. Magnus Wallin är nyss fyllda 25 år och tävlade i juniorklassen. Vilken kille. Bara att våga ställa upp är en riktigt stor vinst i sig och något att beundra. Och det gör jag. Men så är han skicklig också.

    Magnus Wallin
    Magnus gick ut som nummer ett i startfältet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna.

    Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”svenska, ekologiska råvaror”. Perfekt! Något vi förstås är vana att arbeta med.

    Magnus Wallin
    Magnus var glad efteråt även om det inte denna gång räckte till en förstaplacering.

    Här på Högberga är vi förstås superstolta över att ha en kollega med så mycket mod och passion. Magnus har jobbat hos oss i snart två år och vi ser fram emot att heja på honom i fler tävlingar framöver.

    Vi gratulerar också Jonathan Birgersson från Såstaholm Hotell & Konferens som tog hem segern i juniorklassen och får representera Sverige i den europeiska uttagningen i Danmark den 25 februari och önskar största lycka till. I seniorklassen vann Ruth Weldegiorgis från Stora Brännbo i Sigtuna.

    /Tanja
  • Må så gott

    Skrivet av Tanja Brandin | jan 29, 2015
    Energi. Träning. Hälsosam kost. Anmäla sig till lopp. Satsa på sig själv. Välmående. Vackra ord. Och så lite löfte på det. En stor portion vilja. Karaktär. Peppning. Resultat. En känsla av att vara oövervinnlig. Och så kommer ändå kanske lilla dippen och smyger sig på.  Orkar inte riktigt hålla emot alla frestelser längre. Latmasken försöker ta kommandot och snor åt sig taktpinnen. Besvikelse. Lite tröstätande på det. Eller inte!!

    Träning och inspiration
    Nej, det ska vi väl inte tillåta. Vi ska ta kommandot. Vi ska ju lyckas. Och ett sätt är att redan nu anmäla sig till en härlig tränings- och inspirationsdag som vi arrangerar lördagen den 18 april. DET tror vi kan hjälpa till att hålla motivationen uppe. Vi vet hur grym vår egen träningscoach Caroline är på att inspirera. Ta chansen att träffa henne då. Nybörjare eller inbiten träningsmänniska - Denna dag passar alla!

    Program 18 april kl 10.00-16.00:
    kl 10.00 | Samling och det serveras energishots och färsk frukt
    kl 10.15 | Löpning och styrka
    kl 12.00 | Lunch
    kl 13.00 | Föreläsning; Träning, kost, personlig styling
    kl 14.00 | Fikapaus; energibars, frukt, nötter, juice, kaffe/the
    kl 14.15 | Fortsättning föreläsning
    kl 15.00 | Yogapass

    Dagen arrangeras just i samarbete med Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training, Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

    Pris: 695 kr

    Föreläsningen
    slår hål på träningsmyter och syftar till att inspirera till bättre hälsa och ger tips på hur man kan göra rätt val utan att krångla till det för mycket. Den ger också värdefulla tips kring personlig styling där du får hjälp att se på din garderob i nytt ljus samt hur du kan anpassa kläder och accessoarer utifrån din stil och din kroppstyp.

    Boka på info@hogberga.se eller 08-546 46 100
    Köp presentkort »

    Hoppas vi ses!

    /Tanja
  • Ny konst - vernissage

    Skrivet av Tanja Brandin | jan 15, 2015
    Tänk att vår byggherre Klas Fåhraeus lät bygga ett så fantastiskt konstgalleri här på Högberga Gård. Idag används rummet som vår största festlokal och rymmer 140 personer men det fungerar också fortfarande som ett konstgalleri där nya konstnärer löpande visar upp sina vackra verk. För en tid sedan var det kärleksfull fotokonst under rubriken "Love is all around". Nu är det dags för Kerstin Pettersson, som nästa konstnär, att pryda väggarna hos oss med utställningen "True Colours". "Jag målar för att förstå världen, för att få svar på vad som finns bakom allting. Jag vill fånga livet på bild."

    Konst Kerstin Pettersson
    Utställningen startar den 1 februari och i samband med det bjuder vi in till vernissage.

    Från kl 12.00 bjuds det på snittar och cider och du är välkommen att inviga konstutställningen tillsammans med oss. Kerstin finns på plats och berättar gärna om sina vackra konstverk.

    Vår brunch dukas upp som vanligt denna dag och alla brunchgäster är förstås hjärtligt välkomna att delta i vernissagen.

    Varmt välkommen att anmäla dig till info@hogberga.se.

    Utställningen kommer att hänga fram till 30 juni och är öppen måndag-fredag mellan kl 11-17.

    /Tanja
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jan 13, 2015
    God fortsättning Högbergavänner!
     
    Så, ett nytt år och nya roliga upplevelser att se fram emot! Vi går mot ljusare dagar och så här års är soluppgångarna fantastiska så det är inte bara kul, utan även vackert, på jobbet.

    Soluppgång över Stockholms inlopp
     
    När jag summerar 2014 så kan jag bara konstatera att vi gör ytterligare ett rekordår, och det i alla segment vilket förstås är bekräftande för alla oss som jobbar här. Vårt populära julbord som vi dubblade antalet besökare på är en sak värd att nämna. Jag är mycket stolt över mina kollegor som hela tiden ser möjligheter till utveckling när jag själv kanske ibland tror att vi nått vägs ände. Hursomhelst så ökar vi 8 % mot rekordåret 2013 som vi trodde skulle vara svårslaget omsättningsmässigt. Vårt arbete med kvalitet som tar sin utgångspunkt i LEAN-metodiken fångar upp alltfler önskemål från gäster vilket ger både bättre service och bättre försäljning.
     
    En del kollegor i branschen ifrågasätter ibland att jag uttalar mig om rekord och omsättningsökningar men jag vill gärna vara transparent med marknaden och främst er som besöker oss på Högberga. Jag vet nämligen att ni förstår och ser att våra ökningar leder till ytterligare satsningar, både i hård-och framförallt mjukvara. Vi anställer fler kollegor som inte bara gör nya arbetsuppgifter, de utvecklar även oss andra som varit här ett tag med sina nyfikna frågor och härligt naiva lösningar (som ofta kan vara de bästa). Att kommunicera satsningar gör också att vi får in en del tankar och förslag till förbättringar som vi kanske inte ser själva och annars skulle missa.
     
    Högberga Vinfabrik gjorde också ett rekordår 2014 med ökning både på vinförsäljningen men framförallt på upplevelsesidan. Att vara delaktig en dag i vinfabrikens hjärta, avsluta med att göra sin helt egna vinblend och sen toppa det med en egen etikett på flaskan har blivit en riktig storsäljare. Både privatpersoner och konferensgrupper uppskattar dynamiken mellan hantverket och de sensoriska upplevelserna.
     
    Så, med det i ryggraden går vi in med stormande steg i 2015. Det blir ett spännande år då vi kommer att utvecklas på alla plan och förhoppningsvis ta ett riktigt roligt steg in i nya äventyr, mer om detta i en senare VD-blogg.
     
    Välkomna med samtal, mail eller ta en kopp kaffe med mig för ännu mer idéer!
     
    // Johan
  • Recept - Glutenfritt Delikatessknäcke

    Skrivet av Tanja Brandin | jan 08, 2015
    Snabbt, gott och enkelt. Och nyttigt. Det kan ju inte bli bättre. Här bjuder vårt kök på receptet på vårt omtyckta, glutenfria delikatessknäcke.

    Delikatessknäcke

    Delikatessknäcke glutenfritt
    2 dl majsmjöl
    1 dl solrosfrön
    ½ dl linfrö
    1 tsk salt
    ½ dl rapsolja
    2 ½ dl kokande vatten.

    Blanda allt och kavla ut mellan bakplåtspapper. Baka på 150° 50-60 min tills torra.

    Och när man ändå står vid bakbordet kan man ju passa på att baka vår härliga surdegslimpa. Antingen köper du din färdiga surdeg i vår reception eller så sätter du den själv. Recept nedan.

    Surdegslimpa

    Surdegsbröd:
    1100 g Manitoba cream (mjöl)
    12,5 g jäst
    800 g vetesurdeg (köp hos oss eller sätt den enligt nedan)
    500 g vatten
    25 g salt

    Sätt ugnen på 260 grader.

    Blanda allt utom salt och kör i blandare på hög hastighet i minst 10 min. Tillsätt salt och kör 1 min på låg hastighet. Häll upp degen i en oljad skål och plasta. Låt jäsa på bänken 1 timme.

    Häll ut degen på en mjölad bänk och täck den med mjöl. Skär ut önskade form eller ha i brödform. Låt jäsa ytterligare 30 min.

    Grädda brödet på 260 grader beroende på storlek; frallor ca 5 min, baguetter ca 7 min, limpor ca 10 min. Sänk sedan ugnen till 210 grader och häll in ca 2 dl vatten i botten på ugnen och grädda klart; frallor ca 5 min, baguetter ca 8 min, limpor ca 20 min.

    Vetesurdeg:
    100 g russin i 500 g vatten, låt stå i rumstemperatur i 4-5 dagar.
    Sila av vätskan och spara den, tillsätt 250 g vetemjöl och låt stå i rumstemperatur.
    Dag 2; tillsätt 250 g vetemjöl och 500 g vatten låt fortfarande stå i rumstemperatur.
    Dag 3; baka brödet alternativ mata surdegen igen med lika som dag 2 och baka brödet dag 4.
    Resterande surdeg kan förvaras i kyl i ca 1 vecka. Kom dock ihåg att ta fram den i rumstemperatur dagen innan den skall användas. Mata den med lika mycket som du tar. Surdeg kan även sparas i frys.

    Kockar
    Lycka till!

    /Tanja
  • Hatteljé, Skavlan och julbord

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 17, 2014
    I fredags hade vi besök av Kerstin från Hatteljén. Hon hade med sig massor av vackra hattar och hela personalstyrkan fick en grundlig lektion i "hattkunskap". Detta är förstås en följd av vårt koncept "Hattfnatt". Ett koncept som visat sig att våra gäster älskar. Varje kväll ser vi hattprydda gäster som går till middag och känner sig extra vackra. Och glada. och många bilder blir det...

    Hattar
    Kerstin hade med sig hattar i alla former och från alla möjliga årtionde. Vi fick lära oss hela den spännande historien bakom... Hattar kläder och arkitektur - allt hänger i hop.


    personal

    Kerstin valde coiffeurs och hattar till oss utifrån ansiktsform, kroppshydda, hårfärg mm. Ja, det är en hel vetenskap, både vad man passar i och hur hatten ska bäras.

    Ett bra spara-pengar-tips var, byt hatt till festerna så kan du bära samma klänning utan att någon märker. Fler tips delar vi gärna med oss av vid ditt nästa besök.

    Vi pratade också med Kerstin om att bjuda in till ett gemensamt hattvernissage/hattlunch i vår. Passar ju utmärkt i vårt vackra Galleri.

    Fredagen tog inte slut där. Under tiden riggades nämligen Kinarummet om till TV-studio.

    TV-team
    Delar av TV-produktionsteamet i väntan på...

    Best of Skavlan 2014
    ...Just det, Skavlan och Niklas som under kvällen spelade in "Best of Skavlan 2014". Programmet visas i SVT på nyårsnatten.

    Dukning julbord
    Samtidigt dukades matsalarna upp till kvällens julbord.

    Nu är det inte många sittningar kvar. Känns nästan lite sorgligt. Det har varit så härlig stämning och aldrig tidigare har vi haft så många julbordsgäster som i år. Vi avslutar alltså året precis som vi började det; Rekord! Lovely.

    /Tanja