• Tack Sven!

    Skrivet av Inger Nordberg | nov 21, 2014

    Det är en ynnest för oss på Högberga Gård att vi har så många återkommande gäster. Gäster som säger att de känner sig hemma här och gäster som vi lär känna lite närmre. Professor Sven Hamrin är en av dem. 

    Jag, Inger, har jobbat här på Högberga i 15 år. Då, för 15 år sedan, som konferensvärdinna. Och det var då jag träffade Sven Hamrefors för första gången. Sven är Professor ”in innovation, Communication and business creation” och har alla dessa år agerat som programledare för Communication Executives Program. Det har varit en ära att under denna tid ha fått hjälpa till med allt från att ge konferensservice, servera kaffe, planera allt kring deras möten till att också boka in alla hans utbildningar.

    Idag, 15 år senare, har Sven bestämt sig för att gå vidare i livet och har därför denna vecka haft sin sista utbildning hos oss. Vi tackade Sven för denna tid med blommor och tal. Då berättade Sven att han har totalt bott hos oss ett HELT ÅR! Det är helt fantastiskt!!

    Sven Hamrin
    Sven Hamrefors med vår konferensgudinna Siw.

    Sven! Vi tackar för den här tiden. Vi önskar dig allt gott i framtiden och givetvis är vi glada om du gästar oss snart igen, vardag som helg.

    Varmt välkommen åter!
    /Boknings-Inger

  • Senaste nytt!

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 12, 2014
    I går gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Om du inte har fått det i din mejlkorg men vill läsa det, så kan du göra det här. Vill du ha brevet fortsättningsvis en gång per månad så kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på startsidan.

    Trevlig läsning!

    /Tanja
  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | nov 10, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Förra VD-bloggen inledde jag med att hösten är min favoritårstid. Den här hösten har nog besannat det minst sagt. Om ni ursäktar att jag är lite privat här så har jag precis fyllt 40 år och i samband med det blev jag bortrövad till Dublin av några av mina finaste vänner. Detta gjordes under stort hemlighetsmakeri och ledning av min sambo Christin. Mitt under resan kände jag; det här är livet, så jag överraskade tillbaka med ett frieri inför vännerna. Så, höst och grått ute kanske men i hjärtat – bara sol. (och gubbe känner jag inget av).

    Livet på Högberga Gård har ju också bjudit på framgångar i form av rekordmånga gäster men också att delägarekollegan och kökschefen Tommy Eriksson gick till semifinal i Årets kock. Fantastiskt att en av de 24 bästa i Sverige faktiskt står bakom teamet i köket och lagar maten till våra gäster. Tommy som är en vinnarskalle blev förstås lite besviken av att inte nå till final men jag är hursomhelst väldigt stolt över dig Tommy!

    Vi jobbar sedan ett tag systematiserat, enligt LEAN-filosofin, med vår kvalitetsutveckling. Där jobbar ledningsgruppen utan inblandning av mig med beträffande hur vi bäst använder våra resurser för att det ska bli som bäst för gästerna. Min upplevelse av detta är att vi är snabbare på att upptäcka och åtgärda svackor och problem som förstås uppstår lite då och då. Vi har alltid gillat att ta in gästens önskemål in i vårt servicetänk och det har också blivit enklare med en gemensam syn på kvalitetsutveckling. Så kom ihåg att era synpunkter och önskemål alltid är välkomna.

    Fredagsfys på Högberga Gård
    Vi utvecklar också oss själva utifrån vår egen bild av vad som är bra service och följer vår långsiktiga plan som tillåter både det ena och andra. Ett bra exempel på det är att vi erbjuder fri träning för alla gäster på morgonen på torsdagar och fredagar. Ett önskemål som kommer allt oftare direkt från gäster men som vi också kan se mer av indirekt i upphandlingar där det efterfrågas med mer tydlighet nu på senare tid.

    ha
     Jag tycker om när jag får höra från gäster eller vid kundsamtal att man upplever som om vi tar stort ansvar för vår utveckling och ständigt kommer med nyheter. Det är så vi vill vara, både för er och för vår skull. Sen tror jag på långsiktighet och i vår långsiktiga plan är ständig utveckling och dynamik viktiga värden. Sen kan även vi hatta fram och tillbaka i onödan ibland, nu senast har dock hattar fått en mycket mer positiv klang för mig i och med vårt nya hattkoncept; Hattfnatt.

    Ja, jag vet – ibland kommer det övergångar i mina texter som passar mer eller mindre. Men jag tror också mycket på att vara sig själv och jag gillar alla sorters ordlekar, inte minst de som kanske inte är de bästa.

    Har du lust att leka med ord med mig så maila, ring eller kom på en fika!

    I nästa blogg ska jag skriva lite mer om hur det går i Högberga Vinfabrik, just nu ligger druvjuicen och klarnar efter en bra jäsningsprocess och pressning.

    Lev gott!

    // Johan

  • Julgodis - recept

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 06, 2014
    Julbord på Högberga Gård

    Julkänslorna har liksom redan infunnit sig hos oss. Vi har diskuterat årets julbord ett tag och från köket har man känt dofter som påminner om julen på mormors tid. Här, hos oss, lagas precis allt från grunden så det gäller att börja i tid. Och så idag kom första snön. Stora, vita flingor som långsamt faller mot marken. Och stannar kvar. Breder ut sig som ett vackert, vitt täcke på vår gård och ger oss den där sista knuffen in i julens stämningsfulla värld. Detta inspirerade oss till följande i dag;

    Inspiration 1. Jag sätter i hop ett litet pressmeddelande där vi berättar om årets julbord på Högberga Gård; "Nytänk, passion och tradition möts på Högberga Gård i jul".

    Inspiration 2. Tommy skickar fler smarriga recept på julgodis, mums. Dessa vill jag förstås bjuda på här:

    Rocky Road Fudge
    200 g mörk choklad
    200 g mjölk choklad
    25 g smör
    397 g kond. mjölk
    2 tsk vaniljsocker
    2,5 dl minimarshmallows
    2,5 dl jordnötter

    Smält choklad, smör och kondenserad mjölk till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något. Blanda i marshmallows och jordnötter

    Mörk chokladfudge
    3 dl grädde
    3 dl socker
    1 dl mörk sirap
    50 g smör
    2 msk glykos
    100 g mörk choklad

    Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°
    Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

    marshmallow recept

    Marsmallows

    130 g äggvita
    50 g socker
    Vispa fluffigt

    150 g socker
    20 g glukos
    65 g vatten
    Koka till 128 grader
    Tillsätt 3 gelantinblad

    Vispa alltsammans svalt, spritsa eller bre ut på plåt med hälften maizena och hälften florsocker. Arbeta snabbt för det stelnar relativt fort. Skär eller klipp i lagom stora bitar och servera. Dessa kan du smaksätta med saffran eller kardemumma om du vill ha det mera juligt. Ha då i smaksättningen med äggvitan och sockret.

    Fler recept från vårt kök finner du här »

    Och planerar du att boka julbord så kan du läsa mer om våra julbord och sittningar här »

    /Tanja
  • Hattfnatt

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 04, 2014
    Det är otroligt roligt och givande när nya koncept liksom bara blir av. Växer fram. Något eller någon sätter i gång en tanke som en annan spinner vidare på. En tredje nappar och börjar testa idén. Man ser att gästerna tycker om det. Blir glada. Och nyfikna. Man ser leenden. Mobilkameror som åker fram. Och så är man plötsligt ett helt gäng som tillsammans utvecklar konceptet och fler nyfikna frågor kommer. Någon tidning hör av sig och undrar; vad är det här med hattar som ni håller på med? Varför? Hur många har ni? Osv...

    Hattar på Högberga Gård

    Ungefär så gick det till när vi utvecklade vårt nya koncept som i dagens pressmeddelande heter; "Hattfnatt på Högberga Gård".

    ha
    För att vi älskar hattar! Sofistikerade detaljer. Och leende gäster.

    Hos oss finns nu hattar som ett dekorfullt inslag i inredningen men framförallt till utlåning till våra gäster att bära som ett vacker smycke eller stilfullt attribut. Eller kanske bara för att ta en selfie eller gruppbild med kollegorna. Här finns cylinderhatt, plommonstop eller Chapeau-Claque. En modern hatt från Loevenich eller av finaste märket Whiteley. Ja, här finns något för alla smaker. Och alla slags tillställningar.

    Välkommen att prova vid ditt nästa besök!

    /Tanja
  • Tommy tävlar

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 27, 2014
    Så kom den stora dagen. Vår Tommy skulle åter igen tävla i semifinalen i Årets Kock. Det var fredag och fortfarande mörkt ute när vi startade resan upp mot Borlänge. Fjärilar i magen, såklart. Men Tommy verkade kolugn och väldigt fokuserad när han gick ut i köket sådär vid halvtio-tiden.

    Tommy eriksson
    Efter ett par timmar (jag tappade koll på tiden - bara stod stirrande och följde varenda rörelse där i köket) så var det dags för upplägget av Tommys "Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor".

    Årets Kock bidrag 2015
    Volià - Och så presentation för årets jury...

    tommy2
    Och intervju...

    Tommy Eriksson och Johan Hjort
    Johan stolt och glad vd och Tommy nöjd med sin insats...

    Motståndet hårt. Ja, det är ju 24 av Sveriges absolut bästa kockar som möts i denna tävling. Två av 12 semifinalister skulle så vidare direkt till final. Det blev Anders Karlsson från The Absolute Company och Markus Westh från Lilla Ego Krog som gick direkt till final. Stort grattis till dem!!

    Nu håller vi tummarna för "Sista chansen". Åtta kockar får inom kort beskedet att de på poäng går vidare i tävlingen och har då chansen att tävla om de återstående fyra finalplatserna. Vi väntar med spänning!

    /Tanja
  • Läs Högtryck No 8 online

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 20, 2014
    Nu finns senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck att läsa online.

    Kundmagasin Högtryck

    Trevlig läsning!

    /Tanja
  • Sicken måndag!

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 14, 2014
    Så härligt med dagar som inte alls blir som man tänkt sig. Speciellt en måndag som denna.

    Går igenom ett väldigt spännande utvecklingsprojekt med Tina när vi båda ska in i ett mycket intressant möte om ett annat spännande utvecklingsprojekt. Då kommer vår kökschef Tommy insläntrande säger;
    - Jag är vidare. Jag är vidare Tanja.
    Moi frågetecken.
    - Vad?
    - Det är klart, nu kan du släppa det du säkert redan har förberett.
    Hehe, han känner mig.
    - Meh, men, menar du Årets Kock? Det är väl imorgon man ska få besked om man går vidare till semifinal?
    - Idag. Jag har fått besked att jag är vidare. Det är idag som är den 13e.
    Whiiiihoooo! Vi skriker i kör uppe på kontoret Tina, Inger och jag. Tommy bara; suck!! Grattis, grattis, grattis och kramar som han försöker slingra sig ur. Men han är fast. Ända tills Danielle ropar; Tanja, Tanja kom - en u-båt utanför. Jag släpper taget om Tommy motvilligt, springer ut, beväpnad endast med en kamera men redo för försvar...

    u-båt
    Hmm, vem av våra diskreta konkurrenter guppar omkring här utanför idag då?...

    ...hinner jag tänka innan jag är uppe på kontoret igen och kan släppa denna fina pressrelease - som jag kanske förberett i smyg - om vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

    Tommy Eriksson
    Tommy gick vidare i Årets Kock 2015 med rätten...


    Årets Kock 2015 maträtt

    ...Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor. Vilken skönhet!

    Glädjen är stor här på Högberga och vi är förstås mäkta stolta över vår Tommy som vi kommer hålla alla tummar för när han tävlar igen den 24 oktober i Borlänge.

    Samtidigt som allt detta sker fyller faktiskt en annan fantastisk person 40 år.

    Johan Hjort
    Det är vår vd och ägare Johan Hjort det. Största GRATTIS världens bästa Boss som tittade förbi och det blev tårta, sång, jubel och paket.

    Och så hittade jag en något yngre modell i arkivet som jag gärna plockar fram en dag som denna.

    hj
    Grattis Hjort!
    Grattis Tommy!
    Grattis till oss som får så härligt händelserika arbetsdagar som kanske inte alltid blir exakt som man tänkt sig. Speciellt inte underbara måndagar som denna.

    /Tanja
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | okt 07, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Min årstid hösten är här med dess fantastiska färger och höga klara luft. Hemma i Härjedalsfjällen har det verkligen sprakat i år och nu är det dags här på Lidingö också. Löparturerna är just nu härligt vackra.

    Nu är vi också mitt inne i vår allra mest intensiva period. Många av bokningarna inför resten av året läggs under september och oktober förutom att det också är då vi har som mest gäster på plats! September blev glädjande en rekordmånad för oss och mer om det längre ner.

    vinmakare
    För egen del är det förstås extra intensivt då vi i Högberga Vinfabrik skördar och jäser våra druvor under slutet av september. I år var det fem glada kollegor här från Högberga Gård som fick följa med på äventyret i Toscana och totalt var vi 15 personer som var nere och skördade våra tio ton vindruvor. I år plockade vi ca 60 % Merlot, 35 % Sangiovose och 5 % Syrah och vinkade av vår kylbil och flög hem och mötte upp den inför vår skördefest här hemma.

    I skrivande stund ligger druvorna kvar i tankarna och jäsprocessen är precis över, nu drar vi lite extra färg och tanniner ur druvorna men i slutet av veckan är det dags för pressning och sen tar lagringen över. Det är roligt att och utvecklande att få vara en del av denna passionerade idé och mycket intressent att få följa med druvorna hela vägen till färdigt vin. Om två år får vi se resultat av detta arbete då vinet från årets druvskörd är färdigt att dricka.

    Förrätt signerad Pascal Barbot
    Apropå råvaror och utveckling av dessa så hade vi ett mycket intressant möte på Högberga för några helger sedan. Under temat Exceptionell Råvara var Sveriges matlagningselit här och diskuterade vikten av bra råvaror. Det var både föreläsningar, provsmakningar och intressanta samtal under dagen som kröntes av en middag signerad Pascal Barbot från trestjärniga Astrance i Paris och Björn Frantzén.

    personal
    Högberga Gård kommer i år att få vårt femte rekordår på raken. I år hade vi redan i augusti bokat in årets budget och vi kan bara konstatera vår tacksamhet för att ni gillar och bokar Högberga så mycket. Jag och mina kollegor är förstås stolta över det och får ytterligare energi och mod att titta på fler utvecklingsmöjligheter av vår fina anläggnings framtid. I närtid innebär det personalsatsningar och det är alltid intressant att se gruppen öka och formas om genom nya relationer och personligheter.

    högtryck
    Vårt populära magasin Högtryck är precis färskt och glöm inte att anmäla er här om ni vill ha ett exemplar skickat till er. Apropå skrivande så har jag fått förmånen att bli skribent på mötesbranschen.se och min första artikel kan ni läsa här.

    Nu hoppas jag vi ses här på Högberga och gör vi inte det finns jag som vanligt både på telefon och mail!

    Ha en fortsatt skön höst!

    // Johan

  • Wake me up - fri träning varje torsdag

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
    Vi älskar att hålla i gång. Och vi vet att många av våra gäster också gör det. Därför har vi bland annat ett fullt utrustat gym här på Högberga Gård, som just nu genomgår en projektering för ytterligare utveckling och modernisering. Vi har också inlett ett nytt samarbete med träningscoach Caroline på C.T.C vilket innebär att du som gäst kan boka henne för olika träningspass i grupp, som PT i gymmet eller som löparcoach. Själva har vi bestämt oss för att bjuda alla gäster på ett härligt morgonpass varje torsdag morgon kl 06.45 under ledning av Caroline.

    C.T.C logotyp

    På passet "Wake me up" väcker vi kroppen med uppvärmning och rörlighetsträning för att sedan jobba vidare med styrkeövningar för hela kroppen innan avslutande stretch. Du känner dig redo för en ny dag och kan sätta dig vid frukostbuffén hungrig och nöjd med att du startat dagen på bästa sätt. 40 min. Samling på baksidan på terrassen där vi kan njuta av soluppgången över havet. Start nu på torsdag! Välkommen!

    Så - missa inte att ta med träningskläder till ert nästa torsdagsmöte. Alla kan vara med!!

    För er som besöker oss på fredagar så erbjuder vi 15 minuters fredagsfys.

    Fredagsfys på Högberga Gård
    Varje fredag morgon kl 08.45 håller vår Les Milles-utbildade receptionschef Ulla Mäki ett 15 minuter långt pass för all vår personal och förstås för alla gäster som vill vara med.

    Varmt välkomna att träna med oss!

    /Tanja
  • All time high!!

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
    Personalen firar

    Yes! Vi gör det igen. När vi fick september månads siffror insåg vi att vi precis gjort vår bästa månad någonsin i Högberga Gårds historia. Det känns förstås fantastiskt och helt klart värt att fira. Så det gör vi!

    Tack alla ni som ger oss förtroendet att arrangera era viktiga möten, briljanta bröllop, romantiska weekends och fantastiska fester!

    Hela pressmeddelandet om "Försäljningsrekord + 10 %" kan du läsa här »

    /Tanja
  • Nya medarbetare

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 06, 2014
    Vi växer så det knakar här på Högberga. Både med nyheter i vårt utbud och i antalet gäster som besöker oss. Så ljuvligt! Tack vare det har vi också möjlighet att anställa fler härliga stjärnor till vårt team. Låt oss presentera fyra av våra senast anställda medarbetare här;

    Personal
    Niklas Waclaw (Servitör), Maria Hellemo (Bokning/Konferensplanering), Jenny Nouri (Receptionist/privatbokning) och Aurore Lindhé (Receptionist/privatbokning).

    Vi säger varmt välkomna till teamet! Och vi hälsar dig varmt välkommet att möta dem vid ditt nästa besök hos oss på Högberga Gård.

    /Tanja
  • Högtryck No 8

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 29, 2014
    Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. Där har vi bland annat intervjuat Lidingöprofilen Christer Lindarw som berättar om hur han njuter av det goda livet, om att gå i högklackat och om att ha varit queerdrottning genom åren. Vi möter trendspanare Göran Adlén som ger oss senaste trenderna inom marknadsföring och vi startar Vinskola del 1 med vår restaurangchef Danielle. Vi bjuder på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

    Kundmagasin Högtryck
    Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

    Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

    Kundmagasin Högtryck No 7
    Läs Högtryck No 7 online här »

    Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

    Jack Vreeswijk
    Läs Högtryck No 6 online här »


    Högtryck

    Läs Högtryck No 5 online här »

    Labero
    Läs Högtryck No 4 online här »



    Läs Högtryck No 3 här  »


    Högtryck No 2 kan du läsa online här »


    Högtryck No 1 kan du läsa online här »  

    /Tanja
  • Lycka till alla löpare!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 27, 2014
    Lidingöloppet 2014
    Idag önskar vi alla våra gäster, som springer Lidingöloppet, stort lycka till! Kör så det ryker! Hoppas uppladdningen hos oss varit prima och att även nedvarvningen blir det när så blir dags.

    Vi säger också grattis till Lidingöloppet som fyller 50 år i år!!

    Marathon.se berättar; "Innan Lidingöloppet startades 1965 var långlöpning en sport för en liten skara entusiaster. Det var på Lidingö som man var först i Europa att kunna räkna löpare i tusental. Utvecklingen för löpningen i Sverige hade helt klart sett annorlunda ut om inte pionjärerna på Lidingö vågat sig på att arrangera ett lopp för den breda allmänheten. Läs hela historien här »"

    /Tanja
  • Exceptionell råvara - ett smakmöte

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 22, 2014
    Vilken ära! I går fick vi vara med och arrangera något så häftigt som eventet "Exceptionell råvara" - ett smakmöte där några av Sveriges mest kända kockar och producenter möts i syfte att hitta de allra finaste råvarorna. Det var provsmakning, föredrag och kvällen avslutades med finfin middag signerad Björn Frantzén (som också är en av initiativtagarna till projektet) och Pascal Barbot från Astrance i Paris. Det var wow!!

    Provsmakning exceptionell råvara
    Provsmakning. Man bedömer fem produkter av varje råvaruslag utifrån utseende, mörhet, saftighet, smak och doft.

    Och igår korades nötkött från Fullblodswagyu från uppfödaren Anders Larson, iWagyu/
    Värmvik säteri tillsammans med nötkött av rasen Angus från uppfödaren Lars-Erik
    Andersson på Naturbeteskött som de första råvarorna någonsin till Exceptionell Råvara.

    exceptionell råvara
    En råvara


    diskussion

    Pascal Barbot och Björn Frantzén

    Tommy i köket
    Vår Tommy var förstås på plats i köket. Totalt var de 12 kockar som tillsammans tillagade en fyrarätters middag till 65 gäster.


    Mingel i Kinarummet

    När provsmakningen var slut minglade gästerna i Kinarummet.


    Pascal Barbot

    Under tiden var det full aktivitet i köket under ledning av Pascal.


    Förrätt signerad Pascal Barbot

    Och resultatet lät sig inte vänta. Så vacker förrätt, innehållande bland annat; Kycklinglår och bröst från Ockelbo, Maremme ostron, mjölkskinn, alger och blad.

    En riktigt härlig söndag för oss förstås. Och extra glada blev vi förstås när de var riktigt nöjda med oss. Mer om det här » 
    Och jag väldigt nöjd med vår fotograf Danger som förevigade denna dag åt oss.

    Exceptionell Råvaras eget pressmeddelande om dagen kan du läsa här »

    /Tanja
  • Skördefest - på lördag - välkommen!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 17, 2014
    ronnie-p

    Varje år i september åker vinmakarna tillsammans med delar av vår personalstyrka till Toscana för att plocka 10 ton druvor som sedan blir 7 000 flaskor toscanskt rödvin i vår vinfabrik här på Lidingö. Just nu pågår plockningen för fullt. Idag är stora plockardagen och experterna säger att druvorna är väldigt fina i år, trots den regniga sommaren.

    druvor i toscana

    I år kommer vi hem med druvorna till Högberga Gård lördagen den 20 september och som vanligt bjuder Högberga Vinfabrik in till skördefest i samband med detta. Och du är välkommen!

    druvklase

    Antingen om du vill hjälpa till att ta emot druvorna eller bara mingla runt, provsmaka lite riktigt bondvin och till detta bjuder vi på italienska toner och tilltugg från Toscana. Varmt välkommen 20 september från kl 11.00! Anmälan sker till info@vinfabrik.se; skriv namn, antal personer och vilken tid ni vill komma.

    vinmakare
    Välkommen önskar vinmakare Per, Johan och Johan!

    /Tanja
  • Dimman lättar...

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 12, 2014
    ... och så fick vi en sån där underbart, magisk morgon igen. Först båtarna som inte syns. Men hörs. Envist tutande från signalhornen för att göra omvärlden uppmärksam på att; här kommer jag, håller undan. Och sedan - lagom till dagens Fredagsfys skulle köra i gång - lättar dimman. Solens strålar skingrar molnen så vackert. Gästerna kommer ut på terrassen med sina mobilkameror. Säger, wow!!

    dimma på havet

    Fin avslutning på veckan och en härlig start på helgen!
    Trevlig helg!

    /Tanja
  • Kärlek till möten...

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 11, 2014
    Bollhav Tammsvik

    Vår VD Johan Hjort är en av skribenterna på Mötesbranschen.se. Igår publicerades artikeln som handlar om hans kärlek till möten och utmanande idéer och han berättar om när han en gång i tiden byggde ett mötesrum med 29 000 röda bollar på Tammsvik. En idé som visar att det ofta är väldigt lönsamt att ta humorn på största allvar.

    Läs artikeln här »
    Mer om Johan på mötesbranschen.se finns att läsa här »

    Och idag vet jag att Hjort hoppar in i lastbilen och kör hela vägen ner till Toscana. Det har blivit dags. Att plocka 10 ton nya druvor till vår vinfabrik. Enolog Luca rapporterar från Toscana; "druvorna är fina, trots den regniga sommaren". Toppen! Och på lördag flyger delar av personalstyrkan ner för att hjälpa till med plockningen. Och förstås njuta av allt det goda som Toscana har att erbjuda.

    Vi andra håller ställningarna här hemma och säger; Lycka till, jobba hårt, njut mucho och kör tryggt!

    /Tanja
  • Trevlig läsning

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 08, 2014
    Det är alltid lika härligt att höra från våra gäster att de haft det riktigt bra hos oss. Det är ju liksom själva idén. Hela vår mission; att skämma bort våra gäster.

    En av helgens gäster har bloggat om sin upplevelse på Högberga Gård. Läs om "the perfect getaway här. Trevlig läsning!

    Och vad andra tycker om oss kan du läsa under rubriken referenser. Vill du själv bidra med material till denna sida är det bara att maila mig; tanja.brandin@hogberga.se. 

    /Tanja
  • Fredagsfys ÄR fredagsmys

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 05, 2014
    Wohoo, vilken morgon! Energin är hög när personalen lämnar frukostbordet. Gästerna har startat upp sina möten i mötesrummen. Någon grupp väljer att sitta kvar ute i solen lite längre. Ta en kopp kaffe till. Njuta av sensommarvärmen. Ulla, vår receptionschef drar i gång musiken ute på terrassen. Ulla är nämligen inte bara receptionschef; hon är även SATS-instruktör och varje fredag kör hon i gång 15 minuters fredagsfys för personalen till skön musik. Så där lagom så att kroppen mår gott.

    Fredagsfys på Högberga Gård
    Sicken energi!! Personalstyrkan är laddad. Helgen kan komma. Fredagsfys ÄR fredagsmys.

    Trevlig helg!
    /Tanja