• VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | aug 26, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Så har man då glädjen att få välkomna alla gäster tillbaka efter ett litet sommaruppehåll. Och, vilken sommar sen. Jag har bokstavligen talat badat i badbilder från vänner denna sommar och jag kände för första gången på många år nästan samma känsla som när man hade sommarlov som liten – total frihet på nåt sätt. Jag kan i alla fall säga att en hel sommar i shorts har gjort mig gott och jag hoppas ni också har fått kraftladda batterierna på bästa sätt.

    Hotellrum Högberga Gård

    Här på Högberga har vi som vanligt tagit tillfället i akt att måna lite extra om våra byggnader. Stora Flygeln har varit ett totalt byggprojekt med helt nya badrum på övervåningen vilket innebär att samtliga badrum på Högberga nu har snygg design OCH hög funktionalitet som dagens gäster med allt rätt kräver. Vi har även gjort om själva hotelldelen på mellanvåningen och då valt att konceptualisera ännu mer utifrån vårt stora intresse för vin. Ett intressant dilemma som man ställs inför med dagens korta livstid på inredningstrender är ju att väga investeringen mot livslängd men om jag ska lyssna på de gäster som bott i rummen nu efter öppning så har vi hittat ett riktigt trivsamt uttryckssätt och det känns förstås bra. Att varje rum nu har sin egen vinhistoria att berätta tycker jag själv är både kul och intressant och det ska bli roligt att höra mer av era åsikter framöver.

    vinmakare

    Närmast i tid för vår del ligger den årliga skörderesan till Toscana. I år är vi som vanligt fem personer i personalen som åker ner och deltar i skörden av de tio ton vindruvor som i sin tur blir ca 7500 flaskor vin i Högberga Vinfabrik om drygt ett år. Det är en fantastiskt känsla att resa ner med kollegor och lära känna dem lite närmre, samtidigt som vi utvecklar våra kunskaper om vinmakeri tillsammans. Inte alla förunnat att göra det i sitt arbete.

    Den 20 september är det sedan dags för skördefest så håll utkik på vinfabrikens egen hemsida om du vill delta i krossandet av årets skörd. En mycket trevlig dag så kom gärna och umgås med oss då.

    Det blir också en spännande höst med ett val där en del frågor påverkar vår bransch och verksamhet direkt; den heta momsfrågan är en, arbetsgivaravgiften för unga är en annan. 

    I övrigt så fortsätter vi utvecklingen av Högberga med både fler kollegor och större utbud. Mer om detta kommer inom kort.

    Till dess önskar jag er alla riktigt utvecklande möten! Och förstås mycket glädje!

    // Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jun 17, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Äntligen är sommaren här med allt vad det innebär. Härliga dagar tillsammans med vänner med sol, bad och grillning är förstås inslag som jag ser fram emot. En annan sak som slår mig så här i sommartid är att man knappt kan titta in i en trädgård utan att se någon studsa i en studsmatta. Studsmattor är måhända inte vackra men jag tror att varje sekund som lockar barnen (eller oss vuxna för den delen) från onlinevärlden är bra. Jag har själv precis flyttat till hus och barnens första önskan var en studsmatta så även hos oss råder studs. Och apropå studs.

    För några veckor sen var vi tvåhundra branschkollegor som sprang och studsade runt när vi som vanligt arrangerade Run4Fun - branschens största löparfest, denna gång på Blue Hotel här på Lidingö. Det var sjätte året som vi står bakom detta arrangemang tillsammans med några andra härliga typer och det är häftigt att se vilken lust för rörelse vi skapat med denna aktivitet och vårt samarbete.

    Matlagning Aveqia
    Samarbete; I dagarna händer stora grejer här på Högberga Gård. Vår matstudio som jag är såå stolt över tar ett stort utvecklingssteg då den från i höst drivs av AVEQIA. David Berggren & Co som gjort succé med sina matlagningsaktiviteter inne i stan på Tulegatan tar över matstudion här på Högberga under tidig höst. Matlagning är en av de gruppaktiviteter som jag vet kan förena människor på ett sätt som få andra aktiviteter lyckas lika bra med. Oavsett om man är ett gäng privatpersoner som vill umgås på ett kreativt sätt eller om man är ett företag som lagar mat tillsammans som teambuilding så blir resultaten alltid tveklöst positiva. Tillsammans kan vi göra detta ännu bättre och ingen gör det bättre än AVEQIA så det känns spännande. Läs bara detta så förstår ni vår gemensamma ambition: Namnet AVEQIA har hämtat inspiration från romartiden, då romarna i hög grad var gourmeter och kunde konsten att njuta av mat och vin. AVE betyder på latin Var hälsad – Välkommen. Q står för Quorum som var mötesplats för senaten, I för Inspiratio – inspiration och A för Accubo, som enkelt betyder Till bords! Läs  mer om vårt samarbete i vår pressrelease här.

    I övrigt kan väl nämnas att vi lämnar ännu ett rekordhalvår bakom oss beläggningsmässigt och fortfarande med stigande gästnöjdhet. Vi har även rekordmycket inbokat inför hösten så det blir många härliga möten med nya och återkommande gäster. En del av er kommer att få bo i helt nyrenoverade rum i Stora Flygeln där hälften av rummen får nya badrum och de rum som fick nya badrum redan förra året får ett ordentligt lyft i design och inredning. 

    Högberga Vinfabrik blev ju nyligen Årets Företagare här på Lidingö och vi fortsätter vårt arbete mot nya mål. Just nu har vi nya aktiviteter med Svenska Dagbladet inbokade, du som är intresserad av att vara vinmakare för en dag och göra ditt alldeles egna vin kan anmäla dig här.

    Jag önskar er alla en underbar sommaren och välkomna till Högberga Gård.

    // Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | maj 13, 2014

    Våren och försommaren är årstider då underverk sker. När gruset sopas bort från vägarna och man dricker första koppen kaffe utomhus infinner sig en alldeles speciell känsla. Plötsligt är allting möjligt. Att springa en mil. Eller att gå hur långt som helst…

    Körsbärsträd som blommar

    På Högberga Gård drivs vi av nya utmaningar, oavsett årstid. I Högberga Vinfabrik väntar just nu en ny årgång av vårt egentillverkade vin 8.90. Vinfabriken som förra veckan fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare på Lidingö. Detta känns förstås extra stort då hela projektet i vinfabriken bygger på ren och skär passion och drivs under den enkla devisen ”Vi gör så GOTT vi kan”.

    Högberga Vinfabrik har också fått den stora äran att vara delaktig i konceptualiseringen av det nya hotellet, The Winery Hotel, som ska öppna i Solna under hösten 2015. Mer om det kan du läsa här »

    Andra utmaningar framåt här på Högberga Gård är att bygga en ny varm källa på berget utanför Paviljongen. Projekteringen är i full gång och den kommer stå klar när vi öppnar upp efter sommaren i början av augusti. Också hotellrummen i Stora flygeln ska få ny design och interiör. Lika viktigt som det är att utmana sig själv, lika viktigt är det att ha roligt på vägen mot sina mål. Att få överraska våra gäster med god mat, dryck och sofistikerade koncept är min stora passion. En annan som är passionerad i sin vardag är Peder Lamm som vi mött i en öppenhjärtlig intervju i senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som kommer ut i veckan. Varför inte läsa den i hängmattan, med solen i ansiktet? Eller online här och nu »

    Underverk sker hela tiden. Jag ser det extra tydligt denna vår. Just i denna ljusgröna, krispiga grönska. När fåglarna sjunger som vackrast. När allt föds till liv. Då såg också
    ett nytt liv dagens ljus. Mina döttrar har fått en lillasyster och det är en stolt, pappaledig far som nu sitter och skriver detta. Livet är stort. Livet är här. Livet är nu. Hur kan man älska någon så mycket som man bara känt några timmar? Underverk.

    //Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | apr 04, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Nu är i alla fall mötesvåren här på riktigt. I takt med att solens strålar värmer alltmer är det inte bara kaffepauser som våra gäster tar utomhus. Nu ser jag allt längre samtal, både i grupp och på tu man hand, där man sakta går runt och njuter av utsikten eller bara vänder sig mot solen och står och pratar. Det är häftigt när möten helt plötsligt byter skepnad tack vare årstid och klimat. Jag tror helt klart att om man bara vågar variera sin miljö så ökar det kreativiteten, man ändrar mindset så nya, bättre lösningar kommer i dagen. Vi svenskar blir ju otroligt glada av vårsolen och glädjen ökar möjlighetstänkandet vilket i sin tur ger bättre och mer lönsamma lösningar.



    Apropå att solen lyser på oss. Jag är så himla glad och stolt över vår köksmästare Tommy Eriksson som vann silver i årets möteskock i tisdags. Tommys tidigare tävlingsframgångar och hans envishet, kombinerat med våra gästers goda omdömen om vår mat, gav honom självförtroendet att prestera på topp när det verkligen gällde. Inte lätt att stå där mot 21 branschkollegor och tävla i något så svårbedömt som matlagning. Framgång föder framgång, vare sig det gäller att hitta bättre lösningar eller få till förrätten sådär perfekt så att varmrätten inte har något annat val än att bli ännu bättre.



    Jag ser fram emot att möta vår välbokade vårsäsong och att se er gå omkring och fundera eller diskutera ute på terassen eller utsiktsberget! Eller kanske höra era komplimanger angående maten, alltid kul att höra!

    Väl mött

    // Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | mar 20, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Här på Högberga svänger livet fram och tillbaka med vädergudarna. Blommor och barärmade gäster under fikapauserna förra veckan och 2 dm snö och tjocka mössor idag. För mig som är härjedaling så kan jag faktiskt påstå att jag trivs lika bra hursom.

    Apropå Härjedalen så hade jag det stora nöjet att ta med kollegorna här på Högberga Gård och vår systeranläggning Saturnus Konferens Slussen på en magisk resa till fjällen förra helgen. Att samlas allihopa och kommunicera våra mål och prata värderingar blandat med teambuilding känns så otroligt givande. Jag slutar aldrig förundras över hur mycket energi och idéer det ALLTID finns när man pratar lite avslappnat utanför sina vanliga yrkesroller. Det är förstås viktigt för oss som jobbar med möten att själva mötas och även jämföra vår verksamhet med konkurrerande upplevelser. Denna gång blev det alltså fjällen i Härjedalen vi provade. Vi bodde i fina stugor i Ramundberget och hade samlingar vid brasan, åkte skidor, konfererade, provade annorlunda middagsupplevelser, åkte snöskoter och kollade till mitt gamla pojkrum. Jag tar tillfället i akt här och tackar er kollegor för att ni bjöd på er själva och gjorde resan till ett oförglömligt minne för mig.

    skotertur

    Tillsammans med kollegorna har vi också startat ett LEAN-arbete här på Högberga. Det kluriga med service är att ständigt känna av nyanserna i gästernas önskemål och väga det mot resurser och göra så bra man kan på alla plan, helst samtidigt. När vi är som bäst är vi mycket bra men vi kan alltid bli bättre. Vi har fantastiska mötesanläggningar i Stockholmsområdet som vi konkurrerar med och då gäller det också att hålla högsta möjliga lägsta kvalitet - igår, idag och imorgon. Och det kan också bli bättre. För min egen del så tycker jag servicelöftet som vi ger till våra gäster är vår främsta konkurrensfaktor men jag har alltid varit rädd för att systematisera vårt arbete men nu har vi hittat en modell som jag tror mycket på. Ni kommer att få följa med på vår resa och vårt ständiga förbättringsarbete kontinuerligt här i bloggen men också förstås på plats.

    Och apropå framtid så sägs det ju att man måste ha kunskap om sin historia för att lyckas bra med just framtiden. Förra söndagen hade vi invigning av Högberga Vänners utställning om Högberga Gårds historia. Här finns mycket läsvärt om Klas Fåhraeus och familjen som skapade Högberga. Här finns också fantastiska bilder och historier om de personer som gästat genom åren. Jag vill passa på att tacka styrelse och medlemmar i Högberga Vänner för ert engagemang och för att ni oförtrutet hjälper till att lyfta fram de kulturella värden som finns i vår historia och som vi själva inte har kunskap eller resurser att bidra till. Och till er som gästar Högberga säger jag varmt välkomna att besöka utställningen uppe i Robinrummet!

    Så, här finns både framtid och dåtid och jag som gärna lever i nutid ber som vanligt om er feedback! Fortsätt kom med förbättringsförslag, jag uppskattar verkligen den nära dialogen som för oss uppåt, framåt!

    Vi hörs och ses!

    johan hjort
    // Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | feb 12, 2014

    Hej igen Högbergavänner!
     
    Här på Högberga har året börjat med en rivstart med både rekordmånga antal gäster men även flera egenarrangerade event. Trenddagen med Göran Adlén blev en mycket omtyckt dag med så många härliga inlägg i sociala medier om vår goda mat och närvarande värdskap. Vi har även haft ett välbesökt vernissage med Kicki Fotografs fantastiska foton. Under vernissagen kom helt spontant en grupp hårmodeller som vi hade i huset och ställde sig som ett eget konstverk till förvånade besökares glädje.


     
    Det känns ju lite konstigt att skriva och berätta om våra egna framgångar men det är också förstås häftigt att få dela med sig när våra satsningar ger frukt. Ofta hör jag konkurrenter prata om konjunktur som en faktor som styr beläggningen och jag kan väl erkänna att jag ibland råkar hålla med. MEN här på Högberga har vi förbjudit ordet lågkonjunktur – detta till följd att vi nu har ökat omsättningen fyra år på rad och de senaste två åren från redan höga nivåer. Trots att det tydligen varit lågkonjunktur.

    I branschpress har vi precis uppmärksammats för vårt senaste år och även en annan beundransvärd anläggning lyftes fram i artikeln som ni kan läsa här. När jag reflekterar över detta så vill jag förstås veta varför vi råkar gå bra gentemot andra och vilka likheter vi som bryter trenden har med varandra.
     
    Min fullständiga övertygelse gällande oss som jobbar med upplevelser och service är att vi hela tiden måste vara i rörelse. Vi använder ofta ordet dynamik här på Högberga. Ordet har sina rötter i rörelse och energi och uppfattas oftast positivt. Vi måste röra oss framåt och skapa de upplevelser vi hör att våra gäster vill uppleva. Vi måste hålla oss i rörelse för att själva se dynamiken i att utvecklas. Och vi måste vara i rörelse för att ge energi till varandra. Produktutveckling för oss när den är som bäst är till exempel när en gäst säger; ”tänk om ni kunde bygga en varm källa, då är Högberga verkligen fullfjädrat” eller ”jag saknade en påse att lägga mina blöta badbyxor i, kan ni inte köpa in såna här förslutningsbara fryspåsar att lägga dem i” Jag säger bara; TACK för dessa inspel som vi bara lägger rakt in i planen och gör verklighet av! Det kan även vara kollegor som kommer på bra idéer som förbättrar deras vardagliga arbetsuppgifter. Löser vi dem vet jag att konsekvensen blir gladare personal och med det indirekt nöjdare gäster!
     
    Detta, tillsammans med floskler som ”det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke” eller ”gör, inte bara tänk” tror jag är faktorer som tar oss framåt och ger er bättre upplevelser när ni vistas här hos oss.
     
    Så, jag ser fram emot ett fortsatt bra år med många av er här hos oss. Gärna över en kopp kaffe med mig och era idéer om hur vi kan förbättra oss och göra er ännu nöjdare.
     
    Vi ses!
     
    // Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jan 13, 2014

    Hej igen Högbergavänner!

    Äntligen kom ljuset som snöfallet för med sig. Idag fick jag kisa ordentligt när jag stegade ut på klipporna och drog in lite frisk vinterluft i en arbetspaus. Förunderligt också hur hela upplevelsen av miljön kan ändra sig av någon decimeter snö, hursomhelst känns det friskt och vackert just nu.

    Högberga Gård

    Vackert ser också vårt föregående år ut. 2013 kom att bli ytterligare ett rekordår som vi förutspådde redan i september. Alltid nervöst i denna bransch då det svänger så fort med bokningsläget men vi har hela tiden känt oss trygga i den kurva som lutat uppåt i 4 år nu. Tacksamhet och stolthet är förstås de orden som hänger kvar när vi nu blickar ut inför ett spännande 2014. Kul med alla nya gäster som hittar hit och som hjälper till att utveckla oss med nya idéer och önskemål om hur just deras möte kan bli ännu bättre här hos oss. Vi kommer med flertalet utvecklande koncept och förstås lite ökat utbud under året, håll ögonen öppna.

    Vi har haft fullt hus sedan vi öppnade och nu i veckan är vi återigen värdar för Göran Adléns Trendrapport så i nästa nyhetsbrev ska jag bjuda på någon smarrig nyhet, man får alltid många sådana efter Trendrapporten. Jag vet att det kommer att handla en del om hjärnan så vi får väl se hur långt man hänger med!

    Vi har också en fantastisk fotoutställning att se fram emot som öppnar den 25 januari. Det är den mycket uppskattade fotografen, Kicki fotograf, som visar upp sina vackra verk för första gången i utställningen "Love is all around". Som följare av bloggen får du här en specialinbjudan till vernissagen den 25 januari. En fortsättning på temat kärlek följer i att vi har ett extra romantiskt weekendpaket lagom till Alla hjärtans dag fredagen den 14 februari och passande nog finns utställningen att beskåda även då. 

    I år kommer vi också förstås att utöka samarbetet med vår dagkonferensanläggning Saturnus Konferens som ligger strategisk alldeles vid Slussen. Vi har redan nu förstås en del gemensamma gäster och fler blir det, jag rekommenderar alla våra Högbergagäster som har behov av en mötesanläggning i stan att höra av sig till mig så ordnar vi med en visning.

    Högberga Vinfabrik har också ett spännande år framför sig med stora nyheter, återkommer mer om det i nästa brev. Nu kan jag nämna att vi precis har bestämt våra blends för 2012 års viner tillsammans vår oenolog Luca Rettondini.

    Som vanligt är ni mer än välkomna att ta ett möte med mig om era möten.

    Med hopp om ett lyckat och bra mötesår!

    // Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | dec 04, 2013

    Hej igen Högbergavänner!

    Tänk att det snart är jul. Hemma i Härjedalsfjällen har det kommit några decimeter snö men i veckan var det 13 grader varmt i Stockholm så här på Lidingö blir det svårt få riktig julstämning. Trodde jag! Fel av mig!


    Julen är här

    I fredags startade julborden här på Högberga Gård och redan när glöggdoften slog emot mig vid glöggbordet utanför entrén kände jag i hela kroppen att nu blir det jul. Jag hade lyckan att välkomna flera gäster och även ta emot deras tacksamma ord när de gick hem, härlig känsla när alla är såå nöjda.

    Vi har ett fantastiskt rekordår bakom oss och det ger oss självförtroendet och resurserna att fortsätta utveckla Högberga, både för såväl mötesmarknaden som privatmarknaden. Vi har haft flertalet fullbokade weekends och har nu utökat med ytterligare två vackra dubbelrum i herrgården. Kinarummet har fått uppdaterade möbler som inte bara är bra för möten utan även tilltalar mer romantiska sällskap, vad sägs som en chesterfieldsoffa i guld! Många övernattande weekendgäster dröjer sig kvar och tar en långpromenad längs havet innan de avslutar sin vistelse med brunch - numera en populär helgaktivitet för både Lidingöbor och stadsbor. Tänk att för ett år sen hade vi inte ens detta i vårt utbud, jag blir stolt och tacksam över de medarbetare som gör detta möjligt.


    Kinarummet har fått ny interiör

    Förra helgen hade våra fastighetsskötare Ronnie och Max ett vernissage med egna tavlor och texter. Huset helt fullt av både weekendgäster och konstintresserade som skapade en sån där atmosfär som skulle ha gjort Klas Fåhraeus - som byggde Högberga Gård - mycket stolt. Det är inte svårt att vara stolt ägare när Ronnie kommer och frågade om det fick köra i år igen, jag bara väntar på att han ska komma och fråga om vi inte ska köra två gånger nästa år!

    Vi har också en ny härlig kollega i vår nya restaurangchef Danielle som ni alla kommer att träffa när ni besöker oss. Hennes specialiteter är värdskap och vin vilket passar oss och våra gäster utmärkt.

    Apropå vin så sitter vi just nu och utvärderar olika vinblends i Högberga Vinfabrik. Vinet från druvorna vi plockade förra hösten har nu legat på ekfat i nästa exakt ett år och det är dags att bestämma vilken blend vi ska ha. Det är första gången vi har tre druvor att blenda med, Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese vilket innebär att vi kan göra både klassisk Toscanablend och Bordeauxblend. Spännande och ganska klurigt förstås, men kul! Just att prova att göra sin egen blend kan du som gäst också numera göra hos oss genom aktiviteten "Vinmakare för en dag".

    I skrivande stund får jag information om att vi lägger november bakom oss som ytterligare en rekordmånad och då passar jag på att avsluta med att tacka alla er gäster som kommer till Högberga Gård. Tack för alla idéer och önskemål som för oss framåt och som vanligt är det bara att maila mig på
    johan.hjort@hogberga.se eller ringa på 070-286 00 00 om just du har en idé.

    Sköt om er till nästa gång och God Jul!

    // Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | okt 31, 2013
    Hej igen Högbergavänner!
     
    Tiden rusar fram och rapporter om snö i fjällen gläder en härjedaling som mig. Här på Högberga sprakar dock färgerna på träden och vilken höst, förrförra helgen – den 13 oktober - satt gästerna fortfarande ute på terrassen och åt brunch, wow!
     
    Apropå värme så lever vi just nu i hetluften. Fullbokat och många härliga gäster i alla rum och perfekt tryck i baren på kvällarna. Vi gjorde vårt bästa september någonsin vilket glädjande nog följs åt av hög gästnöjdhet. Tänk att det är så. Att ju mer man har att göra, desto bättre gör man det. Bådar gott för oss som ser fram emot rekordår. Stort tack till alla som bidrar till detta.
     
    Även på Högberga Vinfabrik jobbar vi intensivt just nu. Häromdagen pressade vi både Cabernet Sauvignon och Merlot. Sangivosen är pressad sen några veckor tillbaka. Nu ligger vinet i ståltankarna och klarnar, dvs de små druvresterna sjunker sakta till botten av tankarna och vinet blir klart – detta tar ca tre månader. Därefter är det dags för ekfatslagring. Glädjande för oss är att 2013 verkar bli ett av de bästa åren för Merlotdruvan och vi plockade över 50 % av just denna sort. Dessutom är det premiär för vårt  8.90 San/Mal på Systembolaget den 1 november. Under sensorikprovningarna har vinet fått mycket beröm för både doft och smak så jag rekommenderar er verkligen att prova detta vin. Finns på systembolagen Fältöversten, Garnisonen eller Lidingö och på beställningssortimentet förstås.
     
    Vi har också i vinets tecken deltagit i utställningen IN VINO VERITAS på Galleri Fallera. Marie Sandberg har fotograferat viner i vår vinkällare och gjort fantastiska målningar över våra finaste viner.
     
    Jag är både glad och stolt över att Göran Adlén återigen väljer att presentera sin trendrapport här på Högberga Gård. Känns stort att få vara en del av en inspirerande dag och ska vi se till de tidigare åren så lär vi få en fantastisk dag, kväll och natt! Välkommen hit igen Göran!
     
    Som vanligt är ni välkomna att kontakta mig för ett personligt möte eller samtal om era möten. Jag blir lika glad varje gång och kan ofta hjälpa till med tankar och idéer – det känns kul att få bidra till bättre möten för er!
     
    Vi hörs igen!
     
    // Johan
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | okt 01, 2013

    Hej igen Högbergavänner!

    Äntligen höst. För min del är det en favoritperiod, kanske för att mina höstar hemma i fjällen sitter djupt i själen med sin höga luft, sprakande färger och eldande i alla spisar. Jag känner mig tacksam som lever här där vi får vara med om årstider som förändrar vår tillvaro.

    Apropå förändringar så märks det tydligt just nu att vår bransch går igenom strukturella förändringar. Mötandet dagtid ökar i storstadsregionerna, hotellkedjorna satsar på mötesmiljöerna vid varje nybygge och fler och fler ”konferensanläggningar” skapar erbjudanden för privatmarknaden. I dagarna gick ett av de mest kända ”bokningsbolagen” i konkurs då det har haft svårt med lönsamheten i den svängande marknaden.

    Det som också slår mig är hur vi har förändrat vårt sätt att marknadsföra oss. Förr träffade man alltid oss hotell på mässor och åt snittar och fick fina broschyrer med mässerbjudanden, medan man idag, med endast några knapptryck på tangentbordet, snabbt kan få en överblick på nätet om samma utbud, erbjudande och kvalitet.

    Vi gillar förändringar här på Högberga. Det är nog en bidragande förklaring till att vi haft en så stadig utveckling på mötessidan. Prognosen pekar på nytt rekordår vilket vi förstås både är stolta och tacksamma för. Vi ser ökande beläggning och utökat utbud av aktiviteter. Intresset för vår vinfabrik ökar liksom användandet av matstudion. Här får våra gäster möta varandra på ett helt nya sätt vilket förstås är utvecklande - men också skapar tillhörighet och ökar vikänslan för företagsgrupper. Vi har också som ni vet öppnat upp Högberga för privatmarknaden och helgen vi just passerat var fullbokad. Jag var själv på plats och fullkomligt njöt av gästernas välmående och personalens fingertoppskänsla för skön service och fin närvaro. Prata om att göra det bästa av en förändring. För det är inte helt okomplicerat att gå från konferensfokus till en helhet som även inkluderar weekendverksamhet.

    Vi förändrar också ständigt vårt utbud med trevliga samarbeten som mynnar ut i fantastiska idéer. Som t ex den kommande utställningen med Kicki Fotograf vilken jag verkligen ser fram emot.

    Och till sist, kom ihåg att kontakta mig för ett besök här eller om ni vill att jag kommer till er och berättar om vad vi kan göra för er! För även om marknadsföringen förändras i stort ligger personliga möten mig alltid varmast om hjärtat.

    //Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | sep 09, 2013

    Bästa Högbergavänner!

    Wow vilket avslut vi får på denna sommar. Värme och sol som gör oss nordbor så himla mycket gladare. Jag är en av dem som egentligen mest gillar vinter och kyla men jag måste villigt erkänna att de sista veckorna har varit fantastiska.

    högberga gård lidingö

    Fantastiskt är det också här på Högberga Gård. Varje morgon hörs nu båtarnas tutande när de kryssar i innerskärgården i den täta dimman som följer varmt vatten och kalla nätter. Varje lunch äter gästerna fortfarande ute i trädgården och för våra bröllopsgäster blir just trädgården rena himmelriket i solen. En intressant vinkel av hur vädret påverkar oss, är när man följer konferensgruppernas arbete som gärna förläggs utomhus. De kan sitta på stenmuren och dingla med benen ner mot havet (som jag ser att de gör i skrivande stund), ligga i gräset barfota med blädderblock direkt på marken eller sitta vid fontänen och ha grupparbete. Tänk hur enkelt vi anpassar oss till förutsättningarna bara vi vill och motivationen finns. Apropå motivation så belönar sig också många gäster sig med en kall öl efter dagens arbetspass.

    Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer och lyckönskningar som jag fått angående köpet av Högbergas drift och även Saturnus Konferens i Slussen. Känns väldigt uppmuntrande och roligt med alla hejarop som ger den extraenergin som behövs. Tack! Många avtal och andra samarbeten börjar hamna på plats och nu kan vi jobba på med ännu mer vidareutveckling av Högberga Gård.

    För att utvecklas bra kan det hjälpa att känna till sin historia. Här på Högberga har vi en vänförening som har aktiviteter som knyter an till vår historia på olika sätt. I vänföreningen har vi samlat ihop en hel del material om Högbergas ägare och besökare genom tiderna. Dessa ska nu få en alldeles egen plats i huset. Högst upp i huvudbyggnaden finns Robinrummet (Robin var son till Klas och Olga Fåhraeus) och i anslutning till det skapar vi Fåhrauesrummet för att hedra Klas Fåhraues som lät bygga Högberga. Här ordnas nu med utställningsmontrar där man kan följa Högbergas liv i sus och dus.

    Med tanke på Högbergas otroliga historia så känns det väldigt häftigt att nu ha ansvaret för den fortsatta utveckling. Klas var duktig på att ta hand om sina gäster på ett spektakulärt och omtänksamt sätt. Det vill vi också göra. Vår nästa utblick har vi skapat tillsammans med önskemål från er gäster. Lite hemligt fortfarande men kan yppa att det handlar om varmt vatten, utomhus, utsikt och njutning. Mer om detta längre fram.

    Glöm inte att ringa eller mejla mig för ett möte i form av frukost, lunch, fika eller middag. Har ni inte möjlighet att komma hit så besöker jag er gärna för att berätta vilka möjligheter ni har inför era besök här hos oss.

    Ha´de
    //Johan

  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | aug 13, 2013

    Bästa Högbergavänner!

    Jahapp, hur blev det då med "Pappa, pappa, kom och bada" under sommaren? Svaret är WOW vilken sommar det blev för dopp i det blå – helt underbart att samla energi tillsammans med familjen. Jag hann med att vara hemma i Härjedalsfjällen, i Stockholms skärgård och på Öland. I fjällen fick vi faktiskt skrapa rutorna en morgon men resten av sommaren har bestått i ren och skär njutning vädermässigt.

    Mestadels har jag dock jobbat här på Högberga. För er som inte redan läst det så tar jag nu på torsdag över driften av Högberga Gård tillsammans med Tommy Eriksson som är kökschef och Marcus Åkerlind som jobbar på Svenska Möten. Vi tillträder samtidigt en mycket bra belägen dagkonferensanläggning; Saturnus Konferens som ligger alldeles vid Slussen. Anläggningarna har samma höga ambitioner och kommer att komplettera varandra positivt. För mig personligen är det förstås mycket spännande att nå ett av livsmålen med att vara sig egen och fantastiskt att få leva mitt i drömmen. Att dessutom bli uppmärksammad för detta i Dagens Industri och i stort sett all branschpress är ju väldigt bekräftande. I vårt branschmagasin Besöksliv gjorde jag en lördagsintervju som följdes upp med en vecka som Besökslivs ”instagrammare” med inslag från det hårda livet som hotell VD.

    Men vi har haft annat för oss än företagsaffärer också. Vi har, på rekordtid tror jag, totalrenoverat 16 badrum i Stora Flygeln med mycket hög finish och vårt logotypemönster på golvklinkret. Snyggt, fräscht och praktiskt har varit ledorden. Vi har också fått nya och nyrenoverade möbler till Kinarummet som skapar mer barkänsla och sofistikerad atmosfär samtidigt som vi behåller charm och elegans.

    Till sist vill jag också uttrycka min glädje över att få presentera Högberga Gårds nya hotelldirektör Tina Dernelid. Jag har haft förmånen att jobba tillsammans med Tina tidigare och att hon är mitt förstaval att leda den dagliga verksamheten här på Högberga är tveklöst. Jag vet att ni, som våra gäster, kommer att uppskatta hennes närvaro och kompetens.

    Nu ser jag fram emot en bra bokad höst med många nya trevliga bekantskaper och hör gärna av er när ni är på Högberga så tar vi en kaffe eller en sväng i vinfabriken. Eller varför inte titta förbi oss nästa söndag. Då kommer Jack Vreeswijk till Högberga och underhåller på terrassen i samband med den sena brunchsittningen.

    Välkomna!

    // Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jul 02, 2013

    Hej Högbergavänner!

    Semestertider är här med blå himmel och ljumna kvällar. Glass som smälter, iskalla drinkar och en god bok i skuggan under parasollet. Bara fötter i varm, mjuk sand och barnrop som kallar; pappa, pappa, kom och bada. Ja snart. Sköna sommar. Men först en tillbakablick på första halvåret som gått. En liten reflektion. Sedan bada.

    Högberga Gård
    Jag börjar med att tänka på hur tacksam jag är över alla härliga personligheter som jag får möjligheten att möta i mitt arbete. Branschkollegor, samarbetspartners och framförallt ni gäster. Många är ni som hjälper oss att driva utvecklingen framåt här på Högberga med härlig input om vad vi kan göra ännu bättre. Tacksam också över de fina ord ni ger min personal.

    Att artister och TV-team väljer Högberga Gård som plats för sina tagningar gör dagarna än mer spännande. Under våren har  Partaj-gänget besökt oss mer än en gång. Som kontrast till detta hade vi en dag med Lassgård under inspelningen av "Den fördömde"
    Och i april var det Agneta Fältskog i egen hög person som fotograferades för en intervju i Q Magazine i samband med hennes senaste skivsläpp. Ibland bokar vi in artister själva. Som nu i augusti. Då kommer Jack Vreeswijk och sjunger visor i vår trädgård. Missa inte.


    Under första halvåret 2013 har vi också öppnat upp Högberga för privatmarknaden med 
    weekend, afternoon tea, brunch, barhäng och middagar. Konferenser och bröllop har fortsatt som tidigare.

    Alla våra konferenslokaler har under våren uppdaterats
     och nu under sommaren renoveras ytterligare 16 badrum i Stora Flygeln. Vår nya matlagningsstudio används flitigt och allt fler vill besöka vinfabriken under sin vistelse hos oss. Från vinfabriken har vi haft en världspremiär i maj, då vi släppte de första flaskorna 8.90 som lagrats på svensk ek och vi har också fått fina utlåtanden om våra viner.

    Ja, det har varit ett härligt första halvår där vi ekonomiskt gör vårt bästa första halvår någonsin - på en annars ganska skakig marknad.

    Vi tror inte på att man kan bromsa sig ur en uppförsbacke utan vi satsar, utvecklar och investerar i såväl hård- som mjukvara, oavsett konjunktur. Allt enligt vår strategiska plan.

    Hjort, Eriksson, Åkerlind
    Högberga Gård ligger mig mycket varmt om hjärtat och det är en stor dag i mitt liv idag när jag nu kan berätta att jag köper driften Högberga Gård av Sveriges Kommuner och Landsting. Igår skrevs alla papper. För mig personligen är det en dröm som går i uppfyllelse. Ytterligare två härliga branschprofiler går med som delägare. Det är Marcus Åkerlind som idag arbetar som controller/IT-chef på Svenska Möten, samt Tommy Eriksson, vår kökschef här på Högberga Gård. Hela pressmeddelandet om detta kan du läsa här ».  Och nu…

    "Pappa, pappa, kom och bada". Jag kommer. Det är sommar. Önskar er alla en riktigt skön sådan!

    //Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | maj 29, 2013
    Hej igen Högberga vänner!

    Idag kan man säga att Högberga blommade ut på riktigt. Efter nattens välkomna regnskurar kom den där verkliga lummigheten och gästerna tog förstås tillfället i akt att äta lunchen utomhus i solskenet och värmen. Härligt. Trevligt. Somrigt!!!

    Den här tiden är väldigt speciell för oss. Full fart med konferenser, utbildningar, kick offs, aktiviteter; och så förstås högsäsong för våra bröllop vilket gör att huset lever varje minut, varje timme, varje dag - hela tiden. Och jag kan för min egen del bara njuta av mina möten med gäster som tillbringar sin tid hos oss.

    Jag vill spinna vidare lite på det här med att ta tillfället i akt att vara utomhus. Inte bara på lunchen eller fikapausen utan även under själva mötet. Det finns nästan, under alla möten, partier med grupparbeten eller dragningar som inte är beroende av teknik och perfekta ljusförhållanden. Då. Precis då, kan jag av egen erfarenhet rekommendera att flytta ut mötet i friska luften. Man kan vara mindre grupper och använda sig av metoden Walk & Talk, man kan lägga sig i en ring på gräsmattan och följa med molnens rörelser och sätta synonyma ord för rörelsen i den egna verksamheten. Flummigt? Inte alls, men man måste förstås moderera och ha en röd tråd när man sammanställer allas betraktelser och slutsatser precis som efter en vanligt powerpointövning. Man kan ju också faktiskt bara sätta sig på våra klippor som har en utsikt som inte går av för hackor. Eller, be oss gärna flytta våra sköna utomhusmöbler dit just ni vill sitta och arbeta och passa på att ta en förfriskning och njut lite extra när ni ändå är här.

    uteplats

    Vill nämna lite om Högberga Vinfabrik också där vi för snart en månad sedan släppte vår  8.90 Cab lagrad på Svenska Ekfat. Mycket varma bemötanden från både gäster, restauratörer och kritiker, vilket förstås glädjer oss. Jag vill också välkomna er till en speciell winemakers dinner den 5 juni .Då kommer vår oenolog Luca, från vingården Le Macchiole, Italiens bästa vingård 2009. Kom och prova fantastiska viner!

    Och, som vanligt ser jag fram emot nästa önskemål om utbud eller möjliga förbättringar som ni har gällande Högberga. Jag blir alltid lika glad när de dimper ner i min mailkorg eller extra glad när någon ringer. Ni når mig på johan.hjort@hogberga.se eller tel 070-286 00 00

    Varma hälsningar från ett soligt Högberga Gård!

    // Johan

  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | apr 24, 2013
    Hej igen Högbergavänner!

    Äntligen. Idag har jag sett flera gäster sitta ute barärmade, njutandes vårsolen med kaffekoppen och gofikat i handen. Det är härligt med all den energi som gömts undan i vinter och nu bara vill ut ur kroppen, mestadels som stora leenden lapandes den efterlängtade solen. Äntligen.

    Idag har vi också haft pressvisning för vår nya Matstudio. Det generösa matlagningsköket öppnar för matlagningshelger och mötesaktiviteter under ledning av våra meriterade kockar. Jag är så otroligt glad över hur bra den blev och bekräftelsen från våra nöjda grupper som redan provat den bådar gott för framtiden.





    Vi har valt att bygga den så man hela tiden har kontakt med varandra när man tillagar maten. Även om man är 30 personer ska man uppleva både effektivitet men framförallt samvaro och närhet. Att vi dessutom tar ännu ett steg framåt och ökar vårt utbud med ett koncept där människor kan umgås och utvecklas gör mig extra glad och stolt.

    Här på Högberga Gård vill vi alltid lite mer. Vi vill skapa innovativ förändring i historisk miljö. Utveckla nya koncept, forma nya rum och bjuda på nya sofistikerade upplevelser för dig. För våra gäster. I vårt kalendarium kan du se hur du som privatperson kan njuta helgerna på Högberga.

    Förändring sker hela tiden men mat, dryck och konst är vår ständiga passion. Vår egen vinfabrik firar tre år i höst och har i maj premiär för vårt nya vin 8.90 Cab 2011. Ett överraskande gott vin som lagrats i 12 månader på svenska ekfat från Visingsö. Du kan läsa mer om det här.


    I Vinfabriken sköter vi hela processen själva. Och vi gör det mesta manuellt. Så här kan det se ut när vi sätter etiketter på vinflaskorna.

    Varje gång vi lyckas göra verklighet av en idé föds också en ny. Därför vågar vi lova att du som gäst får en ny upplevelse varje gång du kommer till oss. Varmt välkommen!

    Vi ses!

    // Johan
  • VD-Blogg

    Skrivet av Johan Hjort | mar 19, 2013

    Hej igen Högbergavänner!

    I skrivande stund snöar det lovikavantar här på Högberga Gård, men inte desto mindre; ljuset är äntligen åter. För mig personligen innebär det mer energi och lusten att ta löparrundan på morgonen är bra mycket större än tidigare.

    Att springlusten ökar passar utmärkt då Högberga Gård även i år står värd för vår branschlöpartävling Run4Fun med tillhörande festligheter. Den 8 maj är det dags igen. 200 branschkollegor samlas då här på Högberga och springer 10 km i delar av det klassiska Lidingöloppsspåret. Kanske, kanske når jag mitt mål att lunka milen på under en timme. Hursomhelst är detta en bra aktivitet för oss som kollegor i hela branschen då vi visar att vi tillsammans bryr oss om hur vi mår och att vi uppmuntrar till att hålla igång hjärtat lite extra.

    Med ljusets återkomst ändras även andra beteenden här på Högberga. Istället för att mysa vid sprakande brasa, samlas gäster och kollegor vid fönstren, på terrassen eller tar spontana promenader för att känna solens första värmande strålar. Härligt!

    Apropå samlas så har vi från första april nöjet att erbjuda den fantastiska aktiviteten att laga mat tillsammans. Högberga Gårds Matstudio är vår nya aktivitet för året. I anslutning till Högberga Vinfabrik finns matstudion där det ges möjlighet att laga mat under ledning av våra prisade kockar. En aktivitet som ger nya kunskaper och givande stunder tillsammans. Vi har märkt en ökad efterfrågan på just aktiviteter som ger både företaget och privatpersonen någonting tillbaka. Under en matlagningsaktivitet får man ofta lära känna nya sidor hos sina kollegor. Kanske någon som inte vanligtvis har så framträdande roll inom företaget kliver fram och visar sig vara den vassaste kniven i lådan. Att ställas inför sådana situationer är riktigt bra teambuilding och enligt mig ett mycket bra tillfälle att lära känna varandra på ett nytt sätt. Att umgås under lättsamma former kan också göra att man släpper garden inför djupare frågeställningar som man har att ta tag i. Så utmana gärna er själva och ert team med denna aktivitet.

    I år har vi också öppnat upp Högberga även för privatmarknaden med weekend, afternoon tea, brunch, barhäng och middagar. Responsen från vår närmarknad på Lidingö är över all förväntan vilket känns fantastiskt kul. Även weekendbokningarna ökar i takt med att vi blir mer ”kända” inom den sfären – hursomhelst välkomnar jag er alla att besöka oss även privat.

    Högberga Vinfabrik har premiär för årgång 2011 då vi i början av maj släpper vår 8.90 av 100 % Cabernet Sauvignon lagrad på Svensk Ek. Återkommer om detta längre fram liksom information om vår nya mötessvit som har utsikt över ekfaten.

    Som vanligt nås jag på johan.hjort@hogberga.se eller 070-286 00 00 om ni vill bidra med fler idéer. Ni kan även följa mig på twitter under SagtoHjort!

    Vi ses och hörs!

    // Johan

  • Inger Nordberg Högberga Gård blev Årets Svenska Möten vän

    Skrivet av Johan Hjort | jan 26, 2013
    Kolla denna underbara film när Ingers son Kristoffer skickar en hälsning mitt under prisceremonin inför 150 personer. Jag fick gåshud. Fint gjort Kristoffer och grattis igen Inger. Titta här

    Härligt att jobba med dessa två!

    // Johan
  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | jan 14, 2013
    Hej och god fortsättning alla Högbergavänner!
     
    Så börjar allting om igen; nytt år, nya mål, nya idéer och nya spännande möten.
     
    För oss känns det extra kul att vi kan lägga ytterligare ett rekordår bakom oss. Vi ökade omsättningen ytterst lite mot 2011 - men ändå - i dessa tider. Känslorna vi tar med oss in i det nya året är glädje och stolthet. Stolthet över att vi genomför våra planer och ständigt förbättrar vårt utbud, både hårdvaru- och utbudsmässigt – inte sällan i samarbete med era önskemål och idéer. Glädje för att vi tack vare bra utfall kan fortsätta satsa på utveckling och höja vår kvalitet och för att så många verkligen gillar att vara här på Högberga. Personligen drar jag en parallell till mitt privatliv. När man provar nya idéer vet man ju inte alltid hur det ska bli och min yngsta dotter Fanny har i dagarna precis lärt sig att gå – wow, vilken stolthet och glädje man ser i henne (och kanske pappan också för den delen).
     
    Under juluppehållet har vi målat om och bytt golv i samtliga konferenslokaler i Conferencen. Vi har också helt nya bordsskivor i alla lokaler samtidigt som tekniken har uppgraderats. Vi har även tapetserat och möblerat alla rum i Lilla Flygeln, rummen har nu en lätt romantisk och ombonad känsla och jag tackar förstås för alla fina kommentarer vi fått redan första veckorna nu.
     
    Apropå stolthet så släppte vi i Högberga Vinfabrik, i december vår första 8.90 Riserva – ekfatslagrad i 15 månader. Stort intresse och många förhandsbeställningar och vi har nu sålt snart en tredjedel av våra 2000 flaskor Riserva. Som läsare av detta brev får du också möjligheten att beställa Riservan till specialpris, ordinarie pris är 250 kr per flaska och vi erbjuder er att beställa för 200 kr och det kan ni göra här.

    Vi fortsätter också vårt samarbete med Svenska Dagbladets kundklubb Accent där man kan delta i aktiveteten ”Vinmakare för en dag” där man får möjlighet att göra sin helt egna blend och sätta på sin helt egna etikett på sina flaskor, 6 nya tillfällen i januari och februari som börjar bli fullbokade så boka din roligaste vinupplevelse här.
     
    Jag är också förstås väldigt pirrig över att vi nu öppnar upp Högberga på riktigt även för privatgäster. From med 15 februari har vi öppet alla helger, fredag-söndag men middagserbjudanden, cocktailbar, weekendpaket, brunch – ja helt enkelt öppet för alla!
     
    Som ett led i vår fortsätta utveckling vill jag gärna träffa så många som möjligt av er, över en frukost, lunch, middag eller en kaffe. Kontakta mig gärna för att boka in en tid; johan.hjort@hogberga.se eller 070-286 00 00.
     
    Jag ser fram emot ett mycket spännande och kul 2013 – välkomna till Högberga som vanligt!
     
    Vin-triga hälsningar
     
    Johan
  • Välkommen på visning

    Skrivet av Johan Hjort | jan 09, 2013
    Under julledigheten har vi uppdaterat både våra konferenslokaler och hotellrum med ny design och färgsättning, nya möbler och ny teknik. Vill du komma ut och kika så träffar jag dig gärna på en frukost, lunch eller middag och visar runt på anläggningen. Förutom våra nydesignade mötes- och hotellrum tittar vi förstås förbi i vinfabriken, besöker vår vinkällare och det nya vinprovarrummet. Kanske smaka vårt härproducerade vin 8.90?

    Slå en signal och boka en tid med mig; 070-286 00 00 eller mejla på johan.hjort@hogberga.se. Ta med en eller flera kollegor från företaget eller kom själv. Hur som - du är varmt välkommen till Högberga Gård!

    //Johan Hjort
  • VD-blogg

    Skrivet av Johan Hjort | aug 26, 2012
    Hej igen Högbergavänner!

    Jag har sagt det förut och säger det igen; ibland måste jag nypa mig i armen när jag är på jobbet med all den glädje och stolthet som finns här på Högberga. I sommar har jag till största delen varit på plats här då vi har renoverat och utvecklat nya koncept i flera byggnader. 

    Glädjen när kollegorna är tillbaka och bara öser lovord över hur fint det blivit känns bara så himla bra. Speciellt när jag själv gått runt och småmyst i flera veckor för att alla byggen fungerat enligt plan eller till och med bättre. Som kronan på verket så har flera gäster spontant berömt våra insatser och något så banalt som våra nya toaletter i huvudbyggnaden har fått mycket kommentarer! Men det är klart, marrakechmönstrat klinker, snygg tapet, kristallkrona och guldspegel - visst känns det bra!

    Vi har även målat och tapetserat alla rum i huvudbyggnaden samt tillhörande korridorer. Rummen har även fått nya gardiner och mysiga fotöljer som bjuder in till en liten lässtund. Lilla flyglen har fått helt nya badrum med vårt fina harlekinmönster på golvet. Vi har även renoverat alla gamla fönster vilket är en stor utmaning på en k-märkt fastighet som denna, linoljefärg är ett måste och underarbetet måste vara perfekt - och snyggt blir det.









    I Paviljongen har vi fått en ny jacuzzi med exklusiv träram och vacker belysning.



    Även bakom kulisserna har det hänt en del och våra omklädningsrum är helrenoverade och nya snygga klädskåp har vi fixat. Bra förutsättningar för oss som jobbar ger bra service till er gäster!

    Som om inte det räcker så har Högberga Vinfabrik fått mycket uppmärksamhet för sitt samarbete med Svenska Dagbladets medlemsklubb Accent. Nu kan alla bli vinmakare för en dag och komma hit till Högberga Gård och göra sin helt egna vinblend och få en inblick i hur det är att vara vinmakare. Självklart kan man också boka detta som konferensgäst direkt här hos oss och varför inte prova att sätta er egen smak på näste möte genom att vara Vinmakare för en dag! Till detta kan läggas ett helt nytt Vinprovarrum som du kan läsa mer om här >>

    Vi åker också ner till Toscana och plockar druvor för tredje gången 15-20 september och sen är det skördefest den 22 september.



    Som ni förstår har det hänt en del, är ni nyfikna - kontakta mig för ett besök över en frukost, lunch eller middag så visar jag gärna!

    Tills dess, njut av livet - det gör jag!

    // Johan