Möte med Louis Vuitton...

Skrivet av Johan Hjort | jun 09, 2010
Hej Högbergavänner!

För några år sedan ringde en branschkollega och sa att han kände till en knäpp idé som han trodde att jag skulle gilla. Två gubbar hämtade vindruvor i Italien och körde dem i bil till Sverige och gjorde vin – knäppt men sant, vinet gick tydligen att dricka också.

Jag fick deras nummer och ringde dem precis när de stod i Toscana och plockade druvor och vi fann varandra snabbt på telefon och bestämde möte. När vi gjort det formades en idé i mitt huvud om att vintillverkning skulle vara en underbar anledning att besöka ett hotell eller konferensanläggning.

Möjligheten att få visa människor hur man gör vin och visa detta fantastiska hantverk triggar mig. Eftersom det kan användas både som en del i mötet i form av teambuilding och enbart som njutning, information, underhållning eller som en romantisk stund på en weekendvistelse så ser jag många affärsidéer för Högberga Gård.

På Högberga Gård finns både möjligheterna och behovet för något extravagant som detta. Carl-Jan Granqvist har blivit en del av projektet och peppat oss att förverkliga idén som han tycker passar perfekt i vår miljö. 25 september är Högberga Vinfabrik verklighet och som en del av det var jag nyligen i Toscana för att titta på fabriksutrustning

Det var också den första vinmässan i deldistriktet Maremma i Toscana, där finns ca 170 vinproducenter och flertalet ställde ut. Jag provade 67 viner av alla dess sorter men mest röda och då blandningar av Sangiovese och Cabernet Sauvignon som vi ska göra vinblenden på.

Det godaste jag testade var ett vin som hette San Michele di Poggio L`Apparita. Tillverkas endast i 3000 flaskor. Men det som gjorde att jag stannade till där var den snygga farbrorn i 60-års åldern som var en av få som pratade bra engelska på mässan. Mycket rakryggad herre, ca 1.65 lång och superstilig. Han brann med passion för vinet och berättade med rökig röst att ”I just do this for fun, I'm in other business myself” vi pratade vidare och fann varandra då han letade speciella ställen att servera vinet på och jag var intresserad av det. När jag frågade om han någonsin var i Sverige för att komma och kolla om vi kunde vara lämpliga så sa han ”maybe, or my daugther, actually I am a General Manager in Louis Vuitton Group so I am a little bit busy” SUPERCOOLT tyckte jag och svepte hans goda vin och låtsades vara cool i hans sällskap. Kontentan är en bra kontakt och att vi kommer att få leverans på ca 200 flaskor av detta vin att ha i vinkällaren.

Jag passar på att välkomna er alla under hösten för att njuta av vinfabriken och Högberga Gård!

Lev livet med passion!

// Johan Hjort

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.