Event i Vinfabriken

Skrivet av Johan Hjort | feb 22, 2011
I helgen var det dags för vår första visning och provning i vinfabriken. Förra helgen lades de sista litrarna vin på ekfat och känsligheten för att ta in gäster i lokalen än nu minimal då allt vin ligger skyddat i faten.

Gästerna fick en visning i lokalen där man också kan se varje steg av vintillverkningsprocessen på nära håll. Många muntra tillrop och massor med nyfikna frågor. Drygt 50 personer kom under dagen och såg fabriken och sen hade vi ett tiotal riktigt bra italienska viner som man kunde prova i baren.  

Vinfabriken Högberga Gård
Och förstås lite provsmakning av vårt egna vin; 8.90. Här i vårt tunnrum...

Vi har ca 300 liter av sangiovesedruvan som fortfarande ligger på ståltank. Vi är nämligen nyfikna på hur bra det kan bli utan ekfatslagring.


Vinfabriken
Här tappas Sangiovese direkt från ståltank...

vinfabriken
Här tappas Cabernet Sauvignons som lagrats två, av sex, månader på ekfat...

Vi höll öppet mellan 12 och 19 och de flesta dröjde sig kvar över tre timmar. Det kändes som en liten familj som satt och debatterade smakerna och alla visste förstås mest/bäst. Meningarna gick isär i vissa fall...

vinprovning
... men då det gällde Sassicaia 2007 och Saffredi 2005 var alla överens om både helt enkelt är höjdarviner.

Håll ögonen öppna på vinfabrikens hemsida för nästa tillfälle.
Till dess, njut av livet!

//Johan

Kommentar

  1.