VD-blogg - Spännande ägare!

Skrivet av Johan Hjort | apr 13, 2011
Högberga Gård AB ägs dels av Sveriges Kommuner och Landsting genom SKL Företag och dels av Apoteket AB.

Förra veckan var det SKL:s valkongress som följer varje riksdagsval. På Folkets Hus i Stockholm väljer 451 ombud ordförande och styrelse för den kommande mandatperioden. Dagen inleddes med anförande av ordförande Anders Knape. Samma dag arrangerades ordförandedagen 2011 då alla 310 kommun- landstings- och regionstyrelseordföranden och ledande företrädare för oppositionen bjuds in för en dag med aktuell debatt gällande viktiga frågor för sektorn. I år låg fokus på ekonomi, integration och skola.

Valkongress stockholm
Vi ställde ut med en liten monter för att visa ägarna vad vi har att erbjuda - Jag och Inger.

Vi lyssnade på några föredrag och det som fastnade mest hos mig var Anders Borgs framträdande. Han belyste vikten av att fortsätta Sveriges väg framåt genom att vara sparsamma med våra pengar. Trots den vändande konjunkturen ska vi alltså spara och vara beredda på nästa nedgång och se till att vara konkurrensstarka då. Fantastisk övertygande och kunnig övertygade han i alla fall mig om så måste det gå till.

Anders Borg

En annan intressant sak som han såg som absolut viktigast den närmsta framtiden är att vi utbildar oss bättre för att kunna fortsätta vara världsledande i utvecklingsbranscher. Det måste förstås till resurser för detta och inte minst måste lärarnas status höjas och vi behöver motivera ungdomar att läsa vidare. Som pappa reflekterade jag över det en stund och om sådär 15 år kommer det nog att bli en del heta diskussioner kring detta.

En mycket givande dag helt enkelt och spännande att delta för första gången. Valberedningarnas arbete resulterade även i att Högberga Gård fick en ny ordförande. Ralph Lédel heter han och du kan läsa mer om honom i vår pressrelease här.

För övrigt gläds jag mycket åt tussilago och blåsippor som tittar fram lite här och där ute hos oss – härligt med vår!

//Johan

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.