Hej igen Högbergavänner!

Skrivet av Johan Hjort | maj 18, 2011
Solen lyser på Högberga  och sommaren kommer med stormfart! Dessutom har vårt nya magasin Högtryck precis distribuerats och vi får många positiva kommentarer kring det, vilket förstås glädjer oss.

Just nu är det också extra spännande nere i Vinfabriken eftersom vi precis har haft vår oenolog Laura Zuddas på besök från Italien. Även Rossana Sorresina från Zuchelli Enologica som levererat vår utrustning var med för att komma med förslag på förbättringar för produktionen. De har gått igenom våra processer och utrustning och har faktiskt gett oss beröm för hur rent, fräscht och välarrangerat vi jobbar. Vi var mest pirriga inför Lauras bedömning av vinets karaktär i de olika ekfaten och förstås hennes förslag på olika blends. Mycket intressant att se hur de riktiga proffsen arbetar och min egen respekt för yrket oenolog ökar för varje aktivitet.

oenolog

Laura djupt koncentrerad bland olika blends

En rolig del i detta är att vi förutom amerikansk, fransk, ungersk och slovensk ek även har vin i ett svenskt ekfat. Eken är från Visingsö och Laura var mycket imponerad och lite ställd över vilken karaktär det gav vinet vilket förstås ökar hennes intresse och engagemang ytterligare för vår härliga vinfabrik.


Allt vin ligger nu på på lagring på fem olika sorters ekfat, bland annat svenskt ekfat

Så nu sitter vi fullmatade med nya intryck och information inför blendningen som är nästa steg att berätta om från vinets mystiska värld.

Njut av ljuset och värmen!

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.