Högberga Gård får egen "Hollywoodskylt"

Skrivet av Johan Hjort | jul 25, 2011
Äntligen är vår skylt ner mot Stockholms inlopp på plats. 

En idé som vi länge haft är att ha en skylt ner mot vattnet.  Detta är tyvärr svårt både byggnadsminnes- och bygglovsmässigt. Som bekant fyller vi 100 år och då tyckte vi att skulle få uppmärksamma detta med en skylt. Kommunen och Länsstyrelsen har varit mycket hjälpsamma i frågan och eftersom Länsstyrelsen kunde tänka sig ett tillfälligt tillstånd och hade som krav att alla ingrepp skulle vara reversibla så fick vi ett ettårigt byggnadslov från kommunen.

Eftersom vi inte vill göra så mycket ingrepp i berget samtidigt som det är stor vindpåverkan fick vi klura lite extra för att få en hållbar ställning. Olle på Byggtech klurade och till slut bestämde vi oss för att göra en ställning virke som fästs försiktigt med bortagbara bultar i berget, ungefär som vid klättringsaktiviteter. 

Ställning för skylten som smälter in mot berget när man tittar på avstånd


Vi projicerade bilderna på vattenfast board och så sågade vi ut och målade

Slutresultatet blev ju en häftig eye-catcher för båtresenärer av olika slag. Det passerar ju ett antal tusen personer per dag nere på Stockholms inlopp och nu får vi lite extra hjälp med kännedomsspridningen om Högberga Gård. Det är rätt kul att stå uppe på berget och se båtfolket ta fram kameran och fota vår lilla skylt.Njut av sommaren!

// Johan

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.