Vad händer i Högberga Vinfabrik

Skrivet av Johan Hjort | aug 17, 2011
Högberga Vinfabriks arbete med vårt egna vin 8.90 går mycket bra. 

Från lucia till slutet av juni har vinet legat på 4 olika sorters ekfat. De två druvsorterna Cabernet Sauvignon och Sangiovese får förstås olika karaktär beroende på eksort och vi provar oss fram till bästa kvalitet. Vi har dessutom sparat vin med olika druvor på olika fat så att vi kan erbjuda rena provningar där våra gäster kan uppleva skillnaden mellan de olika faten och hur de påverkar druvornas smakutveckling olika.

Våra vänner och experter från Italien har varit uppe i två omgångar för att säkerställa processen, de är mer än nöjda med resultatet så här långt vilket känns underbart bra för oss.

Här har vi Rosana och Michaeli som levererat all utrustning på besök

Vi har gjort våra första blends för våra Riserva som ska lagras ytterligare 6-12 månader på ekfat. Och nu senast förra helgen gjorde vi blend för de 5200 flaskor som skall säljas via systembolaget. Vinet kommer att finnas i två blends. Våra två druvor Cabernet Sauvignon och Sangiovese blendas i förhållandena 70/30 samt 25/75.  70/30 som alltså innehåller mer Cabernet Sauvignon kommer att uppfattas som det lättdruckna, lite mer fruktiga vinet och är redan nu ett bra vin. 25/75 med mer av den typiskt Toscanska Sangiovesen är mer komplext och kommer att tjäna lite mer på lagring innan det är som godast.


Nu till helgen 19-21 augusti kommer vi att tappa upp alla flaskor och ni är välkomna att besöka oss i fabriken om ni vill. Ring gärna mig på 070-286 00 00 begin_of_the_skype_highlighting            070-286 00 00      end_of_the_skype_highlighting om ni vill komma förbi och titta.

Annars återstår bara att välkomna er till skördefesten den 24 september då det är dags att starta nästa års produktion och jag hoppas jag är lika glad då som förra året som ni ser på bilden nedan.

Lev väl // Johan

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.