VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | sep 16, 2011
Hej igen Högbergavänner!

När ni läser detta befinner jag mig tillsammans med några andra härliga vinintresserade i Toscana. Vi skulle ju åka ner och plocka årets skörd till Högberga Vinfabrik. Men i år ville naturen annorlunda med varmare väder och snabbare mognad av druvorna så druvorna är redan hemma och mitt i jäsningsprocessen. Men självklart kan man ju inte ställa in en möjlighet att besöka underbara Toscana...

Högberga Gård Stockholm
Vi är 15 personer härnere och programmet är detsamma som förra året förutom att vi bara besöker familjen Martinellis vingård och äter lunch istället för att jobba hårt med druvplockning. Vi besöker fina vingårdar runt om i Scansano som är ”vårt” distrikt men gör även avstick längs vägarna och självklart tar vi en dag i Bolgheri där vi njuter av supertoscanare som Ornellaia och kanske någon bra Brunello.

Hemma på Högberga Vinfabrik jäser som sagt vinet och vinmakare Zälle som fick rycka ut för två veckor sen och panikplocka 10 ton druvor håller ställningarna i vinfabriken. Lördagen den 24/9 är det dags för pressning och ni är välkomna att anmäla er till johan.hjort@hogberga.se om ni vill delta eller komma och titta. Vi har också förstås lanseringen av vår första årgång av vinet som blir första veckan i december. Då kommer vi ut på systembolaget i ordinarie sortiment på Lidingö, Fältöversten och Garnisonen där vi räknas som lokalproducenter. Vinet kommer att heta 8.90 och förväntningarna är höga och du kan göra din förbokning av vinet här.

Annars går vi en mycket bra höst till mötes på Högberga i övrigt också, vi kommer att göra vårt bästa år någonsin och trenden verkar hålla i sig. Når vi prognosen för helåret har vi ökat ca 45% de två senaste åren vilket är rätt ovanligt i vår bransch. Vi har också höjt nivån på både service och hårdvara och det märks genom att fler och fler bokningar kommer via rekommendationer från nöjda gäster vilket förstås är härlig bekräftelse för hela personalen. Och, fast jag inte riktigt vill säga det ännu så har julbordsbokningarna kommit igång ordentligt. Mer om våra julbord kan du läsa här.

Ser fram emot hösten och möta många av er. Har ni idéer eller synpunkter finns jag alltid på johan.hjort@hogberga.se och nästan alltid på 070-286 00 00

Njut av livet tills vi hörs igen.

// Johan

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.