Högberga Vinfabriks vin 8.90 på Systembolaget

Skrivet av Johan Hjort | dec 05, 2011

Förrförra året satte jag allt på ett kort och övertygade några styrelser om hur fantastiskt det skulle vara med en vinfabrik på Högberga Gård. Om jag vetat då hur bra det skulle bli hade jag kanske, av nonchalans, missat några detaljer i min argumentation för denna idé. Naivitet och lite jävlar anamma är inte det sämsta ibland. 

Jag kommer ihåg hur vi dansade av glädje, jag och vinmakarna Johan Zälle och Per Hallgren, när vi fick det positiva beskedet. Jag minns också hur bråttom vi fick när vi kom på att vi bara hade tre månader på oss att få bygglov, bygga vinfabrikslokal, beställa och få leverans på vintillverkningsutrustning, säkra tillgång på 10 ton druvor, få alla tillstånd och sen plocka druvorna och kör hem dem. Puh!!!

Sen har drygt ett år gått, många timmar har lagts ner på vintillverkning, mycket energi har gått åt för att lära känna varandras affärskunskaper och diskussionssätt, många obesvarade frågor har blivit fler då vi inte haft någon att jämföra oss med - ja, det har varit mycket helt enkelt. Men under hela tiden har vi skrattat tillsammans, vi har fått många hejarop och stöd från både nära och kära, vinkändisar, press och inte minst våra kunder som redan gjort detta till en succé.

I torsdags den 1/12 skrevs det så äntligen historia. Vårat vin, 8.90, vinifierat av oss själva och handplockat av oss själva i Toscana - ja, det stod på hyllorna på systembolagen på Lidingö, Garnisonen och Fältöversten. Läs mer om lanseringen i vår pressrelease här.


Jag är så otroligt glad för att få vara delaktig i detta superriskprojekt som bara kan genomföras med hjärtat. Och apropå hjärta, det känns där när man ser Johans och Pers - våra vinmakare - enorma stolthet och glädje över att äntligen få se sitt vin bland alla andra viner. Jag själv och mina kollegor på Högberga har redan haft glädjen att få gästernas beröm då vi smygstartade och serverade 8.90 till flera grupper förra veckan och jag vet att minst en av gästerna handlade vinet på systemet på Lidingö när hon åkte hem då jag av en händelse råkade vara där själv.

Helgen har gått åt till att läsa sms och svara på samtal från exalterade kunder som har öst beröm över vinet och det är verkligen hur underbart som helst att ha detta i ryggen när vi nu väntar in årets produktion. Så sent som i lördags lades vinet på ekfatslagring för att om ett år hamna på systemet det också... Men det lär bli en helt annan historia.

Tack för allt stöd och för att ni delar vår glädje!

Tills nästa gång, njut av livet!

// Johan

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.