Slutsålt!

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 24, 2014
Vinfabriken rapporterar.

8.90
Nu är ytterligare tre av vinerna 8.90 slutsålda på Systembolaget. Men håll ut. Det kommer mer inom kort. I helgen tappade man till exempel upp 1300 vackra flaskor fyllda med den första Grand Riservan från Högberga Vinfabrik. 100 procent av druvan Sangiovese som legat två år på ½ barriques. Och i helgen ska man tappa upp mer...

För er som ännu inte har provat de slutsålda vinerna, finns ett antal flaskor kvar hos oss på Högberga Gård. I restaurangen eller om man kanske föredrar vinprovning.

Mer om Högberga Vinfabrik, de populära vinerna 8.90 och om varför vinerna hela tiden blir bättre och bättre, finns att läsa i ett pressmeddelande som vi gick ut med idag.

Som vinmakarna brukar säga; "Vi gör så gott vi kan!"

/Tanja

Värdskap

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 18, 2014
Värdskap. Konsten att få människor att känna sig välkomna. Ett konstnärskap.  Värdighet. Att se människan. Respekt. Re-spekt, som betyder återspegla. Att se situationen med den andres ögon. Empati - sympati - medkänsla.

Jan Gunnarsson
Detta var något av innehållet som lyftes under gårdagens föreläsning med Jan Gunnarsson här på Högberga Gård. Över 100 branschkollegor samlades för att få inspiration och lära sig mer om detta intressanta ämne; Värdskap.

Eventet arrangerades av Elisabeth på Balingsholm och av Inger här på Högberga. Ett ypperligt tillfälle att träffa branschkollegor, inspireras av föreläsning och lära av varandra. Toppen.

Några saker som jag fastnade lite extra för; Superheroes window washers i USA.

Fönsterputsare spindelmannen
Fönsterputsare, utklädda till Spiderman, ger barnen på ett sjukhus i USA, en överraskande upplevelse. Rörande.

Ja, just detta med "känsla" är väl vad värdskap handlar om. Att skapa värde som känns. Janne jämförde service med värdskap. Då handlar service mer om hjärna; snabbt, korrekt osv medan värdskap handlar om hjärta och känsla. Inte enbart svara på frågan som gästen har. Inte bara ge gästen det som hon efterfrågar utan tänka steget längre - och fråga sig varför gästen ställer frågan. Vad är det egentligen hon behöver hjälp med. Skapa ytterligare värde helt enkelt. Lätt. Eller är det riktigt svårt?

En annan sak jag funderat över är ett uttalande som jag hört så många gånger. Nästan i alla föreläsningar som handlar om service och värdskap lyfter man fram exempel från samma område och menar: "Att det är enklare att göra en missnöjd kund till en livslång kund". Och så ett konkret exempel från verkligheten där man själv varit delaktig som styrker detta påstående. Och sen; "det var till slut så att vi nästan hittade på saker som gjorde att gästen blev lite missnöjd så vi fick chans att bygga relation. Kompensera. Göra gästen nöjd". Kanske ligger det något i det? Personligen tror jag mer det handlar om de facto att bygga relation vilket lämpar sig ypperligt även med från början väldigt nöjda gäster kan jag tycka. Vilket inte borde vara allt för svårt att göra. Om man är intresserad av människor. Och lägger fokus på relationer. Men okej, jag förstår budskapet. Det kan vara lätt att "glömma" denna viktiga del av värdskap och försäljning i bruset och att det är först när det "händer något" som man stannar upp och utövar värdskap på riktigt.

Värdskap - skapa värde. Annars blir det värdelöst. Och i sämsta fall till och med värdeskadande.

/Tanja

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | feb 12, 2014

Hej igen Högbergavänner!
 
Här på Högberga har året börjat med en rivstart med både rekordmånga antal gäster men även flera egenarrangerade event. Trenddagen med Göran Adlén blev en mycket omtyckt dag med så många härliga inlägg i sociala medier om vår goda mat och närvarande värdskap. Vi har även haft ett välbesökt vernissage med Kicki Fotografs fantastiska foton. Under vernissagen kom helt spontant en grupp hårmodeller som vi hade i huset och ställde sig som ett eget konstverk till förvånade besökares glädje.


 
Det känns ju lite konstigt att skriva och berätta om våra egna framgångar men det är också förstås häftigt att få dela med sig när våra satsningar ger frukt. Ofta hör jag konkurrenter prata om konjunktur som en faktor som styr beläggningen och jag kan väl erkänna att jag ibland råkar hålla med. MEN här på Högberga har vi förbjudit ordet lågkonjunktur – detta till följd att vi nu har ökat omsättningen fyra år på rad och de senaste två åren från redan höga nivåer. Trots att det tydligen varit lågkonjunktur.

När jag reflekterar över detta så vill jag förstås veta varför vi råkar gå bra gentemot andra och vilka likheter vi som bryter trenden har med varandra.
 
Min fullständiga övertygelse gällande oss som jobbar med upplevelser och service är att vi hela tiden måste vara i rörelse. Vi använder ofta ordet dynamik här på Högberga. Ordet har sina rötter i rörelse och energi och uppfattas oftast positivt. Vi måste röra oss framåt och skapa de upplevelser vi hör att våra gäster vill uppleva. Vi måste hålla oss i rörelse för att själva se dynamiken i att utvecklas. Och vi måste vara i rörelse för att ge energi till varandra. Produktutveckling för oss när den är som bäst är till exempel när en gäst säger; ”tänk om ni kunde bygga en varm källa, då är Högberga verkligen fullfjädrat” eller ”jag saknade en påse att lägga mina blöta badbyxor i, kan ni inte köpa in såna här förslutningsbara fryspåsar att lägga dem i” Jag säger bara; TACK för dessa inspel som vi bara lägger rakt in i planen och gör verklighet av! Det kan även vara kollegor som kommer på bra idéer som förbättrar deras vardagliga arbetsuppgifter. Löser vi dem vet jag att konsekvensen blir gladare personal och med det indirekt nöjdare gäster!
 
Detta, tillsammans med floskler som ”det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke” eller ”gör, inte bara tänk” tror jag är faktorer som tar oss framåt och ger er bättre upplevelser när ni vistas här hos oss.
 
Så, jag ser fram emot ett fortsatt bra år med många av er här hos oss. Gärna över en kopp kaffe med mig och era idéer om hur vi kan förbättra oss och göra er ännu nöjdare.
 
Vi ses!
 
// Johan

Månadens handpicked

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 10, 2014
I vår berusande vinkällare finns det alltid ett urval av väl utvalda, handplockade, spännande viner. En av anledningarna till detta är det samarbete vi har med vinimportören med det passande namnet; "Handpicked wines". De handplockar viner från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen. Dessa viner tycker vi passar utmärkt hos oss.

Ett av dessa härliga röda vin som vi serverar här på Högberga Gård och som också finns att köpa på systembolaget, är vinet Birichino Grenache Vieilles Vignes. Vinet kommer ifrån Kalifornien i USA och det är gjort på druvan Grenache som vuxit på över 100 år gamla vinstockar..

vin

Vinet har lagrats  på franska ekfat innan det buteljerades utan filtrering. Vinet har en doft av mogna körsbär och lavendel. Det är ett elegant vin med mjuka tanniner och frukt. Ett vin med finess som är underbart att njuta av bara som det är men här serverar vi den gärna med en grillad tonfisk, en lyxig wallenbergare eller en lammstek med rosmarin. Den fina asieninspirerade etiketten passar även utmärkt in i vår barmiljö i Kinarummet där du kan beställa vinet i baren.   

Vinet finns även i Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer 70960
Pris 177 kr

/Tanja

Recept - Chili på högrev

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 07, 2014
Ett härligt långkok värmer gott i vinterkylan. Här bjuder vårt kök på ett recept på en smakfull gryta; Chili på högrev. Serveras med crème fraiche och surdegsbröd. Grytan går utmärkt att frysa in så varför inte göra ett storkok i helgen.

Chili på högrev
3 gula lökar
½ rotselleri
2 morötter
10 klyftor vitlök
1 cm pepparrot
2 cm ingefära
2 ancho chili blötlagda och urkärnade
3 chipotle chili blötlagda och urkärnade
Mixa allt
Bryn i rapsolja, slå på
500 g krossade tomater
1 flaska rödvin
½ dl farinsocker
2 dl bbq sås
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 tsk malt korianderfrö
3 lagerblad
Vatten
Koka och smaka av med salt och vinäger
5 kg tärnad högrev
Bryn, lägg i grytan och koka tills det faller isär (det tar ett par timmar)
Nu är chiligrunden klar, bara att ha upp i lämpliga kärl och frys in. Ta fram och värm på, ha i härliga bönor och servera med crème fraiche och surdegsbröd. Värmer gott på vintern.

Kockar
Lycka till, smaklig spis och trevlig helg önskar Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida.

/Tanja

Musikalisk vinprovning

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 06, 2014
Johan Zälle, en av vinmakarna i Högberga Vinfabrik, kan inte bara göra fantastiska viner. Han kan sjunga och spela gitarr också. Och har ett litet band som han uppträder med i olika sammanhang. Under vår skördefest, här på Högberga, är de de ett självklart inslag under dagen då vi tar emot 10 ton druvor från Toscana varje år.

Och nu på fredag, den 7 februari; då har du chans att delta i en musikalisk vinprovning på trevliga ROST Stockholm på söder. Du kommer att få prova tre av våra egentillverkade viner, samt tre andra underbara viner från området där vi plockar våra druvor i Toscana. Till detta serveras en mättande italiensk delikatesstallrik. Mellan vinerna kommer vinmakare Zälle och hans vinband framföra italienska gamla schlagers, Edit Piaf samt lite sköna jazzlåtar.

Det låter ju hur trevligt som helst!

Datum: 7 feb. kl.18.30
Pris: 495 kr per person
Plats: ROST Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 52, Södermalm
Bokning: Info@roststockholm.se

/Tanja

En saga?

Skrivet av Tanja Askrabic | feb 03, 2014
Även om himlen är mörk och det är grått ute. Snön smälter. Det vita vackra blir brunt och smutsigt och man undrar om Vikingarännet verkligen kommer kunna genomföras om två veckor. Även om många är trötta efter en ovanligt fartfylld januarimånad. Och även om det är måndag, så lyser det som solen här inne på Högberga när man kliver in. Det är leende ansikten hos personalen jag ser. Och leende smittar. Så jag ser leende gäster också. Och stämningen blir precis så vacker som i sagornas värld. Solen lyser. Det är sommar. Och värme.

Högberga Gård

Men det är ingen saga. Jo, möjligen en framgångssaga. Fast den är på riktigt!

I förra veckan fick vi nämligen 2013 års siffror. Wow! Tillsammans har hela personalstyrkan lyckats åstadkomma ännu ett rekordår här på Högberga Gård. Detta samtidigt som siffror visar att marknaden tappat under samma period. Om vi är stolta? Ååhh ja. Och ödmjukt tacksamma. Och det känns som en skön bekräftelse på att våra gäster tycker om det vi gör, som vår vd Johan brukar säga. Han är ödmjuk - men jag - Herremi; vi har ju ökat omsättningen 65 procent på 4 år. Jag, jag har lite svårare att tona ner.

Så jag skrev förstås ett pressmeddelande om nytt rekordår som du kan läsa här »
Som en saga. En saga som är helt sann.

På besoksliv.se kan man läsa om att det är "Mörkt på konferenshimlen - men det finns ljus". Och ljuset - det finns här. Och jag hoppas att ljuset smittar, precis såsom leenden gör.

/Tanja

Love is all around

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 27, 2014
Vilken härlig lördag det blev. Så mycket vackert att titta på här på Högberga. Så mycket glädje. Så mycket kärlek. Vernissagen för fotoutställningen "Love is all around" var helt fullsatt. Champagnen flödade. Kicki Fotograf tog hand om gästerna och berättade historien som låg bakom motiven. Intresset var stort. Samtidigt fylldes huset med weekendgäster och Inter­coif­fure Mon­dial hade årsmöte här. Och under eftermiddagen rörde sig hela tiden snygga modell med urtjusiga frisyrer. Cat walk. Musik. Stämningen var hög! Love was all around. Och dagen avslutades med provsmakning av vinet 8.90 från Högberga Vinfabrik och visning av vinfabriken för de som önskade.

Dagens fotograf var Jennifer Dennerby som tagit bilderna nedan.

vernissage

vernissage





frisyrer





vernissage högberga gård

häftiga frisyrer



kinarummet

Stort tack till alla som var involverade denna dag. Kickifotograf - för att vi fick chansen att vara med och arrangera din första utställning någonsin. DJ Tomas från Tomas Event - för skön musik. Fotograf Jennifer - för fina bilder. Vingruppen - för kall, porlande, välsmakande champagne. Högberga Vinfabrik - för vinprovning. Och förstås stort tack till alla som kom och förgyllde denna lördag med sin närvaro på Högberga Gård.

Fotoutställningen "Love is all around" pryder våra väggar i Galleriet fram t o m 30 juni och finns att köpa i begränsad upplaga. Så kom gärna förbi och titta när det passar. Information om priser och upplaga finner du här » och bilder med beskrivning hittar du på Kickis blogg »

/Tanja

Vernissage på G

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 22, 2014
Vissa idéer vet man bara är helt rätt. Det känns gott i magen. Och i hjärtat. Även om man inte riktigt vet hur idén ska genomföras eller exakt hur resultatet blir. Men man vet att man ska driva igenom den. Att det är rätt.

Idén om att övertala Kicki Fotograf att hålla sin första fotoutställning någonsin här hos oss på Högberga Gård föddes när vi satt och åt en golunch på uteserveringen på Urban Deli på Söder. Hon berättade med sådan känslosam inlevelse om olika motiv som hon jobbat med. Så känslosamt att inte öga var torrt. Kärlek.

Det var då idén om utställningen "Love is all around" föddes. Så mycket kärlek i livet hon fångat med sin älskade Leica. Och så mycket kärlek som spirar på Högberga Gård i alla dess former. 1 + 1 blir 3.

Och på lördag är det premiär. Nästan helt fullbokat till vernissagen men vi har förstås sparat ett antal platser till trogna bloggläsare. Och du är bjuden. Här kommer inbjudan »

Redan nu håller Kicki på att hänga sina verk i Galleriet. Vår fantastiska Ronnie hjälper till. Så här ser det ut just nu;

vernissage
Över 30 tavlor ska pryda väggarna från och med lördag och fram t o m 30 juni. Tavlorna är till salu i begränsad upplaga och äkthetsintyg medföljer. Vi kommer också att ha vykort, med utvalda motiv, till försäljning.

Hänga tavlor vernissage
Ronnie sliter hårt för att allt ska bli perfekt. Här med tavlan "Selfportrait"


Tavlor svartvita

Bilder får tala. Och här - när de gör det som bäst.


vernissage lidingö

"I'm a shoe person" - snart på plats på en vernissage nära dig.
Välkommen på lördag!

/Tanja

Senaste nytt

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 17, 2014
I veckan gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Om du inte har fått det i din mejlkorg men vill läsa det, så kan du göra det här. Vill du ha brevet fortsättningsvis en gång per månad så kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på startsidan.

Trevlig läsning!

/Tanja

Trenddagen - wow!!

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 16, 2014
Att överträffa sig själv. Jodå, det gjorde Göran Adlén lätt igår när vi på Högberga Gård var med och arrangerade Trendrapport 2014. Inför en fullsatt publik höll Göran energin på en extremt hög nivå under hela dagen, som startade kl 0900 och höll på till - ja, jag var väl hemma någon gång efter midnatt. Trenddagen - wow!

Göran Adlén och Tanja Brandin
Göran och jag träffades en stund innan och gick igenom de sista detaljerna. Enkelt. Vi börjar få rutin eftersom vi på Högberga har haft äran att vara med några år nu.

Konferenslokal Trenddagen

Konferenslokalen stylad av Tomas Event. Tema; ja - vi valde tema från två av trenderna som togs upp i Trendrapporten med lite tolkning; Hälsa och Afrika.

Göran Adlén
Göran Adlén in action. Herremi vilken energi det var i rummet hela dagen. Wow!

Trend
Väldigt många Wow moments under dagen. Här en trend som handlar om framtidens marknadsföring. Wow moments marketing. Gissa om jag satt klistrad.

Annika Dopping
Reflektion och gruppdiskussioner med jämna mellanrum. Att få träffa så många intressanta människor på en och samma dag, och få ta del av allas tankar, är väldigt stort. Och jag känner mig väldigt glad att få vara en del av detta. På bilden Annika Dopping, som fanns med i publiken och berikade dagen med många kloka inspel.

Dagen bjöd också på två riktigt intressanta gästföreläsare vid namn Karin Tydén och Ronny Kvist.


Liten drink före middagen.

matsal
Kvällen - Galleriet genomgick en förvandling när Tomas Event fått uppgiften att tolka tema Aftrika till kvällen. Flygeln längst ner i vänster hörn gjordes om till ett DJ-bås och det bjöds på skön afrikansk musik under hela kvällen.

Afrikansk mat
Och maten då - ja vad ska man säga. Även vår kökschef Tommy fick fria händer att tolka temat Afrika vilket han gjorde med bravur. En smakexplosion. Och trevligt med brända majskolvar som självaste tallrik. Återkommer inom kort med information om exakt vad middagen bestod av.

Självklart blev det ett litet besök med provsmakning i Vinfabriken där Johan berättade historien om hur toscansk vinfabrik hamnade på Högberga Gård på Lidingö. Sedan mys i baren och Kinarummet.

Tusen tack alla som var med och skapade en helt oförglömlig dag!

Nu, bara njuta. Och försöka smälta alla intryck. Och inom kort formulera ett pressmeddelande om; Trenddagen 2014 med Göran Adlén.

/Tanja

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | jan 13, 2014

Hej igen Högbergavänner!

Äntligen kom ljuset som snöfallet för med sig. Idag fick jag kisa ordentligt när jag stegade ut på klipporna och drog in lite frisk vinterluft i en arbetspaus. Förunderligt också hur hela upplevelsen av miljön kan ändra sig av någon decimeter snö, hursomhelst känns det friskt och vackert just nu.

Högberga Gård

Vackert ser också vårt föregående år ut. 2013 kom att bli ytterligare ett rekordår som vi förutspådde redan i september. Alltid nervöst i denna bransch då det svänger så fort med bokningsläget men vi har hela tiden känt oss trygga i den kurva som lutat uppåt i 4 år nu. Tacksamhet och stolthet är förstås de orden som hänger kvar när vi nu blickar ut inför ett spännande 2014. Kul med alla nya gäster som hittar hit och som hjälper till att utveckla oss med nya idéer och önskemål om hur just deras möte kan bli ännu bättre här hos oss. Vi kommer med flertalet utvecklande koncept och förstås lite ökat utbud under året, håll ögonen öppna.

Vi har haft fullt hus sedan vi öppnade och nu i veckan är vi återigen värdar för Göran Adléns Trendrapport så i nästa nyhetsbrev ska jag bjuda på någon smarrig nyhet, man får alltid många sådana efter Trendrapporten. Jag vet att det kommer att handla en del om hjärnan så vi får väl se hur långt man hänger med!

Vi har också en fantastisk fotoutställning att se fram emot som öppnar den 25 januari. Det är den mycket uppskattade fotografen, Kicki fotograf, som visar upp sina vackra verk för första gången i utställningen "Love is all around". Som följare av bloggen får du här en specialinbjudan till vernissagen den 25 januari. En fortsättning på temat kärlek följer i att vi har ett extra romantiskt weekendpaket lagom till Alla hjärtans dag fredagen den 14 februari och passande nog finns utställningen att beskåda även då. 

I år kommer vi också förstås att utöka samarbetet med vår dagkonferensanläggning Saturnus Konferens som ligger strategisk alldeles vid Slussen. Vi har redan nu förstås en del gemensamma gäster och fler blir det, jag rekommenderar alla våra Högbergagäster som har behov av en mötesanläggning i stan att höra av sig till mig så ordnar vi med en visning.

Högberga Vinfabrik har också ett spännande år framför sig med stora nyheter, återkommer mer om det i nästa brev. Nu kan jag nämna att vi precis har bestämt våra blends för 2012 års viner tillsammans vår oenolog Luca Rettondini.

Som vanligt är ni mer än välkomna att ta ett möte med mig om era möten.

Med hopp om ett lyckat och bra mötesår!

// Johan

Recept - surdegsbröd

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 08, 2014
Finns det något godare en ett ljummet, väldoftande hembakt surdegsbröd, så säg. På vår brödbuffé serveras bland annat surdegsbröd både till frukosten och lunchen. Lyckligtvis har surdegsbrödet fler fördelar än att det är gott. Det är ju nyttigt också. Har lägre GI än vanligt bröd, det ger en längre mättnadskänsla och håller sig saftigt längre.

Här i receptionen på Högberga Gård säljer vi färdiga surdegar som våra kockar satt. Då kan man bara tillsätta mjöl, jäst, salt och vätska när man kommer hem och baka Högbergas egen surdegslimpa och bjuda familjen. Perfekt!

surdegsbröd

Vill man sätta surdegen själv bjuder vårt kök här på ett fint recept nedan.

Surdegsbröd:
1100 g Manitoba cream (mjöl)
12,5 g jäst
800 g vetesurdeg (köp hos oss eller sätt den enligt nedan)
500 g vatten
25 g salt

Sätt ugnen på 260 grader.

Blanda allt utom salt och kör i blandare på hög hastighet i minst 10 min. Tillsätt salt och kör 1 min på låg hastighet. Häll upp degen i en oljad skål och plasta. Låt jäsa på bänken 1 timme.

Häll ut degen på en mjölad bänk och täck den med mjöl. Skär ut önskade form eller ha i brödform. Låt jäsa ytterligare 30 min.

Grädda brödet på 260 grader beroende på storlek; frallor ca 5 min, baguetter ca 7 min, limpor ca 10 min. Sänk sedan ugnen till 210 grader och häll in ca 2 dl vatten i botten på ugnen och grädda klart; frallor ca 5 min, baguetter ca 8 min, limpor ca 20 min.

Vetesurdeg:
100 g russin i 500 g vatten, låt stå i rumstemperatur i 4-5 dagar.
Sila av vätskan och spara den, tillsätt 250 g vetemjöl och låt stå i rumstemperatur.
Dag 2; tillsätt 250 g vetemjöl och 500 g vatten låt fortfarande stå i rumstemperatur.
Dag 3; baka brödet alternativ mata surdegen igen med lika som dag 2 och baka brödet dag 4.
Resterande surdeg kan förvaras i kyl i ca 1 vecka. Kom dock ihåg att ta fram den i rumstemperatur dagen innan den skall användas. Mata den med lika mycket som du tar. Surdeg kan även sparas i frys.

Kockar
Lycka till!

/Tanja

Nytt år, nytt vin...

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 07, 2014
Så möter oss ett nytt vackert år. Välkommen 2014! Förmodligen kommer det bli det bästa året någonsin. På alla plan. Här på Högberga har vi redan rivstartat året med huset fullt från och med idag och lämnar åter igen ett mäktigt rekordår bakom oss. Vi är stolta. Glada. Och tacksamma. Och vi kommer att fortsätta utveckla vårt utbud enligt plan. Mer om det inom kort.

I vår vinfabrik har det hänt mycket även under juluppehållet.


I dagarna bestämdes blenden för 2012 års druvor tillsammans med vinfabrikens enologen Luca Rettondini som var på besök från Toscana. Lansering av denna sker under 2014. Spännande. Vinmakarna är väldigt nöjda!

vinfabriken
Livets Goda har också testat och recenserat vårt vin 8.90 från Högberga Vinfabrik och

Chefredaktör/vinskribent Anders Enquist skriver:
”Vinerna kan inte vara bra (vilket de inte var från början enligt Zälle). Så jag har inte brytt mig. Inte provat, inte sett, inte lyssnat. Så fel jag hade. Det finns ett entreprenörsskap och ett megastort vinhjärta hos herr Zälle av sällan skådat slag. Han hade gett sig fan på att det skulle gå. Och idag gör han och Hjort de bästa svenska vinerna av alla svenska vintillverkare."

Och den 8 februari - då har DU chansen att vara med och skapa din egen Supertoscanare i vinfabriken. Denna unika aktivitet sker i samarbete med SvD accents.

Vi välkomnar 2014! Vi välkomnar nya viner! Vi välkomnar dig!

/Tanja

Bokningen öppen!

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 19, 2013
Året börjar gå mot sitt slut och vi vill passa på att önska dig en riktigt God Jul & Gott nytt år! Vi vill också passa på att berätta att vår Bokning håller öppet alla mellandagar. Så har du ännu inte hunnit med att boka nästa års konferens är det bara att slå en signal; 08-546 46 100 eller skicka din förfrågan här ». Vad som händer på helgerna i januari/februari kan du se i vårt kalendarium.

God Jul
Extra JulVagans! En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi dig här från Högberga Gård!

/Tanja

Välkommen Svensson!

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 17, 2013
Så glädjande att idag läsa pressmeddelandet om att Svensson, Johan Svensson, vår "gamla" branschkollega kommer till ön. Han har nämligen, tillsammans med några kollegor, förvärvat driftsbolaget Blue Hotel AB här på Lidingö. Säljare är familjen Söder med far Ejnar Söder i spetsen. Ejnar som framöver kommer ägna allt sitt fokus åt att öppna ”The Winery Hotel” vid Järva tillsammans med HKC Hotels. Ett projekt som vi naturligtvis nyfiket följer och hejar på.

Johan Svensson Ejnar Söder
Johan Svensson förvärvar driften Blue Hotel av Ejnar Söder

Johan Svensson
Johan Svensson tar över driften från och med den 15 januari 2014

Svensson har hunnit med att vara VD för Svenska Möten, Aronsborgs Konferenshotell och nu senast VD för nyöppnade Clarion Hotel Arlanda. Han var också med och initierade och startade upp Run4Fun tillsammans med oss. Och jag minns som vore det i går när han sprang sin första mara.

Tanja och Johan Svensson
Den gången slog jag honom men idag är jag chanslös. I just Marathon då. Han har blivit vassare.

Och snart blir vi alltså grannar med hotellen här på Lidingö. Och jag gissar att vi kan hitta på mycket givande saker tillsammans här på ön. Såå, varmt välkommen till ön Svensson! Och Ejnar önskar vi förstås stort lycka till med nya projektet.

/Tanja

Recension

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 12, 2013
Så fint att höra när våra gäster har haft det riktigt bra. Kopplat av. Njutit av mat och dryck. Av ledig helg. Av service. Och av tid med varandra. Hittade denna recension som var både utförlig och välskriven av ett par som nyligen besökt oss en helg. Det värmer gott!

/Tanja

Jul i vårt hus

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 11, 2013
Även om den lilla snö som kom förra veckan redan har försvunnit ute på gården så sprider sig julstämningen allt mer i vårt hus. Hoppas förstås du har möjlighet att uppleva det här med oss på plats. Men om inte så är fallet så kommer här lite bilder. Och ett gott recept till julbordet - direkt från vårt kök.

julkrans
Välkommen in i Munch...

julpynt
Och välkommen in i värmen...

julkula
Den flera meter höga granen i Galleriet är pyntad så som sig bör...


Och den lilla granen i foajén också för den delen...



Brasan knastrar så vackert i den imponerande spisen som är signerad J.A.G Acke...


Borden dukas med den rätta känslan...


Och snapsen (vår egen Högbergare) till kvällens julbord är väl kyld...

julmotiv
Hela Kinarummet gnistrar med de nya guldsofforna som vacker dekor

julklapp
Julklappar under granen väcker barnslig förväntan. I alla fall hos mig...

julbord
Julbordet dukas fram varje kväll. Och JA - det finns några platser kvar i början av nästa vecka...

Kockar
Vårt traditionella julbord tillagas från grunden med mycket kärlek av våra skickliga kockar: Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida. Och här bjuder de på ett recept på en mörk chokladfudge:
Mörk chokladfudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl mörk sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad
Blanda grädde, socker och sirap, koka på svag värme till 120 grader. Rör ner glykos och smör, låt koka 1 minut. Ta av från värmen, rör i chokladen. Häll upp i långpanna med bakplåtspapper och låt stelna, skär i 2 x 2 cm kuber. Ät och njut!

Tidigare julrecept kan du ta del av här: Marshmallows » och Sill Kirre »

Ja, nu är det jul i vårt hus. På riktigt.

/Tanja

Senaste nytt

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 06, 2013
I veckan gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Julklappstips, julrecept, nyheter, event och rykande färska erbjudanden. Har du inte fått det i din mejlkorg men vill läsa det  så kan du göra det här. Vill du fortsättningsvis ha det en gång i månaden kan du anmäla dig till brevet på vår startsida.

Trevlig läsning! Och en riktigt trevlig helg!

/Tanja

En äkta Högbergare

Skrivet av Tanja Askrabic | dec 05, 2013
Låt mig berätta om vad en äkta Högbergare är. Passar utmärkt med denna historia så här i juletid kan jag tycka - eftersom vi själva serverar denna specialitet till julbordet.

Jo, enligt en gammal god sed bland Stockholms båtfolk kallades den första supen på färden ut från stan för Högbergaren. När man passerar Högberga Gård hade man nämligen varit till sjöss i en halvtimme, vilket ansågs alldeles lagom för den första färdknäppen. För att hålla traditionen vid liv har vi på Högberga Gård tagit fram vår alldeles egen Högbergare. Men eftersom det är svårt med gamla tidtabeller så har vi enhälligt och generöst bestämt att; en Högbergare får tas lite när man vill.

högbergare

Välkommen att prova nästa gång du besöker oss. Vår Högbergare är kryddad med pomerans och kummin och är mycket omtyckt av våra julbordsgäster. Och på tal om julbord. Vi har fortfarande några platser kvar följande dagar; 9, 12, 17, 18 och 19 december.

/Tanja