Recept från vårt bageri

dec 14, 2016

 Aaahh, doften av nybakt bröd sprider sig från bageriet och ut i hela vårt hus. Smiter ut  genom dörrspringorna och rör sig ut över gården. Upp för trapporna och in på kontoret. Oemotståndligt? Ja vår konditor Johanna hon kan fresta smaklökar hon. Lite extra i juletid. Och idag bjuder hon på recept till två julklassiker på eget vis; Lussebullar med mandelfyllning samt Johannas fantastiska pepparkaksdeg. Baka hemma eller kom förbi och köp degen hos oss. Mums!

Pepparkaksdeg

Johannas Pepparkaksdeg
(2 stora rullar pepparkaksdeg)

400 g rumstempererat (mjukt) smör
550 g Brunt farin socker
3 dl ljus sirap
1 ¼ dl vispgrädde
1 ¼ dl vatten
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen ingefära
1st finriven tonkaböna
1st vaniljstång
1/2 tsk svartpeppar från kvarn
¼ dl färskpressad citronsaft (1 liten citron)
3 tsk bikarbonat
1 360 g (21 dl) vetemjöl
smält smör till pensling av bakplåtspapperet

  1. Rör smöret i en degblandare med sockret, tillsätt sirapen.
  2. Koka upp grädde och vatten med kryddorna. Låt svalna något och blanda sedan med smörblandningen. Tillsätt citronsaften. 
  3. Blanda bikarbonatet med mjölet och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis. 
  4. Gör två stora rullar av degen på ett bakbord och rulla in den i plastfilm (degen kommer att vara ganska lös men sätter sig sedan i kylen när mjölet sväller). Låt den vila i kyl minst 1 dygn men gärna längre. 
  5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. 
  6. Kavla ut degen riktigt lövtunt på ett mjölat bakbord. 
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper, pensla papperet med smält smör. Lägg på pepparkakorna. 
  8. Grädda pepparkakorna gyllene (inte för länge, då blir de beska) och låt dem svalna på plåten.

Johannas Saffransbullar

Saffransdeg:
1000 g Mjöl
500 g Mjölk
200 g Smör
200 g Socker
50 g Jäst
2 Ägg
2 msk Kardemumma
4 paket Saffran

Väg upp alla ingredienser i en bunke.
Knåda degen under 15 min i maskin eller 20 min för hand/elvisp.
Täck bunken med plast och låt jäsa i 50 minuter.
Medan degen jäser, gör mandelfyllningen.
Kavla ut degen, bre på mandelfyllningen och vik ihop degen. Skär degen till remsor och forma till önskad knut.
Lägg bullarna på plåt och låt jäsa tills dom är klara. Detta kan du se genom att lätt peta på bullen så att det blir en liten grop, och om degen stutsar tillbaka är bullen färdigjäst.
Pensla bullarna med ett ägg vispat med lite mjölk och salt när dom är färdigjästa. Strö över lite pärlsocker och hyvlad mandel. Baka av bullarna på 180°C i 10-15 min.

Tips: För att få bullarna extra glansiga kan man pensla dem med lite sockerlag direkt efter att man tagit ut dem ur ugnen.
För att göra en sockerlag:
Koka upp 100 g socker med 100 g vatten och låt svalna.

Mandelfyllning:
700 g Mandelmassa
600 g Rumsvarmt smör
500 g Socker
2 st Vaniljstänger
100 g Vatten

Vispa samman mandelmassa, vatten och vaniljstängerna tills det är helt slätt. Tillsätt socker och smör och vispa allt samman tills det har blivit luftigt och börjat ljusna i färgen.

Tips. Denna fyllning går att frysa om man får mycket över efter bullbaket. När man vill använda den igen tar man bara fram den dagen innan baket, låter den stå i rumstemperatur över natten och sedan vispar men den någon minut så blir den som ny.

Johanna Rampitsch

Lycka till och God Jul önskar;

johanna

Julmarknad med "Världskända kändisar"

dec 07, 2016

I helgen händer det! 10-11 december öppnar ​vi upp dörrarna till vår första julmarknad någonsin; Högberga Julmarknad. Något vi ser så otroligt mycket fram emot. Och vi har fått riktigt fina utställare att medverka. Det kommer bjudas på gediget hantverk som design, keramik, konst, silversmide, skönhetsprodukter och lokal- och härproducerade matvaror. En av utställarna är fotografen Leif-Erik Nygårds, berömd bland annat för att ha tagit de sista professionella fotona av Marilyn Monroe men även världskändisar som Muhammad Ali, Woody Allen, Angelina Jolie och Dalai Lama har poserat framför hans kamera. Wow!!!

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe (Leif Erik Nygårds)

Muhammad Ali
Muhammad Ali (Leif Erik Nygårds)

The POPE
The POPE (Leif Erik Nygårds)

julmarknad
Vi hoppas förstås på mycket snö - men oavsett kommer julstämningen vara hög. Det kan vi lova!

​Det kommer att serveras glögg, kaffe och delikatesser från vårt eget bageri och det kommer finnas möjlighet att provsmaka såväl Högberga Vinfabriks rödvin som julöl och Winter Ale från vårt egna nystartade mikrobryggeriet.

Marknaden äger rum inomhus och caféserveringen är öppen;
Lördag; kl 15-19 och söndag; kl 11-15.

Varmt, varmt välkommen!

Och vill du "hjälpa i juletid" så passar jag på att nämna att våra vackra granar i herrgården i år är uppsamlingsplats för julklappar till behövande barn. Mer om det här »

Och är ni sugna på julbord i samband med marknaden så kan det finnas ett fåtal platser kvar vid eventuellt sena avbokningar. Se lediga dagar i vårt kalendarium.

Igen, välkommen!
/Tanja

Nu öppnar vi eget mikrobryggeri!

nov 29, 2016

Göra eget vin i Högberga Vinfabrik. Göra egen blåmögelost på ekologisk mjölk från Lovö Prästgård. Egen korv. Eget bageri. En egen liten vingård i trädgården.Och nu - nu öppnar vi vårt eget mikrobryggeri - och lagom till julbordspremiären den 3 december serveras de första gästerna; Högberga Winter Ale och Högberga Julöl. Härligt härproducerat.

Läs mer om detta här då Livets Goda skriver så vackert »

Eller ännu hellre - kom förbi och prova! Kanske i samband med ett julbord. Det finns ett fåtal platser kvar på årets julbord.

Julöl och Winter Ale

/Tanja

Under våra julgranar

nov 22, 2016

Julklappar under julgranen
Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till
behövande barn under våra julgranar i herrgården.

Julgran vid brasan i Kinarummet på Högberga Gård
Inom kort dekorerar vi hela hotellet och enligt tradition kommer herrgården att prydas av massor av äkta julgranar. I år kommer dessa granar även att bli uppsamlingsplats för julklappar
till barn som annars riskerar att bli utan.

- Den som vill bidra ​slår in en julklapp och kommer sedan och lämnar den under någon av våra granar. Man kan själv välja vad man vill ge, leksaker eller kläder, men paketet ska ha storleken av en skokartong och på
etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille.


Herrgården i juletid och tomten kommer till Högberga Gård

Välkommen förbi! Kom i julstämning. Vi bjuder på kaffe och lussebulle.

/Tanja

En vintersaga

nov 10, 2016
Det var en gång en alldeles, alldeles underbar höstdag i början av november. Solen strålade från ljusblå himmel. En himmel som pryddes med de mest ​perfekta små, lätta svävande moln man kan önska vid en fotografering. Naturen fullständigt sprakade av färger och havet låg så där magiskt stilla utanför fönstret.
Tiden stod stilla. Här och nu. Så här såg det ut...

Höst på Högberga Gård med utsikt över Stockholms inlopp
Utsikt från hotellrum i herrgården.

Högberga Gård på Lidingö
Skönheten vid havet - i höstskrud.

Spa-Pool vid havet Stockholms inlopp
Ångande varm källa...

10 dagar senare. Innan vi visste ordet av, var det helt andra naturfenomen - magiska på sitt sätt sätt - som kom och lade sig som ett vitt, tjockt täcke över hösten.

Vinter i november
Mängder med snö bäddade plötsligt in våra omgivningar på gården.

Havsutsikt över Stockholms inlopp
Utsikten från hotellrummet förändrades på bara ett par timmar. Lika. Fast olika.

Vintersaga
Allt blev vitt och vackert. Som en vintersaga. En saga som är helt sann.

/Tanja

OS-GULD!

okt 26, 2016

YES, det blev ​trippelt GULD till Stockholm Culinary Team och vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson!! Guld i både Culinary art och Pastry art och sedan som totalsegrande regionslag. Vilket gäng! Världens bästa! Ett största grattis känns för litet. Men just ett sådant stort och rungande GRATTIS kommer ändå här från mäkta imponerade kollegor! Jisses så stolta vi är här idag! 👏🏆🇸🇪

Läs mer här »

Stockholm Culinary Team tar OS-guld i Erfurt i Tyskland

Mot OS - Tommy på väg

okt 21, 2016

Tommy Eriksson på Arlanda på väg till OS i Erfurt Tyskland

Med massor av pirr i kroppen och en riktigt stor lyckospark - vinkar vi stolta kollegor nu av vår Tommy som tillsammans med Stockholm Culinary Team ska försvara OS-guldet i Erfurt/Tyskland. Mästerskapet äger rum 22-25 oktober och vi håller förstås alla våra tummar. Heja Tommy! Heja hela laget!

Mer god läsning om Tommys satsning finns idag att läsa på Livets Goda.

Stockholm Culinary team
Stockholm Culinary Team består av 13 personer som var och en har ansvar för olika rätter.

Fingerfood till OS med Stockholm Culinary Team

Fotograf; Linda Prieditis
Tommys uppgift är att tillaga fingerfood, smårätter som lätt kan ätas med händerna.
Ett av ​konstverken ses på bilden; torsk på ben.

/Tanja

Läs Högtryck No 12 online

okt 17, 2016

Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos drygt 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på ta@hogberga.se så ordnar jag det.
Högtryck No 12 finns nu också att läsa online »

Högtryck No 12
Underbara Michael Nyqvist är en av huvudrollsinnehavarna i detta nummer av Högtryck.

Tidigare nummer av Högtryck finner du här »

/Tanja

Julen 2016

okt 14, 2016

Jul snow globe reklam
14 oktober; och de må kännas tidigt att börja prata om julen. Men faktum är att flera av våra julbordskvällar redan är så gott som fullbokade. Så låt mig redan nu berätta lite om vad som händer hos oss i juletid
så kan du säkra de bästa platserna i god tid.

Julbord med grishuvud
Vi dukar upp årets första julbord lördagen den 3 december. ​Vårt kök tillagar julens rätter som förr i tiden. Från grunden, med mycket kärlek. Osten ystas, korven stoppas, patéerna bakas, laxen gravas och skinkan griljeras. Här bjuds ett julbord som väcker barnslig förväntan och skapar vuxet välbefinnande. Traditionella smaker och doft av saffran, pomerans och nostalgi. Några mumsiga julrecept från köket finner du här »

Herrgården i juletid och tomten kommer till Högberga Gård
Nytt för i år är att vi bjuder in till en ovanligt skön julmarknad med massor av härliga utställare med riktigt fina hantverk; design, silver, smycken, skönhetsprodukter, keramik, konst och naturligtvis kommer våra egna härproducerade produkter finnas till försäljning. En utställare som jag själv är mycket nyfiken på är Leif-Erik Nygård med sin fotokonst "världskända kändisar". Kan nämnas att det var Leif-Erik
som tog den sista bilden av Marilyn. Inte missa!!

Julmarknaden äger rum inomhus; lördagen den 10 december mellan kl 15-19 och söndagen den 11 december kl 11-15. Perfekt uppladdning innan lördagens kvällssittning på julbordet, eller söndagens jullunch.

Vi serverar glögg och det kommer finnas möjlighet att köpa fika och andra utvalda delikatesser. Självklart finns vårt egenproducerade toscanska rödvin från Högberga Vinfabrik för provsmakning och om
allt går som det ska, även vår egen öl.

Jultomtar på weekend vid havet på Högberga Gård
Våra populära julbordsweekend fortsätter som tidigare; varje fredag och lördag under december. Årets nyhet är vår nya heta spa-källa som är klar och entré till Högberga Havsspa ingår för alla våra weekendgäster.

Spa-källa på Högberga Gård vid Stockholms inlopp
Välkommen att livsnjuta i juletid!

Julgran vid brasan i Kinarummet på Högberga Gård
Massor av julgranar kommer som alltid pryda herrgården och i år kommer vi vara uppsamlingsplats för julklappar till behövande barn i alla åldrar. Detta i ett samarbete med Lidingö Kommun som vi berättar mer om inom kort. Från 1 december kan du lämna in din julklapp under våra julgranar, i storlek av en skokartong och med märkning vilken ålder klappen passar. Före julafton ser vi till att att de hamnar i rätta händer. Gott att göra gott.

Presentkort som julklapp
Vad mer... Jo, självklart kan du köpa årets julklapp hos oss. Vi säljer presentkort på weekends, brunch, afternoon tea, spa-behandlingar, middagar och mycket mer.

Julsnaps Högbergare vid brasan
Vår egen julsnaps; En äkta Högbergare, serveras alla dagar under december. Vill du läsa historien om denna lilla,
stärkande rackare och få receptet? Varsågod »

Lediga datum för julbord hittar du här och med detta önskar jag en riktigt trevlig helg!

/Tanja

Högtryck No 12

okt 06, 2016
Nu går åter tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är nästa nummer av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. Det tolfte i ordningen. Känns lika fantastiskt varje gång att möta alla spännande personligheter, inspirerande kollegor och nytänkande själar som delar med sig och bjuder på sig själva.

Högtryck No 12
Michael Nyqvist är en av dessa underbara personligheterna som verkligen bjuder på sig själv; på scenen, som författare och i Högtryck. Vi visste att vi hade flera gemensamma beröringspunkter innan vår intervju.
De visade sig vara fler än vi kunde ana.

I ​nästa nummer möter vi också inredningsstylisten Johanna Pilfalk som ger oss höstens trender. Vi skriver om målinriktade möten och starka team efter att vi har haft svenska fotbollslandslaget hos oss som gäster. Det bjuds på inspiration från köket, från vårt bageri och från våra mötesexperter Inger och Maria.
Detta - och mycket, mycket mer - i nästa nummer av Högtryck.

Högtryck hamnar i brevlådorna hos drygt 3000 kunder i mitten av oktober. Vill du också ha ett exemplar?
Maila mig på ta@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna!

/Tanja

När landslaget kom...

sep 02, 2016

Ingen dag är den andra lik. Ingen kväll är den andra lik. Ingen frukost, ingen lunch, ingen middag, inget möte, ingen fest. Inte ens en timme är den andra lik. Det är väl det som är en av de stora tjusningarna med vårt jobb. Och människorna. Alla härliga gäster. Nya möten med nya ansikten varje dag.

I går var också en sådan dag. En dag som inte är den andra lik. Då hade vi nämligen den stora äran att ha hela fotbollslandslaget hos oss tillsammans med hela teamet bakom. Som om inte det vore nog, passade de också på att bjuda in till presskonferens i samband med sitt besök. Jo man tackar! SVT, TV 4, DN, SvD... ja, alla var här. Såklart vi är lyckliga (läs exalterade).

Lunch på terrassen på Högberga Gård
Först lite lunch på terrassen...


Patrik Rodehed
...som vår köksmästare Patrik, med team, fixat...

Guidetti
Sedan körde det i gång. I Kinarummet - Allt ljus på Guidetti. Strålkastare, filmkameror, blixtrar, mikrofoner all over the place...

TV-inspelning

vem
I Galleriet; Filip Helander...

Patrik Ekwall
Lewicki - Ekwall

Fotbollslandslaget 2016
Och sen... en liten stund, en fantastisk uppställning, en bild - exklusivt, bara för oss. Woohoo!

Landslaget åker Ribbåt ut i skärgården
Men underbart är kort. Det blev dags att ​ta farväl. PULS hämtade upp gänget med Ribbåtar nere i hamnen. Mot skärgården!!

Landslaget åker rib i Stockholms skärgård
Full fart framåt!

På tisdag hejar vi förstås fram laget i VM-kvalmatchen mot Holland som spelas på Friends Arena.

Ja, igår var som sagt också en sådan dag. En dag som inte är den andra lik.

/Tanja

Världspremiär för Högberga Rosé

aug 26, 2016
För första gången i historien släpper Högberga Vinfabrik ett rosévin; Högberga Rosé. Av totalt 400 flaskor finns 100 att exklusivt avnjuta hos oss på Högberga Gård.

Högberga Rosévin på Högberga Gård

Högberga Rosé 2015; Druva: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Petit Verdot.

Vinmakare Zälle berättar;
Idén om att prova på att göra även ett rosévin kom egentligen av att vi ville öka fruktkoncentrationen i våra röda viner. Vätskan/druvjuicen tankas ur redan efter två timmar och sedan har vi låtit vinet jäsa precis som ett vitt vin. Färgen avgörs av vilken druva som använts men också förstås av hur länge saften varit med sitt skal. Alkoholhalten är den samma som i våra röda viner; 13,5 % och som vanligt tillsätts inget socker.

Vi ville inte ha ett sött rosé, snarare ett torrt.​ Högberga Rosé är robust i sin struktur, fyllig och har stor frukt. Den passar perfekt till lax och skaldjur. Inte helt lättsam. Vinet passar lika bra på hösten som på sommaren.

Högberga Rosé på terrassen på Högberga Gård
Vår servitör Oskar serverar gärna ett glas Högberga Rosé på terrassen; passar lika bra på sommaren som i höstsolen.

Vill du veta lite mer om rosévinets vackra värld generellt, rekommenderar jag att läsa vår restaurangschef Danielles "Vinskola del 2" här »

/Tanja

Vid ett stenbord i Toscana?

aug 25, 2016

Vinranka i trädgården på Högberga Gård
Nä, det här är vid vårt stenbord på Högberga Gård. Våra vinmakare i vinfabriken; Zälle, Hallgren, Hjort, experimenterar vidare och har nu förgyllt vår trädgård med en alldeles egen lite druvodling och en ny vision har vuxit fram i Högberga Vinfabrik. Att göra svenskt rödvin på druvor som även är odlade i Sverige (dock kommer vi förstås fortsätta att varje höst plocka 10 ton druvor i Toscana och göra toscanskt rödvin på Lidingö).

Vinrankor i trädgården på Högberga Gård
40 plantor av druvan Pinot Noir har planterats i väl kalkad jord. Man har tagit hänsyn till placeringen i sydläge för att utnyttja solvärmen från berget optimalt - även på vintern. Också närheten till havet tänker man ska bidra till värme under de kallare årstiderna. ​​Huset ska ge skydd mot nordliga vindar och att odlingen ligger i en lite svacka skyddar mot östliga vindar. När det blir kallare kommer förmodligen stenar
placeras runt plantorna för att också så utnyttja solvärmen.

Blauer druvsort pinot noir odlas på Lidingö på Högberga gård
Det finns olika sorter av druvan Pinot Noir och de har lite olika egenskaper. Den vi valt; Blauer Burgunder, är lite tåligare och kan skördas något senare på året, berättar vinmakare Zälle. På så sätt utnyttjas solen och höstvärmen optimalt. Eftersom solen aldrig står i zenit i Sverige har plantorna placerats med lite
bredare mellanrum (90 cm) än vad som är vanligt i t ex Toscana.

När kan man få smaka, undrar kanske den nyfikne. Tja, om sådär tre år tänker man sig att första skörden ska ha blivit några flaskor. Plantorna bör kunna skördas när de är 4 år och våra plantor är redan från början 2 år. Detta är en vacker början på ett projekt där man har som mål att göra ca 100 flaskor per år framgent. För det krävs förstås fler plantor; uppskattningsvis 100-150 plantor och just nu funderas det på hur berget kan användas ännu mer, hur det har använts historiskt etc.

En spännande fortsättning följer förstås i denna omöjliga saga som blev möjlig i Högberga Vinfabrik.

Vinmakare i Toscana
Vinmakare Hallgren, Hjort, Zälle har gjort det omöjliga möjligt när de lever sin dröm. Drömmen om att plocka druvor i Toscana, frakta dem till Sverige och göra högkvalitativt toscanskt rödvin på Lidingö i Högberga Vinfabrik. Som vanligt gör​ de så GOTT de kan! Gudagott säger vi som smakat!

/Tanja

Johannas muffins

aug 23, 2016

Muumms! Fikadags. Och från bageriet kommer vår konditor Johanna Rampitsch med sina oemotståndligt goda chokladmuffins. Receptet bjuder hon också på här.

Chokladmuffins med smörkräm

Muffins:
30 st á 1/2 dl

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 st ägg
1 dl ljummen mjölk
4 dl mjöl
1/2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vispa sedan ned i smörblandningen.
Tillsätt mjölken och vispa bara så länge att allt rörts samman.
Fyll önskad form till hälften och baka på 180 grader i 10-15 minuter.

Jag brukar alltid använda mig av en spritspåse för att fylla formarna, då går det snabbt, man slipper kladd på sidan av formen och smeten blir jämt fördelad i formen.

Smörkräm
400 g smör
300 g florsocker
4 msk kakao
1 vaniljstång

Vispa smör och socker tills det blivit helt vitt, detta tar ca. 5 minuter om man har en hushållsmaskin. Tillsätt kakao och fröna från vaniljstången och vispa i 5 minuter till.

Det bästa sättet att toppa muffinsarna på är att använda sig av en spritspåse och en tyll. Men går lika bra att använda sig av en sked eller en kniv om man vill.

Dekorera med ett fint strössel eller färska bär.

Lycka till önskar Johanna!

/Tanja

Inför OS - kom och titta!

aug 15, 2016

Om drygt två månader är det OS i matlagning i Erfurt i Tyskland. Stockholm Culinary Team, laget där vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson ingår, är förstås i full gång med förberedelserna. Deras näst sista träningsrunda äger rum nu på söndag. I samband med detta kommer de också att ställa ut sitt tävlingsbord för
alla som är intresserade att se deras spännande tävlingsbidrag, här på Högberga Gård.

Stockholm Culinary Team
Möt laget, Stockholm Culinary Team hos oss på Högberga Gård, söndagen den 21 augusti.

Mellan kl 10-14 står bordet uppdukat i Galleriet med en femrättersmeny bestående av olika förrätter, tapas, ett visningsfat med terriner och tillbehör, olika desserter och petit fours...

Söndag - Det finns också lite platser kvar till vår populära söndagsbrunch. Kombinera gärna med detta.
Varmt välkommen att boka bor här »

Vill du enbart komma för att titta på tävlingsbidraget och träffa laget så går det förstås också bra;
kontakta lagledare Andreas Printz på stockholmculinary@gmail.com

/Tanja

Recept - Örtsalsa

jun 22, 2016

Midsommartider. Sommartider. Ljuvliga grilltider. Här bjuder vårt kök på receptet på en oemotståndlig örtsalsa att imponera på vännerna med.

Grilla köttet (entrecote i skivor) till perfektion, lyft av grillen och ha på rikligt med örtsalsa, låt vila 6-7 min, skär upp och lägg på ytterligare lite salsa och krydda med flingsalt. Servera med grillade primörer och mer örtsalsa.

Örtsalsa
2 st vitlöksklyftor
1 dl färska oreganoblad
1 dl färsk kruspersilja
1/2 dl färsk koriander
0,5 st röd chili(är den mild kan du öka mängden)
1 dl god olivolja
1 msk god rödvinsvinäger
Saft av 1 citron
0,5 tsk strösocker
salt, spiskummin och svartpeppar

Örter, örtträdgård, örtsalsa

Lycka till vid grillen och glad midsommar från köket!

/Tanja

Stolta som svanar

jun 17, 2016

Exakt så känner vi när Ulla och Tina tar emot diplomet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Svanen-diplom för certifiering hotell och restaurang

Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Helrätt tycker vi! Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning och kemikalier i mat och dryck. ​Känns väldigt bra (och ändå självklart) att vi klarar de högt ställda kraven och nu krönts med en fortsatt certifiering.

/Tanja

Yes! Vinst till vår Tommy

jun 06, 2016

JAAA! Det blev vinst till vår Tommy i kockduellen under Smaka på Stockholm. På Stora Scenen i Kungsträdgården ​mötte han Thomas Sjögren, vinnare av Årets Kock 2015.

Vinnare i kockduellen på stora scenen i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm
Vinnare; Tommy Eriksson, vår Gastronomiska ledare.

Stort grattis från mycket stolta, glada och imponerade kollegor!

/Tanja

Högberga Havsspa

jun 02, 2016

​Livsnjut när det passar dig. Entré till Högberga Havsspa ingår för alla våra weekendgäster men det kan också hyras exklusivt vid konferenser eller för privata sällskap.

Nyhet: Nu öppnar vi även upp vårt havsspa i samband med att vi serverar vårt populär Afternoon Tea på lördagar.

Spa-pool vid havet med utsikt över Stockholms inlopp

Tillsammans med jacuzzi, vedeldad bastu, kallbad, relax och skönt terrasshäng ​rymmer Högberga Havsspa upp till 40 personer. Varma källan håller sköna 38 grader. Året runt.

Juacuzzi vid havet på Högberga Gård

Jacuzzi i Paviljongen där det också finns vedeldad bastu, skön relax och kallbad utanför dörren.

Terrass vid havet på Högberga Gård

Skönt terrasshäng vid havet - i anslutning till relaxen.

Champagne serveras vid Spa-källan på Högberga Gård
Något kallt att dricka? ​Bar finns i anslutning till varma källan.

Spa-källa på Högberga Gård vid Stockholms inlopp


Vårt havsspa ingår som sagt för alla weekendgäster fredagar och lördagar. Se våra weekendpaket här »

För konferensgäster bokas Högberga Havsspa exklusivt. Läs mer här »

Afternoon Tea

Men kan alltså också njutas tillsammans med Afternoon Tea på lördagar.

/Tanja

Smaka på Stockholm

jun 01, 2016
Smaka på Stockholm. Kockar i världsklass och de bästa råvaror Sverige kan visa upp. Lägg till hård tidspress och du får en fantastisk scenshow. Vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson går upp på stora scenen i Kungsträdgården, nu på söndag kl 17.00. ​I Kockduellen möter han Thomas Sjögren, vinnare av Årets Kock 2015. Kom gärna förbi och heja på. Vi finns på plats.


Tommy Eriksson vid Stockholms inlopp på Högberga Gård

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler och i år firas 25 års-jubileum. Festivalen pågår den 2 – 6 juni och håller öppet alla dagar 11-23.00 förutom 6 juni då man stänger 22.00.

All information om Smaka på Stockholm finner du här »

/Tanja