Sicket Partaj!

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 30, 2015
Så kul. Partajgänget är tillbaka och kör nya inspelningar för hösten. Senast igår. Flera spännande gäster var på plats. Bland annat Pernilla Wahlgren som så vackert bloggat om dagen. Se bilder och läs hennes blogginlägg här »

pernilla
​Bild lånad från Pernillas fina blogg.

Och missa nu inte Partaj på söndag i kanal 5.

/Tanja

Högtryck No 10

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 29, 2015
Just nu går tryckpressarna åter varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. I detta nummer har vi bland annat träffat ​Jonas Gardell i en öppenhjärtig intervju om livet, offentligheten och om att ta sitt ansvar som en av landets viktigaste opinionsbildare. Vi har också mött Janne Schaffer som bland annat berättar om sitt släktskap med vår byggherre Klas Fåhraeus och om hur han nu firar 45 musikaliska år som artist. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick.
Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.
 
Högtryck No 10

Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det.
Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.
Nästa nummer kommer i mitten av oktober.


Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan. Klicka på bilden så öppnar sig magasinet.

Högtryck




Kundmagasin Högtryck


Kundmagasin Högtryck No 7

Tidigare omslagspojkar/flickor ser du nedan.

plura

Jack Vreeswijk




Labero











/Tanja

Toscana 2015

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 28, 2015

Så kom den efterlängtade dagen då vi åter skulle få åka till bella Toscana och skörda ytterligare närmare 11 ton druvor till Högberga Vinfabrik. Hela projektet är ju egentligen helt galet. Plocka och transportera italienska druvor till Sverige/Lidingö och sedan göra vinet 8.90 här hemma. Omöjligt sa italienarna. Omöjligt att hoppa 8,90 i längd också innan Bob Beamon bevisade motsatsen år 1968, sa våra vinmakare och bestämde sig för att döpa vinet till just 890. Idag importeras vinet 8.90 tillbaka till Toscana och drickes med andakt till och med på en av Ducasses stjärnkrogar i Toscana. Det omöjliga är tydligen fullt möjligt. Inspirerande insikt!

Vi på Högberga Gård är förstås ödmjukt tacksamma att få följa med på detta unika äventyr. Varje år tar vår vd Johan med nyanställda så att vi alla ska ha fått uppleva hela vinets resa. Från druva i Toscana till att det serveras våra gäster på Högberga Gård. ​Bilder från veckan kommer här;

I Toscana
Årets druvplockare; vinmakare, personal från Högberga Gård, chaufförer och härliga vänner.

gavorrano
 Vackra vyer från den lilla bergsbyn Gavorrano där vi bor...

pa-vag-vinja
Druvplockningen startar tidigt på morgonen så snart solens strålar torkat upp daggen...

vingård toscana
Lugnt, vackert och varmt på vingården Azienda La Cura där vi plockar druvorna Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot och i år även Petit Verdot...

klippa vindruvor
Druvklasarna plockas med sekatör, varsamt och med mycket kärlek...

Plocka vindruvor i Toscana
Första backen avklarad! Varje back väger ca 18 kg, woohoo, sen är det bara knappt 11 ton kvar...

ingvar
Alla jobbar hårt i värmen; på bilden Ingvar, en av glädjespridarna på resan...

vinmakare
Våra modiga vinmakare som gör det omöjliga möjligt; Hjort, Zälle och Hallgren...

vindruvor
Backarna med druvor lastas på traktor och körs till vår lastbil (kylbil) som sedan säkert transporterar dem genom Europa och hem till Lidingö...

fem
Hur många backar till? Fem?

yes
Yes!! Vinmakare Hallgren nöjd!

ulla
Ulla, vår sprudlande hotellchef...

yoga
Ibland behövs en paus. Sigrid, vinnare i Sveriges Mästerkock 2012, är med oss och plockar men leder också yogapass lite här och nu. I vingården i soluppgång blir förstås en extra krydda...

vin 890
Vinet 890 som blir det goda slutresultatet går alltså att hitta även här i Toscana. Bilden är från vingården som producerar Monte Solaio...

Monte Solaio
Monte Solaio, ett grymt bra vin som vi provade på gården och som även vår vinmakare Johan Zälle importerar och säljer här i Sverige. Intresserad? Mejla johan.zalle@vinfabrik.se...

Vingård Petra
Många andra vingårdsbesök hinner vi också med. Här Petra som är något alldeles, alldeles extra...

trappa-petra
Hela byggnaden liksom ropar; Titta inte bakåt, det är inte dit du är på väg. Oki! Vi går vidare...

onolog
I byn Bolgheri besöker vi Enoteca och träffar vår oenolog; Luca Rettondini som också arbetar på vingården Le Macchiole i Bolgheri, en av världens mest prisbelönta vingårdar.

vinprovning
Vi provar supertoscanare; Ornellaia, Sassicaia, Paleo... På bilden Maria som till vardags sköter all konferensplanering här på Högberga Gård...

Riva del sol
​En heldag på Riva del Sole hinner vi med. Man tackar! Och en annan eftermiddag med bad i varma källor. God mat och nyvunna vänner. Life is good!

Niklas waclaw
Niklas, servitör/bartender på Högberga Gård, fångar dagen. Och kvällen. I Gavorrano...

stranden-solnedgang
Och solen sänker sig långsamt, färgar himlen röd och vi somnar sött till tonerna av sköna stunder och vackra minne. Stort tack Ali Abedi som förevigat dessa minnen med din kamera.

Johan Hjort
​Varmaste tack också till vår allra bästa, mest generösa och kloka VD Johan Hjort för att du
tar med oss på äventyr som detta!

/Tanja

Johan Franco Cereceda har provat våra viner!

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 08, 2015
Oj. Det här är stort! Johan Franco Cereceda, en av landets mest meriterade vinjournalister,
har provat Högberga Vinfabriks viner 8.90; 2012.

Så här skriver han på Världens Viner;
"Visst görs det vin i Sverige, så långt upp som i Stockholmstrakten. Men druvorna hämtas från Toscana och bara det är ett äventyr. Men väl värt det, för de tre vinerna Världens Viner har provat,
överraskar både med komplexitet, struktur och konsumtionsvänlighet.
"

890

Vidare recenseras de olika vinerna; 890 Cabernet Sauvignon 2012, 8.90 Merlot 2012 (min personliga favorit som det endast finns ca 100 flaskor kvar av. Inte missa!!) och 8.90 Sangiovese 2012. Läs mer här »

/Tanja

Vernissage

Skrivet av Tina Dernelid | sep 08, 2015

Vad passar bättre en regnig söndag än att gå på vernissage, äta snittar och dricka bubbel? I helgen bjöd vi tillsammans med Majid Modir in till en värmande eftermiddag i galleriet där hans fotografier nu pryder våra väggar. Paradise Doublyexposed är namnet på utställningen där
dubbelexponeringen på hans fotografier är den röda tråden.

24 färgsprakande fotografier ingår i utställningen och dessa hänger ända fram till början på november.
Kom gärna in och njut.

  tina

Både konstnären och jag är nöjda över förvandlingen i galleriet.

Om du vill läsa mer om utställningen och Majid gå gärna vidare till pressmeddelandet här

//Tina

Välkommen på vernissage den 6/9

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 01, 2015

Ny spännande konstutställning på gång i vårt Galleri. Från och med söndagen den 6 september pryder fotografen Maijid Modirs fascinerande konstverk väggarna hos oss på Högberga Gård.
Utställningen Paradise Doublyexposed hänger sedan oktober ut.

Maijid Modir

Den 6 september bjuder vi, tillsammans med Majid Modir, in till vernissage mellan kl 12-16. Det bjuds på bubbel och tilltugg och för er som önskar går det alldeles utmärkt att kombinera med vår söndagsbrunch.

Majid Modir har bakgrund som konstnär och fotograf och undervisar bland annat på Beckmans och driver en egen designateljé. Han är flerfaldigt belönad med priser och utmärkelser och sitter i juryn i europeiska och asiatiska Broadcast Design Award (BDA & Promax). Han har tidigare visat sina fotografier i utställningsform men inte i exakt samma komposition som på Högberga Gård.

Läs mer om utställningen och om Majid i vårt pressmeddelande här »
Anmälan till vernissage; info@hogberga.se.
Varmt välkommen!

Majid Modir

/Tanja

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | sep 01, 2015
Hej igen Högbergavänner!

Hoppas ni alla haft en bra sommar, min har varit mycket fin. Just idag känns som om vi går in i nästa årstid som för mig är favoriten. Jag får åka hem till Härjedalen och se alla fina färger på fjället och andas hög klar luft under några fina jakthelger. Här på Högberga är ju hösten vår mest bokade period och det är
härligt att vara mitt i den energin.

Hotellrum
Under sommaren har vi renoverat ytterligare hotellrum i Stora Flygeln och gästerna som använt dem kommer med spontant beröm vilket känns bra då det alltid är lite pirrigt med förändringar. Bygget med vår varma källa går också framåt och det känns spännande att se hur det nya växer fram, det kommer att bli en fantastisk plats att sitta på med kollegor, sin älskling eller med vänner och titta ut över havet in mot stan.

Jack Vreeswijk
I helgen hade vi brunch med efterföljande konsert med Jack Vreeswijk. Strålande sol och en underhållande Jack på bästa humör, jag rekommenderar er verkligen att gå att lyssna på honom om ni har möjlighet. Han tolkar förstås sin fars låtar som ingen annan men har också skrivit fin egen musik. För er som är intresserade av musik och konst kommer vi också ha fina konstutställningar under hösten. Den 6 september är du välkommen på vernissage för fotokonst-utställningen Paradise Doublyexposed med Majid Modir.

I Högberga Vinfabrik är det snart dags för skörd. Den 19 september åker vi åter till Toscana och skördar de tio ton druvorna som slutligen blir ca 7500 flaskor vin. ​Som vanligt kommer vi plocka druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese och sen följer ett intressant år med vinmakande innan vi bestämmer vilka blends vi ska ha i flaskorna.

Så, vi ser fram emot en höst med full fart och som vanligt många trevliga möten.

Johan Hjort och Janne Schaffer
Ett av alla trevliga möte jag hade i helgen på Högberga var det med Janne Schaffer och Janne Shuffle.
Mer om "en rockig öl för alla tungor" kan du läsa här »

Om ni vill se Högberga Gård, vinfabriken eller bara ta en kaffe och prata så är det bara att höra av sig!

Tills dess tycker jag ni ska gå in och titta på vår nya läckra hemsida, det är helt otroligt så fort det går med utvecklingen av världen online. Det är också mycket roligt och stimulerande att göra nya bilder på vårt fantastiska ställe, gå in och njut av dem här.

Vi hörs igen!

// Johan

Tävling nummer 2

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 31, 2015

Vår unga, skickliga kock Magnus deltog för andra gången i år i tävlingen Copper Skillet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna där sju kockar kämpade om en plats i Europafinalen som går i Milano. Det blev ingen finalplats för vår Magnus denna gång men vi är förstås mäkta stolta över honom ändå.
Bra jobbat! Friskt vågat hälften vunnet!

magnus
Magnus Wallin är 25 år och tävlade i juniorklassen.

Vi säger grattis till vinnarna; Juniorkocken Daniel Gustafsson, Stora Brännbo och senior chef Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Stort lycka till i Milano!

/Tanja

Ny hemsida!

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 27, 2015

Idag släpper vi vår nya hemsida. Hoppas ni gillar den. Den har ett helt nytt utryck och upplägg och jag hoppas också den ska vara än mer användarvänlig och inspirerande än den gamla. Hemsidan har återigen gjorts i samarbete med Tankbar (många hemsidor har det blivit tillsammans nu) och det är AD Fredrik Lundqvist som gjort designen. De flesta nya bilder är tagna av min favoritfotograf Danger Österlin.

Men/och - jag vet att allting alltid kan bli bättre. Därför ser jag fram emot synpunkter av alla dess slag. maila mig gärna på tanja.brandin@hogberga.se eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Om ett par veckor kommer också online-bokning att kopplas på och då kan helgens alla arrangemang bokas direkt på sajten.

Högberga Gård

Tack på förhand och välkommen att surfa runt!

/Tanja

Ses på söndag?

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 24, 2015

Äntligen kommer min favoritartist tillbaka till oss på Högberga Gård. Exakt ett år sen senast. Men nu har det blivit dags. Favorit i repris. Visbrunch i det gröna på terrassen med Mr Jack Vreeswijk. Solen ska stråla och det finns fortfarande några platser kvar.

Skynda att boka. Och hoppas vi ses på söndag. Läs mer i kalendariumet »

Laddar med lite bilder från förra årets Vis-brunch med Jack. Här. Och. NU.

Vreeswijk
Jack med sin skickliga gitarrist Love Tholin. Det bjöds på en hel del Cornelis. Helt fantastisk stämning en solig dag som denna.

hogberga_vreeswijk-3-1Precis så här vackert blå ska himlen vara även på söndag.

terrass-sensommarBrunch på terrassen. Serveras också i år.

vreeswijk-6-1Jag hade en gång en båt... 

vreeswijk-13En sån där härlig dag då man liksom inte vill gå hem...

/Tanja

Skönare mötesmiljöer

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 10, 2015
Mötas ska man göra där man gör det som bäst, eller hur. Där man finner mest inspiration och där kreativiteten flödar. Inte helt sällan sker ju detta utanför det traditionella mötesrummet. Ibland på en promenad utmed havet i friska luften, ibland på en solig terrass eller i sköna gungor på toppen på berget. Så visst ser vi till att sådana fantastiska mötesmiljöer finns här på Högberga Gård. Låt mig visa ett axplock.

gungorblogg
I grönskan.

Högberga Gård
Vid det stora stenbordet.

dator
Javisst har vi fri wifi som räcker hela vägen ut till havet. 100/100. Om det är wow? Oh JA.

t
Här finns två stora terrasser med sköna sittgrupper. Ostört och strålande utsikt.

Uteplats
På baksidan finns sittgrupper i olika storlekar. I solen. Och i skuggan.

Toppmöte
På toppen av berget. Om så önskas. Ett toppmöte helt enkelt.

/Tanja

Vår varma källa

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 09, 2015
Nu har arbetet med vår varma källa påbörjats. I höst ska den stå klar. En het källa - på höjden - insprängd i berget, alldeles utanför Paviljongen. Här kommer upp till 16 personer kunna bada tillsammans och samtidigt njuta av den bedårande utsikten över havet, över Stockholms inlopp och skyline hufvudstada. Det kommer bli såå läckert!!

kalla
Arbetet med sprängning och utgrävning har påbörjats...

Under juli månad gjuter man och detta ska sedan torka i tre månader innan vi fyller källan med friskt vatten som värms upp till 37 sköna grader. I oktober inviger vi vår varma källa.

/Tanja

VD-Blogg

Skrivet av Johan Hjort | jun 09, 2015

Hej Högbergavänner!

Sommaren smyger sig på och hela Högberga Gård badar i grönska. Måsarna hänger i luften och bevakar oss skarpt när terrassen fylls med soltörstande frukost- middags och mötesgäster. 

gungorblogg

Apropå mås(sten) så vill jag prata lite om hur vi väljer att vara fysiskt aktiva och möjligheterna för er gäster att vara aktiva här hos oss. Lidingö Stads långsiktiga vision är ”Hälsans ö” - och det lever man upp till på många sätt. Dels genom ett fantastiskt utbud av träningsanläggningar som t ex slalombacke, skidspår och kanske mest känt, våra löparspår. Många som jobbar på Högberga Gård är mycket aktiva i sitt privata liv och det hejar jag på allt jag kan. Vi har Tina och Tanja som deltar i Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton, vi har Ulla som är träningsinstruktör både på jobbet och privat. Högberga Gård är medgrundare och arrangör till mötesbranschens största löparfest Run4Fun som i år hölls på Happy Tammsvik med över 200 deltagare som vanligt. Hela Högbergagänget sprang såklart. Varför skriver jag om detta i min VD-blogg till er gäster. Jo, jag vet att många av er är minst lika aktiva som vi och det såg vi inte minst på det stora intresse vi fick kring vår energidag. Vi ser det genom att vårt gym använts allt flitigare sista åren vilket bidragit till att vi investerar och uppdaterar oss efter era önskemål. Våra löparspår som startar utanför dörren används dagligen av gäster. När vi tränar mår vi bättre, när ni tränar mår ni bättre och bara det gör att våra möten också bli bättre.


Vi är nu inne i vår högsäsong för bröllop. En av livets viktigaste dagar för bröllopsparet som ställer stora krav på oss. Nervösa, förväntansfulla, känslosamma gäster som är en ynnest för oss att vara en del av. Jag hade nyligen mitt eget bröllop här på Högberga och utan att vara för privat så kan jag ju säga att mitt liv nu känns mer meningsfullt på något sätt. Att sedan få ta emot så många nöjda gästers superlativ över miljön, servicen och maten gör ju minnet av dagen ännu starkare! Länge leve kärleken!


Ekonomiskt går vi mot ytterligare ett rekordår och första halvåret ser riktigt bra ut. Att vi öppnade upp Högberga mot privatmarknaden med brunch och weekendarrangemang har gett oss verktyg för att bli ännu bättre även mot konferensmarknaden. Både gällande service men kanske framförallt att vi möter nya målgrupper som inte kände till oss sedan tidigare. Om du inte testat vår brunch ännu så är det något jag personligen rekommenderar.


Att det går bra gör också att vi vågar satsa vidare. I sommar totalrenoveras ytterligare 23 hotellrum i Stora Flygeln och vi fortsätter under tema vin som inspirationskälla. Samtidigt satsar vi också stort i vår SPA-del. Ny entré för bättre logistik är en del men den stora satsningen är vår varma källa med en fantastiskt utsikt över Stockholms inlopp och Stockholms skyline. Vi bygger också miljö med flera lugna och avskilda platser att bara sitta och njuta i pauser från badandet. Varmt välkomna att prova under hösten.

890 vin
Högberga Vinfabrik släppte 1:a juni ytterligare två viner från 2012. 8.90 Merlot och 8.90 Sangivose, båda lagrade på Svenska ekfat och med ytterligare lagringspotential på flaska. Finns på Systembolaget Lidingö, Fältöversten och Garnisonen och möjligt att beställa till hela landet.

Nu drar jag på bröllopsresa!

Vi hörs
// Johan

Run är fun och fys är mys

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 08, 2015
E-n-e-r-g-i-n är ovanligt hög här på Högberga just nu. Liksom den fysiska aktivitetsnivån. Förra helgen var det Stockholm Marathon - då var vi två Högbergare som stod på startlinjen i loppet som skulle bli "den blötaste maran någonsin".

tina
Jag och Tina i startområdet. Loppet gick utmärkt för oss båda trots regn och blåst. Flera kollegor hejade på vilket betyder så ofantligt mycket. Tack för all uppmärksamhet. Och som inte det vore nog - vi hamnade i branschpress utnämnda som hjältar, hehe. Värt allt slit bara det :)

ti
En vecka tidigare representerade vår hotelldirektör Tina också Högberga Gård då Vingruppen bjuder in branschen att springa Göteborgsvarvet. Lagom uppvärmning inför maran tyckte Tina och finsprang lite lätt i mål som VINNARE bland i damklassen/Vingruppen. Tid 1.55. Bra jobbat!

run
Den 13 maj sprang hela gänget från Högberga Run4Fun. Branschens största löparfest. Eventet som vår vd Johan är med och arrangerar - och som han var med och startade för sju år sedan. Branschkollegor träffas och springer/joggar/går 1 mil och äter sedan en god middag i hop och dansar halva natten. I år höll Peter Siepen i taktpinnen från uppvärmning och ända in i mål. En helt fantastisk dag/kväll. På Happy Tammsvik. Platsen där allting en gång började. Läs mer »

energi
I mitten av april arrangerade vi en mycket uppskattad "Energi-Dag" i samarbete med vår PT Caroline. Löpning, yoga, personlig styling och mycket annat.

fredagsfys
Fredagsfys är fredagsmys. Varje fredag kör vår Les Milles-utbildade receptionschef Ulla ett 15 minuters träningspass med all personal och förstås för alla gäster som vill vara med. Och varje torsdag morgon bjuder vi alla gäster på 45 minuters utomhusträning - "Wake me up" med vår PT Caroline. 

För alla träningsintresserade gäster har vi mer att erbjuda. Fullt utrustat gym. Fantastiskt naturområde med löparspår runt knuten. Ett underbart promenadstråk utmed havet. Ja, fråga oss gärna vid ditt nästa besök.

/Tanja

24 kockar - en vinnare - nu på film

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 04, 2015
Årets Möteskock 2015 är ju vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson. Och som juryn sa; " ”Gott gott, Tommy har idag lyckats imponera på oss i juryn med den mest perfekta kombinationen av förrätt och varmrätt med ett modernt tänk som passar alla mötesanläggningar 2015”.

Nu finns en tre minuter lång film från tävlingen som spelats in av arrangören Action fairs. Se den nedan och njut. Slutet är det bästa jag sett på länge :)


Tommys vinnarmeny bestod av;
Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök. Mums!

/Tanja

Topp 5 viktigast på hotell

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 03, 2015
Gratis Wifi är det absolut viktigaste vid val av hotell. Det visar en ny undersökning som Hotels.com genomfört.

Topp-fem viktigast på hotellet  vs  Högberga Gård

Gratis wifi
 1. Gratis Wi-Fi
Det har vi. Eget trådlöst nätverk i samtliga byggnader och i hela trädgården, fiber, hastighet 100 / 100. Snabbt, pålitligt och enkelt. Inga krångliga Teliahomerun-koder där man loggas ut så fort man stänger av datorn.

brunch på högberga gård
2. Gratis frukost
Frukosten ingår i rumspriset. Här serveras bröd från eget bageri, äggröra, prinskorv, bacon, färskpressade juicer, frukt, bär, pålägg, egengjord ost, nybryggt kaffe. Och mycket mer. Söndagar serveras brunch.

3. Gratis parkering

Absolut. Det finns gott om plats hos oss och även gott om elstolpar. 8 stycken.

pool
4. Pool
I Paviljongen finns jacuzzi och vedeldad bastu och i höst kan vi även erbjuda en varm källa i berget där upp till 16 personer kan njuta av bad och magnifik utsikt över havet och Stockholms inlopp.

hotellrum
 5. Bekväm säng
Vi får ofta höra att våra sängar är så himla sköna. Alla 98. Det glädjer oss.

/Tanja

Trafikinformation lördag

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 27, 2015
Lördagen den 30 maj. Då smäller det igen. Dags för Stockholm Marathon 2015. Min nionde i ordningen. I år är vi två från Högberga Gård som ställer upp i loppet; Hotelldirektör Tina och jag själv. Ska bli grymt kul. Grymt jobbigt. Och nästan obegripligt skönt när det är över. Men jag vet också att man kan känna lite tomhet direkt efter. När värsta smärtan har lagt sig och minnet av det onda bleknat.

Stockholm Marathon är ett härligt arrangemang. Dock kan det ställa till med lite hinder i trafiken. Så - ni som ska komma till oss på Lidingö eller avresa härifrån - Ta Norra Länken. Försök inte åka vägen igenom stan. Fullständig trafikinformation under Stockholm Marathon finner du här.

Nu redo. Lördag kan komma!

Löparskor

/Tanja

Läs Högtryck No 9 online

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 17, 2015
Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos närmare 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det i fortsättningen. Högtryck No 9 finns dock redan nu att läsa online »

Högtryck

I Högtryck No 9 har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi träffar Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning" och vi bjuder in till tävling om "Vis-brunch med Jack Vreeswijk för två personer" på vår facebook-sida.

Trevlig läsning!

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa här »

/Tanja

Vinskola del II

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 05, 2015
Lagom till vårsolen smeker stolsryggarna på terrassen gör vi en djupdykning i rosévinets vackra värld. Hur gör man egentligen rosévin och vad är blush wines? Vår restaurangschef Danielle guidar dig i Vinskola del II.

HUR GÖR MAN ROSÉVIN? Många tror att man bara blandar i lite rött vin i ett vitt vin för att få fram den rosa färgen; och visst finns det de som gör så, men det är inte så vanligt. Vanligast är att man producerar vinet som vitt, men på röda druvor. Druvskalen får ligga med i musten och laka ut röd färg, antingen bara ett dygn eller några dagar in på jäsningen. Läs mer »

rosé​​
VAD ÄR KARAKTÄRISTISKT FÖR ROSÉVIN? Viner från de lite varmare länderna, och från vad man kallar nya världen, är oftast lite fruktigare i smaken, såsom hallon och jordgubbar med en lite mörkare TON. Vinerna från de mer klassiska vinländerna, Frankrike och Spanien är ofta lite mer komplexa i smaken, lite stramare och med en högre syra samt ljusare ton. Läs mer »

Danielle Handelman
Restaurangchef Danielle Handelman serverar gärna ett glas rosé på terrassen

Terrass vid havet
Möblerna på plats på terrassen. Uteserveringen är öppen! Varmt välkommen!

/Tanja

Högtryck No 9

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 29, 2015
Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. I detta nummer har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi har också mött Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning", vår resaturangschef Danielle fortsätter sin vinskola och vi releasar vårt lyxiga VIP-kort. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

Högtryck

Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

Kundmagasin Högtryck
Läs Högtryck No 8 online här »


Kundmagasin Högtryck No 7
Läs Högtryck No 7 online här »

Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

Jack Vreeswijk
Läs Högtryck No 6 online här »


Högtryck

Läs Högtryck No 5 online här »

Labero











/Tanja