Mickes Skafferi skapar eget vin med Högberga Vinfabrik

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 19, 2014
Låt mig berätta vad vinmakare Zälle berättar;
Mickes Skafferi skapar eget vin med oss till krogen. Krögare och Köksmästare Micke Santo, från Mickes Skafferi i Nyköping kom tillsammans med sommelier Tess Ohlsson ut till oss på Högberga Vinfabrik för att skapa en egen vinblend till sin krog. De valde en vinblend med:

Vino Rosso
• Merlot 50%, som legat på svenska ekfat,
• Cabernet Sauvignon 25%
• Sangiovese 25%

Mickes Skafferi vin

Dessutom har man tagit fram en underbar egen etikett. Vinet är en succé och en riktig ”snackis” i Nyköping.

 I White Guide 2014 skriver man dessa ord om Mickes Skafferi: "Det har skett ett harmoniskt möte på Skafferiet. Sörmländska råvaror av fin kvalitet tas omhand av köket på ett intressant och smakrikt sätt, med många kopplingar till Italien. Vänlig och intresserad personal lotsar gästerna bland möjliga val."

Låter som det får bli ett besök på Mickes Skafferi i sommar.
Och vill du också göra ditt eget vin så finns det möjlighet i aktiviteten "Vinmakare för en dag". Välkommen att anmäla dig här »

/Tanja

VD-Blogg

Skrivet av Johan Hjort | jun 17, 2014

Hej igen Högbergavänner!

Äntligen är sommaren här med allt vad det innebär. Härliga dagar tillsammans med vänner med sol, bad och grillning är förstås inslag som jag ser fram emot. En annan sak som slår mig så här i sommartid är att man knappt kan titta in i en trädgård utan att se någon studsa i en studsmatta. Studsmattor är måhända inte vackra men jag tror att varje sekund som lockar barnen (eller oss vuxna för den delen) från onlinevärlden är bra. Jag har själv precis flyttat till hus och barnens första önskan var en studsmatta så även hos oss råder studs. Och apropå studs.

För några veckor sen var vi tvåhundra branschkollegor som sprang och studsade runt när vi som vanligt arrangerade Run4Fun - branschens största löparfest, denna gång på Blue Hotel här på Lidingö. Det var sjätte året som vi står bakom detta arrangemang tillsammans med några andra härliga typer och det är häftigt att se vilken lust för rörelse vi skapat med denna aktivitet och vårt samarbete.

Matlagning Aveqia
Samarbete; I dagarna händer stora grejer här på Högberga Gård. Vår matstudio som jag är såå stolt över tar ett stort utvecklingssteg då den från i höst drivs av AVEQIA. David Berggren & Co som gjort succé med sina matlagningsaktiviteter inne i stan på Tulegatan tar över matstudion här på Högberga under tidig höst. Matlagning är en av de gruppaktiviteter som jag vet kan förena människor på ett sätt som få andra aktiviteter lyckas lika bra med. Oavsett om man är ett gäng privatpersoner som vill umgås på ett kreativt sätt eller om man är ett företag som lagar mat tillsammans som teambuilding så blir resultaten alltid tveklöst positiva. Tillsammans kan vi göra detta ännu bättre och ingen gör det bättre än AVEQIA så det känns spännande. Läs bara detta så förstår ni vår gemensamma ambition: Namnet AVEQIA har hämtat inspiration från romartiden, då romarna i hög grad var gourmeter och kunde konsten att njuta av mat och vin. AVE betyder på latin Var hälsad – Välkommen. Q står för Quorum som var mötesplats för senaten, I för Inspiratio – inspiration och A för Accubo, som enkelt betyder Till bords!  

I övrigt kan väl nämnas att vi lämnar ännu ett rekordhalvår bakom oss beläggningsmässigt och fortfarande med stigande gästnöjdhet. Vi har även rekordmycket inbokat inför hösten så det blir många härliga möten med nya och återkommande gäster. En del av er kommer att få bo i helt nyrenoverade rum i Stora Flygeln där hälften av rummen får nya badrum och de rum som fick nya badrum redan förra året får ett ordentligt lyft i design och inredning. 

Högberga Vinfabrik blev ju nyligen Årets Företagare här på Lidingö och vi fortsätter vårt arbete mot nya mål. Just nu har vi nya aktiviteter med Svenska Dagbladet inbokade, du som är intresserad av att vara vinmakare för en dag och göra ditt alldeles egna vin.

Jag önskar er alla en underbar sommaren och välkomna till Högberga Gård.

// Johan

Veckans vintips

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 16, 2014
Vår restaurangchef Danielle tipsar denna vecka om två fantastiska, eleganta och kraftfulla viner från Walker Bay i Sydafrika vilka passar utmärkt till sommarens alla grillkvällar. Ett rött och ett vitt. Vinerna har fått sitt namn - och etikett - efter valarten Southern Right som leker i Walker Bay i Sydafrika och för varje köpt flaska går en del av pengarna till att rädda och ta hand om valarna. Gott vin som gör gott!

Båda vinerna finns på vår vinlista på Högberga Gård och de finns även i Systembolagets beställningssortiment.

Vin southern right

Southern Right Sauvignon blanc från Walker Bay i Sydafrika är ett torrt friskt och fruktigt vitt vin som är mycket omtyckt av våra gäster. Smaken är torr, lätt och frisk med krispig fruktsyra och inslag av nässlor, krusbär och citrus, samt fin avslutande örtighet. Det passar utmärkt till grillade fiskrätter men även till kyckling. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 75336) och kostar 131 kr.

Southern Right Pinotage kommer också från Walker Bay i Sydafrika och är gjord på 100 procent pinotage; Sydafrikas nationaldruva. Det är ett kraftfullt vin med elegant och lång eftersmak som passar perfekt till grillade kötträtter såsom lamm och nöt. Doften är nyanserad, fruktig och något rökig med fatkaraktär med inslag av mörka bär, kaffe, plommon, tobak och choklad. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 71348) och kostar 159 kr.

/Tanja

Tyck om oss!

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 09, 2014
Här, hos oss på Högberga Gård, är vi väldigt nyfikna på vad våra gäster tycker om oss. Därför frågar vi alla som besöker oss. I gästenkäterna ser vi just nu högsta betyg på service vilket förstås är extra roligt. Att personalen ger det lilla extra. Alltid. Är närvarande. Ställer en fråga till. Finns där. Ligger steget före. Maten och miljön kommer bara snäppet efter med härligt höga betyg.

Terrass Högberga Gård

Vi frågar förstås också de som bokat in konferensen från början, om de varit nöjda hela vägen. Vad kan vi göra bättre? För det vill vi. Vara världsbäst typ. Och utveckla Högberga som mötesplats. Utveckla oss själva. Och våra gästers möten. Och vi får mycket bra input vilket vi är väldigt tacksamma för. Det leder oss framåt. Uppåt.

Och nu har vi bestämt oss för att löpande publicera vad som sägs om oss. Och vad som skrivs om oss i olika media. Vår referenssida kan du följa här.

/Tanja

Premiär!

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 05, 2014
Våra vinmakare i Högberga Vinfabrik är fantastiska. Nu har de lyckats trolla fram ett riktigt fint rosévin. Dock i väldigt begränsad upplaga...

8.90 rosé

Jag citerar vinmakare Zälle; "Från och med i morgon, på Nationaldagen, kan du avnjuta vår Rosé på Restaurang 19 Glas i Gamla Stan. 100% Sangiovese, 4 timmars skalkontakt, 12,5% alkohol. Klockren till Gravad lax och Cesarsallad.
Doft: Smultron, Grapefrukt, Smak: söt lakritskaramell och en fet underbar eftersmak.

Du kan privatimportera vinet 150 kr/st. vid köpa av minst sex flaskor. Tyvärr finns det bara 100 flaskor, nej 88 st."

Självklart sparar vi några flaskor hos oss för vinsmakning för våra gäster som vill besöka vinfabriken och prova våra egentillverkade toscanaska viner.

/Tanja

Recept - Grillad sparris med hollandaise

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 04, 2014
Idag bjuder vårt kök på ett enkelt, smakfullt recept till sommarens ljuva grillkvällar. Grillad sparris med hollandaise. Ät detta som en egen rätt eller grilla en härlig bit fisk.

Grillad sparris

16 svenska gröna sparrisar
1 msk kallpressad rapsolja
Citronzest
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Tänd kolgrillen, ta bort det nedersta på sparrisen. När grillen är het grillar du sparrisen så den får fin grillton men har lite stuns kvar (1 min på varje sida). Lägg upp sparrisen på fat, ringla över olja och riv över lite citronzest, salt samt peppar och servera med ljummen hollandaise.

Hollandaise
2 äggulor
3 dl skirat smör
Färskpressad citronsaft
Champagnevinäger
Salt
Tabasco

Värm äggulorna under vispning i vattenbad, när de tjocknar tillsätt det ljumna skirade smöret lite i taget och vispa hela tiden. Mata i allt smör, smaka upp med citron, salt och tabasco. Servera med den nygrillade sparrisen.

Kockar

Lycka till och låt det väl smaka hälsar; Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida.

/Tanja

Vår egen vinnare

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 03, 2014
Tina, vår egen hotelldirektör, är just en sådan där riktig vinnare som jag skrev om tidigare. Sin första mil sprang hon i loppet Run4Fun för 6 år sedan. Och i lördags var hon med i Stockholm Marathon. För tredje gången. Så - när jag för första gången inte skulle springa loppet själv, hade jag nöjet att heja fram Tina.


Tina. På Norr Mälarstrand. Se så stark! Och fin tid blev det också. Stort grattis till väl genomfört lopp och till tiden 4.13.

/Tanja

Alla vinnare i Run4Fun

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 03, 2014
För sjätte året i rad var det så dags för branschens största löparfest; Run4Fun. Ett evenemang som vi var med och startade upp en gång i tiden och som vi fortfarande är med och arrangerar. De två senaste åren har vi hållit till hos oss på Högberga Gård. I år på Blue Hotel här på Lidingö där en av initiativtagaren, Johan Svensson, numera håller till.

Fullsatt igen! 200 spring- och festsugna branschkollegor anmälde sig och kom till starten.


I väntan på uppvärmningen...


Fatima, Lotta, Åsa

Fatima, Lotta och Åsa fulla med energi inför loppet... Lotta som kom tvåa i damklassen. Bra jobbat! För inte allt för länge sedan gick hon med gipsat ben. Imponerande prestation att komma tillbaka så stark.


Starten...


Johan och Ulrika



Tina och Johan på en del av den legendariska Lidingöloppets bana där största delen av loppet gick... Tina, vår hotelldirektör, tog det lugnt eftersom hon skulle springa maran på lördagen. I lagom takt med Boss alltså, hehe.

I Run4Fun är verkligen alla vinnare. Tänk så härligt. Många historier finns det bland branschkollegorna om hur de aldrig tidigare sprungit en meter. Men i och med Run4Fun har de fått smak på, och insett tjusningen i löpningen. Eller långpromenaderna i naturen. Många springer i dag även Marathon. Någon har gjort en Ironman. Någon har börjat springa i en ålder av 50. Detta är fantastiskt. Dessutom - friskare medarbetare förstås som en välkommen bieffekt. Alla vinnare som sagt. I Run4Fun.

Andreas Lindqvist Aktivitetsteamet
Och Andreas, som sprang fortast av alla i herrklassen - en riktigt lycklig vinnare. Han har legat i topp i flera år nu. Kämpat. Och så äntligen... Vackert! Stort grattis till Andreas Lindqvist från Aktivitetsteamet. Fantastiskt bra jobbat!

Vinnare Run4Fun 2014

Två vinnare. Pernilla Möllergård, från Friiberghs Herrgård, tog i damklassen hem segern för femte året i rad på fina tiden 44.10. Och så Andreas Lindqvist från Aktivitetsteamet i herrklassen då som sprang in på tiden 42.50.

Prisutdelning run4Fun
Arrangörerna tillsammans med vinnarna efter prisutdelningen. Pernilla tog tillbaka vandringspokalen och Andreas tog den vidare från Per Persson från Krusenbergs Herrgård som tog hem segern 2013. Arrangörer från vänster; Johan Svensson, Blue Hotel, Johan Hjort, Högberga Gård, Michael Hallbäck, Friiberghs Herrgård och Peter Tzintzis, Sejour.


Middag, dans och fest hela natten. Musik av Suit & Tie; Nisse och Håkan på Event City. Vilket drag! Som vanligt. Nisse som sprang in som tvåa i herrklassen, sedan full energi på scenen och på lördagen sprang Stockholm Marathon. Coolt.

Vi är så supernöjda med dagen kvällen och allt härligt engagemang från kollegorna i branschen. Vi är också så supertacksamma för våra fantastiska sponsorer som ställer upp år efter år - och som gör detta arrangemang möjligt. Tack till Suit & Tie på Event City för grym underhållning, tack till Martin & Servera för godsaker i målpåsarna och god mat, Tack Vingruppen för goda drycker och sist men inte minst Majola som ställde upp min sin duktiga personal i kök, bar och servering.

Anläggningar som var med på branschens största löparfest var: Såstaholm Hotell & konferens, Södra Teatern, Friiberghs Herrgård, Djurönäset, IVA Konferenscenter, Summit, Riddersvik Gård, Elit hotel Marina Tower, Aktivitetsteamet, Skepparholmen, Krägga Herrgård, Tammsvik Konferens & Herrgård, Thoresta Herrgård, Villa Aske, Lejondals Slott, Bergendal Meetings, Blue Hotel, Högberga Gård, Sejour, Villa Brevik och Event City.

/Tanja

Ett fång med röda rosor...

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 26, 2014
röda rosor

Så många vackra röda rosor det delades ut här under gårdagens brunch. 170 personer gästade oss under söndagen och alla mammor fick förstås en röd ros på Mors Dag. Rosendoften kan vi njuta av även idag.

Apropå fullbokad brunch. Nu serverar vi brunch tre söndagar till innan vi gör ett litet sommaruppehåll. Passa på att boka i god tid. Vi erbjuder fyra sittningstider mellan kl 1130-1430. Läs mer i kalendariumet »

/Tanja

Våra vinmakare

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 19, 2014
Så glad man kan man bli när man slår upp en tidning. Till exempel Lidingö Tidning. Som skrivit en så fin artikel om våra vinmakare och om Högberga Vinfabrik. Och om att vinmakarna nu fått utmärkelsen "Årets företagare på Lidingö 2014". "Från hobby till vinfabrik." Läs artikeln här »

/Tanja

VÅRT NYA hem

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 15, 2014
Idag hittade jag ett fint reportage om Högberga Gård i magasinet VÅRT NYA hem under rubriken; Kulturella sammankomster på Högberga Gård. Vackert. Du kan läsa det här »

Såg också att Lidingösidan skrivit om Corazza Bildts besök hos oss på Högberga Vinfabrik. Om det kan du läsa här »

/Tanja

Anna Maria Corazza Bildt på besök

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 14, 2014
Jag tycker det är stort. Att näringslivschefen på Lidingö, Cristina Eriksson, tar med sig EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt och kommer till lilla oss för att titta på Högberga Vinfabrik. Prata om gårdsförsäljning, druvor, distrikt, Italien. Om mat, vin och möten. Anna Maria berättade att hon kände till oss väl och att hon länge velat komma och besöka oss. Igår var hon här.

Med på besöket var också kommunalråd Anna Rheyneuclaudes Kihlman och Lidingös presschef Ulf Petersson.

Anna Maria Corazza Bildt
Hjort, Anna Maria och vinmakare Zälle i samtal i vinbaren

Hjort och Zälle tog förstås väl hand om gästerna - som alltid - och visade matstudion, vinfabriken och bjöd på ett smakprov av det egentillverkade vinet 8.90. Anna Maria gillade vinet. Gott!

/Tanja

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | maj 13, 2014

Våren och försommaren är årstider då underverk sker. När gruset sopas bort från vägarna och man dricker första koppen kaffe utomhus infinner sig en alldeles speciell känsla. Plötsligt är allting möjligt. Att springa en mil. Eller att gå hur långt som helst…

Körsbärsträd som blommar

På Högberga Gård drivs vi av nya utmaningar, oavsett årstid. I Högberga Vinfabrik väntar just nu en ny årgång av vårt egentillverkade vin 8.90. Vinfabriken som förra veckan fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare på Lidingö. Detta känns förstås extra stort då hela projektet i vinfabriken bygger på ren och skär passion och drivs under den enkla devisen ”Vi gör så GOTT vi kan”.

Högberga Vinfabrik har också fått den stora äran att vara delaktig i konceptualiseringen av det nya hotellet, The Winery Hotel, som ska öppna i Solna under hösten 2015. Mer om det kan du läsa här »

Andra utmaningar framåt här på Högberga Gård är att bygga en ny varm källa på berget utanför Paviljongen. Projekteringen är i full gång och den kommer stå klar när vi öppnar upp efter sommaren i början av augusti. Också hotellrummen i Stora flygeln ska få ny design och interiör. Lika viktigt som det är att utmana sig själv, lika viktigt är det att ha roligt på vägen mot sina mål. Att få överraska våra gäster med god mat, dryck och sofistikerade koncept är min stora passion. En annan som är passionerad i sin vardag är Peder Lamm som vi mött i en öppenhjärtlig intervju i senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som kommer ut i veckan. Varför inte läsa den i hängmattan, med solen i ansiktet? Eller online här och nu »

Underverk sker hela tiden. Jag ser det extra tydligt denna vår. Just i denna ljusgröna, krispiga grönska. När fåglarna sjunger som vackrast. När allt föds till liv. Då såg också
ett nytt liv dagens ljus. Mina döttrar har fått en lillasyster och det är en stolt, pappaledig far som nu sitter och skriver detta. Livet är stort. Livet är här. Livet är nu. Hur kan man älska någon så mycket som man bara känt några timmar? Underverk.

//Johan

På gång...

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 12, 2014
Just nu planerar vi för fullt för sommarens investeringar. Under juli månad ska vi fokusera på att få det ännu finare hos oss här på Högberga. Och se till att utöka vårt utbud ytterligare. Vi vill förstås att det alltid ska finnas en anledning att besöka oss igen. Och igen. Och igen.

Många av rummen i Stora flygeln ska få ny inredning och design och vi har redan nu gjort ett prototyprum. Eftersom vår vinfabrik är belägen i samma byggnad så blir det vintema som gäller här.

Hotellrum Högberga Gård
Inredare är Jessica Hultén på Soberdesign som tillsammans med fototapetsleverantören
Scandiwall skapat lite mer moderna hotellrum med vintagekänsla. Man har valt klassiska mönster och färger i både tapet och textilier som skapar värme och trivsel och lyfter fram husets unika detaljer och karaktärsdrag. Tanken är att varje rum ska få sin egna känsla av
Italien.

Under sommaren kommer vi också bygga en härligt varm källa på berget utanför Paviljongen. Det här blir häftigt!!


Här kommer upp till 16 personer kunna bada varmt och samtidigt njuta solnedgången över Stockholms inlopp.

champagne
Kanske med ett glas kall, porlande champagne...


Ritning på varma källan ser ut så här. Tillsammans med jacuzzi, vedeldad bastu och relax kommer upp till 40 personer kunna boka och nyttja denna avdelning. Och allt ska vara klart till början av augusti. Vi är på gång...

/Tanja

Sol och rosé

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 10, 2014
Lagom till att vårsolen vackert smeker stolsryggarna ute på terrassen har vi tagit in ett härligt rosévin i vår berusande vinkällare; Le Campuget Syrah Grenache 2013. Ett somrigt, ungt vin. Fruktig och bärig doft med inslag av röda bär och örter. Vinet passar perfekt som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter samt till fräscha sallader.

Rosévin
Le Campuget Syrah Grenache 2013 finns inte på Systembolaget men kan väl avnjutas hos oss på Högberga Gård.

/Tanja

Högtryck No 7 - online nu

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 09, 2014
I nästa vecka landar vårt kundmagasin Högtryck i brevlådorna hos närmare 3000 kunder. Där har vi bland annat intervjuat livsnjutaren och antikexperten Peder Lamm. Den nyfikne kan läsa Högtryck online redan nu.

Kundmagasin Högtryck No 7

Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

Jack Vreeswijk
Läs Högtryck no 6 online här »


Högtryck

Läs Högtryck No 5 online här »

Labero
Läs Högtryck No 4 online här »



Läs Högtryck No 3 här  »


Högtryck No 2 kan du läsa online här »


Högtryck No 1 kan du läsa online här » 

Trevlig helg! Och trevlig läsning!
/Tanja

Recept - Helgrillad svensk gårdskyckling

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 06, 2014
Våren är här. Utemöblerna på plats på terrassen. Liksom grillen. Här bjuder vårt kök på ett enkelt recept på en härligt saftigt kyckling som får smaklökarna att jubla.

Helgrillad svensk gårdskyckling
1 hel kyckling
Salt
Peppar
Timjan
Citron
 
Grön sparris
Olivolja
Citron
Parmesan
 
Gnid in kycklingen kvällen före med 15 g salt per kilo, peppra och lägg på ett par timjankvistar. Plasta och förvara i kylen över natt. Ta ut kycklingen och temperera ett par timmar innan grillningen.

Tänd grillen med kol på ena sidan, när det är hett så bryt ner låren på kycklingen så dom får kontakt med grillgallret. Lägg kycklingen på den del av grillen som inte har kol med bröstfiléerna uppåt. Lägg på locket och grilla ca 30 minuter, vänd och kör ytterligare ca 30 minuter. Kolla med en termometer in vid låren, när du kommit upp i 65 grader lägg kycklingen över kolen så att den får ett härligt krispigt skinn. Ta av kycklingen och låt vila 7-8 minuter. Skär upp bröst, lår och vingar.

Grilla sparrisen sista 5-10 minuterna, lyft av och dressa med olivolja, citron och salt. Avsluta med att riva över en hög parmesan.
En härlig, enkel och fantastiskt god grillad kyckling med sparris och parmesan.

Kockar
Lycka till!

Och vill ni lära er mer om grillning så arrangerar vi gärna aktiviteten "Grilla med finess" i vår matstudio när ni besöker oss nästa gång.

/Tanja

Danielles bästa champagnetips

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 30, 2014
Vår restaurangschef Danielle är verkligen en passionerad sådan. Hon är som ett levande uppslagsverk då det gäller allt inom mat och vin och fullkomligt älskar att hålla i provningar av alla dess slag. Hennes specialitet är italienska regioner dit många av hennes resor har styrt. Just att resa älskar hon, berättar hon för mig - äta och studera slow food-konceptet i Piemonte, gå på ost- och köttmarknader, dricka av de lokala vinerna. Det är så jag lever mitt liv, säger hon. Det är mitt liv.



Danielle pratar vidare om den stora kärleken till champagne. Hur de vackra bubblorna i glasen skapar den exklusiva känslan. Bubblandet som säger - det är något festligt på gång. Något roligt. Så månadens vintips från Danielle får helt enkelt bli en elegant, harmonisk champagne med välbalanserade smaker. En champagne som hon säger är mycket exklusiv för sitt pris; Sublime Grand Cru Brut Blanc de Blancs- Årgång 2005. Grand Cru betyder ju just att den varit lagrad minst åtta år. Och detta vin är då något alldeles extra.

Champagne

Den fångar upp många rätter. Krämiga ostar, alla skaldjur, passar även alldeles utmärkt till lättare fiskrätter och fräscha sallader. Eller bara tillsammans med ett salt tilltugg.

Njut vinet hos oss på terrassen i solnedgången eller beställ det i Systembolagets beställningssortiment. Artikelnummer:77543, Pris: 321 kr

Och vill du boka en champagneprovning med Danielle vid ditt nästa besök hos oss, går det alldeles utmärkt.

/Tanja

Årets Företagare - YES!

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 29, 2014
Vi är så fantastiskt stolta här på Högberga idag. Högberga Vinfabrik tog nämligen hem utmärkelsen som "Årets Företagare på Lidingö 2013". Priset delades ut i går kväll i samband med Företagarnas årsmöte som ägde rum på Scandic Foresta.

Läs den fina motiveringen nedan och läs hela vårt pressmeddelande här.

Årets Företagare 2013

Stort GRATTIS till vinmakare Hallgren, Zälle, Hjort. Att göra så GOTT man kan räcker tydligen väldigt långt.

/Tanja

.

Konstrundan på Lidingö

Skrivet av Tina Dernelid | apr 28, 2014
I helgen har konsten varit i fokus på Högberga Gård. Extra roligt då Högberga byggdes av en konstmecenat, Klas Fåhraeus. Konstrundan anordnas en gång per år av konstföreningen på Lidingö och på Högberga hade vi äran att ha utställning med Marie von Kraemer. Igen.

Marie von Kraemer
Marie von Kraemer
 
Förutom fantastisk konst fick vi ett helt underbart väder att bjuda på. Det njöts av både brunch och afternoon tea i trädgården och ett och annat glas champagne gick åt. Stort intresse fanns också om vinfabriken där vi fick chansen att visa upp för både grannar och andra besökare vad som händer där.
 
Anette Claesson som äger företaget Kreativt måleri var på plats och lät våra besökare måla egna tavlor.

Kreativt måleri
 
Med den fantastiska utsikten vi har så ville även några prova på att måla ute med fina resultat.

/Tina