Silverram
Tanja Brandin

Tanja Askrabic

Tanja jobbar med marknadsföring här på Högberga och är väl den som skriver mest frekvent här på bloggen. Kontakta henne gärna om du har synpunkter på vår hemsida, facebook-sida, nyhetsbrev, vårt kundmagasin Högtryck eller har andra idéer kring hur vi kan bli bättre.

Inbjudan Vernissage!

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 20, 2017

Den 1 oktober bjuder vi, tillsammans med konstnärerna; Sigríður Huld Ingvarsdóttir, Tina Lilja, James Cowper och Theodora Daniela Capăt in till vernissage i Galleriet mellan kl 12-16.
Det bjuds på bubbel och tilltugg.

Utställningen undersöker hur arbetet med olika sorters ljus, atmosfärer och objekt kan påverka uttrycket och stämningen i verket. Även om konstnärerna arbetar med vitt skilda objekt och vill berätta olika historier så
har de en gemensam strävan att skapa atmosfär och djup i sina verk.

konst

Konstnärerna kommer från fyra olika länder och möttes på konstskolan SARA, The Swedish Academy of Realistic Art där de studerade klassisk teckning och målning. De har alla en enorm passion
för oljemålning och realistisk konst.

Anmälan till vernissage; info@hogberga.se.
Varmt välkommen!

För er som önskar går det alldeles utmärkt att kombinera med vår söndagsbrunch.
Eller kanske till och med Bad & Brunch.

Utställningen pågår under hela oktober och samtliga (61 st) tavlor är till försäljning.

Svenskt vin på export - från Högberga Vinfabrik

Skrivet av Tanja Askrabic | sep 12, 2017

Vi var först ut med att starta toscansk vinfabrik i Sverige. Året var väl 2010 och himmel vilken resa det har varit efter det. Senast förra veckan var vi nere och plockade 10 ton nya druvor
tillsammans med vinmakarna i Högberga Vinfabrik.

Skördar druvor i Toscana i vingård
Backträning. Måndagen den 4 september och den stora druvplockardagen i Toscana hade kommit. Här var första backarna avklarade. Sen var det bara 600 kvar. Årets skörd blev otroligt fin trots torkan som rått under hela sommaren. Druvorna som plockades var; Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.

Det har blivit några årgångar genom åren och olika blend och olika lagring. Av 10 ton druvor blir det ca 7 500 flaskor per år. Vinet serveras våra gäster här på Högberga men man kan också köpa det på Systembolaget. Och nu... Nu går vinet även på export. Tillbaka till Toscana och italienarna som från början skrattade åt det galna projektet; att plocka druvor i Toscana, transportera dem till Lidingö och tillverka högklassiskt rödvin på svensk mark. Och jag antar att vi är först ut även med detta.

Krögare i Toscana med det svenska rödvinet
Elio Civitá, Osteria Fiaschatteria Rurale & Marco Fantini, Rest. Il Fanta; två krögare i Toscana som idag serverar det svensk-toscanska vinet från Lidingö; Högberga Blend, Högberga San och Högberga Merlot.

Vinmakare i Toscana
Vinmakare Hallgren, Hjort, Zälle gör som vanligt så GOTT de kan. Mums säger vi som smakat!

Mer om svenskt vin på export finns att läsa i detta pressmeddelande »

Vinst till Svenska Kocklandslaget!

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 22, 2017
JAAA! Stort grattis till Svenska Kocklandslaget och vår egen stolthet lagkapten Tommy Eriksson!
De tog hem segern i landskampen mot Danmark. Bra jobbat!

Svenska Kocklandslaget
Bild lånad från Svenska Kocklandslaget.

Säg hej till vår nya köksmästare!

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 21, 2017
​Vi är såå glada att förstärka vårt team med vår nya kollega, Marcus Jansson. Varmt välkommen!

Marcus Jansson köksmästare på Högberga Gård
Marcus Jansson är en ung, driven och erfaren kock som senast jobbat som köksmästare på
Sveriges ambassad i holländska Haag.

Läs mer om Marcus på "Livets Goda" »

Tommy tävlar med Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 21, 2017

Första tävlingen ihop. Idag går "nya" Svenska Kocklandslaget ut i sin första gemensamma tävling; landskamp mot det danska landslaget i Köpenhamn. Vår Tommy Eriksson, som också är lagkapten i laget, är med och kör. Här på Lidingö hejar vi förstås på för fullt. Sent i kväll väntas resultaten.

Svenska Kocklandslaget 2017
Bild; Svenska Kocklandslaget - Per-Erik Berglund/Znapshot AB

Heja Svenska Kocklandslaget!! Heja vår Tommy!

Vinfabriken i TV

Skrivet av Tanja Askrabic | aug 18, 2017

Antalet svenska produkter på Systembolaget ökar kraftigt. Efterfrågan på det småslakiga och exklusiva likaså.
TV4-nyheterna besöker Högberga Vinfabrik och intervjuar vinmakare Johan Zälle.
Se inslaget här »

Johan Zälle Högberga Vinfabrik intervjuas i TV4

Två nya platser i Stockholm Culinary Team

Skrivet av Tanja Askrabic | jul 06, 2017

Magnus Wallin och Johanna Rampitsch en del i reginallandslaget Stockholm Culinary Team
Du tittar på Magnus Wallin och Johanna Rampitsch. Två unga talanger i vårt köksteam som precis tagit varsin prestigefull plats i Regionllaget Stockholm Culinary Team. Mot OS!! Men först VM. Och massa träning förstås. Stort varmt grattis från mäkta stolta kollegor! Och stort lycka till!

Det här innebär alltså att vi har fyra från vårt kök som nu laddar, först för VM 2018 och sedan OS 2020. Klara i Svenska Kocklandslaget sedan tidigare är; Tommy Eriksson samt i Juniorkocklandslaget Victor Magdeburg. Vilka kollegor alltså!!!

Mer om Johannas & Magnus satsning finns att läsa på Livets Goda »

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017

Skrivet av Tanja Askrabic | jul 04, 2017

​Oj vad vi är stolta och glada över att ta emot utmärkelsen TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017. Två gånger faktiskt. Både vårt hotell i sin helhet och vår restaurang som en egen enhet. Stort tack till alla fina gäster för att ni engagerar er och delar med er av era upplevelser hos oss! Tack för att ni är med och utvecklar oss i rätt riktning!

Trip Advisor Excellence

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

Mer god läsning om detta i "Livets Goda".

Grattis till guldet!

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 20, 2017

Alltså vårt kök. De bara fortsätter att göra oss så himla stolta precis varje dag. Och kväll. Och vissa kvällar lite extra. Som i går. Då gick vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg ut i tävlingen Copper Skillet 2017. Skulle han, som var med och tog hem OS-guldet med Stockholm Culinary team i höstas, han som precis tagit en prestigefylld plats i Svenska Juniorkocklandslaget, han som sprider så mycket glädje här på Högberga varje dag, skulle han bli den som får representera Sverige i Europa?

Victor Magdeburg vinnare i Copper Skillet 2017
JAAAAA! Vår Victor tog hem guldet i juniorklassen och går därmed vidare till semifinalen som äger rum i London den 23 september. Såklart vi är superglada!!!

Största grattis Victor från oss mäkta stolta kollegor!!

Mer god läsning om Victor i tävlingen på Livets Goda »

Nytt vin från Högberga Vinfabrik

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 31, 2017

Imorgon, den 1 juni, släpper vi Högberga Melot 2014. Äntligen! Druvorna handskördades av oss i september 2014 och buteljerades i maj 2016. Vinet har en fräsch syra och är medelfylligt.  Det är framställt i Sverige av druvor skördade i Toscana och är ekfatslagrat 12 månader på äldre amerikanska, franska och svenska 1⁄2 barriquer.

Vin Merlot 2014 från Högberga Vinfabrik

Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, björnbär, plommon, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Högberga Merlot finns på Systembolaget; artikelnummer; 39936. Pris: 199 kr.

Vinmakare i Toscana
Våra vinmakare Per, Johan och Johan gör som vanligt så GOTT de kan. Riktigt gott säger vi som smakat.

Smaka på Stockholm

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 30, 2017
1-6 juni är det dags. En av världens största matfestivaler äger då rum i Kungsträdgården; Smaka på Stockholm. Förra året var vår Gastronomiska ledare Tommy med och vann kockduellen på Stora scenen när några av landets absolut främsta kockar möttes. Och i år antar han utmaningen igen. Antar utmaningen gör också vår
yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg.

Victor Magdeburg

Kockduell – Santa Maria vs Juniorkocklandslaget »
Lördagen den 3 juni kl 13.00 blir det kockduell mellan Malin Eriksson, Taste Development Specialist på Santa Maria, och vår Victor Magdeburg.

Kockduell Karoline Nordefors vs Tommy Eriksson i Smaka på Stockholm
Sveriges bästa Seniorkock Karoline Nordefors duellerar i matlagning mot lagkapten i Svenska Kocklandslaget Tommy Eriksson.
Det blir en tuff kamp där mat ska serveras på 20 minuter. Stora scenen i Kungsträdgården 5/6 kl 17:00.

Vi finns på plats både lördag och måndag. Kom gärna förbi och heja!

Tommy i kockduellen Smaka på Stockholm
Förra året såg det ut så här när Tommy tog hem segern i duellen mot Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Klart vi är stolta.

Informationsträff om Vinmakarutbildning

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 28, 2017
Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, har startat Sveriges första vinmakarutbildning. För dig som vill veta mer välkomnas nu till en första informationsträff; söndagen den 11 juni kl 15-17; hos oss på Högberga Vinfabrik.

Anmäl dig till; anette@vinkallan.se
Mötet är kostnadsfritt men anmälan är obligatorisk.

En hälsning från Kroatien

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 25, 2017
Efter en härlig rekordvår var vi visst värda en riktigt skön resa till värmen. Hjärtliga hälsningar från vackra Kroatien och vi tackar vår fantastiska extrapersonal som håller ställningen hemma.

Kroatien Split

Här njuter vi av hav och berg, av vackra båtturer, bad, spännande restauranger, besök på vingård och boende på fina Hotel Split.

Två nya Destination Charger från Tesla

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Tesla Destinationsladdare på Lidingö 

Vi är riktigt stolta över att vi nu i samarbete med Tesla kan erbjuda två Destination Charger till våra tidigare 8 vanliga elbilsladdare på parkeringen. Välkommen att köra fram, koppla in och koppla av!

Läs pressmeddelandet här »

Läs Högtryck No 13 online

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landar i veckan i brevlådan
hos drygt 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det
bara att maila mig på ta@hogberga.se så ordnar jag det.
Högtryck No 13 finns nu också att läsa online »

Högtryck No 13
Underbara Kjell Bergqvist är en av huvudrollsinnehavarna i detta nummer av Högtryck.

Tidigare nummer av Högtryck finner du här »

/Tanja

Vinmakare för en dag 10/6

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 16, 2017

Lördagen den 10 juni öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig aktivitet för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning.

Vinprovning i Vinfabriken

Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot. Våra vinmakare guidar er genom de två välkända vinblend Bordeaux- och den nya Chiantiblend.
Efter detta får ni fritt skapa ert eget vin.

Pris 795 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan görs ​på Vinfabrikens egen hemsida här »

Är du vår nya kock?

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 09, 2017
SÖKES
Vi behöver nu ytterligare en talangfull kock till vårt redan färgstarka köksteam. På Högberga Gård tillagas allt från grunden och här är kvalitet, högt tempo och kunskap ihop med en skön stämning några av hörnstenarna. I veckorna tar vi hand om vi våra härliga konferensgäster och på helgerna är det bröllops- fest- brunch- och weekendgäster som livsnjuter hos oss.

Lag, Team Högberga i spapoolen vid havet

Så, är du en lagspelare med ett brinnande intresse för matlagning? Tycker du om att ge gästen en upplevelse över förväntan? Vill du spendera dina dagar i underbar miljö mellan himmel och hav? Tveka då inte att skicka din ansökan till vår gastronomiska ledare tommy.eriksson@hogberga.se.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg. Du kommer att ingå i ett professionellt och glatt gäng som brinner för att ge marknadens bästa värdskap!

Läs mer om vårt kök ​här »

Vår Tommy - Ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 21, 2017
Tommy Eriksson - Lagkapten Svenska Kocklandslaget

För bara ett par veckor sedan tog Tommy plats i Svenska Kocklandslaget i samband med att ett helt nytt lag skulle sättas samman. Två veckor senare var det vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, som tog plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Och i dagarna blev det klart att Tommy blir landslagets nya lagkapten. Såklart vi är stolta!

Läs pressmeddelandet här »

Victor tar plats i Svenska Juniorkocklandslaget!

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 12, 2017

Vårt kök alltså! För två veckor sedan var det Tommy som knep en plats i Svenska Kocklandslaget och idag kom nästa fantastiska nyhet. Vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, kliver nu in på en prestigefylld plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Wow! Mäktigt! Stort grattis Victor!! Stolta kollegor tycker det ska bli så otroligt spännande att följa din resa på nära håll och heja på dig hela vägen fram till VM 2018 och OS 2020.
Och så vidare... 

Mer om Victors satsning finns att läsa här »

Victor Magdeburg kock på Högberga Gård

Högberga Vinfabrik startar exklusiv vinmakarutbildning

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 03, 2017

Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, startar Sveriges första vinmakarutbildning. En ettårig utbildning som ger den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att driva eget vineri.

Kursdeltagarna kommer att få lära sig allt från att tillverka rött vin, rosé och passito till att testa olika metoder för alkoholjäsning och ta reda på hur tillförsel av olika tillsatser påverkar slutresultatet. De kommer även att fördjupa sig i hur man använder sitt doft- och smaksinne som en vinmakare, vilket skiljer sig från en sommelier. Målsättningen med utbildningen är att kursdeltagarna efteråt ska ha tillräcklig kunskap för att starta och driva ett eget vineri.

Vår vinmakare Johan Zälle delar kursledarskapet med Dick Samuelsson, rektor och föreläsare på Vinkällan Dryckesutbildningar och Scandinavian Wine Academy. Tillsammans kommer de under ett år att leda deltagarna genom teoretiska pass på Vinkällan och praktiska pass på Högberga Vinfabrik. Utbildningen inleds med en resa till Toscana i september i skördetid, därefter följs vinifieringsprocessen och kursen avslutas nästkommande sommar.

Läs hela pressmeddelandet här »