• Senaste nytt!

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 12, 2014
  I går gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Om du inte har fått det i din mejlkorg men vill läsa det, så kan du göra det här. Vill du ha brevet fortsättningsvis en gång per månad så kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på startsidan.

  Trevlig läsning!

  /Tanja
 • Julgodis - recept

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 06, 2014
  Julbord på Högberga Gård

  Julkänslorna har liksom redan infunnit sig hos oss. Vi har diskuterat årets julbord ett tag och från köket har man känt dofter som påminner om julen på mormors tid. Här, hos oss, lagas precis allt från grunden så det gäller att börja i tid. Och så idag kom första snön. Stora, vita flingor som långsamt faller mot marken. Och stannar kvar. Breder ut sig som ett vackert, vitt täcke på vår gård och ger oss den där sista knuffen in i julens stämningsfulla värld. Detta inspirerade oss till följande i dag;

  Inspiration 1. Jag sätter i hop ett litet pressmeddelande där vi berättar om årets julbord på Högberga Gård; "Nytänk, passion och tradition möts på Högberga Gård i jul".

  Inspiration 2. Tommy skickar fler smarriga recept på julgodis, mums. Dessa vill jag förstås bjuda på här:

  Rocky Road Fudge
  200 g mörk choklad
  200 g mjölk choklad
  25 g smör
  397 g kond. mjölk
  2 tsk vaniljsocker
  2,5 dl minimarshmallows
  2,5 dl jordnötter

  Smält choklad, smör och kondenserad mjölk till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något. Blanda i marshmallows och jordnötter

  Mörk chokladfudge
  3 dl grädde
  3 dl socker
  1 dl mörk sirap
  50 g smör
  2 msk glykos
  100 g mörk choklad

  Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°
  Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

  marshmallow recept

  Marsmallows

  130 g äggvita
  50 g socker
  Vispa fluffigt

  150 g socker
  20 g glukos
  65 g vatten
  Koka till 128 grader
  Tillsätt 3 gelantinblad

  Vispa alltsammans svalt, spritsa eller bre ut på plåt med hälften maizena och hälften florsocker. Arbeta snabbt för det stelnar relativt fort. Skär eller klipp i lagom stora bitar och servera. Dessa kan du smaksätta med saffran eller kardemumma om du vill ha det mera juligt. Ha då i smaksättningen med äggvitan och sockret.

  Fler recept från vårt kök finner du här »

  Och planerar du att boka julbord så kan du läsa mer om våra julbord och sittningar här »

  /Tanja
 • Hattfnatt

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 04, 2014
  Det är otroligt roligt och givande när nya koncept liksom bara blir av. Växer fram. Något eller någon sätter i gång en tanke som en annan spinner vidare på. En tredje nappar och börjar testa idén. Man ser att gästerna tycker om det. Blir glada. Och nyfikna. Man ser leenden. Mobilkameror som åker fram. Och så är man plötsligt ett helt gäng som tillsammans utvecklar konceptet och fler nyfikna frågor kommer. Någon tidning hör av sig och undrar; vad är det här med hattar som ni håller på med? Varför? Hur många har ni? Osv...

  Hattar på Högberga Gård

  Ungefär så gick det till när vi utvecklade vårt nya koncept som i dagens pressmeddelande heter; "Hattfnatt på Högberga Gård".

  ha
  För att vi älskar hattar! Sofistikerade detaljer. Och leende gäster.

  Hos oss finns nu hattar som ett dekorfullt inslag i inredningen men framförallt till utlåning till våra gäster att bära som ett vacker smycke eller stilfullt attribut. Eller kanske bara för att ta en selfie eller gruppbild med kollegorna. Här finns cylinderhatt, plommonstop eller Chapeau-Claque. En modern hatt från Loevenich eller av finaste märket Whiteley. Ja, här finns något för alla smaker. Och alla slags tillställningar.

  Välkommen att prova vid ditt nästa besök!

  /Tanja
 • Tommy tävlar

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 27, 2014
  Så kom den stora dagen. Vår Tommy skulle åter igen tävla i semifinalen i Årets Kock. Det var fredag och fortfarande mörkt ute när vi startade resan upp mot Borlänge. Fjärilar i magen, såklart. Men Tommy verkade kolugn och väldigt fokuserad när han gick ut i köket sådär vid halvtio-tiden.

  Tommy eriksson
  Efter ett par timmar (jag tappade koll på tiden - bara stod stirrande och följde varenda rörelse där i köket) så var det dags för upplägget av Tommys "Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor".

  Årets Kock bidrag 2015
  Volià - Och så presentation för årets jury...

  tommy2
  Och intervju...

  Tommy Eriksson och Johan Hjort
  Johan stolt och glad vd och Tommy nöjd med sin insats...

  Motståndet hårt. Ja, det är ju 24 av Sveriges absolut bästa kockar som möts i denna tävling. Två av 12 semifinalister skulle så vidare direkt till final. Det blev Anders Karlsson från The Absolute Company och Markus Westh från Lilla Ego Krog som gick direkt till final. Stort grattis till dem!!

  Nu håller vi tummarna för "Sista chansen". Åtta kockar får inom kort beskedet att de på poäng går vidare i tävlingen och har då chansen att tävla om de återstående fyra finalplatserna. Vi väntar med spänning!

  /Tanja
 • Läs Högtryck No 8 online

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 20, 2014
  Nu finns senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck att läsa online.

  Kundmagasin Högtryck

  Trevlig läsning!

  /Tanja
 • Sicken måndag!

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 14, 2014
  Så härligt med dagar som inte alls blir som man tänkt sig. Speciellt en måndag som denna.

  Går igenom ett väldigt spännande utvecklingsprojekt med Tina när vi båda ska in i ett mycket intressant möte om ett annat spännande utvecklingsprojekt. Då kommer vår kökschef Tommy insläntrande säger;
  - Jag är vidare. Jag är vidare Tanja.
  Moi frågetecken.
  - Vad?
  - Det är klart, nu kan du släppa det du säkert redan har förberett.
  Hehe, han känner mig.
  - Meh, men, menar du Årets Kock? Det är väl imorgon man ska få besked om man går vidare till semifinal?
  - Idag. Jag har fått besked att jag är vidare. Det är idag som är den 13e.
  Whiiiihoooo! Vi skriker i kör uppe på kontoret Tina, Inger och jag. Tommy bara; suck!! Grattis, grattis, grattis och kramar som han försöker slingra sig ur. Men han är fast. Ända tills Danielle ropar; Tanja, Tanja kom - en u-båt utanför. Jag släpper taget om Tommy motvilligt, springer ut, beväpnad endast med en kamera men redo för försvar...

  u-båt
  Hmm, vem av våra diskreta konkurrenter guppar omkring här utanför idag då?...

  ...hinner jag tänka innan jag är uppe på kontoret igen och kan släppa denna fina pressrelease - som jag kanske förberett i smyg - om vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

  Tommy Eriksson
  Tommy gick vidare i Årets Kock 2015 med rätten...


  Årets Kock 2015 maträtt

  ...Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor. Vilken skönhet!

  Glädjen är stor här på Högberga och vi är förstås mäkta stolta över vår Tommy som vi kommer hålla alla tummar för när han tävlar igen den 24 oktober i Borlänge.

  Samtidigt som allt detta sker fyller faktiskt en annan fantastisk person 40 år.

  Johan Hjort
  Det är vår vd och ägare Johan Hjort det. Största GRATTIS världens bästa Boss som tittade förbi och det blev tårta, sång, jubel och paket.

  Och så hittade jag en något yngre modell i arkivet som jag gärna plockar fram en dag som denna.

  hj
  Grattis Hjort!
  Grattis Tommy!
  Grattis till oss som får så härligt händelserika arbetsdagar som kanske inte alltid blir exakt som man tänkt sig. Speciellt inte underbara måndagar som denna.

  /Tanja
 • Wake me up - fri träning varje torsdag

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
  Vi älskar att hålla i gång. Och vi vet att många av våra gäster också gör det. Därför har vi bland annat ett fullt utrustat gym här på Högberga Gård, som just nu genomgår en projektering för ytterligare utveckling och modernisering. Vi har också inlett ett nytt samarbete med träningscoach Caroline på C.T.C vilket innebär att du som gäst kan boka henne för olika träningspass i grupp, som PT i gymmet eller som löparcoach. Själva har vi bestämt oss för att bjuda alla gäster på ett härligt morgonpass varje torsdag morgon kl 06.45 under ledning av Caroline.

  C.T.C logotyp

  På passet "Wake me up" väcker vi kroppen med uppvärmning och rörlighetsträning för att sedan jobba vidare med styrkeövningar för hela kroppen innan avslutande stretch. Du känner dig redo för en ny dag och kan sätta dig vid frukostbuffén hungrig och nöjd med att du startat dagen på bästa sätt. 40 min. Samling på baksidan på terrassen där vi kan njuta av soluppgången över havet. Start nu på torsdag! Välkommen!

  Så - missa inte att ta med träningskläder till ert nästa torsdagsmöte. Alla kan vara med!!

  För er som besöker oss på fredagar så erbjuder vi 15 minuters fredagsfys.

  Fredagsfys på Högberga Gård
  Varje fredag morgon kl 08.45 håller vår Les Milles-utbildade receptionschef Ulla Mäki ett 15 minuter långt pass för all vår personal och förstås för alla gäster som vill vara med.

  Varmt välkomna att träna med oss!

  /Tanja
 • All time high!!

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
  Personalen firar

  Yes! Vi gör det igen. När vi fick september månads siffror insåg vi att vi precis gjort vår bästa månad någonsin i Högberga Gårds historia. Det känns förstås fantastiskt och helt klart värt att fira. Så det gör vi!

  Tack alla ni som ger oss förtroendet att arrangera era viktiga möten, briljanta bröllop, romantiska weekends och fantastiska fester!

  Hela pressmeddelandet om "Försäljningsrekord + 10 %" kan du läsa här »

  /Tanja
 • Nya medarbetare

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 06, 2014
  Vi växer så det knakar här på Högberga. Både med nyheter i vårt utbud och i antalet gäster som besöker oss. Så ljuvligt! Tack vare det har vi också möjlighet att anställa fler härliga stjärnor till vårt team. Låt oss presentera fyra av våra senast anställda medarbetare här;

  Personal
  Niklas Waclaw (Servitör), Maria Hellemo (Bokning/Konferensplanering), Jenny Nouri (Receptionist/privatbokning) och Aurore Lindhé (Receptionist/privatbokning).

  Vi säger varmt välkomna till teamet! Och vi hälsar dig varmt välkommet att möta dem vid ditt nästa besök hos oss på Högberga Gård.

  /Tanja
 • Högtryck No 8

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 29, 2014
  Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. Där har vi bland annat intervjuat Lidingöprofilen Christer Lindarw som berättar om hur han njuter av det goda livet, om att gå i högklackat och om att ha varit queerdrottning genom åren. Vi möter trendspanare Göran Adlén som ger oss senaste trenderna inom marknadsföring och vi startar Vinskola del 1 med vår restaurangchef Danielle. Vi bjuder på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

  Kundmagasin Högtryck
  Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

  Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

  Kundmagasin Högtryck No 7
  Läs Högtryck No 7 online här »

  Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

  Jack Vreeswijk
  Läs Högtryck No 6 online här »


  Högtryck

  Läs Högtryck No 5 online här »

  Labero
  Läs Högtryck No 4 online här »  Läs Högtryck No 3 här  »


  Högtryck No 2 kan du läsa online här »


  Högtryck No 1 kan du läsa online här »  

  /Tanja
 • Lycka till alla löpare!

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 27, 2014
  Lidingöloppet 2014
  Idag önskar vi alla våra gäster, som springer Lidingöloppet, stort lycka till! Kör så det ryker! Hoppas uppladdningen hos oss varit prima och att även nedvarvningen blir det när så blir dags.

  Vi säger också grattis till Lidingöloppet som fyller 50 år i år!!

  Marathon.se berättar; "Innan Lidingöloppet startades 1965 var långlöpning en sport för en liten skara entusiaster. Det var på Lidingö som man var först i Europa att kunna räkna löpare i tusental. Utvecklingen för löpningen i Sverige hade helt klart sett annorlunda ut om inte pionjärerna på Lidingö vågat sig på att arrangera ett lopp för den breda allmänheten. Läs hela historien här »"

  /Tanja
 • Exceptionell råvara - ett smakmöte

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 22, 2014
  Vilken ära! I går fick vi vara med och arrangera något så häftigt som eventet "Exceptionell råvara" - ett smakmöte där några av Sveriges mest kända kockar och producenter möts i syfte att hitta de allra finaste råvarorna. Det var provsmakning, föredrag och kvällen avslutades med finfin middag signerad Björn Frantzén (som också är en av initiativtagarna till projektet) och Pascal Barbot från Astrance i Paris. Det var wow!!

  Provsmakning exceptionell råvara
  Provsmakning. Man bedömer fem produkter av varje råvaruslag utifrån utseende, mörhet, saftighet, smak och doft.

  Och igår korades nötkött från Fullblodswagyu från uppfödaren Anders Larson, iWagyu/
  Värmvik säteri tillsammans med nötkött av rasen Angus från uppfödaren Lars-Erik
  Andersson på Naturbeteskött som de första råvarorna någonsin till Exceptionell Råvara.

  exceptionell råvara
  En råvara


  diskussion

  Pascal Barbot och Björn Frantzén

  Tommy i köket
  Vår Tommy var förstås på plats i köket. Totalt var de 12 kockar som tillsammans tillagade en fyrarätters middag till 65 gäster.


  Mingel i Kinarummet

  När provsmakningen var slut minglade gästerna i Kinarummet.


  Pascal Barbot

  Under tiden var det full aktivitet i köket under ledning av Pascal.


  Förrätt signerad Pascal Barbot

  Och resultatet lät sig inte vänta. Så vacker förrätt, innehållande bland annat; Kycklinglår och bröst från Ockelbo, Maremme ostron, mjölkskinn, alger och blad.

  En riktigt härlig söndag för oss förstås. Och extra glada blev vi förstås när de var riktigt nöjda med oss. Mer om det här » 
  Och jag väldigt nöjd med vår fotograf Danger som förevigade denna dag åt oss.

  Exceptionell Råvaras eget pressmeddelande om dagen kan du läsa här »

  /Tanja
 • Skördefest - på lördag - välkommen!

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 17, 2014
  ronnie-p

  Varje år i september åker vinmakarna tillsammans med delar av vår personalstyrka till Toscana för att plocka 10 ton druvor som sedan blir 7 000 flaskor toscanskt rödvin i vår vinfabrik här på Lidingö. Just nu pågår plockningen för fullt. Idag är stora plockardagen och experterna säger att druvorna är väldigt fina i år, trots den regniga sommaren.

  druvor i toscana

  I år kommer vi hem med druvorna till Högberga Gård lördagen den 20 september och som vanligt bjuder Högberga Vinfabrik in till skördefest i samband med detta. Och du är välkommen!

  druvklase

  Antingen om du vill hjälpa till att ta emot druvorna eller bara mingla runt, provsmaka lite riktigt bondvin och till detta bjuder vi på italienska toner och tilltugg från Toscana. Varmt välkommen 20 september från kl 11.00! Anmälan sker till info@vinfabrik.se; skriv namn, antal personer och vilken tid ni vill komma.

  vinmakare
  Välkommen önskar vinmakare Per, Johan och Johan!

  /Tanja
 • Dimman lättar...

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 12, 2014
  ... och så fick vi en sån där underbart, magisk morgon igen. Först båtarna som inte syns. Men hörs. Envist tutande från signalhornen för att göra omvärlden uppmärksam på att; här kommer jag, håller undan. Och sedan - lagom till dagens Fredagsfys skulle köra i gång - lättar dimman. Solens strålar skingrar molnen så vackert. Gästerna kommer ut på terrassen med sina mobilkameror. Säger, wow!!

  dimma på havet

  Fin avslutning på veckan och en härlig start på helgen!
  Trevlig helg!

  /Tanja
 • Kärlek till möten...

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 11, 2014
  Bollhav Tammsvik

  Vår VD Johan Hjort är en av skribenterna på Mötesbranschen.se. Igår publicerades artikeln som handlar om hans kärlek till möten och utmanande idéer och han berättar om när han en gång i tiden byggde ett mötesrum med 29 000 röda bollar på Tammsvik. En idé som visar att det ofta är väldigt lönsamt att ta humorn på största allvar.

  Läs artikeln här »
  Mer om Johan på mötesbranschen.se finns att läsa här »

  Och idag vet jag att Hjort hoppar in i lastbilen och kör hela vägen ner till Toscana. Det har blivit dags. Att plocka 10 ton nya druvor till vår vinfabrik. Enolog Luca rapporterar från Toscana; "druvorna är fina, trots den regniga sommaren". Toppen! Och på lördag flyger delar av personalstyrkan ner för att hjälpa till med plockningen. Och förstås njuta av allt det goda som Toscana har att erbjuda.

  Vi andra håller ställningarna här hemma och säger; Lycka till, jobba hårt, njut mucho och kör tryggt!

  /Tanja
 • Trevlig läsning

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 08, 2014
  Det är alltid lika härligt att höra från våra gäster att de haft det riktigt bra hos oss. Det är ju liksom själva idén. Hela vår mission; att skämma bort våra gäster.

  En av helgens gäster har bloggat om sin upplevelse på Högberga Gård. Läs om "the perfect getaway här. Trevlig läsning!

  Och vad andra tycker om oss kan du läsa under rubriken referenser. Vill du själv bidra med material till denna sida är det bara att maila mig; tanja.brandin@hogberga.se. 

  /Tanja
 • Fredagsfys ÄR fredagsmys

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 05, 2014
  Wohoo, vilken morgon! Energin är hög när personalen lämnar frukostbordet. Gästerna har startat upp sina möten i mötesrummen. Någon grupp väljer att sitta kvar ute i solen lite längre. Ta en kopp kaffe till. Njuta av sensommarvärmen. Ulla, vår receptionschef drar i gång musiken ute på terrassen. Ulla är nämligen inte bara receptionschef; hon är även SATS-instruktör och varje fredag kör hon i gång 15 minuters fredagsfys för personalen till skön musik. Så där lagom så att kroppen mår gott.

  Fredagsfys på Högberga Gård
  Sicken energi!! Personalstyrkan är laddad. Helgen kan komma. Fredagsfys ÄR fredagsmys.

  Trevlig helg!
  /Tanja
 • Pop up

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 03, 2014
  På vår fastighetsavdelning arbetar Ronnie Porath. Ronnie är inte bara fantastisk på att sköta om vår vackra byggnad och trädgård. Han är en väldigt skicklig konstnär också.

  konst-ronnie-porath
  Konst - Självporträtt av Ronnie Porath

  Vid flera tillfällen har Ronnie arrangerat välbesökta konstutställningar här på Högberga Gård; i vårt galleri där vår byggherre en gång i tiden lät sin dyrbara samling pryda väggarna. Ronnie själv tycker att fler konstnärer ska få komma ut och visa sina alster, därför startar han nu upp "Pop Up Showroom". Premiär i morgon. Då öppnar POPUP Showroom Stockholm dörrarna! Invigningsfest; och Ronnie hälsar att du är bjuden.

  När: torsdagen den 4 september, kl.18:00 och framåt
  Var: Artemisgatan 15 i POPUP´s lokaler på gatuplan, Hjorthagen (Ropsten)
  Bra kommunikationer med tunnelbanas Röda Linje och buss 55 som går ända från SoFO till just POPUP!

  Det bjuds på dricka och tilltugg, skön musik och förstås spännande konst. Och överraskningar.

  Ronnie Porath
  Varmt välkommen hälsar Ronnie! Och vi önskar Ronnie varmt lycka till med sitt fina sidoprojekt; Pop Up Showroom!

  /Tanja
 • Högberga som kuliss

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 03, 2014
  Jag håller med. Högberga Gård erbjuder en väldigt speciell miljö. Både inne i den pampiga huvudbyggnaden men förstås också ute i trädgården. Här finns så mycket genomtänkta, bevarade detaljer som härstammar från vår byggherre Fåhraeus tid. Men det finns också miljöer från nutid som lockar många att vilja lägga sin reklamfotografering hos oss. Och filminspelningar också för delen. Det gillar vi.

  Nyligen var det KillingYourDarlings - som i samarbete med Solitaire Design - gjorde ett stylingcase i våra badrum på hotellrummen. Och i förra veckan delade de med sig av de fina bilderna. Tack!

  badrum hotellrum Högberga

  image[1]-bl

  Ett annat gäng som gärna använder Högberga som kuliss är Partaj. Humor vi gillar. Och härliga personligheter vi gärna samarbetar med.

  zlatan ibrahimovic
  Isaksson och Zlatan från Partaj i Paviljongen på Högberga Gård.
  Här kan du också se Youtube-klipp när Zlatan och Isaksson går på SPA (i vår Paviljong), hihi. Eller när Partaj gör parodi på lilla Jönsson-ligan som är inspelat i Kinarummet.

  frisyrer
  Häftiga frisyrer gör sig också väldigt fint hos oss Denna bild tagen i Galleriet under en pågående fotovernissage.

  Mats Sundin Brothers
  Och nog minns vi när Mats Sundin fotograferades för en kampanj för Brothers, vid brasan inne i Kinarummet. Det glömmer vi inte i första taget.

  Agneta Fältskog
  Stor ära var det förstås också att få ha Agnetha Fältskog hos oss i samband med att hon gjorde en intervju i Q Magazine. Bild lånad från bloggen Abbafanatic där också hela reportaget finns att läsa. 

  Lite andra inspelningar som ägt rum hos oss är; Studentfesten, Den fördömde (Rolf Lassgård), Du är vad du äter (Anna Skipper), Halv åtta hos mig, Arne Dahl, Beck (inklusive Gunvald), Varg (Peter Stormare), Lilla Jönssonligan (den riktiga) för att nämna några. Och fler inspelningar hoppas vi förstås få berätta om framöver.

  /Tanja
 • Livet på landet

  Skrivet av Tanja Brandin | sep 01, 2014
  Idag var det äntligen dags igen. Att gå upp långt före tuppen och mjölka korna. Ja, i alla fall följa med vår kökschef Tommy till bondgården på Ekerö för att hämta färsk, ekologisk mjölk. Finaste mjölk som han sedan använder vid tillverkningen av vår egen härproducerade blåmögelost; Högberga Blå.

  Jag har varit med honom förr. Och efter denna vackra morgon är jag benägen att gå upp före 05 varje måndag, som Tommy gör. Vilken härlig start på veckan.

  kossa i soluppgång
  Rofyllt möte som bjöd på både morgondis och soluppgång.


  Tommy Eriksson

  Vår kökschef Tommy Eriksson hämtar mjölk på Lovö Prästgård varje måndag morgon.

  Elin Rydström
  Elin Rydström som tillsammans med familjen äger och driver denna ekologiska gård på Ekerö tog emot oss.

  mjölk
  50 liter mjölk lastas in i bilen vilket sedan ger ca 6 färdiga ostar. Arbetet med osten startar direkt på morgonen när vi kommer tillbaka till Högberga Gård. Hur det går till kan du läsa om här »

  tupp
  Innan vi lämnade gården hade också tuppen vaknat till liv. Lite morgonmys...

  Högberga Gård
  Väl tillbaka på Högberga. Tommy går till köket. Jag går ut i trädgården. Andas in. Sedan till kontoret...

  båt
  Och ser morgontrafiken ljudlöst glida förbi. Aahhh, det blir en bra vecka det här.

  /Tanja