• Ett möte...

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 23, 2015
  Läste i december om alla de nya namnkunniga experter som rekryterats till Diplomat Communications Advisory Board; Mona Sahlin, Mats Odell, Hans Dahlborg m fl. I början av februari släpptes nyheten om att även Eva Hamilton skulle ingå i expertgruppen. Kort därefter var det dags för ett möte. Och vi på Högberga Gård är förstås glada att detta möte blev hos oss.

  advisory
  Bild; Diplomat Communications. Expertgruppen framför brasan i vårt Kinarum.

  Mer om Diplomat Communications Advisory Board kan du läsa här »

  /Tanja
 • Recept - Chili på högrev

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 13, 2015
  Ett härligt långkok värmer gott i vinterkylan. Här bjuder vårt kök på receptet till en smakfull gryta; Chili på högrev. Serveras med crème fraiche och surdegsbröd. Grytan går också utmärkt att frysa in.

  Chili på högrev
  3 gula lökar
  ½ rotselleri
  2 morötter
  10 klyftor vitlök
  1 cm pepparrot
  2 cm ingefära
  2 ancho chili blötlagda och urkärnade
  3 chipotle chili blötlagda och urkärnade
  Mixa allt
  Bryn i rapsolja, slå på
  500 g krossade tomater
  1 flaska rödvin
  ½ dl farinsocker
  2 dl bbq sås
  1 dl rödvinsvinäger
  1 msk spiskummin
  1 tsk malt korianderfrö
  3 lagerblad
  Vatten
  Koka och smaka av med salt och vinäger
  5 kg tärnad högrev
  Bryn, lägg i grytan och koka tills det faller isär (det tar ett par timmar)
  Nu är chiligrunden klar, bara att ha upp i lämpliga kärl och frys in. Ta fram och värm på, ha i härliga bönor och servera med crème fraiche och surdegsbröd. Värmer gott på vintern.

  Kockar
  Lycka till och smaklig spis!

  /Tanja
 • Rapport från Trendrapport 2015

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 11, 2015
  För fjärde året i rad hade vi igår äran att vara med att arrangera Trendrapport med Göran Adlén, något vi förstås är både stolta och väldigt glada. Tidigare år har varit fantastiska på alla sätt och vis så självklart är det lite pirrigt. Man vill ju förstås överträffa alla förväntningar och så verkar Göran också tänka. Och det gjorde han. Med bravur.

  Göran Adlén

  I tio timmar skulle dragningen hålla på. Kanske tur att det fanns en säng i lokalen, tänkte nog många. Den skulle dock användas till annat...

  Konferenslokal
  Mötesrummet designat av Tomas Event & Design. Tema; Energi och inspiration... Både och blev det mycket av under dagen. Vilken publik! Helt fullsatt. Och vilken föreläsare. Det blev känslan av ett enda stort mingelparty med massor av ny kunskap om större övergripande trender, små trender, trender inom marknadsföring, ledarskap, personlig utveckling. Personal branding, sociala medier, hälsa, organisation och mycket mer. Wow! 10 timmar och full energi hela vägen i mål.

  Tomas Wickgren
  Tomas Event & Design...

  Kostdoktorn
  I pauserna fick deltagarna chans att diskutera hur de olika trenderna kan tänkas påverka oss i framtiden. Kostdoktorn var en av deltagarna i publiken...

  Festlokal
  Tomas Event & Design hade även designat Galleriet till kvällens middag; Tema - Latinamerika...

  Tommy Eriksson
  Och bakom kulisserna styrde Tommy upp med kvällens meny med smaker som var helt nya för de flesta gissar jag.

  Tommy Eriksson
  Det bjöds på;
  Ceviche på pilgrimsmussla med lime, grön chili och örter
  Bläckfisk med bakad purjolök och potatis
  Biff från Uruguay med massa majs samt örtsmör
  Choklad med pistagekräm, citron och maränger

  Grymt gott och annorlunda.

  Middag
  Snart fylldes matsalen med glada gäster...

  Fest
  ... och när Dogge Doggelito intog scenen kunde ingen sitta still. Det blev härlig spontandans mitt i middagen...

  Johan Hjort
  Boss salsade loss...

  Personal med Dogge Doggelito
  ... personalen fick hattfnatt, hihi. Här tillsammans med Dogge Doggelito.

  Vilken dag. Vilken kväll. Nya härliga bekantskaper. Massa nya tankar och idéer. Mycket skratt och viktiga samtal. Trendrapport 2015 med Göran Adlén; Vi är mer än nöjda!

  /Tanja
 • En välkryddad minimässa

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 09, 2015
  Förra året tog han silver i Årets Möteskock. I år var han i semifinal i Årets Kock. Och nu är det alltså dags för fler utmaningar; Vår kökschef Tommy Eriksson är nominerad i Årets Möteskock 2015. Tävlingen äger rum på Münchenbryggeriet den 31 mars mellan kl 1300-1700. I samband med det bjuds det också in till en välkryddad ”minimässa” med fokus på kreativa konferenser med kulinarisk guldkant.

  Och du som bokar konferenser är bjuden!
  Carl Jan Granqvist kommer och är också den som refererar hela tävlingen. I juryn sitter Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling. Vi finns på plats i monter nr 2 (bland 29 andra utställare) där man har bra utsikt över tävlingen. Hoppas vi ses!

  Anmälan görs direkt till Action Fairs som är arrangör för eventet. Läs mer och anmäl dig här »

  Inlägg från Årets Möteskock 2014 kan du läsa här »

  /Tanja


 • Copper Skillet 2015

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 02, 2015
  Nytt år. Nya tävlingar. Och i år en "ny" kock från vårt kök som i kväll gick ut i den internationella kocktävlingen Copper Skillet. Hans första tävling någonsin. Magnus Wallin är nyss fyllda 25 år och tävlade i juniorklassen. Vilken kille. Bara att våga ställa upp är en riktigt stor vinst i sig och något att beundra. Och det gör jag. Men så är han skicklig också.

  Magnus Wallin
  Magnus gick ut som nummer ett i startfältet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna.

  Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”svenska, ekologiska råvaror”. Perfekt! Något vi förstås är vana att arbeta med.

  Magnus Wallin
  Magnus var glad efteråt även om det inte denna gång räckte till en förstaplacering.

  Här på Högberga är vi förstås superstolta över att ha en kollega med så mycket mod och passion. Magnus har jobbat hos oss i snart två år och vi ser fram emot att heja på honom i fler tävlingar framöver.

  Vi gratulerar också Jonathan Birgersson från Såstaholm Hotell & Konferens som tog hem segern i juniorklassen och får representera Sverige i den europeiska uttagningen i Danmark den 25 februari och önskar största lycka till. I seniorklassen vann Ruth Weldegiorgis från Stora Brännbo i Sigtuna.

  /Tanja
 • Må så gott

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 29, 2015
  Energi. Träning. Hälsosam kost. Anmäla sig till lopp. Satsa på sig själv. Välmående. Vackra ord. Och så lite löfte på det. En stor portion vilja. Karaktär. Peppning. Resultat. En känsla av att vara oövervinnlig. Och så kommer ändå kanske lilla dippen och smyger sig på.  Orkar inte riktigt hålla emot alla frestelser längre. Latmasken försöker ta kommandot och snor åt sig taktpinnen. Besvikelse. Lite tröstätande på det. Eller inte!!

  Träning och inspiration
  Nej, det ska vi väl inte tillåta. Vi ska ta kommandot. Vi ska ju lyckas. Och ett sätt är att redan nu anmäla sig till en härlig tränings- och inspirationsdag som vi arrangerar lördagen den 18 april. DET tror vi kan hjälpa till att hålla motivationen uppe. Vi vet hur grym vår egen träningscoach Caroline är på att inspirera. Ta chansen att träffa henne då. Nybörjare eller inbiten träningsmänniska - Denna dag passar alla!

  Program 18 april kl 10.00-16.00:
  kl 10.00 | Samling och det serveras energishots och färsk frukt
  kl 10.15 | Löpning och styrka
  kl 12.00 | Lunch
  kl 13.00 | Föreläsning; Träning, kost, personlig styling
  kl 14.00 | Fikapaus; energibars, frukt, nötter, juice, kaffe/the
  kl 14.15 | Fortsättning föreläsning
  kl 15.00 | Yogapass

  Dagen arrangeras just i samarbete med Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training, Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

  Pris: 695 kr

  Föreläsningen
  slår hål på träningsmyter och syftar till att inspirera till bättre hälsa och ger tips på hur man kan göra rätt val utan att krångla till det för mycket. Den ger också värdefulla tips kring personlig styling där du får hjälp att se på din garderob i nytt ljus samt hur du kan anpassa kläder och accessoarer utifrån din stil och din kroppstyp.

  Boka på info@hogberga.se eller 08-546 46 100
  Köp presentkort »

  Hoppas vi ses!

  /Tanja
 • Ny konst - vernissage

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 15, 2015
  Tänk att vår byggherre Klas Fåhraeus lät bygga ett så fantastiskt konstgalleri här på Högberga Gård. Idag används rummet som vår största festlokal och rymmer 140 personer men det fungerar också fortfarande som ett konstgalleri där nya konstnärer löpande visar upp sina vackra verk. För en tid sedan var det kärleksfull fotokonst under rubriken "Love is all around". Nu är det dags för Kerstin Pettersson, som nästa konstnär, att pryda väggarna hos oss med utställningen "True Colours". "Jag målar för att förstå världen, för att få svar på vad som finns bakom allting. Jag vill fånga livet på bild."

  Konst Kerstin Pettersson
  Utställningen startar den 1 februari och i samband med det bjuder vi in till vernissage.

  Från kl 12.00 bjuds det på snittar och cider och du är välkommen att inviga konstutställningen tillsammans med oss. Kerstin finns på plats och berättar gärna om sina vackra konstverk.

  Vår brunch dukas upp som vanligt denna dag och alla brunchgäster är förstås hjärtligt välkomna att delta i vernissagen.

  Varmt välkommen att anmäla dig till info@hogberga.se.

  Utställningen kommer att hänga fram till 30 juni och är öppen måndag-fredag mellan kl 11-17.

  /Tanja
 • Recept - Glutenfritt Delikatessknäcke

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 08, 2015
  Snabbt, gott och enkelt. Och nyttigt. Det kan ju inte bli bättre. Här bjuder vårt kök på receptet på vårt omtyckta, glutenfria delikatessknäcke.

  Delikatessknäcke

  Delikatessknäcke glutenfritt
  2 dl majsmjöl
  1 dl solrosfrön
  ½ dl linfrö
  1 tsk salt
  ½ dl rapsolja
  2 ½ dl kokande vatten.

  Blanda allt och kavla ut mellan bakplåtspapper. Baka på 150° 50-60 min tills torra.

  Och när man ändå står vid bakbordet kan man ju passa på att baka vår härliga surdegslimpa. Antingen köper du din färdiga surdeg i vår reception eller så sätter du den själv. Recept nedan.

  Surdegslimpa

  Surdegsbröd:
  1100 g Manitoba cream (mjöl)
  12,5 g jäst
  800 g vetesurdeg (köp hos oss eller sätt den enligt nedan)
  500 g vatten
  25 g salt

  Sätt ugnen på 260 grader.

  Blanda allt utom salt och kör i blandare på hög hastighet i minst 10 min. Tillsätt salt och kör 1 min på låg hastighet. Häll upp degen i en oljad skål och plasta. Låt jäsa på bänken 1 timme.

  Häll ut degen på en mjölad bänk och täck den med mjöl. Skär ut önskade form eller ha i brödform. Låt jäsa ytterligare 30 min.

  Grädda brödet på 260 grader beroende på storlek; frallor ca 5 min, baguetter ca 7 min, limpor ca 10 min. Sänk sedan ugnen till 210 grader och häll in ca 2 dl vatten i botten på ugnen och grädda klart; frallor ca 5 min, baguetter ca 8 min, limpor ca 20 min.

  Vetesurdeg:
  100 g russin i 500 g vatten, låt stå i rumstemperatur i 4-5 dagar.
  Sila av vätskan och spara den, tillsätt 250 g vetemjöl och låt stå i rumstemperatur.
  Dag 2; tillsätt 250 g vetemjöl och 500 g vatten låt fortfarande stå i rumstemperatur.
  Dag 3; baka brödet alternativ mata surdegen igen med lika som dag 2 och baka brödet dag 4.
  Resterande surdeg kan förvaras i kyl i ca 1 vecka. Kom dock ihåg att ta fram den i rumstemperatur dagen innan den skall användas. Mata den med lika mycket som du tar. Surdeg kan även sparas i frys.

  Kockar
  Lycka till!

  /Tanja
 • Hatteljé, Skavlan och julbord

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 17, 2014
  I fredags hade vi besök av Kerstin från Hatteljén. Hon hade med sig massor av vackra hattar och hela personalstyrkan fick en grundlig lektion i "hattkunskap". Detta är förstås en följd av vårt koncept "Hattfnatt". Ett koncept som visat sig att våra gäster älskar. Varje kväll ser vi hattprydda gäster som går till middag och känner sig extra vackra. Och glada. och många bilder blir det...

  Hattar
  Kerstin hade med sig hattar i alla former och från alla möjliga årtionde. Vi fick lära oss hela den spännande historien bakom... Hattar kläder och arkitektur - allt hänger i hop.


  personal

  Kerstin valde coiffeurs och hattar till oss utifrån ansiktsform, kroppshydda, hårfärg mm. Ja, det är en hel vetenskap, både vad man passar i och hur hatten ska bäras.

  Ett bra spara-pengar-tips var, byt hatt till festerna så kan du bära samma klänning utan att någon märker. Fler tips delar vi gärna med oss av vid ditt nästa besök.

  Vi pratade också med Kerstin om att bjuda in till ett gemensamt hattvernissage/hattlunch i vår. Passar ju utmärkt i vårt vackra Galleri.

  Fredagen tog inte slut där. Under tiden riggades nämligen Kinarummet om till TV-studio.

  TV-team
  Delar av TV-produktionsteamet i väntan på...

  Best of Skavlan 2014
  ...Just det, Skavlan och Niklas som under kvällen spelade in "Best of Skavlan 2014". Programmet visas i SVT på nyårsnatten.

  Dukning julbord
  Samtidigt dukades matsalarna upp till kvällens julbord.

  Nu är det inte många sittningar kvar. Känns nästan lite sorgligt. Det har varit så härlig stämning och aldrig tidigare har vi haft så många julbordsgäster som i år. Vi avslutar alltså året precis som vi började det; Rekord! Lovely.

  /Tanja
 • Kockens korv

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 15, 2014
  "Kockens korv ger julkänsla" skriver Lidingö Tidning i ett stort och vackert reportage. Och kocken - ja det är vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

  Tommy Eriksson

  Hela reportaget, inklusive recept, kan du läsa här »

  /Tanja
 • Recept på julens smaker

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 09, 2014
  Julbord på Högberga Gård

  Det börjar närma sig jul  och julstöket är redan i full gång på många håll. Så också i vårt kök där allt görs från grunden på finaste råvaror. Här har vi samlat några av våra bästa julrecept; Sill Kirre, sylta, fläskkorv, Snickersrutor och massor annat julgodis.

  Recept Sill kirre

  200 g matjesill
  4 ägg
  12 cocktailtomater
  1,5 dl majonnäs
  2,5 msk chilisås
  Gräslök till garnering

  Gör gärna din egen majonnäs, (3 äggulor, 1 msk dijonsenap, 1 liter rapsolja, champagnevinäger, salt, peppar) Vispa äggulor, senap, droppa i oljan under ständig vispning, smaka av med vinäger, salt och peppar.

  Låt matjesillen dra i mjölk i 2 timmar. Skär i lagom små bitar, koka äggen fasta men krämiga 8-9 minuter, skala och klyfta. Blanda majonnäs, chilisås med halverade tomater, ägg och matjesill. Smaka av och garnera med fint hackad gräslök.

  inlagd sill till julbordet

  Snickers

  1 burk jordnötssmör
  2 dl sirap
  1 dl strösocker
  10 dl cornflakes
  1 dl kokosflingor
  1 tsk vaniljsocker

  Smält jordnötssmör, sirap och socker. Blanda i resten av ingredienserna. Tryck ut i form. Smält choklad och täck kakan.

  Rocky Road Fudge

  200 g mörk choklad
  200 g mjölkchoklad
  25 g smör
  397 g kondenserad mjölk
  2 tsk vaniljsocker
  2,5 dl minimarshmallows
  2,5 dl jordnötter
  Smält chokladen, smör och kondenserad mjölk till en slät smet, tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något, blanda i marshmallows och jordnötter. Häll upp i form ca 1 cm tjockt och låt svalna. Skär i lagom stora mumsbitar.

  Mörk chokladfudge

  3 dl grädde
  3 dl socker
  1 dl mörk sirap
  50 g smör
  2 msk glykos
  100 g mörk choklad
  Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°. Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

  Marsmallows

  200 g socker
  40 g glykos
  0,6 dl vatten
  Koka till 130 grader
  60 g äggvita (vispas styvt när sockerlagen är ca 110 grader)
  8 blad gelatin
  Smält i sockerlagen och häll försiktigt i vätskan i äggvitorna under fortsatt vispning. Vispa tills svalkat. Ha ur marshmallows smeten på maizena och florsocker i en form. Strö även över maizena och florsocker på toppen. Låt stelna och skär upp.

  marshmallow recept

  Högbergas sylta på gårdsgris

  1 kg griskind rimmad
  1 kg fläsklägg rimmad
  2 schalottenlökar
  2 morötter
  200 g finhackad kruspersilja
  zest från 2 citroner
  lagerblad
  timjan
  svartpeppar
  agar agar
  gelantin
  vitlök

  Rimma grisköttet med 20 g salt per kilo, timjanskvist och vitlök i 1 dygn. Lägg allt i en stor gryta, täck med vatten, koka upp. Byt vatten och låt sjuda ca 6 tim, skumma väl. Lyft upp köttet på hålbläck och låt svalka lite, reducera buljongen till 1/4,sila. Plocka köttet från benen och skär det i fina bitar, Koka upp buljongen med agar agar, ha i det blötlagda gelantinet. Blanda det skurna köttet med citronzest, kruspersilja och buljongen. Placera köttet i plastade formar och låt svalka. Skär dig en rejäl skiva och njut.

  Fläskkorv med julens smaker - grönkål, senap och anklever

  Fläskkorv
  1 kg grovmald fläskkarré
  50 g confiterad lök
  24 g salt
  3 g kryddpeppar
  3 g senapspulver
  25 g mjölkpulver
  12 g riven vitlök
  5 g vinäger
  5 dl isvatten
  Svinfjälster
  Ånga 58° i en timme

  Blanda färsen med salt, blanda i resterande ingredienser och kör några varv i blandaren. Mata i isvatten under omrörning. Gör ett stekprov och smaka, fyll fjälstret och picka skinnet med en nål. Låt korven vila i kyl över natten. Sjud korven (ej över 80 grader) till 60 grader i innertemperatur. Korven som blir över fryses in för att avnjutas vid senare tillfälle. Vid servering, stek korven i smör.

  (Om man inte hinner göra korv kan man använda sig av en fin bit svensk fläskkarré, rimma denna i 7 % saltlake (1 l vatten, 70 g salt) över natten. Gör en kryddmix på senapsfrön, kryddpeppar, lagerblad. Gnid in köttet och stek hårt runt om. Baka i 85 gradig ugn till ca 70 grader innertemperatur. Skiva upp och servera med samma tillbehör som till korven.)

   Brynt smörbakad champinjon
  1 dl brynt smör
  12 putsade champinjoner
  1 timjankvist
  Koka upp smöret och lägg i champinjonerna och timjanen, lägg på ett lock och dra av värmen, låt stå och dra i en timme.

  Råhyvlad champinjon
  2 putsade champinjoner
  Skär eller hyvla champinjonerna tunt på mandolin.

  Picklade senapsfrön
  1 dl gula och bruna senapsfrön
  0,5 dl ättika
  0,5 dl socker
  0,5 dl vatten
  Koka senapsfröna i rikligt med vatten i 10 min, sila bort vattnet och lägg i den varma ättikslagen, låt dra under lock i 1 timme.

  Citronsyrad rödlök
  1 tunt skivad rödlök
  0,5 dl citronsaft
  0,5 dl socker
  Koka upp citronsaft och socker, häll den varma vätskan över löken och låt dra under lock 1 timme.

  Ångad grönkål
  200 g grönkål
  Zest och saft från en citron
  1 msk olivolja
  Flingsalt
  Plocka och ånga grönkålen i 7 min, slunga grönkålen med citron och olivolja och salta.

  Sky
  2 kg sågade kalvben
  1 st schalottenlökar
  ½ st palsternacka
  ½ st morötter
  2 tsk tomatpuré
  1 st kvistar färsk timjan
  1 st lagerblad
  4 st svartpepparkorn
  3 liter vatten

  Skala och skär upp rotfrukterna och löken grovt, blanda med tomatpurén. Rosta kalvbenen och rotfrukter på 200 grader i 30 minuter. Ta bort överflödigt fett, lägg i en stor gryta. Häll på vattnet och ha i kryddorna. Sjud och skumma i ca 12 timmar. Sila fonden genom chinoise och reducera till ½. Smaka upp med salt, peppar och vinäger. Skyn som blir över fryses in i ispåsar. Perfekt att ta fram och koka underbara såser på.

  Riven anklever
  50 g fryst anklevermousse
  Riv den frysta anklevern över rätten på rivjärn.

  Kockar
  Lycka till och God Jul önskar kockarna på Högberga Gård!

  /Tanja

 • Högberga Ale

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 08, 2014
  Högberga Ale
  Mmmums. Visst har vi tagit fram en alldeles egen Ale: Högberga VinterAle. En härligt brödig, knäckig Ale med medium beska som tillverkats i samarbete med Skebo Bruksbryggeri i Roslagen. Ett riktigt hantverk. En Ale för vinterbruk bryggd på kornmalt, humle, vetemalt, roslagshonung och gott vatten.

  Alen finns i vårt sortiment under hela vintern och har blivit en storsäljare på årets julbord. Andra nykomlingar i ölsortimentet är; Kärlek Höst/Vinter, från Mikkeller, Mysingen, Midvinterbrygd och Sotholmen Extra Stout, från Nynäshamns Ångbryggeri samt Frost Bite IPA, från To Öl.

  Välkommen att prova. Vi dukar upp vårt julbord varje dag fram till och med 21 december och det finns fortfarande några platser kvar.

  /Tanja
 • En himmelsk upplevelse

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 02, 2014
  Förra vintern toppade de Tidningen Affärsvärldens lista “Himmelska upplevelser”. I år blev de årets företagare i Härjedalen. Avskilt och mäktigt 800 meter över havet ligger Fjällbäcken Lodge som drivs av värdparet Jon och Mia. Ett underbart ställe där vi själva valde att förlägga delar av vår kick off förra vintern och som jag nu varmt vill tipsa om för bästa vinterkonferensen.

  fjällstuga

  På 800 meter över havet med anor från 1800-talet ovan Bruksvallarna hittar ni denna unika pärla. Här kan grupper 5-25 personer mötas för konferens i exklusiv avskildhet med egen kock, värdinna och guide. Stilen är genuin och lite gammeldags med timmer från 1800-talet och här bjuds ett värdskap i världsklass. Man känner sig som hemma här – fast på fjället.

  Slalom

  Klättring

  Förutom att det är en härlig plats för konferens finns boende där du vaknar med solsken i blick och med en storslagen utsikt över fjällandskapet. Dessutom erbjuds massor av prisbelönta aktiviteter, t ex isklättring, skotersafari och glaciärturer men här i huset finns också tid att bara koppla av och njuta. Av bastu och utomhusjacuzzi. Av matupplevelse i toppklass - middagen var verkligen wow!! - där allt görs från grunden av lokalproducerade råvaror. Av lugnet. Av värmen. Av naturen.

  Jon Wagenius
  Jon tar er gärna med ut på en oförglömlig naturupplevelse och arrangerar såväl lugna som fartfyllda aktiviteter.

  Ja, så har ni ännu inte bokat in vinterns/vårens kick off/konferens så skulle jag varmt rekommendera att titta närmare på Fjällbäcken Lodge. Här lär man känna varandra bättre. Kommer närmare. Här byggs starka team. Idéer föds och man får dela nya upplevelser med kollegorna. Ser varandra i nya sammanhang. Här på Fjällbäcken mår människor och företag bra. Liksom hjärna och hjärta. Och till de som listar detta som en "himmelsk upplevelse", kan jag bara säga; Jag håller med.

  /Tanja
 • Lidingö - Sååå nära

  Skrivet av Tanja Brandin | dec 01, 2014
  Vi är lyriska här ute på Hälsans Ö - Lidingö idag. Vi har kommit så extremt nära. Nära allt känns det som. Norra länken har öppnat och på ett kick transporterar vi oss nu till och från Lidingö. Swisch in genom tunneln - vid Roslagstull för min del - och vips är man ute på Lidingöbron. Att det skulle bli bra förstod vi förstås redan när man började prata om bygget. Men att det skulle bli så här fantastiskt kunde vi inte föreställa oss. Och för våra konferensgäster blir det ett riktigt lyft med en bra mycket snabbare resa både från/till Arlanda och Stockholms City. Gott!

  Norra länken invigdes igår av Konung Carl den XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria och föregicks av ett fantastiskt springlopp helgen innan; Tunnelrun, där hela 42 000 löpare deltog. En riktig folkfest!

  Och det händer mer... Jag såg allt de nya tågvagnarna som ska trafikera nya Lidingöbanan när jag passerade AGA i morse. Sätena var fortfarande inplastade och lacken glänste. I mars 2015 ska allt var i gång igen. Nytt, fräscht, snabbt och nära. År 2020 räknar man med att hela utbyggnaden ska vara klar. Då ska man kunna åka spårvagn hela vägen från Sergels torg/T-Centralen till Högberga. Sååå nära.

  /Tanja
 • Senaste nytt!

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 12, 2014
  I går gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Om du inte har fått det i din mejlkorg men vill läsa det, så kan du göra det här. Vill du ha brevet fortsättningsvis en gång per månad så kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på startsidan.

  Trevlig läsning!

  /Tanja
 • Julgodis - recept

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 06, 2014
  Julbord på Högberga Gård

  Julkänslorna har liksom redan infunnit sig hos oss. Vi har diskuterat årets julbord ett tag och från köket har man känt dofter som påminner om julen på mormors tid. Här, hos oss, lagas precis allt från grunden så det gäller att börja i tid. Och så idag kom första snön. Stora, vita flingor som långsamt faller mot marken. Och stannar kvar. Breder ut sig som ett vackert, vitt täcke på vår gård och ger oss den där sista knuffen in i julens stämningsfulla värld. Detta inspirerade oss till följande i dag;

  Inspiration 1. Jag sätter i hop ett litet pressmeddelande där vi berättar om årets julbord på Högberga Gård; "Nytänk, passion och tradition möts på Högberga Gård i jul".

  Inspiration 2. Tommy skickar fler smarriga recept på julgodis, mums. Dessa vill jag förstås bjuda på här:

  Rocky Road Fudge
  200 g mörk choklad
  200 g mjölk choklad
  25 g smör
  397 g kond. mjölk
  2 tsk vaniljsocker
  2,5 dl minimarshmallows
  2,5 dl jordnötter

  Smält choklad, smör och kondenserad mjölk till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något. Blanda i marshmallows och jordnötter

  Mörk chokladfudge
  3 dl grädde
  3 dl socker
  1 dl mörk sirap
  50 g smör
  2 msk glykos
  100 g mörk choklad

  Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°
  Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

  marshmallow recept

  Marsmallows

  130 g äggvita
  50 g socker
  Vispa fluffigt

  150 g socker
  20 g glukos
  65 g vatten
  Koka till 128 grader
  Tillsätt 3 gelantinblad

  Vispa alltsammans svalt, spritsa eller bre ut på plåt med hälften maizena och hälften florsocker. Arbeta snabbt för det stelnar relativt fort. Skär eller klipp i lagom stora bitar och servera. Dessa kan du smaksätta med saffran eller kardemumma om du vill ha det mera juligt. Ha då i smaksättningen med äggvitan och sockret.

  Fler recept från vårt kök finner du här »

  Och planerar du att boka julbord så kan du läsa mer om våra julbord och sittningar här »

  /Tanja
 • Hattfnatt

  Skrivet av Tanja Brandin | nov 04, 2014
  Det är otroligt roligt och givande när nya koncept liksom bara blir av. Växer fram. Något eller någon sätter i gång en tanke som en annan spinner vidare på. En tredje nappar och börjar testa idén. Man ser att gästerna tycker om det. Blir glada. Och nyfikna. Man ser leenden. Mobilkameror som åker fram. Och så är man plötsligt ett helt gäng som tillsammans utvecklar konceptet och fler nyfikna frågor kommer. Någon tidning hör av sig och undrar; vad är det här med hattar som ni håller på med? Varför? Hur många har ni? Osv...

  Hattar på Högberga Gård

  Ungefär så gick det till när vi utvecklade vårt nya koncept som i dagens pressmeddelande heter; "Hattfnatt på Högberga Gård".

  ha
  För att vi älskar hattar! Sofistikerade detaljer. Och leende gäster.

  Hos oss finns nu hattar som ett dekorfullt inslag i inredningen men framförallt till utlåning till våra gäster att bära som ett vacker smycke eller stilfullt attribut. Eller kanske bara för att ta en selfie eller gruppbild med kollegorna. Här finns cylinderhatt, plommonstop eller Chapeau-Claque. En modern hatt från Loevenich eller av finaste märket Whiteley. Ja, här finns något för alla smaker. Och alla slags tillställningar.

  Välkommen att prova vid ditt nästa besök!

  /Tanja
 • Tommy tävlar

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 27, 2014
  Så kom den stora dagen. Vår Tommy skulle åter igen tävla i semifinalen i Årets Kock. Det var fredag och fortfarande mörkt ute när vi startade resan upp mot Borlänge. Fjärilar i magen, såklart. Men Tommy verkade kolugn och väldigt fokuserad när han gick ut i köket sådär vid halvtio-tiden.

  Tommy eriksson
  Efter ett par timmar (jag tappade koll på tiden - bara stod stirrande och följde varenda rörelse där i köket) så var det dags för upplägget av Tommys "Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor".

  Årets Kock bidrag 2015
  Volià - Och så presentation för årets jury...

  tommy2
  Och intervju...

  Tommy Eriksson och Johan Hjort
  Johan stolt och glad vd och Tommy nöjd med sin insats...

  Motståndet hårt. Ja, det är ju 24 av Sveriges absolut bästa kockar som möts i denna tävling. Två av 12 semifinalister skulle så vidare direkt till final. Det blev Anders Karlsson från The Absolute Company och Markus Westh från Lilla Ego Krog som gick direkt till final. Stort grattis till dem!!

  Nu håller vi tummarna för "Sista chansen". Åtta kockar får inom kort beskedet att de på poäng går vidare i tävlingen och har då chansen att tävla om de återstående fyra finalplatserna. Vi väntar med spänning!

  /Tanja
 • Läs Högtryck No 8 online

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 20, 2014
  Nu finns senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck att läsa online.

  Kundmagasin Högtryck

  Trevlig läsning!

  /Tanja
 • Sicken måndag!

  Skrivet av Tanja Brandin | okt 14, 2014
  Så härligt med dagar som inte alls blir som man tänkt sig. Speciellt en måndag som denna.

  Går igenom ett väldigt spännande utvecklingsprojekt med Tina när vi båda ska in i ett mycket intressant möte om ett annat spännande utvecklingsprojekt. Då kommer vår kökschef Tommy insläntrande säger;
  - Jag är vidare. Jag är vidare Tanja.
  Moi frågetecken.
  - Vad?
  - Det är klart, nu kan du släppa det du säkert redan har förberett.
  Hehe, han känner mig.
  - Meh, men, menar du Årets Kock? Det är väl imorgon man ska få besked om man går vidare till semifinal?
  - Idag. Jag har fått besked att jag är vidare. Det är idag som är den 13e.
  Whiiiihoooo! Vi skriker i kör uppe på kontoret Tina, Inger och jag. Tommy bara; suck!! Grattis, grattis, grattis och kramar som han försöker slingra sig ur. Men han är fast. Ända tills Danielle ropar; Tanja, Tanja kom - en u-båt utanför. Jag släpper taget om Tommy motvilligt, springer ut, beväpnad endast med en kamera men redo för försvar...

  u-båt
  Hmm, vem av våra diskreta konkurrenter guppar omkring här utanför idag då?...

  ...hinner jag tänka innan jag är uppe på kontoret igen och kan släppa denna fina pressrelease - som jag kanske förberett i smyg - om vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

  Tommy Eriksson
  Tommy gick vidare i Årets Kock 2015 med rätten...


  Årets Kock 2015 maträtt

  ...Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor. Vilken skönhet!

  Glädjen är stor här på Högberga och vi är förstås mäkta stolta över vår Tommy som vi kommer hålla alla tummar för när han tävlar igen den 24 oktober i Borlänge.

  Samtidigt som allt detta sker fyller faktiskt en annan fantastisk person 40 år.

  Johan Hjort
  Det är vår vd och ägare Johan Hjort det. Största GRATTIS världens bästa Boss som tittade förbi och det blev tårta, sång, jubel och paket.

  Och så hittade jag en något yngre modell i arkivet som jag gärna plockar fram en dag som denna.

  hj
  Grattis Hjort!
  Grattis Tommy!
  Grattis till oss som får så härligt händelserika arbetsdagar som kanske inte alltid blir exakt som man tänkt sig. Speciellt inte underbara måndagar som denna.

  /Tanja