• Hatteljé, Skavlan och julbord

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 17, 2014
    I fredags hade vi besök av Kerstin från Hatteljén. Hon hade med sig massor av vackra hattar och hela personalstyrkan fick en grundlig lektion i "hattkunskap". Detta är förstås en följd av vårt koncept "Hattfnatt". Ett koncept som visat sig att våra gäster älskar. Varje kväll ser vi hattprydda gäster som går till middag och känner sig extra vackra. Och glada. och många bilder blir det...

    Hattar
    Kerstin hade med sig hattar i alla former och från alla möjliga årtionde. Vi fick lära oss hela den spännande historien bakom... Hattar kläder och arkitektur - allt hänger i hop.


    personal

    Kerstin valde coiffeurs och hattar till oss utifrån ansiktsform, kroppshydda, hårfärg mm. Ja, det är en hel vetenskap, både vad man passar i och hur hatten ska bäras.

    Ett bra spara-pengar-tips var, byt hatt till festerna så kan du bära samma klänning utan att någon märker. Fler tips delar vi gärna med oss av vid ditt nästa besök.

    Vi pratade också med Kerstin om att bjuda in till ett gemensamt hattvernissage/hattlunch i vår. Passar ju utmärkt i vårt vackra Galleri.

    Fredagen tog inte slut där. Under tiden riggades nämligen Kinarummet om till TV-studio.

    TV-team
    Delar av TV-produktionsteamet i väntan på...

    Best of Skavlan 2014
    ...Just det, Skavlan och Niklas som under kvällen spelade in "Best of Skavlan 2014". Programmet visas i SVT på nyårsnatten.

    Dukning julbord
    Samtidigt dukades matsalarna upp till kvällens julbord.

    Nu är det inte många sittningar kvar. Känns nästan lite sorgligt. Det har varit så härlig stämning och aldrig tidigare har vi haft så många julbordsgäster som i år. Vi avslutar alltså året precis som vi började det; Rekord! Lovely.

    /Tanja
  • Kockens korv

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 15, 2014
    "Kockens korv ger julkänsla" skriver Lidingö Tidning i ett stort och vackert reportage. Och kocken - ja det är vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

    Tommy Eriksson

    Hela reportaget, inklusive recept, kan du läsa här »

    /Tanja
  • Recept på julens smaker

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 09, 2014
    Julbord på Högberga Gård

    Det börjar närma sig jul  och julstöket är redan i full gång på många håll. Så också i vårt kök där allt görs från grunden på finaste råvaror. Här har vi samlat några av våra bästa julrecept; Sill Kirre, sylta, fläskkorv, Snickersrutor och massor annat julgodis.

    Recept Sill kirre

    200 g matjesill
    4 ägg
    12 cocktailtomater
    1,5 dl majonnäs
    2,5 msk chilisås
    Gräslök till garnering

    Gör gärna din egen majonnäs, (3 äggulor, 1 msk dijonsenap, 1 liter rapsolja, champagnevinäger, salt, peppar) Vispa äggulor, senap, droppa i oljan under ständig vispning, smaka av med vinäger, salt och peppar.

    Låt matjesillen dra i mjölk i 2 timmar. Skär i lagom små bitar, koka äggen fasta men krämiga 8-9 minuter, skala och klyfta. Blanda majonnäs, chilisås med halverade tomater, ägg och matjesill. Smaka av och garnera med fint hackad gräslök.

    inlagd sill till julbordet

    Snickers

    1 burk jordnötssmör
    2 dl sirap
    1 dl strösocker
    10 dl cornflakes
    1 dl kokosflingor
    1 tsk vaniljsocker

    Smält jordnötssmör, sirap och socker. Blanda i resten av ingredienserna. Tryck ut i form. Smält choklad och täck kakan.

    Rocky Road Fudge

    200 g mörk choklad
    200 g mjölkchoklad
    25 g smör
    397 g kondenserad mjölk
    2 tsk vaniljsocker
    2,5 dl minimarshmallows
    2,5 dl jordnötter
    Smält chokladen, smör och kondenserad mjölk till en slät smet, tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något, blanda i marshmallows och jordnötter. Häll upp i form ca 1 cm tjockt och låt svalna. Skär i lagom stora mumsbitar.

    Mörk chokladfudge

    3 dl grädde
    3 dl socker
    1 dl mörk sirap
    50 g smör
    2 msk glykos
    100 g mörk choklad
    Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°. Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

    Marsmallows

    200 g socker
    40 g glykos
    0,6 dl vatten
    Koka till 130 grader
    60 g äggvita (vispas styvt när sockerlagen är ca 110 grader)
    8 blad gelatin
    Smält i sockerlagen och häll försiktigt i vätskan i äggvitorna under fortsatt vispning. Vispa tills svalkat. Ha ur marshmallows smeten på maizena och florsocker i en form. Strö även över maizena och florsocker på toppen. Låt stelna och skär upp.

    marshmallow recept

    Högbergas sylta på gårdsgris

    1 kg griskind rimmad
    1 kg fläsklägg rimmad
    2 schalottenlökar
    2 morötter
    200 g finhackad kruspersilja
    zest från 2 citroner
    lagerblad
    timjan
    svartpeppar
    agar agar
    gelantin
    vitlök

    Rimma grisköttet med 20 g salt per kilo, timjanskvist och vitlök i 1 dygn. Lägg allt i en stor gryta, täck med vatten, koka upp. Byt vatten och låt sjuda ca 6 tim, skumma väl. Lyft upp köttet på hålbläck och låt svalka lite, reducera buljongen till 1/4,sila. Plocka köttet från benen och skär det i fina bitar, Koka upp buljongen med agar agar, ha i det blötlagda gelantinet. Blanda det skurna köttet med citronzest, kruspersilja och buljongen. Placera köttet i plastade formar och låt svalka. Skär dig en rejäl skiva och njut.

    Fläskkorv med julens smaker - grönkål, senap och anklever

    Fläskkorv
    1 kg grovmald fläskkarré
    50 g confiterad lök
    24 g salt
    3 g kryddpeppar
    3 g senapspulver
    25 g mjölkpulver
    12 g riven vitlök
    5 g vinäger
    5 dl isvatten
    Svinfjälster
    Ånga 58° i en timme

    Blanda färsen med salt, blanda i resterande ingredienser och kör några varv i blandaren. Mata i isvatten under omrörning. Gör ett stekprov och smaka, fyll fjälstret och picka skinnet med en nål. Låt korven vila i kyl över natten. Sjud korven (ej över 80 grader) till 60 grader i innertemperatur. Korven som blir över fryses in för att avnjutas vid senare tillfälle. Vid servering, stek korven i smör.

    (Om man inte hinner göra korv kan man använda sig av en fin bit svensk fläskkarré, rimma denna i 7 % saltlake (1 l vatten, 70 g salt) över natten. Gör en kryddmix på senapsfrön, kryddpeppar, lagerblad. Gnid in köttet och stek hårt runt om. Baka i 85 gradig ugn till ca 70 grader innertemperatur. Skiva upp och servera med samma tillbehör som till korven.)

     Brynt smörbakad champinjon
    1 dl brynt smör
    12 putsade champinjoner
    1 timjankvist
    Koka upp smöret och lägg i champinjonerna och timjanen, lägg på ett lock och dra av värmen, låt stå och dra i en timme.

    Råhyvlad champinjon
    2 putsade champinjoner
    Skär eller hyvla champinjonerna tunt på mandolin.

    Picklade senapsfrön
    1 dl gula och bruna senapsfrön
    0,5 dl ättika
    0,5 dl socker
    0,5 dl vatten
    Koka senapsfröna i rikligt med vatten i 10 min, sila bort vattnet och lägg i den varma ättikslagen, låt dra under lock i 1 timme.

    Citronsyrad rödlök
    1 tunt skivad rödlök
    0,5 dl citronsaft
    0,5 dl socker
    Koka upp citronsaft och socker, häll den varma vätskan över löken och låt dra under lock 1 timme.

    Ångad grönkål
    200 g grönkål
    Zest och saft från en citron
    1 msk olivolja
    Flingsalt
    Plocka och ånga grönkålen i 7 min, slunga grönkålen med citron och olivolja och salta.

    Sky
    2 kg sågade kalvben
    1 st schalottenlökar
    ½ st palsternacka
    ½ st morötter
    2 tsk tomatpuré
    1 st kvistar färsk timjan
    1 st lagerblad
    4 st svartpepparkorn
    3 liter vatten

    Skala och skär upp rotfrukterna och löken grovt, blanda med tomatpurén. Rosta kalvbenen och rotfrukter på 200 grader i 30 minuter. Ta bort överflödigt fett, lägg i en stor gryta. Häll på vattnet och ha i kryddorna. Sjud och skumma i ca 12 timmar. Sila fonden genom chinoise och reducera till ½. Smaka upp med salt, peppar och vinäger. Skyn som blir över fryses in i ispåsar. Perfekt att ta fram och koka underbara såser på.

    Riven anklever
    50 g fryst anklevermousse
    Riv den frysta anklevern över rätten på rivjärn.

    Kockar
    Lycka till och God Jul önskar kockarna på Högberga Gård!

    /Tanja

  • Högberga Ale

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 08, 2014
    Högberga Ale
    Mmmums. Visst har vi tagit fram en alldeles egen Ale: Högberga VinterAle. En härligt brödig, knäckig Ale med medium beska som tillverkats i samarbete med Skebo Bruksbryggeri i Roslagen. Ett riktigt hantverk. En Ale för vinterbruk bryggd på kornmalt, humle, vetemalt, roslagshonung och gott vatten.

    Alen finns i vårt sortiment under hela vintern och har blivit en storsäljare på årets julbord. Andra nykomlingar i ölsortimentet är; Kärlek Höst/Vinter, från Mikkeller, Mysingen, Midvinterbrygd och Sotholmen Extra Stout, från Nynäshamns Ångbryggeri samt Frost Bite IPA, från To Öl.

    Välkommen att prova. Vi dukar upp vårt julbord varje dag fram till och med 21 december och det finns fortfarande några platser kvar.

    /Tanja
  • En himmelsk upplevelse

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 02, 2014
    Förra vintern toppade de Tidningen Affärsvärldens lista “Himmelska upplevelser”. I år blev de årets företagare i Härjedalen. Avskilt och mäktigt 800 meter över havet ligger Fjällbäcken Lodge som drivs av värdparet Jon och Mia. Ett underbart ställe där vi själva valde att förlägga delar av vår kick off förra vintern och som jag nu varmt vill tipsa om för bästa vinterkonferensen.

    fjällstuga

    På 800 meter över havet med anor från 1800-talet ovan Bruksvallarna hittar ni denna unika pärla. Här kan grupper 5-25 personer mötas för konferens i exklusiv avskildhet med egen kock, värdinna och guide. Stilen är genuin och lite gammeldags med timmer från 1800-talet och här bjuds ett värdskap i världsklass. Man känner sig som hemma här – fast på fjället.

    Slalom

    Klättring

    Förutom att det är en härlig plats för konferens finns boende där du vaknar med solsken i blick och med en storslagen utsikt över fjällandskapet. Dessutom erbjuds massor av prisbelönta aktiviteter, t ex isklättring, skotersafari och glaciärturer men här i huset finns också tid att bara koppla av och njuta. Av bastu och utomhusjacuzzi. Av matupplevelse i toppklass - middagen var verkligen wow!! - där allt görs från grunden av lokalproducerade råvaror. Av lugnet. Av värmen. Av naturen.

    Jon Wagenius
    Jon tar er gärna med ut på en oförglömlig naturupplevelse och arrangerar såväl lugna som fartfyllda aktiviteter.

    Ja, så har ni ännu inte bokat in vinterns/vårens kick off/konferens så skulle jag varmt rekommendera att titta närmare på Fjällbäcken Lodge. Här lär man känna varandra bättre. Kommer närmare. Här byggs starka team. Idéer föds och man får dela nya upplevelser med kollegorna. Ser varandra i nya sammanhang. Här på Fjällbäcken mår människor och företag bra. Liksom hjärna och hjärta. Och till de som listar detta som en "himmelsk upplevelse", kan jag bara säga; Jag håller med.

    /Tanja
  • Lidingö - Sååå nära

    Skrivet av Tanja Brandin | dec 01, 2014
    Vi är lyriska här ute på Hälsans Ö - Lidingö idag. Vi har kommit så extremt nära. Nära allt känns det som. Norra länken har öppnat och på ett kick transporterar vi oss nu till och från Lidingö. Swisch in genom tunneln - vid Roslagstull för min del - och vips är man ute på Lidingöbron. Att det skulle bli bra förstod vi förstås redan när man började prata om bygget. Men att det skulle bli så här fantastiskt kunde vi inte föreställa oss. Och för våra konferensgäster blir det ett riktigt lyft med en bra mycket snabbare resa både från/till Arlanda och Stockholms City. Gott!

    Norra länken invigdes igår av Konung Carl den XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria och föregicks av ett fantastiskt springlopp helgen innan; Tunnelrun, där hela 42 000 löpare deltog. En riktig folkfest!

    Och det händer mer... Jag såg allt de nya tågvagnarna som ska trafikera nya Lidingöbanan när jag passerade AGA i morse. Sätena var fortfarande inplastade och lacken glänste. I mars 2015 ska allt var i gång igen. Nytt, fräscht, snabbt och nära. År 2020 räknar man med att hela utbyggnaden ska vara klar. Då ska man kunna åka spårvagn hela vägen från Sergels torg/T-Centralen till Högberga. Sååå nära.

    /Tanja
  • Senaste nytt!

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 12, 2014
    I går gick vi ut med månadens nyhetsbrev. Om du inte har fått det i din mejlkorg men vill läsa det, så kan du göra det här. Vill du ha brevet fortsättningsvis en gång per månad så kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på startsidan.

    Trevlig läsning!

    /Tanja
  • Julgodis - recept

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 06, 2014
    Julbord på Högberga Gård

    Julkänslorna har liksom redan infunnit sig hos oss. Vi har diskuterat årets julbord ett tag och från köket har man känt dofter som påminner om julen på mormors tid. Här, hos oss, lagas precis allt från grunden så det gäller att börja i tid. Och så idag kom första snön. Stora, vita flingor som långsamt faller mot marken. Och stannar kvar. Breder ut sig som ett vackert, vitt täcke på vår gård och ger oss den där sista knuffen in i julens stämningsfulla värld. Detta inspirerade oss till följande i dag;

    Inspiration 1. Jag sätter i hop ett litet pressmeddelande där vi berättar om årets julbord på Högberga Gård; "Nytänk, passion och tradition möts på Högberga Gård i jul".

    Inspiration 2. Tommy skickar fler smarriga recept på julgodis, mums. Dessa vill jag förstås bjuda på här:

    Rocky Road Fudge
    200 g mörk choklad
    200 g mjölk choklad
    25 g smör
    397 g kond. mjölk
    2 tsk vaniljsocker
    2,5 dl minimarshmallows
    2,5 dl jordnötter

    Smält choklad, smör och kondenserad mjölk till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna något. Blanda i marshmallows och jordnötter

    Mörk chokladfudge
    3 dl grädde
    3 dl socker
    1 dl mörk sirap
    50 g smör
    2 msk glykos
    100 g mörk choklad

    Blanda grädde, socker och sirap, koka upp på svag värme till 120°
    Rör ner glykos och smör. Låt koka 1 min. Ta av från värmen och rör ner chokladen.

    marshmallow recept

    Marsmallows

    130 g äggvita
    50 g socker
    Vispa fluffigt

    150 g socker
    20 g glukos
    65 g vatten
    Koka till 128 grader
    Tillsätt 3 gelantinblad

    Vispa alltsammans svalt, spritsa eller bre ut på plåt med hälften maizena och hälften florsocker. Arbeta snabbt för det stelnar relativt fort. Skär eller klipp i lagom stora bitar och servera. Dessa kan du smaksätta med saffran eller kardemumma om du vill ha det mera juligt. Ha då i smaksättningen med äggvitan och sockret.

    Fler recept från vårt kök finner du här »

    Och planerar du att boka julbord så kan du läsa mer om våra julbord och sittningar här »

    /Tanja
  • Hattfnatt

    Skrivet av Tanja Brandin | nov 04, 2014
    Det är otroligt roligt och givande när nya koncept liksom bara blir av. Växer fram. Något eller någon sätter i gång en tanke som en annan spinner vidare på. En tredje nappar och börjar testa idén. Man ser att gästerna tycker om det. Blir glada. Och nyfikna. Man ser leenden. Mobilkameror som åker fram. Och så är man plötsligt ett helt gäng som tillsammans utvecklar konceptet och fler nyfikna frågor kommer. Någon tidning hör av sig och undrar; vad är det här med hattar som ni håller på med? Varför? Hur många har ni? Osv...

    Hattar på Högberga Gård

    Ungefär så gick det till när vi utvecklade vårt nya koncept som i dagens pressmeddelande heter; "Hattfnatt på Högberga Gård".

    ha
    För att vi älskar hattar! Sofistikerade detaljer. Och leende gäster.

    Hos oss finns nu hattar som ett dekorfullt inslag i inredningen men framförallt till utlåning till våra gäster att bära som ett vacker smycke eller stilfullt attribut. Eller kanske bara för att ta en selfie eller gruppbild med kollegorna. Här finns cylinderhatt, plommonstop eller Chapeau-Claque. En modern hatt från Loevenich eller av finaste märket Whiteley. Ja, här finns något för alla smaker. Och alla slags tillställningar.

    Välkommen att prova vid ditt nästa besök!

    /Tanja
  • Tommy tävlar

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 27, 2014
    Så kom den stora dagen. Vår Tommy skulle åter igen tävla i semifinalen i Årets Kock. Det var fredag och fortfarande mörkt ute när vi startade resan upp mot Borlänge. Fjärilar i magen, såklart. Men Tommy verkade kolugn och väldigt fokuserad när han gick ut i köket sådär vid halvtio-tiden.

    Tommy eriksson
    Efter ett par timmar (jag tappade koll på tiden - bara stod stirrande och följde varenda rörelse där i köket) så var det dags för upplägget av Tommys "Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor".

    Årets Kock bidrag 2015
    Volià - Och så presentation för årets jury...

    tommy2
    Och intervju...

    Tommy Eriksson och Johan Hjort
    Johan stolt och glad vd och Tommy nöjd med sin insats...

    Motståndet hårt. Ja, det är ju 24 av Sveriges absolut bästa kockar som möts i denna tävling. Två av 12 semifinalister skulle så vidare direkt till final. Det blev Anders Karlsson från The Absolute Company och Markus Westh från Lilla Ego Krog som gick direkt till final. Stort grattis till dem!!

    Nu håller vi tummarna för "Sista chansen". Åtta kockar får inom kort beskedet att de på poäng går vidare i tävlingen och har då chansen att tävla om de återstående fyra finalplatserna. Vi väntar med spänning!

    /Tanja
  • Läs Högtryck No 8 online

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 20, 2014
    Nu finns senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck att läsa online.

    Kundmagasin Högtryck

    Trevlig läsning!

    /Tanja
  • Sicken måndag!

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 14, 2014
    Så härligt med dagar som inte alls blir som man tänkt sig. Speciellt en måndag som denna.

    Går igenom ett väldigt spännande utvecklingsprojekt med Tina när vi båda ska in i ett mycket intressant möte om ett annat spännande utvecklingsprojekt. Då kommer vår kökschef Tommy insläntrande säger;
    - Jag är vidare. Jag är vidare Tanja.
    Moi frågetecken.
    - Vad?
    - Det är klart, nu kan du släppa det du säkert redan har förberett.
    Hehe, han känner mig.
    - Meh, men, menar du Årets Kock? Det är väl imorgon man ska få besked om man går vidare till semifinal?
    - Idag. Jag har fått besked att jag är vidare. Det är idag som är den 13e.
    Whiiiihoooo! Vi skriker i kör uppe på kontoret Tina, Inger och jag. Tommy bara; suck!! Grattis, grattis, grattis och kramar som han försöker slingra sig ur. Men han är fast. Ända tills Danielle ropar; Tanja, Tanja kom - en u-båt utanför. Jag släpper taget om Tommy motvilligt, springer ut, beväpnad endast med en kamera men redo för försvar...

    u-båt
    Hmm, vem av våra diskreta konkurrenter guppar omkring här utanför idag då?...

    ...hinner jag tänka innan jag är uppe på kontoret igen och kan släppa denna fina pressrelease - som jag kanske förberett i smyg - om vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson.

    Tommy Eriksson
    Tommy gick vidare i Årets Kock 2015 med rätten...


    Årets Kock 2015 maträtt

    ...Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor. Vilken skönhet!

    Glädjen är stor här på Högberga och vi är förstås mäkta stolta över vår Tommy som vi kommer hålla alla tummar för när han tävlar igen den 24 oktober i Borlänge.

    Samtidigt som allt detta sker fyller faktiskt en annan fantastisk person 40 år.

    Johan Hjort
    Det är vår vd och ägare Johan Hjort det. Största GRATTIS världens bästa Boss som tittade förbi och det blev tårta, sång, jubel och paket.

    Och så hittade jag en något yngre modell i arkivet som jag gärna plockar fram en dag som denna.

    hj
    Grattis Hjort!
    Grattis Tommy!
    Grattis till oss som får så härligt händelserika arbetsdagar som kanske inte alltid blir exakt som man tänkt sig. Speciellt inte underbara måndagar som denna.

    /Tanja
  • Wake me up - fri träning varje torsdag

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
    Vi älskar att hålla i gång. Och vi vet att många av våra gäster också gör det. Därför har vi bland annat ett fullt utrustat gym här på Högberga Gård, som just nu genomgår en projektering för ytterligare utveckling och modernisering. Vi har också inlett ett nytt samarbete med träningscoach Caroline på C.T.C vilket innebär att du som gäst kan boka henne för olika träningspass i grupp, som PT i gymmet eller som löparcoach. Själva har vi bestämt oss för att bjuda alla gäster på ett härligt morgonpass varje torsdag morgon kl 06.45 under ledning av Caroline.

    C.T.C logotyp

    På passet "Wake me up" väcker vi kroppen med uppvärmning och rörlighetsträning för att sedan jobba vidare med styrkeövningar för hela kroppen innan avslutande stretch. Du känner dig redo för en ny dag och kan sätta dig vid frukostbuffén hungrig och nöjd med att du startat dagen på bästa sätt. 40 min. Samling på baksidan på terrassen där vi kan njuta av soluppgången över havet. Start nu på torsdag! Välkommen!

    Så - missa inte att ta med träningskläder till ert nästa torsdagsmöte. Alla kan vara med!!

    För er som besöker oss på fredagar så erbjuder vi 15 minuters fredagsfys.

    Fredagsfys på Högberga Gård
    Varje fredag morgon kl 08.45 håller vår Les Milles-utbildade receptionschef Ulla Mäki ett 15 minuter långt pass för all vår personal och förstås för alla gäster som vill vara med.

    Varmt välkomna att träna med oss!

    /Tanja
  • All time high!!

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 07, 2014
    Personalen firar

    Yes! Vi gör det igen. När vi fick september månads siffror insåg vi att vi precis gjort vår bästa månad någonsin i Högberga Gårds historia. Det känns förstås fantastiskt och helt klart värt att fira. Så det gör vi!

    Tack alla ni som ger oss förtroendet att arrangera era viktiga möten, briljanta bröllop, romantiska weekends och fantastiska fester!

    Hela pressmeddelandet om "Försäljningsrekord + 10 %" kan du läsa här »

    /Tanja
  • Nya medarbetare

    Skrivet av Tanja Brandin | okt 06, 2014
    Vi växer så det knakar här på Högberga. Både med nyheter i vårt utbud och i antalet gäster som besöker oss. Så ljuvligt! Tack vare det har vi också möjlighet att anställa fler härliga stjärnor till vårt team. Låt oss presentera fyra av våra senast anställda medarbetare här;

    Personal
    Niklas Waclaw (Servitör), Maria Hellemo (Bokning/Konferensplanering), Jenny Nouri (Receptionist/privatbokning) och Aurore Lindhé (Receptionist/privatbokning).

    Vi säger varmt välkomna till teamet! Och vi hälsar dig varmt välkommet att möta dem vid ditt nästa besök hos oss på Högberga Gård.

    /Tanja
  • Högtryck No 8

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 29, 2014
    Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. Där har vi bland annat intervjuat Lidingöprofilen Christer Lindarw som berättar om hur han njuter av det goda livet, om att gå i högklackat och om att ha varit queerdrottning genom åren. Vi möter trendspanare Göran Adlén som ger oss senaste trenderna inom marknadsföring och vi startar Vinskola del 1 med vår restaurangchef Danielle. Vi bjuder på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

    Kundmagasin Högtryck
    Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

    Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

    Kundmagasin Högtryck No 7
    Läs Högtryck No 7 online här »

    Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

    Jack Vreeswijk
    Läs Högtryck No 6 online här »


    Högtryck

    Läs Högtryck No 5 online här »

    Labero
    Läs Högtryck No 4 online här »



    Läs Högtryck No 3 här  »


    Högtryck No 2 kan du läsa online här »


    Högtryck No 1 kan du läsa online här »  

    /Tanja
  • Lycka till alla löpare!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 27, 2014
    Lidingöloppet 2014
    Idag önskar vi alla våra gäster, som springer Lidingöloppet, stort lycka till! Kör så det ryker! Hoppas uppladdningen hos oss varit prima och att även nedvarvningen blir det när så blir dags.

    Vi säger också grattis till Lidingöloppet som fyller 50 år i år!!

    Marathon.se berättar; "Innan Lidingöloppet startades 1965 var långlöpning en sport för en liten skara entusiaster. Det var på Lidingö som man var först i Europa att kunna räkna löpare i tusental. Utvecklingen för löpningen i Sverige hade helt klart sett annorlunda ut om inte pionjärerna på Lidingö vågat sig på att arrangera ett lopp för den breda allmänheten. Läs hela historien här »"

    /Tanja
  • Exceptionell råvara - ett smakmöte

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 22, 2014
    Vilken ära! I går fick vi vara med och arrangera något så häftigt som eventet "Exceptionell råvara" - ett smakmöte där några av Sveriges mest kända kockar och producenter möts i syfte att hitta de allra finaste råvarorna. Det var provsmakning, föredrag och kvällen avslutades med finfin middag signerad Björn Frantzén (som också är en av initiativtagarna till projektet) och Pascal Barbot från Astrance i Paris. Det var wow!!

    Provsmakning exceptionell råvara
    Provsmakning. Man bedömer fem produkter av varje råvaruslag utifrån utseende, mörhet, saftighet, smak och doft.

    Och igår korades nötkött från Fullblodswagyu från uppfödaren Anders Larson, iWagyu/
    Värmvik säteri tillsammans med nötkött av rasen Angus från uppfödaren Lars-Erik
    Andersson på Naturbeteskött som de första råvarorna någonsin till Exceptionell Råvara.

    exceptionell råvara
    En råvara


    diskussion

    Pascal Barbot och Björn Frantzén

    Tommy i köket
    Vår Tommy var förstås på plats i köket. Totalt var de 12 kockar som tillsammans tillagade en fyrarätters middag till 65 gäster.


    Mingel i Kinarummet

    När provsmakningen var slut minglade gästerna i Kinarummet.


    Pascal Barbot

    Under tiden var det full aktivitet i köket under ledning av Pascal.


    Förrätt signerad Pascal Barbot

    Och resultatet lät sig inte vänta. Så vacker förrätt, innehållande bland annat; Kycklinglår och bröst från Ockelbo, Maremme ostron, mjölkskinn, alger och blad.

    En riktigt härlig söndag för oss förstås. Och extra glada blev vi förstås när de var riktigt nöjda med oss. Mer om det här » 
    Och jag väldigt nöjd med vår fotograf Danger som förevigade denna dag åt oss.

    Exceptionell Råvaras eget pressmeddelande om dagen kan du läsa här »

    /Tanja
  • Skördefest - på lördag - välkommen!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 17, 2014
    ronnie-p

    Varje år i september åker vinmakarna tillsammans med delar av vår personalstyrka till Toscana för att plocka 10 ton druvor som sedan blir 7 000 flaskor toscanskt rödvin i vår vinfabrik här på Lidingö. Just nu pågår plockningen för fullt. Idag är stora plockardagen och experterna säger att druvorna är väldigt fina i år, trots den regniga sommaren.

    druvor i toscana

    I år kommer vi hem med druvorna till Högberga Gård lördagen den 20 september och som vanligt bjuder Högberga Vinfabrik in till skördefest i samband med detta. Och du är välkommen!

    druvklase

    Antingen om du vill hjälpa till att ta emot druvorna eller bara mingla runt, provsmaka lite riktigt bondvin och till detta bjuder vi på italienska toner och tilltugg från Toscana. Varmt välkommen 20 september från kl 11.00! Anmälan sker till info@vinfabrik.se; skriv namn, antal personer och vilken tid ni vill komma.

    vinmakare
    Välkommen önskar vinmakare Per, Johan och Johan!

    /Tanja
  • Dimman lättar...

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 12, 2014
    ... och så fick vi en sån där underbart, magisk morgon igen. Först båtarna som inte syns. Men hörs. Envist tutande från signalhornen för att göra omvärlden uppmärksam på att; här kommer jag, håller undan. Och sedan - lagom till dagens Fredagsfys skulle köra i gång - lättar dimman. Solens strålar skingrar molnen så vackert. Gästerna kommer ut på terrassen med sina mobilkameror. Säger, wow!!

    dimma på havet

    Fin avslutning på veckan och en härlig start på helgen!
    Trevlig helg!

    /Tanja