• Högtryck No 8

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 29, 2014
    Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. Där har vi bland annat intervjuat Lidingöprofilen Christer Lindarw som berättar om hur han njuter av det goda livet, om att gå i högklackat och om att ha varit queerdrottning genom åren. Vi möter trendspanare Göran Adlén som ger oss senaste trenderna inom marknadsföring och vi startar Vinskola del 1 med vår restaurangchef Danielle. Vi bjuder på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

    Kundmagasin Högtryck
    Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

    Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

    Kundmagasin Högtryck No 7
    Läs Högtryck No 7 online här »

    Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

    Jack Vreeswijk
    Läs Högtryck No 6 online här »


    Högtryck

    Läs Högtryck No 5 online här »

    Labero
    Läs Högtryck No 4 online här »



    Läs Högtryck No 3 här  »


    Högtryck No 2 kan du läsa online här »


    Högtryck No 1 kan du läsa online här »  

    /Tanja
  • Lycka till alla löpare!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 27, 2014
    Lidingöloppet 2014
    Idag önskar vi alla våra gäster, som springer Lidingöloppet, stort lycka till! Kör så det ryker! Hoppas uppladdningen hos oss varit prima och att även nedvarvningen blir det när så blir dags.

    Vi säger också grattis till Lidingöloppet som fyller 50 år i år!!

    Marathon.se berättar; "Innan Lidingöloppet startades 1965 var långlöpning en sport för en liten skara entusiaster. Det var på Lidingö som man var först i Europa att kunna räkna löpare i tusental. Utvecklingen för löpningen i Sverige hade helt klart sett annorlunda ut om inte pionjärerna på Lidingö vågat sig på att arrangera ett lopp för den breda allmänheten. Läs hela historien här »"

    /Tanja
  • Exceptionell råvara - ett smakmöte

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 22, 2014
    Vilken ära! I går fick vi vara med och arrangera något så häftigt som eventet "Exceptionell råvara" - ett smakmöte där några av Sveriges mest kända kockar och producenter möts i syfte att hitta de allra finaste råvarorna. Det var provsmakning, föredrag och kvällen avslutades med finfin middag signerad Björn Frantzén (som också är en av initiativtagarna till projektet) och Pascal Barbot från Astrance i Paris. Det var wow!!

    Provsmakning exceptionell råvara
    Provsmakning. Man bedömer fem produkter av varje råvaruslag utifrån utseende, mörhet, saftighet, smak och doft.

    Och igår korades nötkött från Fullblodswagyu från uppfödaren Anders Larson, iWagyu/
    Värmvik säteri tillsammans med nötkött av rasen Angus från uppfödaren Lars-Erik
    Andersson på Naturbeteskött som de första råvarorna någonsin till Exceptionell Råvara.

    exceptionell råvara
    En råvara


    diskussion

    Pascal Barbot och Björn Frantzén

    Tommy i köket
    Vår Tommy var förstås på plats i köket. Totalt var de 12 kockar som tillsammans tillagade en fyrarätters middag till 65 gäster.


    Mingel i Kinarummet

    När provsmakningen var slut minglade gästerna i Kinarummet.


    Pascal Barbot

    Under tiden var det full aktivitet i köket under ledning av Pascal.


    Förrätt signerad Pascal Barbot

    Och resultatet lät sig inte vänta. Så vacker förrätt, innehållande bland annat; Kycklinglår och bröst från Ockelbo, Maremme ostron, mjölkskinn, alger och blad.

    En riktigt härlig söndag för oss förstås. Och extra glada blev vi förstås när de var riktigt nöjda med oss. Mer om det här » 
    Och jag väldigt nöjd med vår fotograf Danger som förevigade denna dag åt oss.

    Exceptionell Råvaras eget pressmeddelande om dagen kan du läsa här »

    /Tanja
  • Skördefest - på lördag - välkommen!

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 17, 2014
    ronnie-p

    Varje år i september åker vinmakarna tillsammans med delar av vår personalstyrka till Toscana för att plocka 10 ton druvor som sedan blir 7 000 flaskor toscanskt rödvin i vår vinfabrik här på Lidingö. Just nu pågår plockningen för fullt. Idag är stora plockardagen och experterna säger att druvorna är väldigt fina i år, trots den regniga sommaren.

    druvor i toscana

    I år kommer vi hem med druvorna till Högberga Gård lördagen den 20 september och som vanligt bjuder Högberga Vinfabrik in till skördefest i samband med detta. Och du är välkommen!

    druvklase

    Antingen om du vill hjälpa till att ta emot druvorna eller bara mingla runt, provsmaka lite riktigt bondvin och till detta bjuder vi på italienska toner och tilltugg från Toscana. Varmt välkommen 20 september från kl 11.00! Anmälan sker till info@vinfabrik.se; skriv namn, antal personer och vilken tid ni vill komma.

    vinmakare
    Välkommen önskar vinmakare Per, Johan och Johan!

    /Tanja
  • Dimman lättar...

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 12, 2014
    ... och så fick vi en sån där underbart, magisk morgon igen. Först båtarna som inte syns. Men hörs. Envist tutande från signalhornen för att göra omvärlden uppmärksam på att; här kommer jag, håller undan. Och sedan - lagom till dagens Fredagsfys skulle köra i gång - lättar dimman. Solens strålar skingrar molnen så vackert. Gästerna kommer ut på terrassen med sina mobilkameror. Säger, wow!!

    dimma på havet

    Fin avslutning på veckan och en härlig start på helgen!
    Trevlig helg!

    /Tanja
  • Kärlek till möten...

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 11, 2014
    Bollhav Tammsvik

    Vår VD Johan Hjort är en av skribenterna på Mötesbranschen.se. Igår publicerades artikeln som handlar om hans kärlek till möten och utmanande idéer och han berättar om när han en gång i tiden byggde ett mötesrum med 29 000 röda bollar på Tammsvik. En idé som visar att det ofta är väldigt lönsamt att ta humorn på största allvar.

    Läs artikeln här »
    Mer om Johan på mötesbranschen.se finns att läsa här »

    Och idag vet jag att Hjort hoppar in i lastbilen och kör hela vägen ner till Toscana. Det har blivit dags. Att plocka 10 ton nya druvor till vår vinfabrik. Enolog Luca rapporterar från Toscana; "druvorna är fina, trots den regniga sommaren". Toppen! Och på lördag flyger delar av personalstyrkan ner för att hjälpa till med plockningen. Och förstås njuta av allt det goda som Toscana har att erbjuda.

    Vi andra håller ställningarna här hemma och säger; Lycka till, jobba hårt, njut mucho och kör tryggt!

    /Tanja
  • Trevlig läsning

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 08, 2014
    Det är alltid lika härligt att höra från våra gäster att de haft det riktigt bra hos oss. Det är ju liksom själva idén. Hela vår mission; att skämma bort våra gäster.

    En av helgens gäster har bloggat om sin upplevelse på Högberga Gård. Läs om "the perfect getaway här. Trevlig läsning!

    Och vad andra tycker om oss kan du läsa under rubriken referenser. Vill du själv bidra med material till denna sida är det bara att maila mig; tanja.brandin@hogberga.se. 

    /Tanja
  • Fredagsfys ÄR fredagsmys

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 05, 2014
    Wohoo, vilken morgon! Energin är hög när personalen lämnar frukostbordet. Gästerna har startat upp sina möten i mötesrummen. Någon grupp väljer att sitta kvar ute i solen lite längre. Ta en kopp kaffe till. Njuta av sensommarvärmen. Ulla, vår receptionschef drar i gång musiken ute på terrassen. Ulla är nämligen inte bara receptionschef; hon är även SATS-instruktör och varje fredag kör hon i gång 15 minuters fredagsfys för personalen till skön musik. Så där lagom så att kroppen mår gott.

    Fredagsfys på Högberga Gård
    Sicken energi!! Personalstyrkan är laddad. Helgen kan komma. Fredagsfys ÄR fredagsmys.

    Trevlig helg!
    /Tanja
  • Pop up

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 03, 2014
    På vår fastighetsavdelning arbetar Ronnie Porath. Ronnie är inte bara fantastisk på att sköta om vår vackra byggnad och trädgård. Han är en väldigt skicklig konstnär också.

    konst-ronnie-porath
    Konst - Självporträtt av Ronnie Porath

    Vid flera tillfällen har Ronnie arrangerat välbesökta konstutställningar här på Högberga Gård; i vårt galleri där vår byggherre en gång i tiden lät sin dyrbara samling pryda väggarna. Ronnie själv tycker att fler konstnärer ska få komma ut och visa sina alster, därför startar han nu upp "Pop Up Showroom". Premiär i morgon. Då öppnar POPUP Showroom Stockholm dörrarna! Invigningsfest; och Ronnie hälsar att du är bjuden.

    När: torsdagen den 4 september, kl.18:00 och framåt
    Var: Artemisgatan 15 i POPUP´s lokaler på gatuplan, Hjorthagen (Ropsten)
    Bra kommunikationer med tunnelbanas Röda Linje och buss 55 som går ända från SoFO till just POPUP!

    Det bjuds på dricka och tilltugg, skön musik och förstås spännande konst. Och överraskningar.

    Ronnie Porath
    Varmt välkommen hälsar Ronnie! Och vi önskar Ronnie varmt lycka till med sitt fina sidoprojekt; Pop Up Showroom!

    /Tanja
  • Högberga som kuliss

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 03, 2014
    Jag håller med. Högberga Gård erbjuder en väldigt speciell miljö. Både inne i den pampiga huvudbyggnaden men förstås också ute i trädgården. Här finns så mycket genomtänkta, bevarade detaljer som härstammar från vår byggherre Fåhraeus tid. Men det finns också miljöer från nutid som lockar många att vilja lägga sin reklamfotografering hos oss. Och filminspelningar också för delen. Det gillar vi.

    Nyligen var det KillingYourDarlings - som i samarbete med Solitaire Design - gjorde ett stylingcase i våra badrum på hotellrummen. Och i förra veckan delade de med sig av de fina bilderna. Tack!

    badrum hotellrum Högberga

    image[1]-bl

    Ett annat gäng som gärna använder Högberga som kuliss är Partaj. Humor vi gillar. Och härliga personligheter vi gärna samarbetar med.

    zlatan ibrahimovic
    Isaksson och Zlatan från Partaj i Paviljongen på Högberga Gård.
    Här kan du också se Youtube-klipp när Zlatan och Isaksson går på SPA (i vår Paviljong), hihi. Eller när Partaj gör parodi på lilla Jönsson-ligan som är inspelat i Kinarummet.

    frisyrer
    Häftiga frisyrer gör sig också väldigt fint hos oss Denna bild tagen i Galleriet under en pågående fotovernissage.

    Mats Sundin Brothers
    Och nog minns vi när Mats Sundin fotograferades för en kampanj för Brothers, vid brasan inne i Kinarummet. Det glömmer vi inte i första taget.

    Agneta Fältskog
    Stor ära var det förstås också att få ha Agnetha Fältskog hos oss i samband med att hon gjorde en intervju i Q Magazine. Bild lånad från bloggen Abbafanatic där också hela reportaget finns att läsa. 

    Lite andra inspelningar som ägt rum hos oss är; Studentfesten, Den fördömde (Rolf Lassgård), Du är vad du äter (Anna Skipper), Halv åtta hos mig, Arne Dahl, Beck (inklusive Gunvald), Varg (Peter Stormare), Lilla Jönssonligan (den riktiga) för att nämna några. Och fler inspelningar hoppas vi förstås få berätta om framöver.

    /Tanja
  • Livet på landet

    Skrivet av Tanja Brandin | sep 01, 2014
    Idag var det äntligen dags igen. Att gå upp långt före tuppen och mjölka korna. Ja, i alla fall följa med vår kökschef Tommy till bondgården på Ekerö för att hämta färsk, ekologisk mjölk. Finaste mjölk som han sedan använder vid tillverkningen av vår egen härproducerade blåmögelost; Högberga Blå.

    Jag har varit med honom förr. Och efter denna vackra morgon är jag benägen att gå upp före 05 varje måndag, som Tommy gör. Vilken härlig start på veckan.

    kossa i soluppgång
    Rofyllt möte som bjöd på både morgondis och soluppgång.


    Tommy Eriksson

    Vår kökschef Tommy Eriksson hämtar mjölk på Lovö Prästgård varje måndag morgon.

    Elin Rydström
    Elin Rydström som tillsammans med familjen äger och driver denna ekologiska gård på Ekerö tog emot oss.

    mjölk
    50 liter mjölk lastas in i bilen vilket sedan ger ca 6 färdiga ostar. Arbetet med osten startar direkt på morgonen när vi kommer tillbaka till Högberga Gård. Hur det går till kan du läsa om här »

    tupp
    Innan vi lämnade gården hade också tuppen vaknat till liv. Lite morgonmys...

    Högberga Gård
    Väl tillbaka på Högberga. Tommy går till köket. Jag går ut i trädgården. Andas in. Sedan till kontoret...

    båt
    Och ser morgontrafiken ljudlöst glida förbi. Aahhh, det blir en bra vecka det här.

    /Tanja
  • Millans bullar

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 29, 2014
    Ibland önskar man att det fanns en digital doftfunktion. Då hade jag just nu kunnat bjuda dig den ljuvliga doften av Millans nygräddade bullar som så lockande sprider sig i huset. Upp på kontoret, ut i matsalarna och ut över ägorna. Det vankas eftermiddagsfika för våra mötesgäster. Mums.

    Men någon digital doftfunktion finns inte. Ännu. Men receptet på Millans fantastiskt goda bullar bjuder hon så gärna på:

    Bullar

    Millans bullar ca 30 st
    16 dl vetemjöl
    200 g rumstempererat smör
    2, 2 dl socker
    5 dl mjölk
    2 tsk kardemumma
    1 ägg
    4 krm salt

    Blanda alla ingredienser i en degblandare. Låt degen arbetas 5-10 min. Låt degen jäsa ca 1 timme under handduk.

    Fyllning:
    175 g rumstempererat smör
    1dl socker
    2 msk kanel
    1 msk malen kardemumma
    1 tsk vaniljsocker
    75 g riven mandelmassa

    Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen fluffigt.

    Kavla ut degen och bred på fyllningen, rulla ihop degen eller vik dubbel och skär remsor som tvinnas ihop till knyten. Låt bullarna jäsa ca 1 timma på plåt under handduk.
    Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugn 200 grader ca 10 min.

    Låt er väl smaka!

    //Tanja
  • Boende Lidingöloppet

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 25, 2014
    Lidingöloppet 2104

    32 dagar kvar till Lidingöloppet 2014. Över 35 000 löpare är anmälda, wow! Vi kommer naturligtvis finnas på plats och heja på - även om ingen av oss i personalen själva är med och springer i år. Men ärligt intresserade, det är vi. Här har det varit både maror och halvmaror bland oss detta år. Cykelvasa, triathlon (fast det var förra året), Urban trail och annat smått och gott. Run4Fun är ju t ex ett lopp som vi själva är med och arrangerar och tre år i rad har detta lopp gått på delar av Lidingöloppets bana.

    hotellrum högberga gård

    Så nu när så många inresande kommer till vår vackra ö, hälsans ö, Lidingö - bjuder vi på ett extra förmånligt boendepaket till alla löpare innehållande såväl hotellrum, frukost, pastauppladdning som nedvarvning med t ex jacuzzi och vedeldad bastu.

    pool

    Så - varmt välkomna alla löpare! 26-28 september.

    Titta närmare på detta erbjudande i vårt kalendarium »

    /Tanja
  • Kärlek på flaska

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 21, 2014
    I vår berusande vinkällare hittar man bland annat Allegrinis Amarone della Valpolicella Classico. Ett vin gjort med mycket kärlek, från kärlekens land, Italien. Druvorna i detta vin har vuxit inte alltför långt från Venedigs romantiska gator, de har torkats på halmbäddar innan de jäst till vin och sedan lagrats på fat i 18 månader. Resultatet blir ett mustigt vin med doft och smak av körsbär, ceder och choklad.

    Allegrinis Amarone della Valpolicella Classico
    Vinet passar utmärkt nu när hösten smyger sig på, förslagsvis med ett par tända ljus och en bit hårdost som enda tilltugg. Denna Amarone kan också serveras till vilt.

    Prova vinet hos oss nästa gång du besöker Högberga Gård eller köp det på Systembolaget; nr 99396, 425 kr.

    /Tanja
  • Recept - Biff med färska bönor och lök

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 20, 2014

    Just nu finns det fantastiska bönor i Sverige så det är ypperligt tillfälle att använda bönor i alla dess former. Här, i detta recept från vårt kök, serveras de tillsammans med svensk hängmörad biff och lök.

    800 g svensk hängmörad biff
    3 msk smör
    200 g brytbönor
    200 g vaxbönor
    200 g långbönor
    300 g haricots verts
    1 färsk rödlök
    100 g lagrad hårdost (typ Drommen)
    1 msk schalottenlöksvinäger
    Flingsalt
    Svartpeppar
    1 vitlöksklyfta
    2 timjankvistar
    3 kvistar kruspersilja

    Skär biffen i ca 3 cm skivor, låt tempereras ute i rumstemperatur. Salta och peppra på båda sidor. Stek i rikligt med smör tillsammans med krossad vitlök och timjan, ca 2 minuter på varje sida. Ta upp ur pannan och låt vila 5 minuter, tranchera och salta på snittytan.

    Snoppa alla bönor, koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten tills mjuka. Råstek långbönor och brytbönor i panna med smör, salta och peppra

    Skiva löken och riv osten på finaste på rivjärnet.

    Arrangera bönorna på ett stort fat, dressa dom med schalottenlöksvinägern och lite av stekspadet. Lägg på det trancherade köttet, toppa med den skivade löken. Avsluta med den fint rivna osten och hackad kruspersilja.

    Är och njut av Sveriges skafferi!

    Kockar
    Lycka till och låt det väl smaka hälsar; Tommy, Magnus, Thomas, Camilla och Ida.

    /Tanja

  • Nytt på hotellrummen

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 19, 2014
    Under sommaren har vi passat på att pyssla om vårt vackra Högberga Gård lite extra och  bland annat gett ny design och ny inredning till hotellrummen i Stora flygeln. I denna byggnad ligger också vår vinfabrik vilken vi hämtat inspiration från till utformningen av rummen.

    Hotellrum Högberga Gård
    Inredare är Jessica Hultén på Soberdesign och hon har tillsammans med fototapetsleverantören Scandiwall skapat lite mer moderna hotellrum med vintagekänsla utifrån temat "vin".

    badrum
    Dessutom har samtliga 45 badrum i Stora flygeln gjorts om. Detta innebär att badrummen i alla hotellrum hos oss nu är totalrenoverade...

    hotellrum
    ... och samtliga sju hotellrum i Lilla flygeln...

    hg

    hotellrum
    ... liksom alla 14 hotellrum i herrgården...

    hotellrum högberga gård

    rum
    Några av rummen i Stora flygeln renoverades redan i vintras...

    hotellrum
    ... och nu alltså 14 rum till i Stora flygeln.

    Och vi klarade deadline. Applåder till våra hantverkare!

    /Tanja

  • Vinmakare för en dag

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 18, 2014
    Succén i Vinfabriken fortsätter. Aktiviteterna blir fullbokade snabbt och våra vinmakare gör gästerna över förväntan nöjda. Gött! Och nu; I samarbete med SvD kan vi åter igen erbjuda två nya datum för aktiviteten "En dag i vinfabriken"; lördagen den 30 augusti och lördagen den 6 september. Denna omgång med Supertoscanare i fokus.

    annons
    Såg att SvD själva annonsera så vackert om detta arrangemang. Så, är du intresserad och vill läsa mer om detta så finner du all information här » 

    vinfabriken
    Välkommen till Högberga Vinfabrik! Välkommen att göra din egen Supertoscanare! Även som konferensgäst kan du förstås alltid boka denna aktivitet till hela gruppen. Läs mer om detta här »

    /Tanja
  • Hög på socker

    Skrivet av Tanja Brandin | aug 14, 2014
    Oftast undviker jag socker i den mån det går. Vi jobbar ju med ett sådant härligt projekt här på Högberga Gård. Under arbetsnamnet "Hälften socker, dubbelt så söt" så ska vi halvera det dolda sockret i allt som serveras hos oss. Våra kockar, med köksmästare Tommy Eriksson i spetsen, har fått en utmanande uppgift. Och de har bestämt sig för att inte ersätta sockret med sötningsmedel. Inte kompromissa med smak och kvalitet. Det har experimenterats en hel del i köket vill jag lova. Och jag tror kanelbullarna och bakverken var en av de svårare utmaningarna. Vissa saker blir bara inte bra utan sockret. I dessa fall har vi beslutat att helt enkelt erbjuda ett ytterligare alternativ till våra gäster. Till exempel finns de nybakta kanelbullarna kvar på fikabuffén men kompletteras med en nyttig och god frukt- och nötbar, färsk frukt och smoothies för de som vill undvika sockret.

    Kanelbullar
    Kanelbullarna blir kvar

    Hos oss görs all matlagning från grunden. Så lägligt. Då har vi verkligen möjlighet att ha full kontroll på råvarorna och innehållet i det som serveras. Vår egengjorda müsli innehåller inget vitt, raffinerat socker (medan ”vanlig” müsli och flingor i snitt innehåller 20% socker), dock höjer vi smaken med lite lönnsirap. Med lönnsirap undviker man de tomma kalorierna och får dessutom nyttiga mineraler i sig. Till müslin dukas även upp med fem av världens nyttigaste frön (chia, hampa, lin, pumpa och solros). Yummi!

    Arbetet går verkligen framåt. På frukosten har vi nu minskat det dolda vita, raffinerade sockret med 75 %!!! Och samtidigt fått ännu högre betyg av våra gäster. Vilket underbart delresultat.

    Många recept har omarbetats. Nya produkter har köpts in. Köket fortsätter att experimentera och rapportera. Och vi som får smaka bara njuter. Och mår så bra.

    Oftast undviker jag socker. Men inte idag. Istället pinar jag i mig en sliskigt, söt kolhydratsblandning som förhoppningsvis ska hjälpa mig över mållinjen på lördag. Känner mig hög på socker och smått nervös. På lördag ska Cykelvasa nummer två genomföras. Det kändes lättare förra året när jag inte förstod vad det handlade om. Men nu... Varför? Backen i Oxberg! Puh!! hehe.

    MTB
    Denna skönhet ska få ta mig 9,5 mil på skogsvägarna mellan Sälen och Mora. Det blir skoj.

    /Tanja
  • Bokningen öppen hela sommaren

    Skrivet av Tanja Brandin | jul 01, 2014
    Bloggen tar semester under juli men vår Bokning håller öppet hela sommaren och du når oss på bokning@hogberga.se eller 08-546 46 300. Aktuella konferenserbjudande finner du här »

    Här på Högberga har vi påbörjat renoveringen av hotellrummen i Stora flygeln som ska få ny design och helt nya badrum under sommaren. Vi planerar också för fullt för att AVEQIA ska ta över vår matstudio som kommer få helt ny design och utrustning i ett väldigt spännande samarbete som vi ser fram emot. Dessutom pågår projektering för vår varma källa som ska anläggas i berget utanför Paviljongen.

    svanar pussas

    I övrigt, lugnt och skönt.
    Vi önskar dig en härligt, varm, skön, avkopplande sommar med massor av sol och bad - och det lila extra!

    /Tanja
  • Åk med oss till Toscana

    Skrivet av Tanja Brandin | jun 28, 2014
    Har du - som vi - en passion för goda viner, upplevelser utöver det vanliga, romantisk natur och resor. Drömmer du om att bo på en riktigt anrik vingård med idylliskt läge på en kulle bland höga ­cypresser i det böljande toscanska landskapet. Vill du vara med och lära dig hela tillverkningsprocessen och framställa ditt eget vin? Då har du nu chansen att följa med oss till Toscana och plocka druvor till vårt eget 8.90-vin.

    vinmakare

    Även i år arrangerar proffsiga WI-resor en Vinresa som bjuder på fantastiska dagar i romantiska Toscana. Besök och vinprovningar på spännande vingårdar, goda middagar och som en extra upplevelse så deltar ni i plockningen av våra druvor till nästa års vin på Högberga Vinfabrik. Boendet på anrika vingården Tenuta del Fontino är idyllisk och härstammar från en gamma adelsfamilj och här förvaltas en flera hundra år gammal tradition av att producera vin, grappa och olivolja. Läs mer och boka din resa här »

    Hoppas vi ses den 14-18 september.

    /Tanja