• Läs Högtryck No 9 online

  Skrivet av Tanja Brandin | maj 18, 2015
  Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos över 2000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det i fortsättningen. Högtryck No 9 finns dock redan nu att läsa online »

  Högtryck

  I Högtryck No 9 har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi träffar Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning" och vi bjuder in till tävling om "Vis-brunch med Jack Vreeswijk för två personer" på vår facebook-sida.

  Trevlig läsning!

  Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa här »

  /Tanja
 • Vinskola del II

  Skrivet av Tanja Brandin | maj 05, 2015
  Lagom till vårsolen smeker stolsryggarna på terrassen gör vi en djupdykning i rosévinets vackra värld. Hur gör man egentligen rosévin och vad är blush wines? Vår restaurangschef Danielle guidar dig i Vinskola del II.

  HUR GÖR MAN ROSÉVIN? Många tror att man bara blandar i lite rött vin i ett vitt vin för att få fram den rosa färgen; och visst finns det de som gör så, men det är inte så vanligt. Vanligast är att man producerar vinet som vitt, men på röda druvor. Druvskalen får ligga med i musten och laka ut röd färg, antingen bara ett dygn eller några dagar in på jäsningen. Läs mer »

  rosé​​
  VAD ÄR KARAKTÄRISTISKT FÖR ROSÉVIN? Viner från de lite varmare länderna, och från vad man kallar nya världen, är oftast lite fruktigare i smaken, såsom hallon och jordgubbar med en lite mörkare TON. Vinerna från de mer klassiska vinländerna, Frankrike och Spanien är ofta lite mer komplexa i smaken, lite stramare och med en högre syra samt ljusare ton. Läs mer »

  Danielle Handelman
  Restaurangchef Danielle Handelman serverar gärna ett glas rosé på terrassen

  terrass
  Möblerna på plats på terrassen. Uteserveringen är öppen! Varmt välkommen!

  /Tanja
 • Högtryck No 9

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 29, 2015
  Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. I detta nummer har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi har också mött Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning", vår resaturangschef Danielle fortsätter sin vinskola och vi releasar vårt lyxiga VIP-kort. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

  Högtryck

  Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

  Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

  Kundmagasin Högtryck
  Läs Högtryck No 8 online här »


  Kundmagasin Högtryck No 7
  Läs Högtryck No 7 online här »

  Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

  Jack Vreeswijk
  Läs Högtryck No 6 online här »


  Högtryck

  Läs Högtryck No 5 online här »

  Labero  /Tanja
 • 21 stjärnor i Guide Michelin

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 28, 2015
  Så många stjärnor totalt har Ducasse erhållit på sina restauranger runt om i världen. 21!! Flera av restaurangerna har dessutom hela tre stjärnor. I Sverige har ingen haft tre stjärnor än. Ja, då förstår man hur STORT det är när nu Ducasses restaurangchefer och sommelierer i dag testar de nya vinerna från Högberga Vinfabrik.

  890 vin

  JA, du läste rätt. Bara att de provar är förstås hur stort som helst. Vinmakare Zälle skickade ner x antal flaskor med ett DHL-bud till Italien när han hört om deras visade intresse och nyfikenhet. Nu återstår att se vad tycker om vinerna. Så grymt spännande!! Toscanska druvor som blivit vin i Sverige, Stockholm, Lidingö, Högberga. Lagrade på bl a svenska ekfat. Hmm, klart man blir nyfiken. Så - tillbaka till Italien där druvorna har sitt ursprung.

  Vi håller alla tummar och återkommer såklart i ärendet. Samtliga viner kommer att serveras hos oss på Högberga Gård från och med den 1 juni. Cab;en finns redan här och den finns även i Systembolagets beställningssortiment. Begränsat antal så skynda att fynda.

  Vinmakarna skriver själv på sin facebook-sida;
  "Idag testar Ducasses restaurangchefer och sommelier våra tre nya viner. Det är helt omöjligt. Sverige har aldrig haft tre stjärnor i Guide Michelin. Ducasse har 21 st runt om i världen, var av flera har tre stjärnor....Detta är sjukt stort för vår lilla vinfabrik.
  (890 Merlot och 890 Sangiovese släpps på Systembolaget 1:a juni)"

  Wow!
  /Tanja

 • En av oss?

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 22, 2015
  personal
  Vill du bli en av oss?

  Vi behöver bli fler i vårt gäng och söker just nu två starka personligheter till vårt kök; en hungrig kreativ kock med höga ambitioner samt en meriterad souschef med goda ledaregenskaper och hög energi. Är du den vi söker eller känner du någon som passar för tjänsten; Dela gärna eller välkommen med din ansökan till kökschef tommy.eriksson@hogberga.se redan idag.

  Klicka nedan för att läsa mer om tjänsten eller läs mer här »

  souschef

 • E-n-e-r-g-i

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 19, 2015
  E-n-e-r-g-i. Så stavas lördagen den 18 april 2015. Dagen då vår PT Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training arrangerade en välbesökt tränings- och inspirationsdag hos oss på Högberga Gård, tillsammans med Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

  1
  Dagen kunde inte ha börjat finare... och lugnare...

  energi
  Och väldigt snart var energinivån och tempot ett helt annat. Löpträning med teknik...

  Plankan
  Styrka...

  Sedan yoga och föreläsning om träning, kost och personlig styling.

  4
  En heldag, full med energi, glädje, gemenskap. Ny kunskap. God och nyttig mat. Vackert väder.

  Tack alla som var med och gjorde denna dag till något alldeles extra. Vi ser fram emot att köra igen nästa år.

  Och - du har väl inte missat - att varje torsdag morgon bjuder vi på ett härligt träningspass med Caroline ute på terrassen. Mer om passet Wake me up finner du här.

  /Tanja
 • Konstrundan 24-26 april

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 16, 2015
  Varje år, varje vår, arrangerar föreningen Lidingökonstnärer konstrundan på Lidingö. En hel helg med vacker konst att beskåda runt om på vår ö. Tidigare år har Marie von Kraemer varit konstnären som hållit till hos oss. Och varför ändra på ett vinnande koncept. Marie kommer tillbaka till oss och hennes vackra konst kommer att pryda Galleriet under helgen 24-26 april.

  Konst Marie von Kraemer

  Vi kommer samtidigt fylla helgen med brunch, lunch, afternoon tea, herrgårdsfika, ansiktsmålning för barnen och mycket mer. Uteserveringen är öppen! Liksom baren.

  För mer information och öppettider läs mer i kalendariumet »
  Varmt välkommen!

  /Tanja
 • Vinnare av presentkort!

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 02, 2015
  Stort tack till alla er som besökte vår monter under mässan Årets Möteskock.

  monter1

  Härligt att se att intresset för möten med kulinarisk guldkant är så stort. Extra härligt var det förstås för oss då vår fantastiska kökschef Tommy tog hem guldmedaljen. Vi är så otroligt stolta och glada!

  Tommy Eriksson årets möteskock 2015

  Ni var också många som var med och tävlade om presentkort på Afternoon Tea och Söndagsbrunch. Vinnare i tävlingen blev; Nanette Bergqvist samt Lotta Walldoff. Stort GRATTIS till er! Ni kommer att bli kontaktade av oss inom kort och därefter skickas presentkorten till er.

  PÅSKBRUNCH

  Önskar er alla en fantastisk glad och skön påsk och välkomnar till oss i helgen då vi har en extrainsatt påskinspirerad brunch även på lördagen.

  /Tanja
 • Yes!! Guldmedalj i Årets Möteskock 2015 till vår Tommy Eriksson

  Skrivet av Tanja Brandin | apr 01, 2015
  Vi går omkring som i ett lyckorus här på Högberga idag, tralala. Vår fantastiska kökschef Tommy gick nämligen i går och vann hela tävlingen Årets Möteskock 2015. Guld! Seger! Vinnare! Från konferensanläggningar runt om i landet deltog 19 av Sveriges bästa möteskockar och stämningen var hög på Münchenbryggeriet i Stockholm där vi också deltog i mässan.

  monter1
  Vår lilla monter

  Tommy inervjuas av Carl Jan i Årets Möteskock
  Tommy gick ut som tävlande någon gång i mitten av startfältet. Lugn. Samlad. Målinriktad. Carl Jan Granqvist var moderator under hela tävlingen. Precis som förra året då Tommy tog hem silvermedaljen.

  jury i årets möteskock 2015 Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling.
  Juryn; Carina Brydling, Stefano Catenacci (ordförande) och Christina Möller.

  Varje kock har 45 minuter på sig att kreera en tvårätters konferensmiddag till tre personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror. Tommys meny bestod av; Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök. På bilden ovan presenterar han sin rätt för juryn.

  Tommy Eriksson årets möteskock 2015
  Vinnaren fick ta emot blommor, diplom en resa till Noma i Köpenhamn och publikens jubel. - Jag är så jäkla glad för priset och det är en skön revansch då jag fick nöja mig med silvermedaljen förra året.

  Massor av GRATTIS från oss alla till Tommy! Vi tycker du är grym och är såå stolta över vår kollega.

  tina-tommy
  Tina, vår hotelldirektör, var förstås på plats och hejjade fram Tommy i tävlingen och var snabbt framme för att gratulera till segern.

  ärets möteskock 2015
  Medaljörerna tillsammans med Carl Jan. Silver gick till Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och bronsmedaljen till Christian på Havsvidden, Åland.

  Läs vårt pressmeddelande här »

  /Tanja
 • Sveriges roligaste vinprovning

  Skrivet av Tanja Brandin | mar 23, 2015
  Save the date. Eller boka redan nu för att garantera dig en plats på Sveriges roligaste vinprovning med Peter Wahlbeck och Jonas Berger. Helgen den 23-25 oktober kommer dessa fenomenala herrar till oss på Högberga Gård och förgyller weekendvistelsen.

  Pewter Wahlbeck och Jonas Berger
  Foto; Eva Edelsjö

  Tema på helgen; Mat, vin, konst och humor.
  För vem? Det här är en vinprovning für alle. Den passar lika bra för den nyfikne novisen med smak för livets goda som för vinprettot med stenkoll på cabernet sauvignon, merlot och pinot noir.

  Läs hela programmet här »

  Varmt välkommen!

  /Tanja
 • Run4Fun 2015

  Skrivet av Tanja Brandin | mar 16, 2015
  Året var 2009. Mr Johan Svensson (då vd på Aronsborgs Konferenshotell) och vår vd Johan Hjort (då vd på Happy Tammsvik) bestämde sig för att samla all sin personal, springa ett litet löplopp tillsammans, grilla, umgås och ha en trevlig kväll. Gemensam personalfest. Perfekt tillfälle att lära känna sin "grannanläggning" lite bättre och framförallt ett roligt sätt att få alla medarbetare att börja träna lite extra.

  Sagt och gjort. Snart spred sig ryktet till andra anläggningar i området (Mälardalen) vilka förstås också välkomnades att vara med. Sedan blev det konferenshotellen på Värmdö, Lidingö, Nacka osv... 250 branschkollegor kom första året. Samarbetspartners ställde upp som sponsorer och var också med och sprang. Riktig tidtagning med chip. Tillställningen fick ett namn; Run4Fun. En logotyp togs fram. En 10 km lång bana stakades ut mellan Aronsborg och Happy Tammsvik. Drickastation sattes upp efter halva vägen vid Thoresta Herrgård som blev ytterligare en av arrangörerna. Wow! Året efter, 2010, var vi 400 deltagare. Då på Aronsborg. Och senaste åren har vi hållit till på Lidingö - 2 år hos oss på Högberga Gård, ett år på Blue Hotel. Och nu...

  Run4Fun

  2015 - blir det sjunde året för oss att arrangera detta fantastiska branschlopp; Årets Run4Fun går av stapeln den 13 maj. Gå, jogga, springa 10 km. Umgås, festa, dansa hela natten. Tillbaka till platsen där vi en gång började; Happy Tammsvik. Samma ställe. Samma tid. Samma arrangörer. Lika kul. Lite nya sponsorer men de flesta är de samma.

  Prisutdelning run4Fun
  Svensson, Hjort, Hallbeck och Greken - arrangörerna (på bilden tillsammans med förra årets vinnare i Run4Fun; Andreas & Pernilla) hälsar alla hjärtligt välkomna den 13 maj.

  Inbjudan finner du här och anmälningsformulär här.

  Och så ett litet scoop på underhållningssidan. Tomas Event & Design håller i år i all musikunderhållning och jag vet vem som blir kvällens DJ;

  Peter Siepen
  Foto stefanholm.com
  Ingen mindre än stilikameleonten Peter Siepen. Sicket drag det kommer bli! Självklart kör vi även liveuppträdande som vanligt innan.

  Så nu, ingen ursäkt, bara knyta på sig löpardojorna och ge sig ut i vårsolen och njuta.

  /Tanja
 • Premiär - Ny 890 svensk ek

  Skrivet av Tanja Brandin | mar 11, 2015

  Nu har Högberga Vinfabrik släppt de första flaskorna av 890, 2012 på Systembolaget. Först ut är 890 Cabernet Sauvignon, svensk ek. Ny vingård i Maremma, ett riktigt bra druvår och ny oenolog; Luca Rettondini, anses ha bidragit till en årgång som är Vinfabrikens bästa hittills.

  890 svensk ek - Högberga Vinfabrik

  Vinet finns i ordinarie sortiment på Systembolagen på Lidingö, Garnisonen och Fältöversten men går också att beställa från beställningssortimentet till vilket Systembolag som helst i Sverige; artikelnr; 30209, 198 kr. Men helst tycker jag förstås att det ska avnjutas hos oss på Högberga Gård. Kanske lite AW hos oss på fredag? Baren i Kinarummet är öppen från kl 17. Varmt välkommen!

  Mer om vinet 890 Cab, svensk ek (2012) kan du läsa i pressmeddelandet här »

  /Tanja
 • Ett möte...

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 23, 2015
  Läste i december om alla de nya namnkunniga experter som rekryterats till Diplomat Communications Advisory Board; Mona Sahlin, Mats Odell, Hans Dahlborg m fl. I början av februari släpptes nyheten om att även Eva Hamilton skulle ingå i expertgruppen. Kort därefter var det dags för ett möte. Och vi på Högberga Gård är förstås glada att detta möte blev hos oss.

  advisory
  Bild; Diplomat Communications. Expertgruppen framför brasan i vårt Kinarum.

  Mer om Diplomat Communications Advisory Board kan du läsa här »

  /Tanja
 • Recept - Chili på högrev

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 13, 2015
  Ett härligt långkok värmer gott i vinterkylan. Här bjuder vårt kök på receptet till en smakfull gryta; Chili på högrev. Serveras med crème fraiche och surdegsbröd. Grytan går också utmärkt att frysa in.

  Chili på högrev
  3 gula lökar
  ½ rotselleri
  2 morötter
  10 klyftor vitlök
  1 cm pepparrot
  2 cm ingefära
  2 ancho chili blötlagda och urkärnade
  3 chipotle chili blötlagda och urkärnade
  Mixa allt
  Bryn i rapsolja, slå på
  500 g krossade tomater
  1 flaska rödvin
  ½ dl farinsocker
  2 dl bbq sås
  1 dl rödvinsvinäger
  1 msk spiskummin
  1 tsk malt korianderfrö
  3 lagerblad
  Vatten
  Koka och smaka av med salt och vinäger
  5 kg tärnad högrev
  Bryn, lägg i grytan och koka tills det faller isär (det tar ett par timmar)
  Nu är chiligrunden klar, bara att ha upp i lämpliga kärl och frys in. Ta fram och värm på, ha i härliga bönor och servera med crème fraiche och surdegsbröd. Värmer gott på vintern.

  Kockar
  Lycka till och smaklig spis!

  /Tanja
 • Rapport från Trendrapport 2015

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 11, 2015
  För fjärde året i rad hade vi igår äran att vara med att arrangera Trendrapport med Göran Adlén, något vi förstås är både stolta och väldigt glada. Tidigare år har varit fantastiska på alla sätt och vis så självklart är det lite pirrigt. Man vill ju förstås överträffa alla förväntningar och så verkar Göran också tänka. Och det gjorde han. Med bravur.

  Göran Adlén

  I tio timmar skulle dragningen hålla på. Kanske tur att det fanns en säng i lokalen, tänkte nog många. Den skulle dock användas till annat...

  Konferenslokal
  Mötesrummet designat av Tomas Event & Design. Tema; Energi och inspiration... Både och blev det mycket av under dagen. Vilken publik! Helt fullsatt. Och vilken föreläsare. Det blev känslan av ett enda stort mingelparty med massor av ny kunskap om större övergripande trender, små trender, trender inom marknadsföring, ledarskap, personlig utveckling. Personal branding, sociala medier, hälsa, organisation och mycket mer. Wow! 10 timmar och full energi hela vägen i mål.

  Tomas Wickgren
  Tomas Event & Design...

  Kostdoktorn
  I pauserna fick deltagarna chans att diskutera hur de olika trenderna kan tänkas påverka oss i framtiden. Kostdoktorn var en av deltagarna i publiken...

  Festlokal
  Tomas Event & Design hade även designat Galleriet till kvällens middag; Tema - Latinamerika...

  Tommy Eriksson
  Och bakom kulisserna styrde Tommy upp med kvällens meny med smaker som var helt nya för de flesta gissar jag.

  Tommy Eriksson
  Det bjöds på;
  Ceviche på pilgrimsmussla med lime, grön chili och örter
  Bläckfisk med bakad purjolök och potatis
  Biff från Uruguay med massa majs samt örtsmör
  Choklad med pistagekräm, citron och maränger

  Grymt gott och annorlunda.

  Middag
  Snart fylldes matsalen med glada gäster...

  Fest
  ... och när Dogge Doggelito intog scenen kunde ingen sitta still. Det blev härlig spontandans mitt i middagen...

  Johan Hjort
  Boss salsade loss...

  Personal med Dogge Doggelito
  ... personalen fick hattfnatt, hihi. Här tillsammans med Dogge Doggelito.

  Vilken dag. Vilken kväll. Nya härliga bekantskaper. Massa nya tankar och idéer. Mycket skratt och viktiga samtal. Trendrapport 2015 med Göran Adlén; Vi är mer än nöjda!

  /Tanja
 • En välkryddad minimässa

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 09, 2015
  Förra året tog han silver i Årets Möteskock. I år var han i semifinal i Årets Kock. Och nu är det alltså dags för fler utmaningar; Vår kökschef Tommy Eriksson är nominerad i Årets Möteskock 2015. Tävlingen äger rum på Münchenbryggeriet den 31 mars mellan kl 1300-1700. I samband med det bjuds det också in till en välkryddad ”minimässa” med fokus på kreativa konferenser med kulinarisk guldkant.

  Och du som bokar konferenser är bjuden!
  Carl Jan Granqvist kommer och är också den som refererar hela tävlingen. I juryn sitter Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling. Vi finns på plats i monter nr 2 (bland 29 andra utställare) där man har bra utsikt över tävlingen. Hoppas vi ses!

  Anmälan görs direkt till Action Fairs som är arrangör för eventet. Läs mer och anmäl dig här »

  Inlägg från Årets Möteskock 2014 kan du läsa här »

  /Tanja


 • Copper Skillet 2015

  Skrivet av Tanja Brandin | feb 02, 2015
  Nytt år. Nya tävlingar. Och i år en "ny" kock från vårt kök som i kväll gick ut i den internationella kocktävlingen Copper Skillet. Hans första tävling någonsin. Magnus Wallin är nyss fyllda 25 år och tävlade i juniorklassen. Vilken kille. Bara att våga ställa upp är en riktigt stor vinst i sig och något att beundra. Och det gör jag. Men så är han skicklig också.

  Magnus Wallin
  Magnus gick ut som nummer ett i startfältet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna.

  Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”svenska, ekologiska råvaror”. Perfekt! Något vi förstås är vana att arbeta med.

  Magnus Wallin
  Magnus var glad efteråt även om det inte denna gång räckte till en förstaplacering.

  Här på Högberga är vi förstås superstolta över att ha en kollega med så mycket mod och passion. Magnus har jobbat hos oss i snart två år och vi ser fram emot att heja på honom i fler tävlingar framöver.

  Vi gratulerar också Jonathan Birgersson från Såstaholm Hotell & Konferens som tog hem segern i juniorklassen och får representera Sverige i den europeiska uttagningen i Danmark den 25 februari och önskar största lycka till. I seniorklassen vann Ruth Weldegiorgis från Stora Brännbo i Sigtuna.

  /Tanja
 • Må så gott

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 29, 2015
  Energi. Träning. Hälsosam kost. Anmäla sig till lopp. Satsa på sig själv. Välmående. Vackra ord. Och så lite löfte på det. En stor portion vilja. Karaktär. Peppning. Resultat. En känsla av att vara oövervinnlig. Och så kommer ändå kanske lilla dippen och smyger sig på.  Orkar inte riktigt hålla emot alla frestelser längre. Latmasken försöker ta kommandot och snor åt sig taktpinnen. Besvikelse. Lite tröstätande på det. Eller inte!!

  Träning och inspiration
  Nej, det ska vi väl inte tillåta. Vi ska ta kommandot. Vi ska ju lyckas. Och ett sätt är att redan nu anmäla sig till en härlig tränings- och inspirationsdag som vi arrangerar lördagen den 18 april. DET tror vi kan hjälpa till att hålla motivationen uppe. Vi vet hur grym vår egen träningscoach Caroline är på att inspirera. Ta chansen att träffa henne då. Nybörjare eller inbiten träningsmänniska - Denna dag passar alla!

  Program 18 april kl 10.00-16.00:
  kl 10.00 | Samling och det serveras energishots och färsk frukt
  kl 10.15 | Löpning och styrka
  kl 12.00 | Lunch
  kl 13.00 | Föreläsning; Träning, kost, personlig styling
  kl 14.00 | Fikapaus; energibars, frukt, nötter, juice, kaffe/the
  kl 14.15 | Fortsättning föreläsning
  kl 15.00 | Yogapass

  Dagen arrangeras just i samarbete med Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training, Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

  Pris: 695 kr

  Föreläsningen
  slår hål på träningsmyter och syftar till att inspirera till bättre hälsa och ger tips på hur man kan göra rätt val utan att krångla till det för mycket. Den ger också värdefulla tips kring personlig styling där du får hjälp att se på din garderob i nytt ljus samt hur du kan anpassa kläder och accessoarer utifrån din stil och din kroppstyp.

  Boka på info@hogberga.se eller 08-546 46 100
  Köp presentkort »

  Hoppas vi ses!

  /Tanja
 • Ny konst - vernissage

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 15, 2015
  Tänk att vår byggherre Klas Fåhraeus lät bygga ett så fantastiskt konstgalleri här på Högberga Gård. Idag används rummet som vår största festlokal och rymmer 140 personer men det fungerar också fortfarande som ett konstgalleri där nya konstnärer löpande visar upp sina vackra verk. För en tid sedan var det kärleksfull fotokonst under rubriken "Love is all around". Nu är det dags för Kerstin Pettersson, som nästa konstnär, att pryda väggarna hos oss med utställningen "True Colours". "Jag målar för att förstå världen, för att få svar på vad som finns bakom allting. Jag vill fånga livet på bild."

  Konst Kerstin Pettersson
  Utställningen startar den 1 februari och i samband med det bjuder vi in till vernissage.

  Från kl 12.00 bjuds det på snittar och cider och du är välkommen att inviga konstutställningen tillsammans med oss. Kerstin finns på plats och berättar gärna om sina vackra konstverk.

  Vår brunch dukas upp som vanligt denna dag och alla brunchgäster är förstås hjärtligt välkomna att delta i vernissagen.

  Varmt välkommen att anmäla dig till info@hogberga.se.

  Utställningen kommer att hänga fram till 30 juni och är öppen måndag-fredag mellan kl 11-17.

  /Tanja
 • Recept - Glutenfritt Delikatessknäcke

  Skrivet av Tanja Brandin | jan 08, 2015
  Snabbt, gott och enkelt. Och nyttigt. Det kan ju inte bli bättre. Här bjuder vårt kök på receptet på vårt omtyckta, glutenfria delikatessknäcke.

  Delikatessknäcke

  Delikatessknäcke glutenfritt
  2 dl majsmjöl
  1 dl solrosfrön
  ½ dl linfrö
  1 tsk salt
  ½ dl rapsolja
  2 ½ dl kokande vatten.

  Blanda allt och kavla ut mellan bakplåtspapper. Baka på 150° 50-60 min tills torra.

  Och när man ändå står vid bakbordet kan man ju passa på att baka vår härliga surdegslimpa. Antingen köper du din färdiga surdeg i vår reception eller så sätter du den själv. Recept nedan.

  Surdegslimpa

  Surdegsbröd:
  1100 g Manitoba cream (mjöl)
  12,5 g jäst
  800 g vetesurdeg (köp hos oss eller sätt den enligt nedan)
  500 g vatten
  25 g salt

  Sätt ugnen på 260 grader.

  Blanda allt utom salt och kör i blandare på hög hastighet i minst 10 min. Tillsätt salt och kör 1 min på låg hastighet. Häll upp degen i en oljad skål och plasta. Låt jäsa på bänken 1 timme.

  Häll ut degen på en mjölad bänk och täck den med mjöl. Skär ut önskade form eller ha i brödform. Låt jäsa ytterligare 30 min.

  Grädda brödet på 260 grader beroende på storlek; frallor ca 5 min, baguetter ca 7 min, limpor ca 10 min. Sänk sedan ugnen till 210 grader och häll in ca 2 dl vatten i botten på ugnen och grädda klart; frallor ca 5 min, baguetter ca 8 min, limpor ca 20 min.

  Vetesurdeg:
  100 g russin i 500 g vatten, låt stå i rumstemperatur i 4-5 dagar.
  Sila av vätskan och spara den, tillsätt 250 g vetemjöl och låt stå i rumstemperatur.
  Dag 2; tillsätt 250 g vetemjöl och 500 g vatten låt fortfarande stå i rumstemperatur.
  Dag 3; baka brödet alternativ mata surdegen igen med lika som dag 2 och baka brödet dag 4.
  Resterande surdeg kan förvaras i kyl i ca 1 vecka. Kom dock ihåg att ta fram den i rumstemperatur dagen innan den skall användas. Mata den med lika mycket som du tar. Surdeg kan även sparas i frys.

  Kockar
  Lycka till!

  /Tanja