En hälsning från Kroatien

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 25, 2017
Efter en härlig rekordvår var vi visst värda en riktigt skön resa till värmen. Hjärtliga hälsningar från vackra Kroatien och vi tackar vår fantastiska extrapersonal som håller ställningen hemma.

Kroatien Split

Här njuter vi av hav och berg, av vackra båtturer, bad, spännande restauranger, besök på vingård och boende på fina Hotel Split.

Två nya Destination Charger från Tesla

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Tesla Destinationsladdare på Lidingö 

Vi är riktigt stolta över att vi nu i samarbete med Tesla kan erbjuda två Destination Charger till våra tidigare 8 vanliga elbilsladdare på parkeringen. Välkommen att köra fram, koppla in och koppla av!

Läs pressmeddelandet här »

Läs Högtryck No 13 online

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landar i veckan i brevlådan
hos drygt 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det
bara att maila mig på ta@hogberga.se så ordnar jag det.
Högtryck No 13 finns nu också att läsa online »

Högtryck No 13
Underbara Kjell Bergqvist är en av huvudrollsinnehavarna i detta nummer av Högtryck.

Tidigare nummer av Högtryck finner du här »

/Tanja

Vinmakare för en dag 10/6

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 16, 2017

Lördagen den 10 juni öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig aktivitet för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning.

Vinprovning i Vinfabriken

Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot. Våra vinmakare guidar er genom de två välkända vinblend Bordeaux- och den nya Chiantiblend.
Efter detta får ni fritt skapa ert eget vin.

Pris 795 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan görs ​på Vinfabrikens egen hemsida här »

Är du vår nya kock?

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 09, 2017
SÖKES
Vi behöver nu ytterligare en talangfull kock till vårt redan färgstarka köksteam. På Högberga Gård tillagas allt från grunden och här är kvalitet, högt tempo och kunskap ihop med en skön stämning några av hörnstenarna. I veckorna tar vi hand om vi våra härliga konferensgäster och på helgerna är det bröllops- fest- brunch- och weekendgäster som livsnjuter hos oss.

Lag, Team Högberga i spapoolen vid havet

Så, är du en lagspelare med ett brinnande intresse för matlagning? Tycker du om att ge gästen en upplevelse över förväntan? Vill du spendera dina dagar i underbar miljö mellan himmel och hav? Tveka då inte att skicka din ansökan till vår gastronomiska ledare tommy.eriksson@hogberga.se.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg. Du kommer att ingå i ett professionellt och glatt gäng som brinner för att ge marknadens bästa värdskap!

Läs mer om vårt kök ​här »

Vår Tommy - Ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 21, 2017
Tommy Eriksson - Lagkapten Svenska Kocklandslaget

För bara ett par veckor sedan tog Tommy plats i Svenska Kocklandslaget i samband med att ett helt nytt lag skulle sättas samman. Två veckor senare var det vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, som tog plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Och i dagarna blev det klart att Tommy blir landslagets nya lagkapten. Såklart vi är stolta!

Läs pressmeddelandet här »

Victor tar plats i Svenska Juniorkocklandslaget!

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 12, 2017

Vårt kök alltså! För två veckor sedan var det Tommy som knep en plats i Svenska Kocklandslaget och idag kom nästa fantastiska nyhet. Vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, kliver nu in på en prestigefylld plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Wow! Mäktigt! Stort grattis Victor!! Stolta kollegor tycker det ska bli så otroligt spännande att följa din resa på nära håll och heja på dig hela vägen fram till VM 2018 och OS 2020.
Och så vidare... 

Mer om Victors satsning finns att läsa här »

Victor Magdeburg kock på Högberga Gård

Högberga Vinfabrik startar exklusiv vinmakarutbildning

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 03, 2017

Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, startar Sveriges första vinmakarutbildning. En ettårig utbildning som ger den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att driva eget vineri.

Kursdeltagarna kommer att få lära sig allt från att tillverka rött vin, rosé och passito till att testa olika metoder för alkoholjäsning och ta reda på hur tillförsel av olika tillsatser påverkar slutresultatet. De kommer även att fördjupa sig i hur man använder sitt doft- och smaksinne som en vinmakare, vilket skiljer sig från en sommelier. Målsättningen med utbildningen är att kursdeltagarna efteråt ska ha tillräcklig kunskap för att starta och driva ett eget vineri.

Vår vinmakare Johan Zälle delar kursledarskapet med Dick Samuelsson, rektor och föreläsare på Vinkällan Dryckesutbildningar och Scandinavian Wine Academy. Tillsammans kommer de under ett år att leda deltagarna genom teoretiska pass på Vinkällan och praktiska pass på Högberga Vinfabrik. Utbildningen inleds med en resa till Toscana i september i skördetid, därefter följs vinifieringsprocessen och kursen avslutas nästkommande sommar.

Läs hela pressmeddelandet här »

Är du vår nya kollega?

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 02, 2017

Mötes- och eventplanerare - tillsvidare 100 %.

Älskar du mötet mellan människor, har du pondus, humor och tycker om att ta ansvar? Har du gått hotell- och restaurangskola eller jobbat med mötesplanering/reception några år och vill spendera dina dagar i underbar miljö mellan himmel och hav? Då är det dig vi söker.

Personal Högberga Gård

Vår Maria ska gå vidare till en ny tjänst inom organisationen och vi behöver en stjärna som ersätter henne i vårt team. Är det du; tveka inte att höra av dig till hotellchef; ulla.maki@hogberga.se. Om det inte är du
- kanske känner du någon? Tipsa gärna! Tack!

Mer om tjänsten;

Vi söker nu en mötes- och eventplanerare som proffsigt tar hand om hela processen från bokat arrangemang till ankomst och genomförande. På Högberga Gård blir du spindeln i nätet mellan kund och anläggning
och mellan de olika avdelningarna på anläggningen.

Vi ska vara proffs på möten och med vår kunskap hjälpa våra kunder till framgångsrika möten. Där är du en av de viktigaste spelarna. Du brinner för att alltid ge det lilla extra och för att få alla våra kunder att känna sig lika viktiga. Uppföljning efter genomförda arrangemang är också en viktig del i tjänsten.

Arbetstiden varierar; dag/kväll/helg även om merparten är dagtid vardagar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande tjänst, vill vara med och utveckla vår verksamhet och förstås utvecklas själv.

Vi erbjuder:
- Härligt, positiva kollegor som jobbar mot gemensamma mål i underbar miljö där
gästens välmående alltid är i fokus.
- En trygg och trevlig arbetsplats på en anläggning med höga ambitioner
- En tillsvidareanställning , 100 %, med 6 månaders provtjänstgöring
- Tillträde omgående - Lön efter överenskommelse

Av dig förväntar vi oss:

- Du har minst 3 års erfarenhet av liknande tjänst alt från reception och konferens
- Du tycker om att sälja och ser det som en service
- Du är noggrann, strukturerad och kan prioritera utan att bli stressad
- Med din positiva inställning sprider du glädje och inspirerar dina kollegor så att även
de alltid vill ge det lilla extra
- Du tycker om att överträffa gästernas förväntningar
- Stort plus om du har erfarenhet av bokningssystemet Hotsoft
- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift

Välkommen med din ansökan till hotellchef Ulla Mäki; ulla.maki@hogberga.se.

Vattenrutschbanor från herrgården till havet

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 01, 2017

Äntligen är de på plats! Nu kan vi erbjuda våra gäster unika vattenrutschbanefärder som börjar vid vår varma källa på 30 meters höjd och slutar med en skjuts rätt ut i havet.

Läs hela pressmeddelandet här »

Vattenrutschbana havet Stockholms inlopp

Tommy tar plats i Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 28, 2017

Oj. Det här är stort för oss! Vi har precis nåtts av det otroligt glada beskedet att vår Gastronomiska ledare, Tommy Eriksson, nu tar en prestigefylld plats i Svenska Kocklandslaget. Stort varmt grattis Tommy från stolta och mäkta imponerade kollegor. Vi ser fram emot att heja på dig hela vägen fram till VM 2018. Och vidare mot OS...

Tommy Eriksson Svenska Kocklandslaget

Mer om Tommys satsning finns att läsa ​här »

Gift vid första ögonkastet

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 26, 2017

Whohoo! I kväll är vi på TV! Det bjuds på tre vigslar, tre bröllopsmiddagar, tre bröllopsfester och tre bröllopsnätter. För andra året i rad spelades nämligen programmet "Gift vid första ögonkastet" in hos oss. Hela inspelningen ägde rum under en och samma dag - en varm dag i juli. Riktigt kul när det händer annorlunda saker i huset!

Gift vid första ögonkatet - inspelning på Högberga Gård

Programmet kan ses på SVTPlay​ »

Konstrundan 24-26 mars

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 24, 2017

Välkommen att besöka oss under den stora Konstrundan på Lidingö då Leif-Erik Nygårds och
Marie von Kraemer ställer ut hos oss. 

Varje år, varje vår, arrangerar föreningen Lidingökonstnärer den stora Konstrundan på Lidingö. En hel helg med vacker konst att beskåda runt om på vår ö. Tidigare år har Marie von Kraemer varit konstnären som hållit till hos oss. Vi är glada att välkomna henne tillbaka även i år. Dessutom - nytt och stort för i år; Vi har äran att välkomna även: Fotografen Leif-Erik Nygårds, berömd för att ha tagit de sista professionella fotona av Marilyn Monroe men även världskändisar som Muhammad Ali, Woody Allen, Angelina Jolie och Dalai Lama har poserat framför hans kamera.




Marilyn Monroe

Marilyn, ett av Leif Erik Nygårds fantastiska verk.

Välkommen till en helg i konstens tecken. ​Under helgen serveras, lunch, brunch och herrgårdsfika enligt nedan. Fri entré!

Fredag kl 1200-1700

Lunchbuffé 145 kr
Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och bakverk

Lördag kl 1200-1700
Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och ​bakverk
Lördag kl 1500-1700
Afternoon Tea; 245 kr

Söndag kl 1200-1500
Brunch 325 kr Läs mer »
Söndag kl 1200-1700

Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och ​bakverk

Boka bord till brunch och lunch på 08-546 461 00 eller info@hogberga.se

Vinmakare för en dag

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 13, 2017

Lördagen den 29 april öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig aktivitet för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning.

Vinprovning i Vinfabriken

Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot. Våra vinmakare guidar er genom de två välkända vinblend Bordeaux- och den nya Chiantiblend.
Efter detta får ni fritt skapa ert eget vin.

Pris 795 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan görs ​på Vinfabrikens egen hemsida här »

/Tanja

Nytt från vårt mikrobryggeri

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 31, 2017

Efter succén med Högberga Julöl och Winterale fortsätter resan i vårt mikrobryggeri. Aktuellt just nu; Guldrush som är en fruktig golden ale och Panacé, en ljus belgisk ale.

Öl från Högberga Mikrobryggeri framför brasan i Kinarummet

Vår bryggmästare Martin är mycket nöjd med recepten och kommer köra vidare på dessa. Vi som har smakat förstår varför. Riktigt bra!! Just nu finns dessa i mindre skala att avnjuta i baren i Kinarummet.

En provbryggning görs på ca 20 liter. Avsmakas - ibland korrigeras och när receptet resulterar i något riktigt bra så brygger vi mer och serverar ölet till våra gäster. Just nu ligger en handfull
recept på jäsning och inom kort ska de provas.

/Tanja

Croissantens dag!

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 30, 2017

Croissantens dag
Fikadags magnifique! Oui, Oui idag firar vi croissantens dag. Bienvenue, hälsar konditor Johanna från vårt bagerique

Croissant vid brasan
Och så lägger hon sista handen på...

​Oemotståndliga. Fyllda med choklad var de också. Mums!

/Tanja

Provätning bröllopsmenyn

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 26, 2017
Planerar ni bröllop? Eller har ni redan bokat bröllop hos oss under 2017/2018? Fredagen den 10 mars ges ni möjlighet att proväta hela vår bröllopsmeny till specialpris.

Bröllopsmeny


Under kvällen kommer vi servera tre förrätter, tre varmrätter och fyra desserter: hela vår bröllopsmeny i mindre portioner. Till detta bjuds smakprov på rekommenderade viner. Vi ses till fördrink i herrgården kl 19.00 och därefter välkomnas ni till ert bord för två.

Pris: 495 kr per person

Det går självklart att köpa till hela vinpaket för 390 kr per person.

Boka bord på fest@hogberga.se.

Vill ni sova kvar?
​Erbjudande;
Dubbelrum inkl frukost, per rum och natt; från 1.350 kr
Enkelrum  inkl frukost, per rum och natt; från 750 kr

Varmt välkomna!

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | jan 11, 2017

God fortsättning på 2017 Högbergavänner!

Lika bra att starta med stoltheten. 2016 blev vårt sjätte raka rekordår, och det gäller både ekonomiskt OCH det som driver oss – gästbetygsmässigt. Jag kan bara bocka och buga inför mina kollegor med Tina i spetsen som verkligen driver Högberga i en riktning som tydligen bara går uppåt-framåt. Extra kul är ju att vi krånglar till det för oss själva ständigt med nya projekt, och att verka i en omgivning som tillåter det naturligt är så otroligt bekräftande. Vi har stakat ut en strategiskt rak väg som vi följer hyggligt bra men jag är så imponerad över hur kollegorna ständigt hittar nya smarta lösningar både för oss som jobbar men främst för er
gäster utan att avvika från det långsiktiga.

åre
2016 bjöd på många sköna händelser. Vi började med en peppningsresa till Åre och presenterade
årets målbilder och umgicks för att stärka ”känslan”.

Varm Källa på Högberga Havsspa på Lidingö
Väl tillbaka på Högberga var det dags att putsa på det sista innan vi öppnade Högberga Havsspa med vår varma källa. En upplevelse som vi skapat från gästers och våra egna önskemål och som bjuder på en känsla som är helt magiskt. Att njuta framför brasan inne eller i varma källan med båtarna som passerar alldeles nedanför och vila blicken mot solnedgången över Stockholms innerstad har krönt många av våra gästers vistelse hos oss.

Stockholm Culinary Team tar OS-guld i Erfurt i Tyskland
Inför året gjorde vi också en gemensam satsning på vår Tommys stora passion för att tävla i matlagning. Vi anställde fler i köket för att skapa tid för träning och inspiration för Tommy och första belöningen kom nästan direkt då han tog plats i Stockholm Culinary team som hade en plats i Matlagnings-OS. Många träningstimmar senare och lite senare på året stod han på pallen med laget och tog emot Guldet för totalvinsten i OS – fatta att man blir glad och stolt över såna delägare. Men det för också något större med sig då fler i köket får energi till tävlandet. I Årets Möteskock blev vår yngsta kock Magnus silvermedaljör och det var nog inget han planerade när han kom till oss som praktikant direkt från Hälsingland för några år sedan men att få
stå på sidan av och se den utvecklingen är grymt!

Rosévin
I Högberga Vinfabrik hände också spännande saker under sommaren. Första bytte vi namn på vinet från 8.90 till Högberga San, Högberga Merlot och Högberga Blend. Vi hade även premiär för vårt första Rosévin som blev mycket uppskattat så det kommer vi fortsätta med. Den roligaste nyheten i vinfabriken är dock att vi planterat egna druvstockar med Pinot Noir ute på Högbergas terrass. Ut mot havet med småsalta vindar, ackumulerad värme från berget och mycket kärlek hoppas vi skapa bra förutsättningar
så vi kan göra vin på dessa om kanske 5 år.

Efter sommaren gjorde vi en ägarförändring och hotelldirektör Tina blev delägare. Tina har sedan hon började tagit fullt ansvar och det är med stor glädje och en mycket god känsla som jag får se henne utvecklas
ännu mer och ha henne som en bra kravställande partner.

Vi har under året haft ett flertal konstutställningar och det är spännande eftersom alla gäster får ta del av det och på helgerna kommer Lidingöbor som inte ens visste att Högberga Gård fanns och vi får nya vänner
genom konsten som faktiskt är anledningen till att Högberga byggdes.

Vi hade också vår första julmarknad som lockade många besökare och även det gav oss mersmak
och vi hoppas kunna göra en tradition av detta.

Mat och dryck ligger mig varmt om hjärtat och att få göra vår egna öl har länge varit en dröm och äntligen blev den sann. Vi avslutade året med att starta vår egna Microbryggeri och känslan av att höra gästerna beställa in Högbergas egna öl till julborden är svår att beskriva. Vi fortsätter bryggandet och tanken är att göra små linjer för att bjuda på många olika smaker för de som vill nörda ner sig i det men hittar vi en öl som
verkligen ÄR Högberga så kanske vi gör mer av den, vem vet.

sofie
Vi fick också en liten julklapp av ovan nämnda kocken Magnus och vår hovmästare Sofie
som blev föräldrar till en liten gosse precis för jul!

Så återblicken över 2016 gör mig varm men samtidigt hungrig inför uppgiften att fortsätta vår resa framåt/uppåt! Att hitta på nya saker och samtidigt hålla anläggningen i det fina skick vi ständigt underhåller och renoverar
är en utmaning som jag längtar till varje dag. 

Varmt välkomna till Högberga Gård även 2017 och hör gärna av er om önskemål eller idéer!

// Johan

Vinmakare för en dag

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 09, 2017

Lördagen den 29 april öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig aktivitet för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning.

Vinprovning i Vinfabriken

Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot. Våra vinmakare guidar er genom de två välkända vinblend Bordeaux- och den nya Chiantiblend.
Efter detta får ni fritt skapa ert eget vin.

Pris 795 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan görs ​på Vinfabrikens egen hemsida här »

/Tanja

Nytt vin från Högberga Vinfabrik

Skrivet av Tanja Askrabic | jan 05, 2017

Högberga San 2013 från Högberga Vinfabrik
Äntligen släpper Vinfabriken Högberga San 2013. Från och med den 2 januari finns vinet att köpa på Systembolaget. Druvorna handskördades av oss i Toscana den 20 september 2013 och buteljerades i maj 2015. Vinet har en fräsch syra och är medelfylligt. Du hittar toner av mogna körsbär, färska örter som salvia och rosmarin. Det passar bra till vilt, grillat rött kött, lamm, italienska korvar och skinkor. Vinet vinner på att lagras ytterligare något år på flaska. Det är framställt i Sverige av druvor skördade i Italien och är ekfatslagrat 12 månader på äldre amerikanska, franska och svenska 1⁄2 barriquer.

Vinet finns att avnjutas i restaurangen hos oss men det finns också på Systembolaget på Lidingö samt i beställningssortimentet.

Vinmakare i Toscana
Våra vinmakare Per, Johan och Johan gör som vanligt så GOTT de kan!

/Tanja