Två nya platser i Stockholm Culinary Team

Skrivet av Tanja Askrabic | jul 06, 2017

Magnus Wallin och Johanna Rampitsch en del i reginallandslaget Stockholm Culinary Team
Du tittar på Magnus Wallin och Johanna Rampitsch. Två unga talanger i vårt köksteam som precis tagit varsin prestigefull plats i Regionllaget Stockholm Culinary Team. Mot OS!! Men först VM. Och massa träning förstås. Stort varmt grattis från mäkta stolta kollegor! Och stort lycka till!

Det här innebär alltså att vi har fyra från vårt kök som nu laddar, först för VM 2018 och sedan OS 2020. Klara i Svenska Kocklandslaget sedan tidigare är; Tommy Eriksson samt i Juniorkocklandslaget Victor Magdeburg. Vilka kollegor alltså!!!

Mer om Johannas & Magnus satsning finns att läsa på Livets Goda »

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017

Skrivet av Tanja Askrabic | jul 04, 2017

​Oj vad vi är stolta och glada över att ta emot utmärkelsen TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017. Två gånger faktiskt. Både vårt hotell i sin helhet och vår restaurang som en egen enhet. Stort tack till alla fina gäster för att ni engagerar er och delar med er av era upplevelser hos oss! Tack för att ni är med och utvecklar oss i rätt riktning!

Trip Advisor Excellence

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

Mer god läsning om detta i "Livets Goda".

Grattis till guldet!

Skrivet av Tanja Askrabic | jun 20, 2017

Alltså vårt kök. De bara fortsätter att göra oss så himla stolta precis varje dag. Och kväll. Och vissa kvällar lite extra. Som i går. Då gick vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg ut i tävlingen Copper Skillet 2017. Skulle han, som var med och tog hem OS-guldet med Stockholm Culinary team i höstas, han som precis tagit en prestigefylld plats i Svenska Juniorkocklandslaget, han som sprider så mycket glädje här på Högberga varje dag, skulle han bli den som får representera Sverige i Europa?

Victor Magdeburg vinnare i Copper Skillet 2017
JAAAAA! Vår Victor tog hem guldet i juniorklassen och går därmed vidare till semifinalen som äger rum i London den 23 september. Såklart vi är superglada!!!

Största grattis Victor från oss mäkta stolta kollegor!!

Mer god läsning om Victor i tävlingen på Livets Goda »

VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | jun 01, 2017
Hej igen Högbergavänner!

Här på Högberga är det full fart som vanligt och nu är vi mitt uppe i bröllopssäsongen
med allt vad det innebär och huset sjuder av stor romantik varje helg.

Bröllop vid havet
 
Vi har ett fantastiskt första halvår, både omsättningsmässigt och gästnöjdhetsmässigt och som om inte det räcker så har vi stora framgångar med vårt kök. Vi har nu en juniorlandslagskock - Victor Magdeburg och så har vi Tommy som inte bara är med i Svenska Kocklandslaget utan har den stora äran att vara lagkapten. Jag funderar rätt ofta på det där med att tävla i matlagning och service som vi gör i vår bransch och jag känner mig tudelad till om man egentligen kan värdera dessa prestationer. Det är i alla fall inte helt enkelt. Men en sak är säker, när man går in i köket och känner engagemanget och det genuina intresse som de här underbara kollegorna känner inför uppgiften är det HELT omöjligt att inte ryckas med och känna deras glädje. Det imponerar på mig och själva energin runt det här gör oss på Högberga mer motiverade och det fina med det är att både vi kollegor och
våra gäster får ta del av det genom högre kompetens och en ständig strävan framåt.
Jag är verkligen superstolt över att vara en liten del av detta.
 
Vi har ju också höga ambitioner med vårt miljöarbete och jobbar systemerat med det genom bla vår Svanenmärkning och genom att vara Klimatpositiva. Det senaste är att vi har laddstationer för Teslabilar på parkeringen och alla som följer den allmänna utvecklingen på bilsidan vet att den utvecklingen går
väldigt snabbt och vi kommer följa med och ta vårt ansvar i detta.
 
Mitt jobb är ju otroligt stimulerande bara genom att vara i vår miljö och möta alla våra olika och krävande gäster men en del av mitt jobb är ren lust och i Högberga Vinfabrik får den sidan leva ut helt och hållet. Förutom att vi handskördar 10 ton druvor i Toscana och vinifierar här på Högberga varje år så har vi lite vinranksexperiment här på hemmaplan också. Alldeles nyligen täckte vi av våra vinrankor som vi planterade förra året och alla utom en har överlevt vintern så nu vågar vi plantera ännu fler på bergsterasserna ut mot havet.
Om fem år hoppas vi göra vårt första vin från dessa så det är ett långsiktigt åtagande.

Druvodling Lidingö
 
Idag har vi också premiär på Systembolaget för vår Högberga Merlot från druvorna som vi plockade i september 2014. Finns i ordinarie sortiment på Systembolaget på Lidingö och på beställningssortimentet i hela landet.
Och självklart finns vinet även att dricka här hos oss på Högberga Gård.
 
Jag passar också på att önska er en härlig sommar och som vanligt är ni mer än välkomna
att höra av er till mig om idéer och önskemål.
 
// Johan

Nytt vin från Högberga Vinfabrik

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 31, 2017

Imorgon, den 1 juni, släpper vi Högberga Melot 2014. Äntligen! Druvorna handskördades av oss i september 2014 och buteljerades i maj 2016. Vinet har en fräsch syra och är medelfylligt.  Det är framställt i Sverige av druvor skördade i Toscana och är ekfatslagrat 12 månader på äldre amerikanska, franska och svenska 1⁄2 barriquer.

Vin Merlot 2014 från Högberga Vinfabrik

Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, björnbär, plommon, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Högberga Merlot finns på Systembolaget; artikelnummer; 39936. Pris: 199 kr.

Vinmakare i Toscana
Våra vinmakare Per, Johan och Johan gör som vanligt så GOTT de kan. Riktigt gott säger vi som smakat.

Smaka på Stockholm

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 30, 2017
1-6 juni är det dags. En av världens största matfestivaler äger då rum i Kungsträdgården; Smaka på Stockholm. Förra året var vår Gastronomiska ledare Tommy med och vann kockduellen på Stora scenen när några av landets absolut främsta kockar möttes. Och i år antar han utmaningen igen. Antar utmaningen gör också vår
yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg.

Victor Magdeburg

Kockduell – Santa Maria vs Juniorkocklandslaget »
Lördagen den 3 juni kl 13.00 blir det kockduell mellan Malin Eriksson, Taste Development Specialist på Santa Maria, och vår Victor Magdeburg.

Kockduell Karoline Nordefors vs Tommy Eriksson i Smaka på Stockholm
Sveriges bästa Seniorkock Karoline Nordefors duellerar i matlagning mot lagkapten i Svenska Kocklandslaget Tommy Eriksson.
Det blir en tuff kamp där mat ska serveras på 20 minuter. Stora scenen i Kungsträdgården 5/6 kl 17:00.

Vi finns på plats både lördag och måndag. Kom gärna förbi och heja!

Tommy i kockduellen Smaka på Stockholm
Förra året såg det ut så här när Tommy tog hem segern i duellen mot Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Klart vi är stolta.

Informationsträff om Vinmakarutbildning

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 28, 2017
Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, har startat Sveriges första vinmakarutbildning. För dig som vill veta mer välkomnas nu till en första informationsträff; söndagen den 11 juni kl 15-17; hos oss på Högberga Vinfabrik.

Anmäl dig till; anette@vinkallan.se
Mötet är kostnadsfritt men anmälan är obligatorisk.

En hälsning från Kroatien

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 25, 2017
Efter en härlig rekordvår var vi visst värda en riktigt skön resa till värmen. Hjärtliga hälsningar från vackra Kroatien och vi tackar vår fantastiska extrapersonal som håller ställningen hemma.

Kroatien Split

Här njuter vi av hav och berg, av vackra båtturer, bad, spännande restauranger, besök på vingård och boende på fina Hotel Split.

Två nya Destination Charger från Tesla

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Tesla Destinationsladdare på Lidingö 

Vi är riktigt stolta över att vi nu i samarbete med Tesla kan erbjuda två Destination Charger till våra tidigare 8 vanliga elbilsladdare på parkeringen. Välkommen att köra fram, koppla in och koppla av!

Läs pressmeddelandet här »

Läs Högtryck No 13 online

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 18, 2017

Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landar i veckan i brevlådan
hos drygt 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det
bara att maila mig på ta@hogberga.se så ordnar jag det.
Högtryck No 13 finns nu också att läsa online »

Högtryck No 13
Underbara Kjell Bergqvist är en av huvudrollsinnehavarna i detta nummer av Högtryck.

Tidigare nummer av Högtryck finner du här »

/Tanja

Vinmakare för en dag 10/6

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 16, 2017

Lördagen den 10 juni öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig aktivitet för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning.

Vinprovning i Vinfabriken

Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvorna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot. Våra vinmakare guidar er genom de två välkända vinblend Bordeaux- och den nya Chiantiblend.
Efter detta får ni fritt skapa ert eget vin.

Pris 795 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan görs ​på Vinfabrikens egen hemsida här »

Är du vår nya kock?

Skrivet av Tanja Askrabic | maj 09, 2017
SÖKES
Vi behöver nu ytterligare en talangfull kock till vårt redan färgstarka köksteam. På Högberga Gård tillagas allt från grunden och här är kvalitet, högt tempo och kunskap ihop med en skön stämning några av hörnstenarna. I veckorna tar vi hand om vi våra härliga konferensgäster och på helgerna är det bröllops- fest- brunch- och weekendgäster som livsnjuter hos oss.

Lag, Team Högberga i spapoolen vid havet

Så, är du en lagspelare med ett brinnande intresse för matlagning? Tycker du om att ge gästen en upplevelse över förväntan? Vill du spendera dina dagar i underbar miljö mellan himmel och hav? Tveka då inte att skicka din ansökan till vår gastronomiska ledare tommy.eriksson@hogberga.se.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg. Du kommer att ingå i ett professionellt och glatt gäng som brinner för att ge marknadens bästa värdskap!

Läs mer om vårt kök ​här »

Vår Tommy - Ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 21, 2017
Tommy Eriksson - Lagkapten Svenska Kocklandslaget

För bara ett par veckor sedan tog Tommy plats i Svenska Kocklandslaget i samband med att ett helt nytt lag skulle sättas samman. Två veckor senare var det vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, som tog plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Och i dagarna blev det klart att Tommy blir landslagets nya lagkapten. Såklart vi är stolta!

Läs pressmeddelandet här »

Victor tar plats i Svenska Juniorkocklandslaget!

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 12, 2017

Vårt kök alltså! För två veckor sedan var det Tommy som knep en plats i Svenska Kocklandslaget och idag kom nästa fantastiska nyhet. Vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, kliver nu in på en prestigefylld plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Wow! Mäktigt! Stort grattis Victor!! Stolta kollegor tycker det ska bli så otroligt spännande att följa din resa på nära håll och heja på dig hela vägen fram till VM 2018 och OS 2020.
Och så vidare... 

Mer om Victors satsning finns att läsa här »

Victor Magdeburg kock på Högberga Gård

Högberga Vinfabrik startar exklusiv vinmakarutbildning

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 03, 2017

Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, startar Sveriges första vinmakarutbildning. En ettårig utbildning som ger den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att driva eget vineri.

Kursdeltagarna kommer att få lära sig allt från att tillverka rött vin, rosé och passito till att testa olika metoder för alkoholjäsning och ta reda på hur tillförsel av olika tillsatser påverkar slutresultatet. De kommer även att fördjupa sig i hur man använder sitt doft- och smaksinne som en vinmakare, vilket skiljer sig från en sommelier. Målsättningen med utbildningen är att kursdeltagarna efteråt ska ha tillräcklig kunskap för att starta och driva ett eget vineri.

Vår vinmakare Johan Zälle delar kursledarskapet med Dick Samuelsson, rektor och föreläsare på Vinkällan Dryckesutbildningar och Scandinavian Wine Academy. Tillsammans kommer de under ett år att leda deltagarna genom teoretiska pass på Vinkällan och praktiska pass på Högberga Vinfabrik. Utbildningen inleds med en resa till Toscana i september i skördetid, därefter följs vinifieringsprocessen och kursen avslutas nästkommande sommar.

Läs hela pressmeddelandet här »

Är du vår nya kollega?

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 02, 2017

Mötes- och eventplanerare - tillsvidare 100 %.

Älskar du mötet mellan människor, har du pondus, humor och tycker om att ta ansvar? Har du gått hotell- och restaurangskola eller jobbat med mötesplanering/reception några år och vill spendera dina dagar i underbar miljö mellan himmel och hav? Då är det dig vi söker.

Personal Högberga Gård

Vår Maria ska gå vidare till en ny tjänst inom organisationen och vi behöver en stjärna som ersätter henne i vårt team. Är det du; tveka inte att höra av dig till hotellchef; ulla.maki@hogberga.se. Om det inte är du
- kanske känner du någon? Tipsa gärna! Tack!

Mer om tjänsten;

Vi söker nu en mötes- och eventplanerare som proffsigt tar hand om hela processen från bokat arrangemang till ankomst och genomförande. På Högberga Gård blir du spindeln i nätet mellan kund och anläggning
och mellan de olika avdelningarna på anläggningen.

Vi ska vara proffs på möten och med vår kunskap hjälpa våra kunder till framgångsrika möten. Där är du en av de viktigaste spelarna. Du brinner för att alltid ge det lilla extra och för att få alla våra kunder att känna sig lika viktiga. Uppföljning efter genomförda arrangemang är också en viktig del i tjänsten.

Arbetstiden varierar; dag/kväll/helg även om merparten är dagtid vardagar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande tjänst, vill vara med och utveckla vår verksamhet och förstås utvecklas själv.

Vi erbjuder:
- Härligt, positiva kollegor som jobbar mot gemensamma mål i underbar miljö där
gästens välmående alltid är i fokus.
- En trygg och trevlig arbetsplats på en anläggning med höga ambitioner
- En tillsvidareanställning , 100 %, med 6 månaders provtjänstgöring
- Tillträde omgående - Lön efter överenskommelse

Av dig förväntar vi oss:

- Du har minst 3 års erfarenhet av liknande tjänst alt från reception och konferens
- Du tycker om att sälja och ser det som en service
- Du är noggrann, strukturerad och kan prioritera utan att bli stressad
- Med din positiva inställning sprider du glädje och inspirerar dina kollegor så att även
de alltid vill ge det lilla extra
- Du tycker om att överträffa gästernas förväntningar
- Stort plus om du har erfarenhet av bokningssystemet Hotsoft
- Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift

Välkommen med din ansökan till hotellchef Ulla Mäki; ulla.maki@hogberga.se.

Vattenrutschbanor från herrgården till havet

Skrivet av Tanja Askrabic | apr 01, 2017

Äntligen är de på plats! Nu kan vi erbjuda våra gäster unika vattenrutschbanefärder som börjar vid vår varma källa på 30 meters höjd och slutar med en skjuts rätt ut i havet.

Läs hela pressmeddelandet här »

Vattenrutschbana havet Stockholms inlopp

Tommy tar plats i Svenska Kocklandslaget

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 28, 2017

Oj. Det här är stort för oss! Vi har precis nåtts av det otroligt glada beskedet att vår Gastronomiska ledare, Tommy Eriksson, nu tar en prestigefylld plats i Svenska Kocklandslaget. Stort varmt grattis Tommy från stolta och mäkta imponerade kollegor. Vi ser fram emot att heja på dig hela vägen fram till VM 2018. Och vidare mot OS...

Tommy Eriksson Svenska Kocklandslaget

Mer om Tommys satsning finns att läsa ​här »

Gift vid första ögonkastet

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 26, 2017

Whohoo! I kväll är vi på TV! Det bjuds på tre vigslar, tre bröllopsmiddagar, tre bröllopsfester och tre bröllopsnätter. För andra året i rad spelades nämligen programmet "Gift vid första ögonkastet" in hos oss. Hela inspelningen ägde rum under en och samma dag - en varm dag i juli. Riktigt kul när det händer annorlunda saker i huset!

Gift vid första ögonkatet - inspelning på Högberga Gård

Programmet kan ses på SVTPlay​ »

Konstrundan 24-26 mars

Skrivet av Tanja Askrabic | mar 24, 2017

Välkommen att besöka oss under den stora Konstrundan på Lidingö då Leif-Erik Nygårds och
Marie von Kraemer ställer ut hos oss. 

Varje år, varje vår, arrangerar föreningen Lidingökonstnärer den stora Konstrundan på Lidingö. En hel helg med vacker konst att beskåda runt om på vår ö. Tidigare år har Marie von Kraemer varit konstnären som hållit till hos oss. Vi är glada att välkomna henne tillbaka även i år. Dessutom - nytt och stort för i år; Vi har äran att välkomna även: Fotografen Leif-Erik Nygårds, berömd för att ha tagit de sista professionella fotona av Marilyn Monroe men även världskändisar som Muhammad Ali, Woody Allen, Angelina Jolie och Dalai Lama har poserat framför hans kamera.




Marilyn Monroe

Marilyn, ett av Leif Erik Nygårds fantastiska verk.

Välkommen till en helg i konstens tecken. ​Under helgen serveras, lunch, brunch och herrgårdsfika enligt nedan. Fri entré!

Fredag kl 1200-1700

Lunchbuffé 145 kr
Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och bakverk

Lördag kl 1200-1700
Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och ​bakverk
Lördag kl 1500-1700
Afternoon Tea; 245 kr

Söndag kl 1200-1500
Brunch 325 kr Läs mer »
Söndag kl 1200-1700

Herrgårdsfika 50 kr; Kaffe och ​bakverk

Boka bord till brunch och lunch på 08-546 461 00 eller info@hogberga.se