VD-blogg

Skrivet av Johan Hjort | sep 01, 2015
Hej igen Högbergavänner!

Hoppas ni alla haft en bra sommar, min har varit mycket fin. Just idag känns som om vi går in i nästa årstid som för mig är favoriten. Jag får åka hem till Härjedalen och se alla fina färger på fjället och andas hög klar luft under några fina jakthelger. Här på Högberga är ju hösten vår mest bokade period och det är
härligt att vara mitt i den energin.

Hotellrum
Under sommaren har vi renoverat ytterligare hotellrum i Stora Flygeln och gästerna som använt dem kommer med spontant beröm vilket känns bra då det alltid är lite pirrigt med förändringar. Bygget med vår varma källa går också framåt och det känns spännande att se hur det nya växer fram, det kommer att bli en fantastisk plats att sitta på med kollegor, sin älskling eller med vänner och titta ut över havet in mot stan.

Jack Vreeswijk
I helgen hade vi brunch med efterföljande konsert med Jack Vreeswijk. Strålande sol och en underhållande Jack på bästa humör, jag rekommenderar er verkligen att gå att lyssna på honom om ni har möjlighet. Han tolkar förstås sin fars låtar som ingen annan men har också skrivit fin egen musik. För er som är intresserade av musik och konst kommer vi också ha fina konstutställningar under hösten. Den 6 september är du välkommen på vernissage för fotokonst-utställningen Paradise Doublyexposed med Majid Modir.

I Högberga Vinfabrik är det snart dags för skörd. Den 19 september åker vi åter till Toscana och skördar de tio ton druvorna som slutligen blir ca 7500 flaskor vin. ​Som vanligt kommer vi plocka druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese och sen följer ett intressant år med vinmakande innan vi bestämmer vilka blends vi ska ha i flaskorna.

Så, vi ser fram emot en höst med full fart och som vanligt många trevliga möten.

Johan Hjort och Janne Schaffer
Ett av alla trevliga möte jag hade i helgen på Högberga var det med Janne Schaffer och Janne Shuffle.
Mer om "en rockig öl för alla tungor" kan du läsa här »

Om ni vill se Högberga Gård, vinfabriken eller bara ta en kaffe och prata så är det bara att höra av sig!

Tills dess tycker jag ni ska gå in och titta på vår nya läckra hemsida, det är helt otroligt så fort det går med utvecklingen av världen online. Det är också mycket roligt och stimulerande att göra nya bilder på vårt fantastiska ställe, gå in och njut av dem här.

Vi hörs igen!

// Johan

Tävling nummer 2

Skrivet av Tanja Brandin | aug 31, 2015

Vår unga, skickliga kock Magnus deltog för andra gången i år i tävlingen Copper Skillet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna där sju kockar kämpade om en plats i Europafinalen som går i Milano. Det blev ingen finalplats för vår Magnus denna gång men vi är förstås mäkta stolta över honom ändå.
Bra jobbat! Friskt vågat hälften vunnet!

magnus
Magnus Wallin är 25 år och tävlade i juniorklassen.

Vi säger grattis till vinnarna; Juniorkocken Daniel Gustafsson, Stora Brännbo och senior chef Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Stort lycka till i Milano!

/Tanja

Ny hemsida!

Skrivet av Tanja Brandin | aug 27, 2015

Idag släpper vi vår nya hemsida. Hoppas ni gillar den. Den har ett helt nytt utryck och upplägg och jag hoppas också den ska vara än mer användarvänlig och inspirerande än den gamla. Hemsidan har återigen gjorts i samarbete med Tankbar (många hemsidor har det blivit tillsammans nu) och det är AD Fredrik Lundqvist som gjort designen. De flesta nya bilder är tagna av min favoritfotograf Danger Österlin.

Men/och - jag vet att allting alltid kan bli bättre. Därför ser jag fram emot synpunkter av alla dess slag. maila mig gärna på tanja.brandin@hogberga.se eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Om ett par veckor kommer också online-bokning att kopplas på och då kan helgens alla arrangemang bokas direkt på sajten.

Högberga Gård

Tack på förhand och välkommen att surfa runt!

/Tanja

Ses på söndag?

Skrivet av Tanja Brandin | aug 24, 2015

Äntligen kommer min favoritartist tillbaka till oss på Högberga Gård. Exakt ett år sen senast. Men nu har det blivit dags. Favorit i repris. Visbrunch i det gröna på terrassen med Mr Jack Vreeswijk. Solen ska stråla och det finns fortfarande några platser kvar.

Skynda att boka. Och hoppas vi ses på söndag. Läs mer i kalendariumet »

Laddar med lite bilder från förra årets Vis-brunch med Jack. Här. Och. NU.

Vreeswijk
Jack med sin skickliga gitarrist Love Tholin. Det bjöds på en hel del Cornelis. Helt fantastisk stämning en solig dag som denna.

hogberga_vreeswijk-3-1Precis så här vackert blå ska himlen vara även på söndag.

terrass-sensommarBrunch på terrassen. Serveras också i år.

vreeswijk-6-1Jag hade en gång en båt... 

vreeswijk-13En sån där härlig dag då man liksom inte vill gå hem...

/Tanja

Skönare mötesmiljöer

Skrivet av Tanja Brandin | jun 10, 2015
Mötas ska man göra där man gör det som bäst, eller hur. Där man finner mest inspiration och där kreativiteten flödar. Inte helt sällan sker ju detta utanför det traditionella mötesrummet. Ibland på en promenad utmed havet i friska luften, ibland på en solig terrass eller i sköna gungor på toppen på berget. Så visst ser vi till att sådana fantastiska mötesmiljöer finns här på Högberga Gård. Låt mig visa ett axplock.

gungorblogg
I grönskan.

Högberga Gård
Vid det stora stenbordet.

dator
Javisst har vi fri wifi som räcker hela vägen ut till havet. 100/100. Om det är wow? Oh JA.

t
Här finns två stora terrasser med sköna sittgrupper. Ostört och strålande utsikt.

Uteplats
På baksidan finns sittgrupper i olika storlekar. I solen. Och i skuggan.

Toppmöte
På toppen av berget. Om så önskas. Ett toppmöte helt enkelt.

/Tanja

Vår varma källa

Skrivet av Tanja Brandin | jun 09, 2015
Nu har arbetet med vår varma källa påbörjats. I höst ska den stå klar. En het källa - på höjden - insprängd i berget, alldeles utanför Paviljongen. Här kommer upp till 16 personer kunna bada tillsammans och samtidigt njuta av den bedårande utsikten över havet, över Stockholms inlopp och skyline hufvudstada. Det kommer bli såå läckert!!

kalla
Arbetet med sprängning och utgrävning har påbörjats...

Under juli månad gjuter man och detta ska sedan torka i tre månader innan vi fyller källan med friskt vatten som värms upp till 37 sköna grader. I oktober inviger vi vår varma källa.

/Tanja

VD-Blogg

Skrivet av Johan Hjort | jun 09, 2015

Hej Högbergavänner!

Sommaren smyger sig på och hela Högberga Gård badar i grönska. Måsarna hänger i luften och bevakar oss skarpt när terrassen fylls med soltörstande frukost- middags och mötesgäster. 

gungorblogg

Apropå mås(sten) så vill jag prata lite om hur vi väljer att vara fysiskt aktiva och möjligheterna för er gäster att vara aktiva här hos oss. Lidingö Stads långsiktiga vision är ”Hälsans ö” - och det lever man upp till på många sätt. Dels genom ett fantastiskt utbud av träningsanläggningar som t ex slalombacke, skidspår och kanske mest känt, våra löparspår. Många som jobbar på Högberga Gård är mycket aktiva i sitt privata liv och det hejar jag på allt jag kan. Vi har Tina och Tanja som deltar i Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton, vi har Ulla som är träningsinstruktör både på jobbet och privat. Högberga Gård är medgrundare och arrangör till mötesbranschens största löparfest Run4Fun som i år hölls på Happy Tammsvik med över 200 deltagare som vanligt. Hela Högbergagänget sprang såklart. Varför skriver jag om detta i min VD-blogg till er gäster. Jo, jag vet att många av er är minst lika aktiva som vi och det såg vi inte minst på det stora intresse vi fick kring vår energidag. Vi ser det genom att vårt gym använts allt flitigare sista åren vilket bidragit till att vi investerar och uppdaterar oss efter era önskemål. Våra löparspår som startar utanför dörren används dagligen av gäster. När vi tränar mår vi bättre, när ni tränar mår ni bättre och bara det gör att våra möten också bli bättre.


Vi är nu inne i vår högsäsong för bröllop. En av livets viktigaste dagar för bröllopsparet som ställer stora krav på oss. Nervösa, förväntansfulla, känslosamma gäster som är en ynnest för oss att vara en del av. Jag hade nyligen mitt eget bröllop här på Högberga och utan att vara för privat så kan jag ju säga att mitt liv nu känns mer meningsfullt på något sätt. Att sedan få ta emot så många nöjda gästers superlativ över miljön, servicen och maten gör ju minnet av dagen ännu starkare! Länge leve kärleken!


Ekonomiskt går vi mot ytterligare ett rekordår och första halvåret ser riktigt bra ut. Att vi öppnade upp Högberga mot privatmarknaden med brunch och weekendarrangemang har gett oss verktyg för att bli ännu bättre även mot konferensmarknaden. Både gällande service men kanske framförallt att vi möter nya målgrupper som inte kände till oss sedan tidigare. Om du inte testat vår brunch ännu så är det något jag personligen rekommenderar.


Att det går bra gör också att vi vågar satsa vidare. I sommar totalrenoveras ytterligare 23 hotellrum i Stora Flygeln och vi fortsätter under tema vin som inspirationskälla. Samtidigt satsar vi också stort i vår SPA-del. Ny entré för bättre logistik är en del men den stora satsningen är vår varma källa med en fantastiskt utsikt över Stockholms inlopp och Stockholms skyline. Vi bygger också miljö med flera lugna och avskilda platser att bara sitta och njuta i pauser från badandet. Varmt välkomna att prova under hösten.

890 vin
Högberga Vinfabrik släppte 1:a juni ytterligare två viner från 2012. 890 Merlot och 890 Sangivose, båda lagrade på Svenska ekfat och med ytterligare lagringspotential på flaska. Finns på Systembolaget Lidingö, Fältöversten och Garnisonen och möjligt att beställa till hela landet.

Nu drar jag på bröllopsresa!

Vi hörs
// Johan

Run är fun och fys är mys

Skrivet av Tanja Brandin | jun 08, 2015
E-n-e-r-g-i-n är ovanligt hög här på Högberga just nu. Liksom den fysiska aktivitetsnivån. Förra helgen var det Stockholm Marathon - då var vi två Högbergare som stod på startlinjen i loppet som skulle bli "den blötaste maran någonsin".

tina
Jag och Tina i startområdet. Loppet gick utmärkt för oss båda trots regn och blåst. Flera kollegor hejade på vilket betyder så ofantligt mycket. Tack för all uppmärksamhet. Och som inte det vore nog - vi hamnade i branschpress utnämnda som hjältar, hehe. Värt allt slit bara det :)

ti
En vecka tidigare representerade vår hotelldirektör Tina också Högberga Gård då Vingruppen bjuder in branschen att springa Göteborgsvarvet. Lagom uppvärmning inför maran tyckte Tina och finsprang lite lätt i mål som VINNARE bland i damklassen/Vingruppen. Tid 1.55. Bra jobbat!

run
Den 13 maj sprang hela gänget från Högberga Run4Fun. Branschens största löparfest. Eventet som vår vd Johan är med och arrangerar - och som han var med och startade för sju år sedan. Branschkollegor träffas och springer/joggar/går 1 mil och äter sedan en god middag i hop och dansar halva natten. I år höll Peter Siepen i taktpinnen från uppvärmning och ända in i mål. En helt fantastisk dag/kväll. På Happy Tammsvik. Platsen där allting en gång började. Läs mer »

energi
I mitten av april arrangerade vi en mycket uppskattad "Energi-Dag" i samarbete med vår PT Caroline. Löpning, yoga, personlig styling och mycket annat.

fredagsfys
Fredagsfys är fredagsmys. Varje fredag kör vår Les Milles-utbildade receptionschef Ulla ett 15 minuters träningspass med all personal och förstås för alla gäster som vill vara med. Och varje torsdag morgon bjuder vi alla gäster på 45 minuters utomhusträning - "Wake me up" med vår PT Caroline. 

För alla träningsintresserade gäster har vi mer att erbjuda. Fullt utrustat gym. Fantastiskt naturområde med löparspår runt knuten. Ett underbart promenadstråk utmed havet. Ja, fråga oss gärna vid ditt nästa besök.

/Tanja

24 kockar - en vinnare - nu på film

Skrivet av Tanja Brandin | jun 04, 2015
Årets Möteskock 2015 är ju vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson. Och som juryn sa; " ”Gott gott, Tommy har idag lyckats imponera på oss i juryn med den mest perfekta kombinationen av förrätt och varmrätt med ett modernt tänk som passar alla mötesanläggningar 2015”.

Nu finns en tre minuter lång film från tävlingen som spelats in av arrangören Action fairs. Se den nedan och njut. Slutet är det bästa jag sett på länge :)


Tommys vinnarmeny bestod av;
Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök. Mums!

/Tanja

Topp 5 viktigast på hotell

Skrivet av Tanja Brandin | jun 03, 2015
Gratis Wifi är det absolut viktigaste vid val av hotell. Det visar en ny undersökning som Hotels.com genomfört.

Topp-fem viktigast på hotellet  vs  Högberga Gård

Gratis wifi
 1. Gratis Wi-Fi
Det har vi. Eget trådlöst nätverk i samtliga byggnader och i hela trädgården, fiber, hastighet 100 / 100. Snabbt, pålitligt och enkelt. Inga krångliga Teliahomerun-koder där man loggas ut så fort man stänger av datorn.

brunch på högberga gård
2. Gratis frukost
Frukosten ingår i rumspriset. Här serveras bröd från eget bageri, äggröra, prinskorv, bacon, färskpressade juicer, frukt, bär, pålägg, egengjord ost, nybryggt kaffe. Och mycket mer. Söndagar serveras brunch.

3. Gratis parkering

Absolut. Det finns gott om plats hos oss och även gott om elstolpar. 8 stycken.

pool
4. Pool
I Paviljongen finns jacuzzi och vedeldad bastu och i höst kan vi även erbjuda en varm källa i berget där upp till 16 personer kan njuta av bad och magnifik utsikt över havet och Stockholms inlopp.

hotellrum
 5. Bekväm säng
Vi får ofta höra att våra sängar är så himla sköna. Alla 98. Det glädjer oss.

/Tanja

Trafikinformation lördag

Skrivet av Tanja Brandin | maj 27, 2015
Lördagen den 30 maj. Då smäller det igen. Dags för Stockholm Marathon 2015. Min nionde i ordningen. I år är vi två från Högberga Gård som ställer upp i loppet; Hotelldirektör Tina och jag själv. Ska bli grymt kul. Grymt jobbigt. Och nästan obegripligt skönt när det är över. Men jag vet också att man kan känna lite tomhet direkt efter. När värsta smärtan har lagt sig och minnet av det onda bleknat.

Stockholm Marathon är ett härligt arrangemang. Dock kan det ställa till med lite hinder i trafiken. Så - ni som ska komma till oss på Lidingö eller avresa härifrån - Ta Norra Länken. Försök inte åka vägen igenom stan. Fullständig trafikinformation under Stockholm Marathon finner du här.

Nu redo. Lördag kan komma!

Löparskor

/Tanja

Läs Högtryck No 9 online

Skrivet av Tanja Brandin | maj 17, 2015
Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos närmare 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det i fortsättningen. Högtryck No 9 finns dock redan nu att läsa online »

Högtryck

I Högtryck No 9 har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi träffar Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning" och vi bjuder in till tävling om "Vis-brunch med Jack Vreeswijk för två personer" på vår facebook-sida.

Trevlig läsning!

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa här »

/Tanja

Vinskola del II

Skrivet av Tanja Brandin | maj 05, 2015
Lagom till vårsolen smeker stolsryggarna på terrassen gör vi en djupdykning i rosévinets vackra värld. Hur gör man egentligen rosévin och vad är blush wines? Vår restaurangschef Danielle guidar dig i Vinskola del II.

HUR GÖR MAN ROSÉVIN? Många tror att man bara blandar i lite rött vin i ett vitt vin för att få fram den rosa färgen; och visst finns det de som gör så, men det är inte så vanligt. Vanligast är att man producerar vinet som vitt, men på röda druvor. Druvskalen får ligga med i musten och laka ut röd färg, antingen bara ett dygn eller några dagar in på jäsningen. Läs mer »

rosé​​
VAD ÄR KARAKTÄRISTISKT FÖR ROSÉVIN? Viner från de lite varmare länderna, och från vad man kallar nya världen, är oftast lite fruktigare i smaken, såsom hallon och jordgubbar med en lite mörkare TON. Vinerna från de mer klassiska vinländerna, Frankrike och Spanien är ofta lite mer komplexa i smaken, lite stramare och med en högre syra samt ljusare ton. Läs mer »

Danielle Handelman
Restaurangchef Danielle Handelman serverar gärna ett glas rosé på terrassen

terrass
Möblerna på plats på terrassen. Uteserveringen är öppen! Varmt välkommen!

/Tanja

Högtryck No 9

Skrivet av Tanja Brandin | apr 29, 2015
Just nu går tryckpressarna varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. I detta nummer har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi har också mött Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning", vår resaturangschef Danielle fortsätter sin vinskola och vi releasar vårt lyxiga VIP-kort. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick. Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.

Högtryck

Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det. Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan.

Kundmagasin Högtryck
Läs Högtryck No 8 online här »


Kundmagasin Högtryck No 7
Läs Högtryck No 7 online här »

Brukar du inte få vårt magasin men önskar det fortsättningsvis - är det bara att mejla mig på tanja.brandin@hogberga.se. Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa online nedan.

Jack Vreeswijk
Läs Högtryck No 6 online här »


Högtryck

Läs Högtryck No 5 online här »

Labero











/Tanja

21 stjärnor i Guide Michelin

Skrivet av Tanja Brandin | apr 28, 2015
Så många stjärnor totalt har Ducasse erhållit på sina restauranger runt om i världen. 21!! Flera av restaurangerna har dessutom hela tre stjärnor. I Sverige har ingen haft tre stjärnor än. Ja, då förstår man hur STORT det är när nu Ducasses restaurangchefer och sommelierer i dag testar de nya vinerna från Högberga Vinfabrik.

890 vin

JA, du läste rätt. Bara att de provar är förstås hur stort som helst. Vinmakare Zälle skickade ner x antal flaskor med ett DHL-bud till Italien när han hört om deras visade intresse och nyfikenhet. Nu återstår att se vad tycker om vinerna. Så grymt spännande!! Toscanska druvor som blivit vin i Sverige, Stockholm, Lidingö, Högberga. Lagrade på bl a svenska ekfat. Hmm, klart man blir nyfiken. Så - tillbaka till Italien där druvorna har sitt ursprung.

Vi håller alla tummar och återkommer såklart i ärendet. Samtliga viner kommer att serveras hos oss på Högberga Gård från och med den 1 juni. Cab;en finns redan här och den finns även i Systembolagets beställningssortiment. Begränsat antal så skynda att fynda.

Vinmakarna skriver själv på sin facebook-sida;
"Idag testar Ducasses restaurangchefer och sommelier våra tre nya viner. Det är helt omöjligt. Sverige har aldrig haft tre stjärnor i Guide Michelin. Ducasse har 21 st runt om i världen, var av flera har tre stjärnor....Detta är sjukt stort för vår lilla vinfabrik.
(890 Merlot och 890 Sangiovese släpps på Systembolaget 1:a juni)"

Wow!
/Tanja

En av oss?

Skrivet av Tanja Brandin | apr 22, 2015
personal
Vill du bli en av oss?

Vi behöver bli fler i vårt gäng och söker just nu två starka personligheter till vårt kök; en hungrig kreativ kock med höga ambitioner samt en meriterad souschef med goda ledaregenskaper och hög energi. Är du den vi söker eller känner du någon som passar för tjänsten; Dela gärna eller välkommen med din ansökan till kökschef tommy.eriksson@hogberga.se redan idag.

Klicka nedan för att läsa mer om tjänsten eller läs mer här »

souschef

E-n-e-r-g-i

Skrivet av Tanja Brandin | apr 19, 2015
E-n-e-r-g-i. Så stavas lördagen den 18 april 2015. Dagen då vår PT Caroline Strömberg Olsson, Personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med egna företaget CTC Training arrangerade en välbesökt tränings- och inspirationsdag hos oss på Högberga Gård, tillsammans med Anne-Lie Kallenberg, Yogalärare och driver Yoga och Meditionscenter på Lidingö samt Malin Edner, Imagekonsult.

1
Dagen kunde inte ha börjat finare... och lugnare...

energi
Och väldigt snart var energinivån och tempot ett helt annat. Löpträning med teknik...

Plankan
Styrka...

Sedan yoga och föreläsning om träning, kost och personlig styling.

4
En heldag, full med energi, glädje, gemenskap. Ny kunskap. God och nyttig mat. Vackert väder.

Tack alla som var med och gjorde denna dag till något alldeles extra. Vi ser fram emot att köra igen nästa år.

Och - du har väl inte missat - att varje torsdag morgon bjuder vi på ett härligt träningspass med Caroline ute på terrassen. Mer om passet Wake me up finner du här.

/Tanja

Konstrundan 24-26 april

Skrivet av Tanja Brandin | apr 16, 2015
Varje år, varje vår, arrangerar föreningen Lidingökonstnärer konstrundan på Lidingö. En hel helg med vacker konst att beskåda runt om på vår ö. Tidigare år har Marie von Kraemer varit konstnären som hållit till hos oss. Och varför ändra på ett vinnande koncept. Marie kommer tillbaka till oss och hennes vackra konst kommer att pryda Galleriet under helgen 24-26 april.

Konst Marie von Kraemer

Vi kommer samtidigt fylla helgen med brunch, lunch, afternoon tea, herrgårdsfika, ansiktsmålning för barnen och mycket mer. Uteserveringen är öppen! Liksom baren.

För mer information och öppettider läs mer i kalendariumet »
Varmt välkommen!

/Tanja

Vinnare av presentkort!

Skrivet av Tanja Brandin | apr 02, 2015
Stort tack till alla er som besökte vår monter under mässan Årets Möteskock.

monter1

Härligt att se att intresset för möten med kulinarisk guldkant är så stort. Extra härligt var det förstås för oss då vår fantastiska kökschef Tommy tog hem guldmedaljen. Vi är så otroligt stolta och glada!

Tommy Eriksson årets möteskock 2015

Ni var också många som var med och tävlade om presentkort på Afternoon Tea och Söndagsbrunch. Vinnare i tävlingen blev; Nanette Bergqvist samt Lotta Walldoff. Stort GRATTIS till er! Ni kommer att bli kontaktade av oss inom kort och därefter skickas presentkorten till er.

PÅSKBRUNCH

Önskar er alla en fantastisk glad och skön påsk och välkomnar till oss i helgen då vi har en extrainsatt påskinspirerad brunch även på lördagen.

/Tanja

Yes!! Guldmedalj i Årets Möteskock 2015 till vår Tommy Eriksson

Skrivet av Tanja Brandin | apr 01, 2015
Vi går omkring som i ett lyckorus här på Högberga idag, tralala. Vår fantastiska kökschef Tommy gick nämligen i går och vann hela tävlingen Årets Möteskock 2015. Guld! Seger! Vinnare! Från konferensanläggningar runt om i landet deltog 19 av Sveriges bästa möteskockar och stämningen var hög på Münchenbryggeriet i Stockholm där vi också deltog i mässan.

monter1
Vår lilla monter

Tommy inervjuas av Carl Jan i Årets Möteskock
Tommy gick ut som tävlande någon gång i mitten av startfältet. Lugn. Samlad. Målinriktad. Carl Jan Granqvist var moderator under hela tävlingen. Precis som förra året då Tommy tog hem silvermedaljen.

jury i årets möteskock 2015 Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling.
Juryn; Carina Brydling, Stefano Catenacci (ordförande) och Christina Möller.

Varje kock har 45 minuter på sig att kreera en tvårätters konferensmiddag till tre personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror. Tommys meny bestod av; Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök. På bilden ovan presenterar han sin rätt för juryn.

Tommy Eriksson årets möteskock 2015
Vinnaren fick ta emot blommor, diplom en resa till Noma i Köpenhamn och publikens jubel. - Jag är så jäkla glad för priset och det är en skön revansch då jag fick nöja mig med silvermedaljen förra året.

Massor av GRATTIS från oss alla till Tommy! Vi tycker du är grym och är såå stolta över vår kollega.

tina-tommy
Tina, vår hotelldirektör, var förstås på plats och hejjade fram Tommy i tävlingen och var snabbt framme för att gratulera till segern.

ärets möteskock 2015
Medaljörerna tillsammans med Carl Jan. Silver gick till Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och bronsmedaljen till Christian på Havsvidden, Åland.

Läs vårt pressmeddelande här »

/Tanja