Välkommen in i mitt hjärta...

Skrivet av Tanja Brandin | jan 18, 2010

Dimman ligger tät över Stockholms inlopp när jag närmar mig, denna kalla januarimorgon. Viktiga direktörer, med sina läderportföljer skyndar förbi när jag kliver av spårvagnen och från de frusna träden virvlar glittrande snöflingor vid minsta vindpust. Här är jag; med samma känsla i kroppen som första dagen i skolan när jag var sex år (ja, pappa ansåg att jag var smartare än andra och borde börja ett år tidigare). Jag känner igen den, känslan, som vore det igår jag stod där på den grusade skolgården och höll pappa hårt i den stora, trygga handen.

Framme!

Tittar upp på den tegelröda byggnaden som så ståtligt reser sig högt över alla andra. Precis som Marieborgsskolan en gång gjorde. Mäktig. Stor. Och nästan lite skräckinjagande. Nytt jobb - GAH! När var det sist? Minst tio år sedan. Doften av nybakt bröd sprider sig över området och jag vill in. In i värmen.

Drar fingrarna genom håret en extra gång. Lägger luggen till rätta. Detta är första morgonen på många veckor som jag inte bär mössa. Öronen kalla. Näsan röd. Men frisyren tillrättalagd. Redo! Välkommen in i mitt hjärta Högberga Gård.

Utsikten!! Jag häpnas över hur vackert här är. Är det i en miljö som denna jag ska spendera mina arbetsdagar framöver. Bra val tjejen! Ja, se själv!


Väl inne. Värmen som sprider sig tinar snabbt upp mina frusna fingrar. Men den kommer inte bara från den sprakande brasan. Eller från de heta elementen. Nej, varmast blir jag allt i mötet med personalen. Mina nya kollegor. De får mig att känna mig så välkommen. Så väntad. Så som säkert alla gäster känner när de kliver in genom de tunga portarna till Högberga Gård. Och jag tänker låta den känslan stanna kvar länge. Länge. Och jag välkomnar en ny era i mitt liv. Den så kallade Högbergagårderan.

Allt är dock inte nytt för mig här på Högberga. Jag har ju den stora äran att få fortsätta jobba i hop med min gamla vd, Johan Hjort (ja, fast han är fortfarande ung alltså). Och precis som tidigare kommer också han att skriva blogginlägg lite då och då. Kanske till och med ofta. Vad vet jag. Det jag vet helt säkert är att jag har saknat att blogga. Och jag kommer ha så mycket att berätta om här från Högberga Gård. Så det finns en risk att jag är här varje dag. Kanske du med!?

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.