Helt säkert...

Skrivet av Tanja Brandin | mar 23, 2010
Igår var det dags igen. Mun mot mun. Kompression. Ja till och med användandet av defilibrator gick vi igenom. Läskiga bilder med sårskador. Och en skrämmande solskenshistoria om branden på Stadshotellet i Eskiltstuna.

Hela personalen på Högberga Gård utbildades igår av en konsult från Safe Hotels. Vi övade på både dockor och människor. Och trots att det bara var ett år sedan jag genomförde en liknande utbildning i HLR så var detta så givande. Som om man inte kan få tillräckligt mycket förberedelse för om man skulle hamna i en situation där man kanske kan rädda liv.

Sju procent av de som får HLR vid hjärtstillestånd räddas till livet. Sju procent. Det kanske inte låter så mycket men tänk om man själv var bland desa sju procent eller en nära vän, en kollega eller en gäst. Då är dessa procent plötsligt väldigt viktiga.

Och jag måste säga att vetskapen om att alla mina kollegor genomgått samma utbildning gör att jag känner mig trygg. För om något skulle hända här på Högberga så vet jag att vi är fler som skulle kunna agera. Det är ett som är helt säkert. Och om något skulle hända mig...

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.