Får man lov?

Skrivet av Tanja Brandin | apr 22, 2010

Om jag inte minns fel så började det väl med en centerrulle som åkte in i jackärmen för en så där 30 år sedan. Jag gick inne på Tempo, som det hette, med pappa. I kundkorgen låg alltid en ljus limpa som hette Carl Petersson och vi brukade bryta brödet inne i butik medan vi handlade, pappa och jag.

Just den här dagen, när pappa stod där i charkuteridisken och beställde salami, drog jag en lov bort mot godisdisken. Jag kände lite på chokladrullarna som låg där uppradade i läckra färger och ropade; TA MIG. TA MIG. Jag var så himla sugen men visste att det var ingen mening att ens fråga. Såå sugen. Ville ha. Och vips så gled den bara in. Centerrullen… Inget jag är stolt över. Skäms. Men så blev det…

Och nu – 30 år senare – så vill jag stjäla igen. Inte godis. Inte en sak. Jag vill stjäla vackra ord som jag har hittat. I en speciell kombination. Jag menar inte att jag vill citera någon eller använda mig av floskler. Nej, jag vill sno sex små ord i en vacker kombination. Tre av orden är dessutom samma så man skulle kunna säga att jag vill stjäla fyra ord. Fyra små ord - det är ju inte så mycket - men mitt samvete tillåter det inte riktigt. Så nu frågar jag om lov. Får man lov att stjäla fyra små ord?

Fyra fina ord i en vacker kombination. Få. Och fina. Får jag? Jag tror jag hörde ett JA. Ja, nu är jag säker på att jag hörde det. Schysst! Då kan jag jobba vidare...

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.