Tesla

Skrivet av Tanja Brandin | okt 13, 2010
Esben från Danmark anlände till Högberga som planerat i går sen eftermiddag och vi var ett gäng som samlats för att provköra sportmodellen av elbilen Tesla. Det var ju företaget +Klimatpositiv med Per Ribbing i spetsen, som bjudit in till detta arrangemang.

Tesla elbil Högberga Gård
Esben; Skarume? fast på engelska. Tanja; Yes yes yes! 0-100 på 3,7 sekunder åkte vi inte; men vi kunde ha gjort om vi velat för det är faktiskt möjligt med denna lilla skönhet. Helt tyst var den - perfekt, för då kunde vi prata desto mer. Om Esbens kommande event till exempel som jag tyckte skulle passa alldeles ypperligt hos oss på Högberga.

Elbil, Klimatpositiv
Här vid Esben och Tesla - Jan O, Hjort och Ribbing, från +Klimatpositiv.

Under själva dragningen var det en person som utmärkte sig lite med spännande frågor till Esben. Jag blev förstås nyfiken på vem han var och frågade helt enkelt; Vem är du? Och hur kommer det sig att du har så spännande saker i ditt bagage? Sjukt spännande var det och jag hoppas jag inte tröttade honom med alla frågor.

Leif Garvin, Batmobil
Leif Garvin och Eva Holmberg (Eva som är fru till meteorologen, klimatföreläsaren Per Holmberg) - Jamen Leif Garvin då; Batmobile, Idol 2009... ja, du kanske känner igen. Bygger tydligen bilar som är helt outstanding. Jag var tvungen att fråga vad Batmobilen skulle ha dragit för kostnader att bygga och gissa svaret... gissa... 8 miljoner kronor, huj! För en bil. Ja, sen berättade han massa spännande saker som han ska göra framöver. Ännu inte ute på marknaden men skulle släppas den 19 oktober.

Kvällen avslutades med en god klimatpositiv buffé och ett par miljöl till bakgrundsljudet av någon tråkig fotbollsmatch. Men Tesla och tassla - det var hur kul som helst.

/TanjaKommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.