Lite blödig...

Skrivet av Tanja Brandin | okt 26, 2010
Äntligen ska du få se dem. Som du har undrat. Och längtat. Vilket är helt förståeligt. Jag blir ju själv tårögd varje gång någon snuddar vid ämnet. För att inte tala om känslorna som intar min kropp när jag får ha dem på mig. Jag dansar regndansen om kvällarna och tillber Tor i smyg. Och när Tor hört mig så hoppar jag omkring i vattenpölarna på gatan för att få bara aningen mer uppmärksamhet än vad människor jag möter vanligtvis ger mig.  Jag känner doften av nytt gummi så fort jag öppnar ytterdörren. Och där står de så vackert i hallen - det första jag ser när jag kliver in. Den stora spegel gör att jag får se dem gånger 2 så att säga. Här. Nu. Voila! Mina nya, älskade gummistövlar. Är de inte värda varenda krona, så är det inte jag som är Tanjis.


Tanjis - det var det någon som kallade mig idag. Jag blev alldeles varm om hjärtat. Det har jag inte hört sedan pappa dog för fyra år sedan. Och ingen annan har någonsin kallat mig för det. Därför blev jag lite känslosam under min springtur nu på kvällskvisten. Lite blödig. Och kände mig lite liten igen. Typ såhär...


Pappas Tanjis gungar häst på Storgatan i Västervik...


Pappas Tanjis tycker om sin fina sjömanskostym och trots att hon är så gullig i den blev hon retad av sin storasyster för att se ut som en ekorre. När Tanjis blev större kontrade hon med att kalla storasyster för eskimå. Storasyster replikerade alltid med att "eskimåer har fina tänder". Tanjis visste inte om ekorrar hade några positiva attribut som kunde användas till hennes fördel utan fick helt enkelt ta till taktiken att tjalla för pappa. "Då tjallar jag för pappa", kunde man höra på Stora Trädgårdsgatan 36 eller vilken annanstans som helst där de befann sig.

Minnena finns där. Och det är lätt att bli lite blödig . Med eller utan stövlar. Men har vi nu riktigt mycket tur så är det lite fukt i luften imorgon. Och det är alldeles  tillräckligt för att få se dem IRL. Ta med näsduken.


/Tanjis

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.