Stenungsbaden Yacht Club

Skrivet av Tanja Brandin | nov 06, 2010
Med kudden kvar i ansiktet gav jag mig ut i den friska morgonluften denna lördag. Springskorna på. Och pyttelite ångest kvar efter torsdagskvällen. Alltså - inte riktigt ångest. Mer sådär, vadpinsamjagärkänsla.

Ja, chefen och jag tog ju bilen och åkte till Stenungsbaden Yacht Club nere på västkusten på torsdagen, ett ställe som jag verkligen kom att gilla. Du vet som när  en riktigt go känsla infinner sig i magen. Av stämning. Bemötande. Ambitioner. Ja, så var det på Yacht Club. Ja, men vi var inte där för att njuta. Vi skulle jobba, i form av utställare på en mässa "Great taste" för 500 connoisseurer. Vi var där som representanter för Högberga Vinfabrik. Men eftersom vårt vin inte är klart än - och själva mässan/festen gick ut på en slags provsmakning så fick vi lite hjälp av Sara på Vingruppen. Hon skickade med oss en annan Italienare; Allegrini, Palazzo Della Torre, 2006.  Riktigt god, finns i Systembolagets beställningssortiment för 150 kr. Druvor; Corvina, Rondinella och lite Sangiovese. Kommer från Veneto, området vars huvudstad heter Venedig - Ja såklart talar jag om nordöstra Italien. Lagrad 15 månader på 2-åriga franska ekfat och 7 månader på flaska. Tillverkad enligt Ripassometoden vilket innebär...

Ja, jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Är ju verkligen ingen vinexpert men eftersom det kunde tänkas komma en och annan fråga så googlade vi fram lite fakta om vinet en halvtimma innan "showen" började. Bara utifall någon skulle fråga. Hmmm. Det var ju liksom just DET de var där för. Prata vin och mat. Och jag med min mycket begränsade kunskap i ämnet fick verkligen köra SHOW. Improvisation, storys, ställa motfrågor. Och är det inte underbart. Att nästan alla älskar att berätta om upplevelser de själva varit med om. Så - när en fråga om till exempel en vingård kom och jag inte visste svaret så kunde jag bara vända på frågan. Vilka vingårdar har ni själva besökt? Och så fick de berätta. Jag fick lära mig massor som jag kunde använda mig av till nästa besökare. Alla glada. Och nöjda. Men ändå. Herregud - jag kände mig pinsam när jag märkte att chefen hörde mig säga; "Jovisst skulle den kunna ligga en tre år och mogna till sig".
- Och när blev du vinexpert? skrockade han bakom kulisserna.
Hmm. Vadpinsamjagär, som sagt.

Nu är den värsta pinsam-känslan borta. Jag var faktiskt ändå helt okej(samtidigt som jag kan höra Lennart ord klinga "99 % rätt är 100 % fel"). Jag låg nog på en 80 % denna kväll och det borde ju motsvara minst 120 % fel, hmm. Nåväl; här kommer nu lite bilder från tillställningen på Stenungsbaden.


Stenungsbaden yacht club
Hjort vid vår "monter"...

Peder Lamm, Högberga Vinfabrik
Peder Lamm var kvällens värd...

great taste
Snygg ishink som ändrade färg. Kolla...

Högberga Vinfabrik

Stenungsbaden

champagne
Champagnen flödade...

Champagne
Både här och där...

Ostron, löjrom, champagne
Och vad kan passa bättre till det...

Stenungsbaden
Och till vinet detta...

Royal design group
Royal Design Group var en av utställarna som jag pratade en del med. Inte för att jag kan glaskonst bättre än vin utan för att de väckte mitt intresse med sin story om företaget, om konsten som de presenterade på mässan som var signerad Bertil Vallien och för att de verkligen brann för sin sak. Två killar från Kalmar som slitit i många år. Nu - bland annat en nyöppnad butik i Sturegallerian. På plats sålde de en hel del av glaskonsten. Vad sägs om en staty av Bertil Vallien för 150 tkr. Bara att gratulera. Sedan är det alltid spännande att prata och se om man kan hitta något form av samarbete. Ja, vem vet...

Möte i bilen på vägen hem på fredagen. Hungriga i Arboga ringde vi vår gamla vän Ulf som tidigare jobbade på Grythyttans Gästgivaregård. Han var hemma och bjöd in oss till deras hus...

Tanja Jezewski, Johan Hjort
Och vi fick träffa hans söta, lilla son William... Ulf berättade att under ett års tid hade han blivit morfar två gånger och pappa en gång. Jo jag tackar. Att han numera jobbar på Arboga kommun med turistfrågor men just nu är pappaledig fyra dagar i veckan. Och vi skrattade. Nästan lika mycket som när vi en gång var i Västindien och seglade tillsammans. En underbar resa då det stod en veckas ledarskapsutbildning på agendan, Men vi hann med en hel del andra upplevelser också...

Tanja
Gänget i Västindien - Ulf på knä...

Sway
Vår segelbåt - till höger...

Västindien
Och så min favoritbild från den resan. Jag längst fram. Ulf längst bak till vänster. Full fart framåt. Det var precis så vi kände när vi kommit hem. Mannen i mitten var inte vår kursledare; dock en inspiratör till att njuta livet.

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.