Boom boom!

Skrivet av Tanja Brandin | nov 14, 2010
Nu får  det vara nog! Har hållit på att fila på presentationen inför morgondagens dragning i en evighet känns det som. Jag menar - jag ÄR ingen föreläsare. Jag jobbar ju med marknad. Hur ska jag veta hur man ska göra ett bra scenframträdande. Det är ju samma sak som att jag plötsligt skulle kunna hoppa in som köksmästare för en dag eller att en föreläsare skulle göra mitt ordinarie marknadsjobb. Nej - jag tycker nog att det är med all rätt jag har respekt inför uppgiften.

Och även om det inte är första gången så är det ändå ett tag sen. Men jag har frågat runt. Alla som har kommit i min väg senaste dagarna har fått frågan om de har något bra tips att ge. Det jag fiskar mest efter är hur man INTE ska bli nervös när man går upp på scenen. Jag hatar att bli det. Nervös alltså. Du vet, när det blir alldeles tyst i lokalen och det enda man hör är sin egen röst - och den plötsligt låter lite fåning. Då hörs dialekten så himla tydligt också. Och hjärtat som slår lite oregelbundet. Boom boom. Boom boom boom. Puh! Och kanske handen börjar darra lite grann. Och man tappar minnet helt. Vad har jag sagt, vad har jag inte sagt. Jag våndas! På stora Nalen ska det ske. Gah!

Men många vänliga själar har hjälpt mig med goda råd...

1. Andning - eller rättare sagt bakvänd andning. Ever heard about that? Jodå, det kommer från Thai Chi. Man ska liksom trycka in magen så man tappar svanken och liksom sedan andas ut så magen blir alldeles stor. Det låter ju som att det kanske tar ett tag att lära sig i och för sig men...

2. Black out - då ska man försöka få ner blod i huvudet på något diskret sätt. Göra akrobatik eller kanske låtsas knyta skorna... även om man som jag har stövlar med dragkedja!?

3. Psykologi - man kan tänka att man inte har tid med nervositeten som smyger sig på. Knyckla ihop tanken och sparka i väg den.

4. Eller så försvinner det av sig själv när man går upp på scen var det någon artist som sa till mig (det skulle jag vilja se - det är väl just då man blir nervös).

Göran Adlén brukar tipsa mig om att huvudsaken är att du gör det du ska göra med passion. DET är det viktiga. Och det kommer jag att göra. Jag ska prata om ett ämne jag älskar. Berätta om när vi startade första bloggen i mötesbranschen. Men ändå...

En del kan ju bara gå upp på en scen. Inte vara nervösa. Tro att de är bra. Inte bry sig så mycket. Men faktiskt inte vara särskilt bra. Jag skulle också inte vilja bry mig så mycket. Inte ställa så himla höga krav. Det skulle vara skönt. Men vill ju ändå vara bra förstås.

Jamen imorgon då. Jag kanske ska gå på händer upp på scenen (tror jag kan det fortfarande faktiskt) med sprattlande ben som om jag sparkade i väg nervositeten, andas bakvänt så det ser ut som jag är gravid... efter det borde väl allt annat framstå som bra och ganska normalt.

Eller så bara KÖR jag. Och hur det än låter imorgon så lovar jag att jag just nu kan hela alltet utantill. Jag har övat. Och övat. Så om jag säger fel eller tappar bort mig så beror det INTE på att jag kommer oförberedd.

Sova på saken. Eller vänta förresten. Om man inte sover. Är jättetrött. Då kanske man är som lite drogad och inte bryr sig så mycket. DET har ingen tipsat om. Kanske för att ingen testat. Ska jag bli den första? Kanske.

Kl 1430 imorgon. Håll tummarna för mig. Please! Boom Boom.

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.