Prioritera prioriteringar...

Skrivet av Tanja Brandin | jan 23, 2011
Prioritera prioriteringar. Uttrycket kommer från Göran Adléns föreläsning under Trendrapporten. Ett uttryck som liksom etsat sig fast. Och kommer tillbaka till mig om och om igen. Och plötsligt - bara för att uttrycket finns där - så omges jag gång på gång av situationer där det är så relevant.

Precis som när man själv kör en Nissan; så ser man flera likadana Nissan. Eller när man har en schäfer; så ser man andra schäfrar. Och när man går med barnvagn; så tycker man att alla andra har barnvagn. Ja, för man ser det man själv har liksom. Och har man ett uttryck som etsat sig fast - så passar det in hela tiden. På allt.

Man kan ju tänka sig att prioritera prioritering framförallt skulle gälla arbetsuppgifter. Men si så är det inte. Det gäller livet. Någon ärlig vän sa till mig häromdagen att jag just nu kanske gjorde en något konstig prioritering då det gäller relationer. Naturligtvis gick jag i polemik och skulle försvara mitt beteende. Ångrade mig dock snart (skämdes lite dessutom) och tackade för hans åsikt. Man bör faktiskt prioritera, också - eller kanske framförallt-  bland sina relationer.

Samtidigt som detta uttryck uppehöll sig i min hjärna, läste jag precis boken; "Veronika bestämmer sig för att dö". En helt fantastisk bok. Du bara måste läsa den. Och som titeln insinuerar så handlar det om en så dramatisk sak som självmord. Boken behandlar dock ämnet på ett ganska odramatiskt sätt på något vis. Skickligt! Och i boken ställs detta med prioritera prioritering verkligen på sin spets. Utan att avslöja för mycket, så berättas i boken hur Veronika gör ett självmordsförsök, överlever, vaknar upp på ett mentalsjukhus och får veta att hennes hjärta tagit så mycket skada att hon bara har en vecka kvar att leva...

Ja förstå. Om man har en vecka kvar i livet. Vad/vilka skulle man då prioritera? Vilka platser skulle man besöka och med vem?

Jag gillar uttrycket "prioritera prioritering" och kommer låta det sitta kvar även om det innebär lite extrajobb i tankecentrat. Det borde det vara värt. Idag kom jag till exempel på att jag borde åka en extra sväng ner till sonen i Verbier. Väldigt snart. Planen var att åka på tjejresa i mitten av mars men det ena behöver ju inte utesluta det andra, tänker jag. Det handlar ju bara om att prioritera bland andra saker. And so I will.

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.