Lördagsångest!

Skrivet av Tanja Brandin | feb 19, 2011
Lördag morgon. Vaknar extremt tidigt med ett ryck. Sitter i sängen alldeles yrvaken. Snurrig. Kallsvettig. Hjärtat slår aningen för fort. Ångest. Neeeej! Vad har jag gjort? Ja du vet känslan va. Vad hände egentligen i går kväll. Försöker gå igenom registret som när en film spelas upp i hjärnan. Vad är sant? Vad är påhitt. Eller beror det hela bara på en riktigt dålig dröm?

Ganska snart inser jag att ångesten inte har så väldigt mycket med mig själv och mina egna handlingar att göra. Puh! Skönt! För en gång skull, hehe. Ja igår var jag ju bara hemma och mumsade godis i soffan med min Gudson. Pratade om livet, love och lycka. Men... i bakgrunden stod tv:n på och något i mitt undermedvetna råkade väl fånga små fragment av programmet som snurrade; Konferensresan. Och antagligen är det just detta elände som gett mig denna ofrivilliga lördagsångest.

Nu är jag förstås väldigt nära att säga; "Vad var det jag sa"; ja om programmet alltså, men det tänker jag inte göra. Gillar inte den sägningen. Men VAD ÄR DETTA!!?? Alltså, med tanke på vad syftet med programmet var, WHAT!? Vad är det jag inte förstår? Hjälp mig någon!

Syfte enligt SHR;
"Syftet med programmet är att få upp intresset för konferensbranschen i Stockholm och givetvis att få fler att vilja åka till just Stockholm på konferens. Programmet kommer att exponera Stockholm som en mycket attraktiv konferensdestination och förhoppningsvis gynna konferensbranschen i hela Stockholms län."

Nej jag fattar ingenting. Har jobbat i den här branschen i hur många år som helst. Säkert mött hundratusentals konferensgäster men aldrig upplevt såna konstigheter som exponeras i programmet. Förstår inte hur programmet skulle kunna gynna Stockholm som konferensdestination. Förstår inte. Men det är ju bara jag.

Trots allt ska jag ändå inte döma ut eländet helt och hållet. Jag antar att man från SHRs sida kommer återkomma med en utvärdering som visar om satsningen på 4,5 mkr kunde ha gjort bättre nytta någon annanstans - eller om man är nöjd. Hmmm... Tillsvidare håller jag fast vid allt jag tidigare sagt om denna satsning. Är väldigt tacksam för att vi inte anmälde vårt intresse att medverka i programmet. Men det är ju som sagt bara jag.

Nu kommer jag aldrig mer ta upp ämnet. Slutpratat om Konferensresan. Ja, om det inte kommer någon form av utvärdering som kan vara intressant att gå i polemik kring förstås. Att det är en uppåtgående trend för konferensanläggningar i Stockholm just nu kan väl knappast bero på Konferensresan. Right!?

/Tanja

1 Kommentar

  1. 1 Susanne Deljerud 22 feb
    Finns det någon som blir förvånad? Är det inte så att TV-kanalerna måste skruva till det för att det skall bli tillräckligt spektakulärt? Att lägga dessa pengar i händerna på ett TV-bolag för att lyfta konferensbranschen....???? Oj, oj, oj...

Kommentar

  1.