Hälsans Ö - Lidingö

Skrivet av Tanja Brandin | aug 15, 2011
Hälsans Ö! Vilken härlig mission/vision man arbetar med här på vårt vackra Lidingö. I kommunen uppmuntrar man på olika sätt aktiviteter som gynnar välmående och god hälsa bland de boende på ön. Ja, och de som arbetar här på Lidingö också för den delen. Mig till exempel.  Cykelvägarna är fina utmed havet och vid brofästet finns ett digitalt räkneverk som berättar hur många cyklister som passerat i de båda riktningarna varje dag. Där någonstans började väl dagens tävling...

Tävling! Vinna! Över andra. Över mig själv. Över precis vad som helst. Varför kan man inte bara få ta en lugn cykeltur till jobbet en vanlig måndag morgon då man bestämt sig för att filosofera och njuta frisk morgonluft på väg till jobbet. Nej det går inte. Definitivt inte! Man kan nämligen tävla om precis vad som helst. Med vem eller vad som helst.

Rödljus i stan - Trevligt! Det är härligt när man får glida förbi bilkön på cykel, ställa sig längst fram vid rödljuset med Röda faran. Mäta reaktionsförmågan med andra cyklister. Mopedister. Med motorcyklar. Med bilar. Bussar. Lastbilar. Måsar. Anything!! Det är tävling fast klockan är så tidig att man fortfarande har tandkrämssmak kvar i munnen. Snart blodsmak.

Bilkö - tar sikte på en bil som jag glider förbi i korsningen Sveavägen/Kungsgatan. Uppdraget mellan Kungsgatan och Vallhallavägen blir att just den bilen, en svart Saab, inte ska få komma före till det sista rödljuset innan Stadion. Om det så innebär att jag ska lämna cykelbanan på Sturegatan och ge mig ut direkt i körbanan och blockera. Vilket jag gjorde. Herregud! Jag måste införskaffa en hjälm. Väldigt snart.


Och så räkneverket vid brofästet då. Väl framme på Hälsans Ö. Såklart var det fler som åkt in mot stan än ut mot Lidingö denna ljuva morgon som redan fyllt min nyvakna kropp med adrenalin. Typiskt! Mitt lag endast 153 st - det andra laget flera tusen. Skit! Jamen på hemvägen borde jag ju få revansch. Men då - ser till min stora förtvivlan att jag helt enkelt är framme för sent. Det verkar vara många deltidare som bor på Lidingö och arbetar på fastlandet. För trots att jag trampar på som en galning mellan Högberga och brofästet, med svett och regn rinnande utför mina kinder, är det redan betydligt fler återvändare som passerat mållinjen från fel håll. Och nu är det plötsligt något annat än salt regn som rinner ner för mina kinder, buhu. Förlora två gånger samma dag, på samma ställe - trots smart taktik - det köper jag bara inte. Puuhh; Är detta verkligen hälsosamt? På hälsans Ö.

Sluta lipa. Ny tävling. Kan jag cykla snabbare hem från jobbet än till jobbet? Det är hård motvind nere vid Värtan men det kan gå. Bara att trampa ännu hårdare. Kanske inte stanna vid exakt alla ställen som lagen kräver. Trampa. Trampa. Seger!! Två minuter snabbare når jag porten hemma på Kungsholmen och segerfesten kan börja. Livet är en fest. Men också en evig kamp.

Och imorgon. Ny dag. Nya tävlingar. Kanske utmana båtarna i Karlbergskanalen under en springtur. Se om man kan slå ungdomarna i att sova länge på dagen. Nej just det - frukostmöte på Bulleboden imorgon. Kanske tävla med "mitt möte" vem som kan äta frukosten snabbast eller vem som kan äta flest mackor. Där vinner jag lätt. Eller ska vi se vem som kan vara vaken längst - redan i kväll? Är du med? Ja, och nu är vi ju förstås inte längre kvar på hälsans Ö - Lidingö.

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.