Moget!

Skrivet av Tanja Brandin | sep 02, 2011
Nu är det snart ett år sedan vi åkte ner till Toscana för att för första gången plocka 11 ton druvor, köra hem dem till Lidingö och i den då nybyggda vinfabriken, påbörja produktionen av Sveriges första toscanska vin. Det var en känsla det må jag säga. Och nu är det dags igen!

Den 17 september hade varit ett bra datum - och då är vi ett helt gäng som åker ner; vinmakare, kunder, vinintresserade ... Men redan i helgen åker en trupp ner för att plocka de finaste druvorna i stada. Årets värmebölja nere i Europa har gjort att druvorna mognat snabbare i år. Och det gäller att plocka dem när de som bäst. Våra druvor; Cabernet Sauvignon och Sangiovese, är som bäst just nu till helgen.

Därmed blir det skördefest snart!! Den 11 september redan. Och du är bjuden. Vill du vara med i Vinfabriken, dagen då druvorna anländer från Toscana, är du välkommen att anmäla dig här.

Druvorna ska krossas och rensas. Det dukas upp med italiensk buffé, musik. Vi kommer att prova spännande italienska viner. Och kanske det mest spännande av allt - prova årgång 2010 av vårt eget vin 8,90. Jättekul om du kommer! Hoppas vi ses på skördefesten den 11 september om inte förr.

/Tanja

Kommentar

  1.