Högtryck no 2

Skrivet av Tanja Brandin | sep 16, 2011
September! Vi är mitt uppe i produktionen av nästa nummer av vår kundtidning Högtryck som beräknas dimpa ner i brevlådan hos 2000 kunder i slutet av oktober. Denna gång har vi intervjuat en av Sveriges mest bokade föreläsare - Paolo Roberto. Vad Paolo och Högberga Gård har gemensamt kan ni  bland annat läsa om i nästa nummer av Högtryck.

Högberga gård
Paolo Roberto blev knockad en lördag, på måndagen startade han sitt första bolag... Ja, Paolo har en intressant historia att berätta. Och det gör vi alltså i nästa nummer av Högtryck.

Har du inte tidigare anmält att du vill ha ett exemplar av vårt magasin - men gärna vill det - kan du mejla mig på tanja.jezewski@hogberga.se.

Idag har jag gjort en annan intervju med en person vars filosofi, passion och kunskap borrade sig djupt in i själen på något sätt. Inte Dalai Lama eller någon sådan personlighet.

Göran Svartengren
Nej, det var Göran Svartengren - En av ägarna till Stockholms nya köttkrog - Svartengrens (öppnade i maj 2011 i Mårdens gamla lokaler på Surbrunnsgatan). Jag besökte stället i början av augusti för första gången - därefter har jag varit där en hel del. Inte bara för att sonen jobbar i köket där - utan för att det är så grymt skön miljö - men framförallt, kött som smakar som när man var liten. Som när morfar åkte till bonden och slaktade och styckade. Kom hem med lite kött som en del av betalningen, och mormor tillredde en fantastisk måltid med riktiga, äkta smaker. Så som kött ska smaka. Så smakar köttet på Svartengrens. Den hängmörade entrecoten har blivit min absoluta favorit!

Varför det smakar så bra på Svartengrens förstår jag nu. Efter en två timmar lång intervju som lätt kunde ha fortsatt två timmar till. Göran tog emot mig med bruten högerarm (som jag hälsade i alldeles för hårt) - vilket tydligen inte alls är ett hinder för att arbeta i köket varje kväll. Det är passion det! Tänk att det kan vara så intressant med kött. Och design. Och företagande. Med passionerade, driftiga människor. Under intervjun sades det så mycket bra så jag vet inte vad jag ska lyfta fram som rubrik på artikeln...
"Svartengren - en riktig köttnörd"
"Varje kväll är en show - klart man vill vara med"
"Det är statens fel"
"Drömmen om en vedeldad grill"
"Dyslexin tog mig hit"
"Jakten på den perfekta isbiten"
... Ja det finns en del att välja på. Eller något om kärleken till djuren. Kärlek i matlagningen och kärlek till matlagningskonsten. Om småskalighet och äkthet. Om den handplockade personalen. Om fjärilar i magen när man ska starta eget. Ja, vad det blir för rubrik kan ni läsa i Högtryck No 2.

Efter intervjun var jag värd min favoriträtt till lunch i samband med lunchmöte. Raggmunk med fläsk, tack! På Mäster Anders. Med Petra. Både trevligt, givande och gott.

Som sagt, mejla mig om du vill ha vårt magasin. och läs förra numret av Högtryck här om du vill.

Trevlig helg! Nu ska jag snart packa resväskan för imorgon bär det av till bella Toscana igen. Meraviglioso! Bello!

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.