Winemakers Dinner med Jacquesson

Skrivet av Tanja Brandin | okt 05, 2011
Ja, igår genomfördes så en helt fantastisk Winemakers Dinner hos oss på Högberga Gård tillsammans med Vinovum och Champagnehuset Jacquesson. Exklusivt - endast 36 platser - fylldes snabbt då det var otroligt spännande champagner som skulle serveras tillsammans med en meny som vår F & B, Tommy Eriksson, tillsammans med sitt team i köket, tillagat. Alltså maten var bland det godaste jag ätit och passade grymt bra ihop med vinerna. Fyra rätter. Åtta viner.

Och vi fick extra celebert besök i form av den högt aktade, Richard Juhlin, världens främsta champagneexpert!! Han bjöd på sig själv må jag säga. Kompletterade Davids (representanten från Jacquesson) uttalande om vinet - och berikade så kvällen för oss alla med egna expertutlåtanden. Fiiint!

Många härliga, vinintresserade gäster var på plats. Bland annat krögaren, vinskribenten, bloggaren Fredrik Schelin. Och hans  fotograf, Raphael Cameron. Raphael fotograferade - och jag får använda bilderna i bloggen. Tackar för  det så hjärtligt. Fredriks blogg kan du läsa här >>

winemakers dinner
Välkomna in!!

jaquesson


Vildfångad öring från Åre med hasselnötter, citronsyrad gurka, sojamajonäs samt dill.

jaquesson


Och chefen var med

högberga gård
Halstrad anklever med selleri, frissésallad, äpple samt äpplegelé

högberga gård
Smörstekt kungsflundra med ostronskum, pilgrimsmussla, palsternacka samt gröna ärtor

högberga gård
Ovikens dilammsrygg med korv på tunnbringan smaksatt med fänkålsfrö, morot bakad 12 timmar, gul morot samt lammsky

richard juhlin
Richard Juhlin - världens främsta champagneexpert

Menyn i sin helhet såg ut som följer:

Jacquesson Rosé  1997   

* Vildfångad öring från Åre med hasselnötter, citronsyrad gurka, sojamajonäs samt dill 
Jacquesson Cuvée No 734
Jacquesson Cuvée No 735

** Halstrad anklever med selleri, frissésallad, äpple samt äpplegelé
Jacquesson Vintage  2002
Jacquesson Avize Grand Cru 1995

*** Smörstekt kungsflundra med ostronskum, pilgrimsmussla, palsternacka samt gröna ärtor
Jacquesson Avize Champ Caïn 2002 
****Ovikens dilammsrygg med korv på tunnbringan smaksatt med fänkålsfrö, morot bakad 12 timmar, gul morot samt lammsky
Jacquesson Vintage  2000
 
***** Kaffe och pralin



Ja, det var en extravagant kväll som vi sent ska glömma. Tusen tack till alla som bidrog till en helt magisk kväll!

/Tanja

Kommentar

  1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
    RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
       
    Toolbar's wrapper 
     
    Content area wrapper
    RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
    It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
    Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
      
    RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.