En helt vanlig söndag med ovanliga inslag

Skrivet av Tanja Brandin | nov 13, 2011
Redan kl 0900 kom sms från vännen Persson "redo för träning när du är". Så det blev jag - redo alltså - illa kvickt. Skulle bara läsa klart Kontentan som denna månad handlade om "Nonviolent Communication". Intressant! Om ett språk, en process som bygger på medvetenhet och närvaro, icke våld och empati. Mer intressant än vad det kanske låter. Finns en bok av Marshall B. Rosenberg för den nyfikne.

Sedan löpträning. Okej. Men denna gång på löpband på SATS Birger Jarlsgatan. Där brukar jag nästan aldrig träna. Men det var grymt bra. Så lugnt och lite folk en söndagmorgon som denna. Vi körde stenhårt!

Förberedelserna inför tävlingen Årets Kock är förstås i full gång för Tommy. Han har provlagat sin tävlingsrätt några gånger denna vecka. Och idag var det dags igen. Några inbjudna som skulle irritera honom i köket. Lillemor, Tommys sambo och Ulrika Brydling var där (båda med tävlingsvana), Camilla som jobbar i köket hos oss, Boss och jag. Jag ställde frågor till Tommy som jag tänkte använda till mitt pressmeddelande. Ja, sånt är ju alltid lite irriterande, hehe.

Tommy Eriksson Högberga Gård
3 timmar sen plingar klockan!! Ja, man ska fixa allt på exakt tre timmar och när det då serveras ska allt också hålla rätt temperatur. Och det gjorde det. 6 portioner ska tillagas. Fantastiskt gott var det när vi sedan fick oss den finaste lunch vi någonsin ätit. Så mycket smaker. Utan att det smakar krydda. Jag blev helfrälst i slarvsyltan av nacke. Gosh! Det smälte i munnen.

Och imorgon bär det av till Sundsvall där tävlingen går av stapeln på tisdag. Semifinal i Årets Kock 2012. Ända instruktionen till mig "ta med en liiiiten väska". De känner mig allt för väl och bilen är tydligen fullastad med köksutrustning. Hmmm, men kläder och smink då!? Det får lösa sig. På ett eller annat sätt.

På Högberga träffade jag också vår arkitekt Mårten som presenterade ett förslag för hotellrummen. Han är modig mannen!! Måste smältas. Men kan nog erkänna att jag redan är såld. Hur kan man se sånt. Och kreera idéer som Mårten. Imponerad!

Bio var länge sedan så vännen Persson och jag möttes upp på Saga till kvällningen och såg filmen "Maktens män". Hans val. Bra val. George Clooney var ju med - min absoluta favorit - men något hände. Med i filmen var även Ryan Gosling. För mig okänd tidigare. Nu - kanske en ny favorit. Filmen - ok. Karaktärerna - grymma. Retoriken, ja det var väl den jag gillade mest. Sevärd film men inte wow!

Det var en helt vanlig söndag i november. Fars dag och allt så kvällen avslutades med ett litet ljus i minneslunden. Och en varm tanke till världens bästa pappa Branko. Älskad och saknad!

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.