Walk and talk...

Skrivet av Tanja Brandin | apr 23, 2012
I helgen kunde man läsa i Dagens Industi om hur övervikten breder ut sig i landet. Närmare hälften av Sveriges befolkning sägs vara överviktig och den stora orsaken är att vi rör så mycket mindre på oss än tidigare. För lite vardagsmotion helt enkelt. Och forskare Tommy Olsson, vid Umeå Universitet, uttalar bland annat att "promenadmöten funkar bättre än bantningskurer". Förutom att det förstås är bra för förbränningen, visar forskning att fler smarta idéer kommer fram eftersom även hjärnans funktioner stimuleras när vi rör på oss. Intressant.

Intressant är det för oss som jobbar med möten. Tror det var väl ungefär en sex år sedan som Svenska Möten tog fram en mötesmodell för just detta; Walk and Talk. Och många är de gäster som provat denna mötesform med goda resultat efter det. Och vi själva förstås.

Förra veckan när Johan skickade ut kallelse till dagens ledningsmöte stod att läsa; "Ta med sköna skor. Vi ska ha vårt ledningsmöte medan vi promenerar en mil - slingan för Run4Fun 2012". Tjohoo! Ska bli både roligt och spännande. Nyfiken på resultatet förstås. Nya smarta idéer, hmmm...

/Tanja

Kommentar

  1.