Tills vi ses igen...

Skrivet av Tanja Brandin | jun 27, 2012
"Ett farväl är nödvändigt innan vi kan mötas igen, och mötas igen, efter en stund eller en livstid..." 

Vad är det som är så speciellt med avsked. De är alltid förenade med någon slags känsla. Glädje. Sorg. Vemod. Spänning. Panik. Och ibland alla känslorna på en och samma gång. Är det ovissheten om när vi ses igen som ligger bakom och lurar månne tro. Ovissheten om framtiden. Framtiden som vi egentligen aldrig har en aning om hur den ska te sig, hur väl vi än planerar och önskar. Nyfikenheten.

Här på Högberga börjar en efter en droppa av för lite semester, precis som på så många andra arbetsplatser. Sommar. Ledighet. Förväntningar. Framtid. Ovisshet. Avsked. Boss samlade så all personal för ett par härliga dagar på Hesselby Slott. En sommaravslutning, lite tid att umgås utanför arbetsplatsen. En intressant föreläsning om "vinnande bemötande". Lite grupparbete kring vårt nya fokusområde; "Detaljer i fokus". Gå igenom kulturhandboken. En blodig kamp i boccia, kubb och andra sommarspel. Skål i champagne. God mat. Dans. Party!! Sommarpresent. Avsked! Snyft.


Ligga i gröngräset och läsa kulturhandbok...


Med ett glas svalkande vitt...


En föreläsare som ska tackas... Paal Evjenth från EQP höll en fantastisk givande och roande föreläsning om "vinnande bemötande". Vad jag tog med mig, hmm; Mycket. Men ett par saker då; "Allt vad du kan tänka och tro på kan du uppnå"och Richard Bransons sägning "Stenåldern tog inte slut för att det tog slut på sten". Tillsammans säger dessa mycket till mig om att nå mål och om att välkomna förändring.

Förändring; under hela sommaren finns vi på plats som vanligt. Bokningen är öppen mellan 0800 och 1700. Själva anläggningen är dock stängd. Under juli ska det byggas om och renoveras. Ett nytt exklusivt mötesrum i anslutning till vinkällaren ska upprättas. Allmänna toaletterna ska få ny design (har hört det ryktas om kristallkrona), samtliga badrum i Lilla flygeln ska fixas, golv i matsalar ska slipas och samtliga hotellrum i huvudbyggnaden ska tapetseras och få ny inredning. Tjooo vad roligt det ska bli att komma tillbaka efter sommaren.

Men nu. Avsked. Också bloggen tar nämligen semester. Så... tills vi ses igen; Njut en fantastisk sommar vänner!

/Tanja

Kommentar

 1. RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
  RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
     
  Toolbar's wrapper 
   
  Content area wrapper
  RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
  It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
  Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
    
  RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.