natur

Natur och äventyr

RIB-klättring

Här serverar vi en riktig adrenalinkick för deltagarna som både är fartfylld och utmanande. RIB båten ger oss möjlighet att komma åt de många oåtkomliga klipp-öar som finns i Stockholms Skärgård. Att kombinerar den fartfyllda RIB-turen med trevlig provapå-kurs i klättring, som vi sedan avslutar med en så kallad firning från en klippas topp ger alla en rolig upplevelse.

Vi möter upp deltagarna vid den plats som önskas för att sedan ge oss ut på en trevlig RIB tur under ca 1 timme till en lämplig klippa i närområdet. Vi utforskar klippan tillsammans och ger tekniktips om hur den aktuella klättringsleden skall bemästras. Lederna har olika svårighetsgrader och naturligtvis anpassar vi aktiviteten efter gruppens kunskapsnivå.

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek.
Tidsåtgång: ca 4 timmar
Antal deltagare: 12 - 36 personer
Pris exkl moms: 10 500:-/RIB-båt + 495 kr/person

MTB Quiz

Mountainbikes (förkortas MTB’s) uppfanns i Kalifornien på 70-talet. De är gjorda för att cykla i terräng med och under svåra förhållanden. MTB Quiz är för gruppen som önskar frisk luft blandat med ett tävlingsmoment. Här skall man med hjälp av karta och kompass cykla och söka upp ett antal “waypoints” där olika klurigheter och utmaningar väntar.

Tanken är att på ett enkelt men ändå spännande sätt ge deltagarna ett rogivande/skojfriskt arrangemang innehållande​ en stor dos av frisk luft. Det vill säga att när aktiviteten är över, vinnarna har korats och ni pustat ut har man haft en trevlig​ stund tillsammans, skingrat tankarna och hämtat nya krafter.

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek
Vi tillhandahåller: Mountainebike samt hjälm.
Tidsåtgång: Aktiviteten pågår under ca 1,5 timme
Antal deltagare:​ 10 - 40 personer
Pris exklusive moms: ​Startavgift 4 500:- + 550 kr/person

Glödvandring

Elden har fascinerat människan sedan urminnes tider. Vikingarna, shamaner hos indianerna och många andra ursprungsfolk världen över införlivade glödvandringen i sina ritualer. Glödvandring i dag, handlar om att få ta del av en oförglömlig upplevelse tillsammans med kollegor och vänner, samt att ställas inför den viktiga möjligheten att ta ett beslut.

Vi förbereder gruppen inför arrangemanget med ett inledande samtal i ca 30-50 minuter, där gruppen får tid att fokusera på uppgiften och förbereda sig mentalt. Varje individ bestämmer sedan själv om man vill ta chansen att gå eller inte, det viktiga är att beslutet tas av individen, inte av gruppen!

Vandringen inleds med att en instruktör visar att det är möjligt att gå barfota på glödande kol, för att skapa ett förtroende och att höja stämningen. Därefter får varje person i gruppen “torrgå” bredvid glödbädden och sedan själv avgöra när eller om det är dags att ta det första steget ut i glödbädden.

Personlig utrustningslista: Lämpligt att ta med sig är oömma fritidskläder.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Antal deltagare: Max 25 personer per glödbädd
Pris: 12 500 kr/glödbädd exkl. moms 
I priset ingår guider samt all utrustning för arrangemanget.

Sälsafari

Sälsafari med RIB-båt från Högberga Gård är en av de mest uppskattade aktiviteterna vi har att erbjuda. Den friska fartvinden, närheten till vattnet samt den fantastiska naturen gör denna aktivitet extra minnesvärd. Vi packar fikakorgarna och ger oss ut från Brevikshamn och sätter kursen mot sälkolonierna i de yttre havsbanden. På vägen ut passerar vi innerskärgård och mellanskärgård innan horisonten äntligen öppnar upp sig. Att få se och uppleva sälarna i sin naturliga miljö lämnar ingen opåverkad och har vi tur kan vi även få se havsörn under vår resa.

Tidsåtgång: 3,5 timme 
Antal deltagare: Max 84 personer.
Pris: 12 000 kr exkl moms / RIB ( 12 passagerare per båt)

Konferens & Weekend 15 minuter från Stockholm.