Tommy Eriksson, gastronomisk ledare

Vårt kök

Från ord till jord till bord

Konferens & Weekend 15 minuter från Stockholm.

Kärlek, respekt, finess

​En stor klick smör i det redan goda moset! I köket arbetar vi alltid utefter säsongens skafferi och med ett genuint hantverk för att framhäva råvarorna. Vår matfilosofi är enkel; Mat ska vara lagad med mycket kärlek.
Vi krånglar inte till det i onödan men lagar gärna onödigt god mat. Vi arbetar för en hållbar
matproduktion med så lite miljöpåverkan som möjligt och väljer lokala producenter så långt vi kan.

Varje måndag morgon åker vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson ut till den ekologiska bondgården,
Lovö Prästgård på Ekerö, för att hämta mjölk från lyckliga kossor och plockar härligt,
​spröda råvaror direkt från landet. Från jord till bord. Från hjärta till hjärta.

Tommy drar upp purjolök från trädgårdslandet
Hedemoratupp Årets Kock
mat

Utmärkelser

Vårt kök älskar utmaningar. Sporras av att varje kväll få smaklökar att dansa. Att lyckas få fram ​​nya sensationer i nya kombinationerna i varje måltid. Och att hitta de bästa råvarorna hos utvalda producenter och leverantörer.
Denna ​drivkraft har också bidragit till många framgångsrika tävlingar bland våra kockar.
Såklart vi är stolta!

Tommy Eriksson

Tommy Eriksson

Vår Gastronomiska ledare har en gedigen meritlista;
- 2017; Lagkapten i Svenska Kocklandslaget
- 2017; Plats i Svenska Kocklandslaget
- OS 2016 (Tre OS-guld med Stockholm Culinary Team)
- Årets Kock 2016 (semifinalist)
- Årets Möteskock 2015 (vinnare)
- Årets Kock 2015 (semifinalist)
- Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)
- Årets Kock 2012 (semifinalist)
- Copper Skillet 2010 (Sveriges representant i Chicago, 4:e placering)
- Copper Skillet 2009 (Sveriges representant i Atlanta, 2:a placering)
Victor Magdeburg

Victor Magdeburg

Vår yngsta matlagningstalang, 22-åriga Victor Magdeburg har sina unga år till trots både lång och gedigen erfarenhet av yrket. 2016 var han med och tog hem OS-guldet i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team. Idag har han en plats i Svenska Juniorkocklandslaget och siktet inställt på VM 2018 samt OS 2020.

- 2017; Plats i Svenska Juniorkocklandsaget
- OS 2016 (Tre OS-guld med Stockholm Culinary Team)

Magnus-Wallin

Magnus Wallin

När tävlingen Årets Möteskock 2016 avslutades stod ​vår då yngsta kock, Magnus Wallin, som silvermedaljör. Juryns motivering; "En komposition med fräschör och balanserade smaker som visar respekt och kärlek till råvarorna."
- Det känns fantastiskt roligt och häftigt att ta hem det här priset. Lite nervöst innan men nu har jag definitivt fått blodad tand, säger Magnus.

Silverram
Matlagning med kock i Högberga Matstudio

Högberga Matstudio

I Högberga Matstudio finns Sveriges längsta köksö. Här kan upp till 30 personer laga mat tillsammans med våra skickliga kockar.

Högberga Blå

Varje måndag morgon, i samtid med att tuppen gal, ​hämtar vår gastronomiska ledare Tommy 50 liter
opastoriserad mjölk från Lovö Prästgård. En ekologisk bondgård som drivs av Elin Rydström, välkänd
från Arlas kampanjer men framförallt en kvinna som verkligen brinner för sitt yrke.

Mjölken kör Tommy sedan hem till Högberga Gård där han häller upp den i en generös gryta, tillsätter mögelkultur och löpe. Han pressar ostmassan i formar, låter den vila, lägger den i lake och gör hål i den.
Därefter ska den färdiga osten lagras i 60 dagar i ett kylskåp med 80 procents luftfuktighet.

50 liter mjölk blir sex kilo ost som serveras till våra gäster. De som förälskar sig i den fina smaken
kan köpa med sig en bit hem. Godare och mer härproducerat än så kan det nog inte bli.

Tommy bland kossor på Lovö Prästgård
Ostproduktion - ekologisk blåmögelost
Ekologisk blåmögelost, Högberga blå med torkade aprikoser på en vedbit
johanna-rampitsch

Johanna Rampitsch

Vår fantastiska konditor som driver vårt bageri är endast 22 år. Men missta er inte på hennes ålder. Hon har lång erfarenhet i sin yrkesroll och har bland annat arbetat på femstjärniga kändishotellet Imperial i Wien. Och med mycket skinn på näsan kan hon slå vilken kock som helst på fingrarna ;)

Allt vårt bröd, fröknäcke, fikabröd, alla tårtor, alla våra uppskattade raw-bakverk och müslibars, alla delikata bakverk på vårt afternoon tea. Allt är signerat konditor Johanna Rampitsch.

johanna
Silverram
Köksteam

Bildgalleri

Upplev vårt kök i bild. Titta närmare på vackra matkreationer, möt våra kockar bakom kulisserna, se dem in action och låt dig väl frestas.