Högberga Vinfabrik


Vi älskar vin. Och vi vet att det finns fler som oss. Därför startade vi hösten 2010 Högberga Vinfabrik här hos oss på Högberga Gård. Därmed blev vi först i Sverige med vintillverkning av druvor från Toscana. I september 2010 åkte vi ner till Maremma, Toscana och plockade 10 ton druvor av sorterna Cabernet Sauvignon och Sangiovese. Druvorna transporterades sedan i kylbil till Lidingö där vinifieringen och ekfatslagringen äger rum. Hösten 2011 var de första 7500 flaskorna klara. Då var det dags igen. Ny resa och 11 ton nya druvor som också gått igenom hela vinifieringsprocessen i vår vinfabrik. Hösten 2012 plockade vi även druvan Merlot som ett nytt spännande tillskott i vinfabriken.

Vår idé är att erbjuda dig möjlighet att tillverka ditt vin tillsammans med oss och andra vinälskare. Du kan vara med under alla steg för vintillverkningen, plockning i Italien, vinifiering, lagring på ekfat och slutligen tappa din egen blend på flaska med ditt namn på etiketten. Ditt vin kan du sedan att hämta ut på Systembolaget. Naturligtvis kan du prova vinet under resans gång.

Som gäst hos oss på Högberga Gård kan du alltid uppleva Vinfabriken och spännande vinprovningar. Läs mer om några av dem här »

Vinfabrik.se

Vinmakarna på Högberga Vinfabrik har en egen hemsida där du kan följa processen i Vinfabriken.
Besök den här »

Beställ ditt vin här

Vårt egentillverkade vin 8.90 finns på systembolagen i hela Sverige. På Lidingö, Garnisonen och Fältöversten finns det i ordinarie sortiment men till övriga butiker går det att beställa här »

Vinprovning

Visning av Vinfabriken, vinprovning a la Toscana och vinmakarna berättar.
Till vinprovningen »

Möte med ensamrätt

I Paviljongen erbjuder vi er konferens helt i avskildhet. Eget hus på en klippa som vetter ut mot havet och Stockholms inlopp.
Läs mer här »

Om Högberga Gård

Läs mer om vår mission, vår passion och vår historia. Välkommen in!
Om Högberga Gård »

Weekend

Stockholm håller andan. Helgen väntar. Njut en weekend med din käresta på Högberga Gård.
Läs mer och boka här »

Blogg Högberga