Avresa

Att göra på Lidingö

Lidingö - Hälsans Ö. Här kan du också uppleva kultur, skärgård, historik och vacker natur. Lidingös historia som boplats går tillbaka ända till Vikingatiden. Men ända fram till början av 1900-talet var Lidingö en ö för jordbruk och en sommarö där de välbärgade stockholmarna hade sina ​"sommarpalats​". När Lidingöbron byggdes så utvecklades Lidingö enormt och då startades bland annat fabriken AGA.

Millesgården

Konstnärsparet Carl och Olga Milles köpte en tomt 1906 på Herserudsklippan högt ovanför Värtan på Lidingö. Deras önskan var att bygga ett hem med tillhörande konstateljéer. Huset ritades av arkitekten Carl M. Bengtsson och byggdes 1908. Idag kan du göra besök i Milles hem, samt den enorma skulpturparken där de otroliga verken av Milles finns. I konsthallen sker varierande utställningar året runt.

Elfviks Gård

Längst ut på norra delen av Lidingö, endast en kvart från Stockholms innerstad, ligger Elfviks Gård med Mangårdsbyggnad, bondgård och ridstallar. Gården med anor från 1775 ligger i anslutning till vattnet med utsikt mot Stockholm inlopp.

Bad/Pool

Lidingö erbjuder flera badstränder, den största finns belägen på norra delen av Lidingö, Fågelöudde. Där kan du njuta en hel dag med sol och bad. Breviksbadet erbjuder på somrarna utomhuspool i vacker grönska i anslutning till Långängens motionsspår.

Långängen

Området Långängen är uppkallad efter Långängens gård, ett torp från 1300-talet som ligger mitt i området. På Långängen erbjuds elljusspår för löpning, härliga promenader eller skidåkning med varm choklad i ryggsäcken. Det finns olika distanser att välja mellan. Långängen har underbar natur och du passerar bla Kottlasjön och Långängskärret med sitt rika fågelliv. Det är även i detta naturreservat som delar av Lidingöloppet ingår.

Promenad/cykelstråk

Det finns vackra stråk för cykel och promenad på hela ön och till stor del längs vattnet, där man kan stanna till på en parkbänk och bara njuta och insupa vågskvalpet, vindarna och utsikten.

Skärgårdstur

Med Lidingöbanan (spårvagn) kan du ta dig till ändstationen Gåshaga för att lätt åka vidare med Waxholmsbolagets nya och gamla båtar ut på utflykt bland kobbar och skär i den unika skärgården, eller en tur in till city med mellanlandning på Fjäderholmarna. Det är bara att vända på Semaforen.

Golf

Lidingö Golfklubb är belägen på norra delen av Lidingö och erbjuder en proffsig 18-hålsbana.

Slalom

I Ekholmsnäsbacken erbjuds slalom på vintrarna. Vår största slalomkung genom tiderna Ingemar Stenmark har provat denna backe, men tyvärr hände det som inte får hända, han föll!

Ishallar

Ishallar (Danske Bank hallen i Högsätra) och isbanor finns för dig om du vill åka spontant. Vissa tider i veckan är avsatta för allmänhetens åkning. Det finns också strötider att hyra.

Bowlinghall

Lidingö Super Bowl är belägen i Baggeby och erbjuder inte bara bowling utan även Boulebana inomhus och även golfsimulator.