Scones a la Johanna

apr 26, 2016

Varje lördag dukar vi upp vårt med vårt klassiska Afternoon Tea i herrgården. Ett riktigt dragplåster har det visat sig. En av anledningarna är förstås vår konditor Johannas fantastiska bakverk som hela tiden byter skepnad. ​I helgen serveras två nya sorters Scones. Recepten bjuder hon på här.

Scones

Scones ca 25 st
7,5 dl Vetemjöl
​1 msk Bakpulver
​2 msk Rårörsocker
1 tsk Salt
80 g Rumsvarmt smör
3,5 dl Filmjölk

Blanda kort allt samman till en kladdig deg.
Platta ut degen på ett mjölat bord och skär i 6x6cm stora rutor.
Lyft över på en plåt och baka av på 195°C i ca 12 minuter.

Och för er som önskar lite nyttigare variant;

Graham-Dinkel- Scones ca 25 st
2,5 dl Grahamsmjöl
​3 dl Vetemjöl
​1 msk Bakpulver
​2 msk Rårörsocker
1 tsk Salt
60 g Smör
3 dl Filmjölk
Dinkelflingor (till garnering)
Rårörsocker (till garnering)

Blanda kort allt samman till en kladdig deg.
Platta ut degen på ett mjölat bord så att den är 2cm tjock och skär sedan i 6x6cm stora rutor.
Pensla sconesen med lite vatten och strö över ordentligt med dinkelflingor och
rårörsocker ovanpå så att dom är helt täckta.
Lyft över på en plåt och baka av på 195°C i ca 12 minuter.

Johanna Rampitsch

Lycka till önskar Johanna!

/Tanja