VD-blogg

jan 11, 2017

God fortsättning på 2017 Högbergavänner!

Lika bra att starta med stoltheten. 2016 blev vårt sjätte raka rekordår, och det gäller både ekonomiskt OCH det som driver oss – gästbetygsmässigt. Jag kan bara bocka och buga inför mina kollegor med Tina i spetsen som verkligen driver Högberga i en riktning som tydligen bara går uppåt-framåt. Extra kul är ju att vi krånglar till det för oss själva ständigt med nya projekt, och att verka i en omgivning som tillåter det naturligt är så otroligt bekräftande. Vi har stakat ut en strategiskt rak väg som vi följer hyggligt bra men jag är så imponerad över hur kollegorna ständigt hittar nya smarta lösningar både för oss som jobbar men främst för er
gäster utan att avvika från det långsiktiga.

åre
2016 bjöd på många sköna händelser. Vi började med en peppningsresa till Åre och presenterade
årets målbilder och umgicks för att stärka ”känslan”.

Varm Källa på Högberga Havsspa på Lidingö
Väl tillbaka på Högberga var det dags att putsa på det sista innan vi öppnade Högberga Havsspa med vår varma källa. En upplevelse som vi skapat från gästers och våra egna önskemål och som bjuder på en känsla som är helt magiskt. Att njuta framför brasan inne eller i varma källan med båtarna som passerar alldeles nedanför och vila blicken mot solnedgången över Stockholms innerstad har krönt många av våra gästers vistelse hos oss.

Stockholm Culinary Team tar OS-guld i Erfurt i Tyskland
Inför året gjorde vi också en gemensam satsning på vår Tommys stora passion för att tävla i matlagning. Vi anställde fler i köket för att skapa tid för träning och inspiration för Tommy och första belöningen kom nästan direkt då han tog plats i Stockholm Culinary team som hade en plats i Matlagnings-OS. Många träningstimmar senare och lite senare på året stod han på pallen med laget och tog emot Guldet för totalvinsten i OS – fatta att man blir glad och stolt över såna delägare. Men det för också något större med sig då fler i köket får energi till tävlandet. I Årets Möteskock blev vår yngsta kock Magnus silvermedaljör och det var nog inget han planerade när han kom till oss som praktikant direkt från Hälsingland för några år sedan men att få
stå på sidan av och se den utvecklingen är grymt!

Rosévin
I Högberga Vinfabrik hände också spännande saker under sommaren. Första bytte vi namn på vinet från 8.90 till Högberga San, Högberga Merlot och Högberga Blend. Vi hade även premiär för vårt första Rosévin som blev mycket uppskattat så det kommer vi fortsätta med. Den roligaste nyheten i vinfabriken är dock att vi planterat egna druvstockar med Pinot Noir ute på Högbergas terrass. Ut mot havet med småsalta vindar, ackumulerad värme från berget och mycket kärlek hoppas vi skapa bra förutsättningar
så vi kan göra vin på dessa om kanske 5 år.

Efter sommaren gjorde vi en ägarförändring och hotelldirektör Tina blev delägare. Tina har sedan hon började tagit fullt ansvar och det är med stor glädje och en mycket god känsla som jag får se henne utvecklas
ännu mer och ha henne som en bra kravställande partner.

Vi har under året haft ett flertal konstutställningar och det är spännande eftersom alla gäster får ta del av det och på helgerna kommer Lidingöbor som inte ens visste att Högberga Gård fanns och vi får nya vänner
genom konsten som faktiskt är anledningen till att Högberga byggdes.

Vi hade också vår första julmarknad som lockade många besökare och även det gav oss mersmak
och vi hoppas kunna göra en tradition av detta.

Mat och dryck ligger mig varmt om hjärtat och att få göra vår egna öl har länge varit en dröm och äntligen blev den sann. Vi avslutade året med att starta vår egna Microbryggeri och känslan av att höra gästerna beställa in Högbergas egna öl till julborden är svår att beskriva. Vi fortsätter bryggandet och tanken är att göra små linjer för att bjuda på många olika smaker för de som vill nörda ner sig i det men hittar vi en öl som
verkligen ÄR Högberga så kanske vi gör mer av den, vem vet.

sofie
Vi fick också en liten julklapp av ovan nämnda kocken Magnus och vår hovmästare Sofie
som blev föräldrar till en liten gosse precis för jul!

Så återblicken över 2016 gör mig varm men samtidigt hungrig inför uppgiften att fortsätta vår resa framåt/uppåt! Att hitta på nya saker och samtidigt hålla anläggningen i det fina skick vi ständigt underhåller och renoverar
är en utmaning som jag längtar till varje dag. 

Varmt välkomna till Högberga Gård även 2017 och hör gärna av er om önskemål eller idéer!

// Johan