VD-blogg

jun 01, 2017
Hej igen Högbergavänner!

Här på Högberga är det full fart som vanligt och nu är vi mitt uppe i bröllopssäsongen
med allt vad det innebär och huset sjuder av stor romantik varje helg.

Bröllop vid havet
 
Vi har ett fantastiskt första halvår, både omsättningsmässigt och gästnöjdhetsmässigt och som om inte det räcker så har vi stora framgångar med vårt kök. Vi har nu en juniorlandslagskock - Victor Magdeburg och så har vi Tommy som inte bara är med i Svenska Kocklandslaget utan har den stora äran att vara lagkapten. Jag funderar rätt ofta på det där med att tävla i matlagning och service som vi gör i vår bransch och jag känner mig tudelad till om man egentligen kan värdera dessa prestationer. Det är i alla fall inte helt enkelt. Men en sak är säker, när man går in i köket och känner engagemanget och det genuina intresse som de här underbara kollegorna känner inför uppgiften är det HELT omöjligt att inte ryckas med och känna deras glädje. Det imponerar på mig och själva energin runt det här gör oss på Högberga mer motiverade och det fina med det är att både vi kollegor och
våra gäster får ta del av det genom högre kompetens och en ständig strävan framåt.
Jag är verkligen superstolt över att vara en liten del av detta.
 
Vi har ju också höga ambitioner med vårt miljöarbete och jobbar systemerat med det genom bla vår Svanenmärkning och genom att vara Klimatpositiva. Det senaste är att vi har laddstationer för Teslabilar på parkeringen och alla som följer den allmänna utvecklingen på bilsidan vet att den utvecklingen går
väldigt snabbt och vi kommer följa med och ta vårt ansvar i detta.
 
Mitt jobb är ju otroligt stimulerande bara genom att vara i vår miljö och möta alla våra olika och krävande gäster men en del av mitt jobb är ren lust och i Högberga Vinfabrik får den sidan leva ut helt och hållet. Förutom att vi handskördar 10 ton druvor i Toscana och vinifierar här på Högberga varje år så har vi lite vinranksexperiment här på hemmaplan också. Alldeles nyligen täckte vi av våra vinrankor som vi planterade förra året och alla utom en har överlevt vintern så nu vågar vi plantera ännu fler på bergsterasserna ut mot havet.
Om fem år hoppas vi göra vårt första vin från dessa så det är ett långsiktigt åtagande.

Druvodling Lidingö
 
Idag har vi också premiär på Systembolaget för vår Högberga Merlot från druvorna som vi plockade i september 2014. Finns i ordinarie sortiment på Systembolaget på Lidingö och på beställningssortimentet i hela landet.
Och självklart finns vinet även att dricka här hos oss på Högberga Gård.
 
Jag passar också på att önska er en härlig sommar och som vanligt är ni mer än välkomna
att höra av er till mig om idéer och önskemål.
 
// Johan