Ny konstutställning - Colors of Passion

nov 03, 2017

”Colors of Passion” är namnet på vår kommande konstutställning i Galleriet med start den 7 november. Marlene Jegeborn heter denna passionerade konstnär som håller sin första utställning någonsin. Inte missa! Utställningen ​är öppen för alla som vill komma förbi och inspireras.

Mer om konstnären kan du läsa nedan där vi bett Marlene att presentera sig själv lite närmare;

"I somras mötte jag Passionen! Den kom till mig högst oväntat, som Passionen säkert för det mesta gör….

Familjen hyrde en sommarstuga på Öland, d.v.s. jag och Maken. Vi besökte ett galleri och jag kom ihåg att jag tänkte ”så där skulle kanske jag också kunna måla”. Morgonen efter vaknade jag upp och kände en drivkraft inom mig som var så stark att jag närmast kan likna den vid en Urkraft och den spelade enbart på känslorna, förnuftet var som bortblåst. Det var ett verkligt begär: ”Jag måste måla” eller rättare sagt
”Jag måste måla NU!!”.

Jag ritade och målade gärna som barn och i teckning fick jag betyg 5 i skolan (högsta betyg på den tiden). Jag fortsatte rita och måla till 15-16 års ålder. Därefter sporadiska försök en gång per decennium. Jag har ingen utbildning i målning. Därför kom begäret efter att måla totalt oväntat
och i ett totalt oväntat sammanhang, jag var ju inte ens hemma på ”min” ö, Lidingö.

Vi hyrde stugan nästan längst ner på Öland i närheten av Mörbylånga. Det fanns ingen tid att förlora, jag googlade snabbt fram en lämplig hobby-färg affär och jodå, den fanns - 8 mil norrut. Väl framme i färgaffären så kände jag ett sug som var rent fysiskt: ”Stor duk” och ”Stora penslar”. 8 mil tillbaka. Sprang ut i trädgården, ställde upp en stol (som staffli) som jag plastade in och satte kruka som stöd för duken på stolen, för det vet ju alla som varit där - det blåser alltid på Öland och stora dukar är stora vindfång. Jag befann mig bortom tid och rum som det heter i böckerna och det var verkligen total lycka. Jag var knappt kontaktbar när jag målade med min stora pensel på den stora duken. Där i trädgården målade jag de blå fälten som senare blev ögon i verket ”Third Eye” som alltså var min första stora tavla. I detta skede hade jag ingen tanke på att
denna stora tavla också måste med hem i en på nedresan redan fullpackad bil. Det måste gå. Och det gick.

Jag tänkte att jag nog skulle komma över passionen i målningen när jag kom hem, men icke då. Det var fortfarande samma sug efter att fortsatta måla stora tavlor med stora penslar och det blev 10 tavlor till, nåja 9 nya och en nygammal som plötsligt kom till sin
rätt med några nya penseldrag (Forest Meadow).

Konstverk Marilyn

Förutom att måla stora tavlor (mestadels) och med stora penslar (mestadels) så är jag också besatt av färg. Gärna med tillägg i koppar och guld för att få ljuset att reflektera med värme. Gemensamt för mina tavlor är förutom starka färger att motiven oftast blivit färgstarka kvinnor. Med tavlan Third Eye tar jag ställning för allas lika värde och vår förmåga att känna det vi inte ser, via det tredje ögat. Med Eyes Wide Shut vill jag uttrycka hur vi ofta gömmer oss bakom masker, "du ser på mig men jag visar inte vem jag är". Med Yoga Girl vill jag ge bilden av en stark kvinna som mediterar ”du ser på mig men det berör mig inte”. Mitt andra favoritmotiv är färgstarka blommor, bara för att jag älskar färg
och vad kan jag ge mig hän åt det mer än med just blommor?

Jag drivs av att se hur mina tavlor gör intryck och gör människor glada. Jag hoppas att jag gör dig glad också.

I mitt vanliga liv arbetar jag som försäljningschef för apparatteknik och mätinstrument. Det är långt ifrån att uttrycka sig i färger men
det har fortfarande den gemensamma nämnaren i att möta människor.

Passionen för färger och människor lever vidare!

Marlene"