Nytt jubileumsvin

nov 20, 2017

Wow! 10-årsjubileum för våra fantastiska vinmakare i Högberga Vinfabrik. Detta firas med ett helt unikt jubileumsvin som släpps den 1 december. Säljs enbart på Magnumbuteljer och det finns endast 487 flaskor. Du kan avnjuta vinet i vår restaurang på Högberga Gård eller köpa det på Systembolaget. Finns i ordinarie sortiment på Systembolaget Lidingö samt i beställningssortimentet i hela landet.
Pris; 398 kr.

jubileumsvin från Högberga Vinfabrik
Vinmakarna berättar; "År 2004 startades vinmakandet i mormors garage och nu när vi jobbar med vår tionde årgång med druvor plockade 2014 vill vi fira med ett jubileumsvin. Det innehåller alla druvor vi arbetat med under dessa 10 år och vi har valt att släppa detta helt unika jubileumsvin enbart på Magnumbuteljer. Vi ser gärna att man lagrar det ett antal år och avnjuter vinet vid ett utvalt tillfälle. Smak och doft: Inslag av mörka bär, vitpeppar, tobak med ett inslag av balanserade ektoner. Passar bäst till vällagat vilt eller lamm."

ny vinetikett

Angående den nya etiketten:
När detta projekt startade sade italienarna att det är omöjligt att transportera druvor 240 mil och skapa ett bra vin. På 1920-talet fanns det en tysk aerodynamiker som räknade ut att humlan inte kan flyga.

vinmakare zälle i mormors garage
Vinmakare Zälle år 2004. Allt började i mormors garage i Tyresö och då med 100 kg druvor. År 2010 startade de sedan Sveriges första toscanska urbana vinfabrik hos oss på Högberga Gård. Varje år, sedan dess, åker vi tillsammans och plockar 10 ton druvor i Toscana, transporterar dem till Lidingö där vinmakare Zälle, Hallgren och Hjort år efter år bevisar "att humlan visst kan flyga" . Det omöjliga är fullt möjligt. Alltså; det går att göra riktigt bra viner på toscanska druvor i Sverige. Vackert som en saga. En saga vi är så oerhört tacksamma att vara en del av.
En sann saga där våra vinmakare alltid gör så GOTT de kan.