VD-blogg

mar 05, 2018

Hej Högbergavänner!

Nyss hemkommen från sportlov i Härjedalsfjällen där jag, så ofta jag kan, njuter av att visa familjen mina rötter och livet i naturen. Nu här hemma på Lidingö så välkomnas jag av gnistrande snö, så känslan av naturens krafter lever vidare på bästa sätt. Lite rappare promenader i snön med hunden är bland de bästa
sätten jag vet för att hålla pulsen igång.

Reklamskylt för Högberga Gård i fjällen
Det bästa av två världar; Högberga Gård i fjällen ;)

Såhär efter sportloven brukar ju träningshetsen efter diverse nyårslöften klinga av och gymmen får kämpa för att locka in de som ännu inte fastnat i hälsosammare vanor. Jag själv har tacksamt nog fastnat i bättre vanor än på många, många år. Jag vet inte om det är för att jag känner att kroppen blir äldre, eller för att jag tillsammans med några kollegor här på jobbet har en stor utmaning i en mountainbiketävling i sommar, eller om det är för att vi bor på Hälsans Ö som är Lidingös motto – jag vill ju gärna tro att det är för att jag känner mig piggare, snällare och mer tillfreds i allt när jag håller igång. På Högberga är vi många som lever aktivt och det inspirerar. Och jag blir riktigt stolt när vår projektledare Emma driver på att vi ska utveckla vårt erbjudande med ännu mer fokus på hälsa. Inte för att det är inne, utan för att vi vet att det kan göra våra gästers möten bättre.

Vi väljer nu att erbjuda Emmas konferenspaket "Hälsomåndag" på måndagar först och främst; Som en perfekt start på veckan. Bokningstrenden är ju så att konferensbranschen har mer ledig kapacitet på måndagar vilket möjliggör andra sorters paketeringar för oss av två skäl. Dels så är prisbilden lite lägre vilket gör måndagspaket attraktiva för er som bokar eftersom man får ”mer för pengarna” - och dels har vi som anläggning mer utrymmen som vi kan använda för att bredda upplevelsen. Alltså, ni har mer möjligheter att påverka ert möte både prismässigt och utbudsmässigt på måndagar, så prova gärna ett måndagsmöte a la Emma.

Jag måste också passa på att skvallra lite om vårt senaste projekt – Vattenverket, Högberga Gårds egen bakficka. Fr o m maj så har vi nämligen tillgång till Lidingös gamla vattenverk, som har ett fantastiskt läge några meter från Kottlasjön och bara minuter från Högberga. Där kommer vi att erbjuda en möteslokal för avskilda möten med absolut sjökontakt, café och festverksamhet på helgerna och vårt mikrobryggeri som idag finns i Högbergas källare flyttar till Vattenverket och får större lokaler samtidigt som vi byter namn till Lidingö Bryggeri. Just nu är det byggarbetsplats men bara att kliva in med känslan, att veta att vi får erbjuda detta om bara några månader, är fantastiskt. Ville bara pysa ut lite om detta men mer information kommer under våren.

Vattenverket ritning

Skiss (under projekteringen) av Vattenverket - Högberga Bakficka. Vid Kottlasjön.


Jag ser också mycket fram emot att träffa er som kommer på Göran Adléns uppskattade föreläsning "Framgångsbedrägeriet – revolten mot prestationssamhället" här hos oss den 23 mars 13.00-14.30. Passa på att komma lite före eller stanna lite efteråt och prata möten med mig eller bara följa med mig för en titt i vinfabriken.

Som vanligt är ni alltid välkomna med idéer, tips eller bara ett samtal – gärna över en lunch eller fika här hos oss. Välkommen!

// Johan