Nytt vin från Högberga Vinfabrik

jan 05, 2017

Högberga San 2013 från Högberga Vinfabrik
Äntligen släpper Vinfabriken Högberga San 2013. Från och med den 2 januari finns vinet att köpa på Systembolaget. Druvorna handskördades av oss i Toscana den 20 september 2013 och buteljerades i maj 2015. Vinet har en fräsch syra och är medelfylligt. Du hittar toner av mogna körsbär, färska örter som salvia och rosmarin. Det passar bra till vilt, grillat rött kött, lamm, italienska korvar och skinkor. Vinet vinner på att lagras ytterligare något år på flaska. Det är framställt i Sverige av druvor skördade i Italien och är ekfatslagrat 12 månader på äldre amerikanska, franska och svenska 1⁄2 barriquer.

Vinet finns att avnjutas i restaurangen hos oss men det finns också på Systembolaget på Lidingö samt i beställningssortimentet.

Vinmakare i Toscana
Våra vinmakare Per, Johan och Johan gör som vanligt så GOTT de kan!

/Tanja