VD-blogg om Vattenverket

maj 23, 2018

Hej Högbergavänner!

För drygt 4 år sedan ringde jag upp dåvarande näringslivschefen på Lidingö Stad, med frågan om jag och min familj fick köpa eller hyra Vattenverket vid Kottlasjön för att bo där. Hon skrattade till och sa; nej och de får inte de andra hundratals som frågar samma fråga heller. Nåväl, några månader senare frågade hon på ett möte i näringslivskommittén om jag hade några kommersiella idéer för huset. ​Ivrigt for jag hem och började fundera. Basen blev helgöppet kafé, konferens och festlokal samt ett ölbryggeri - och inom dessa ramar kan vi hitta på många olika saker som vi som vanligt gärna utvecklar tillsammans med er gäster.

Vattenverket vid Kottlasjön på Lidingö

Nu är bryggeriet på plats, kök och bardisk är byggt och vi kommer att bedriva kafé, butik, konferens, skridskovärmestuga, festverksamhet – ja, skönt häng helt enkelt. Vi har lekplats för barn, hundrastgård, altan mot vattnet, badbrygga, mysiga fikarum, festlig bar och trevlig trädgård. Miljön är sagolik, en oas i hjärtat av Lidingö med naturens närhet i form av vatten och skog nästan inne i huset.

Terrassen på Vattenverket vid Kottlasjön

Vi står redo att öppna förutom lite markarbeten som blivit försenade p g a större sanering runt huset från tidigare verksamhet och vi inväntar även leverans av mer elkraft. Detta har gjort att vi nu tagit beslutet att öppna i augusti i full fart istället för den smygöppning vi hade planerat nu innan sommaren.

Vi ser mycket fram att hälsa er välkomna ​efter semestern men hör gärna av er redan nu om ni vill boka konferens eller fest under hösten, vi har redan bra tryck på det! Vi nås på info@vattenverket.se.

//Johan