Ensam julgran söker...

nov 02, 2018

Från och med den 2 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar.

Julklappsinsamling till behövanda barn på Lidingö

När juletider närmar sig ​dukas vårt hemlagade, traditionella julbord upp och julens dofter breder ut sig i herrgården. Det pyntas, bakas, griljeras, ystas, stoppas, gravas och enligt tradition pryds huset av många vackra julgranar. Den högsta mäter dryga fyra meter. Även i år kommer dessa granar att bli uppsamlingsplats för julklappar till barn som annars riskerar att bli utan. Ett initiativ som blivit stor succé hos oss två år i rad.

- Den som vill bidra köper en julklapp, slår in ett paket och kommer sedan och lämnar den under någon av våra granar. Man kan själv välja vad man vill ge, leksaker eller kläder, men paketet ska ha storleken av en skokartong och på etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille.

Julklappsinsamlingen sker i nära samarbete med Lidingö Stad som ser till att julklapparna når de familjer som behöver dem. Julklapparna kan lämnas under granarna i herrgården från den 1 december och i samband med att man lämnar sin klapp bjuds det på kaffe och fika.